- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pantal
senior tag
válasz
hackeeeee #80 üzenetére
Igazad van, a minőség nagyon fontos dolog! Régen az 5MP-s telefonoknak nem volt értelme. Mert minőségben nem hozták a színvonalat. De ha megnézed, a mai 5MP-s telefonok között vannak már olyanok, amik (az én szememmel) már jó minőségű képet csinálnak. 8MP-s-ben a Samsung Innov8 fogott meg nagyon, felette meg még egy sem, de idővel azt hiszem azok is elfogadható képet fognak csinálni
Jelenleg a 8MP felettinek nincs értelme szerintem se, de pont azért mert van, ez viszi rá a gyártókat, hogy fejlesszenek ki jobb érzékelőket, a versenytársaikat lepipálva, hogy később jobb képeket produkáljanak u.ezen, vagy nagyobb felbontáson.
-
Pantal
senior tag
válasz
hackeeeee #53 üzenetére
Mindenkinek más kell, nem mindenki olyan mint Te. Pl. nekem 18 évesen nem kell a "HD" videó rögzítése telefonnal. De azért VGA se legyen.. A kettő között valahol bőven jó. Egy idő után a "HD" videók minősége úgyis nőni fog a verseny miatt. Kamerája 5mp-s legyen, persze normális, nem egy 2mp-eshez szánt érzékelővel! Nem fogok vele profi módon fényképezgetni, nekem nem arra kell, de igenis, ha visszanézem itthon gépen a képeket, akkor jól jön az 5mp. Zenei tér nekem talán a legfontosabb, reggelente amikor megyek az iskolába. Buszon ha épp nincs senki ismerős, akkor valamivel el kell tölteni az időt. Egy telefon ma már ezeknél sokkal több mindent tud.
Ha telefonnal tényleg csak telefonálni akarsz, akkor vegyél egy belépőszintűt, vegyél mellé egy kompakt fényképezőgépet, mellé egy mp3at, mellé esetleg egy GPS-t, meg ájfon esetében egy PSP-t is. Egy Eee PC is kéne már akkor, ha az internetre fel akar menni az ember, mondjuk e-maileket elolvasni.
Na jó, kicsit átmentem kötekedősbe, de ha belegondolsz, vannak olyanok akik elsiklanak a kamu HD, esetleg a MP-k felett. Akik ezt a fórumot olvassák, azok úgyis tisztában vannak vele, hogy ez a HD közelében nincs egy rendes HD filmnek, a MP-ek sem egyenlőek egy fényképezőgép MP-eleivel minőségben, aztán mérlegelik, hogy így kell e nekik, vagy sem. Nyilván ezek vannak kevesebben.
Akik meg nem értenek hozzá, és bedőlnek, azoknak meg nem lesz annyira nagy érvágás, mivel ők nem is annyira figyelnek oda a minőségre, esetleg megjegyzik, hogy kicsit fura a videó, és kész. A lényeg, hogy HDSajnálom, elég sok minden összejött bennem, nem csak arra az egy hsz.-re, de ez most ki kellett, hogy jöjjön
-
-
<NewL>
addikt
válasz
hackeeeee #67 üzenetére
a telefonom mindig a zsebemben van,ha akarok egy képet csinálni akkor előveszem és kattintok. a kamera sosincs nálam,csak akkor ha kirándulni megyünk vagy van valami családi ünnepség,összejövetel. - itt kell az igazi minőség,és kevés egy mobil
akkor miért baj ha jó képet csinál egy mobil vagy videót?
egyébként is imádok telefonnal fotózgatnikár pont ennél a témánál flémelni.
egy olyan telefonnál kellene ahol elkúrják a telefon kinézetét egy baszott nagy optikával,mint pl a samsung telefonoknál,pixon,nem csinál olyan képet mint egy fényképező de ott virit a hátlapon a hatalmas optika,kameramodul és elrontja a telefon hátlapját az egész összeképet. ronda
ha az iphonennál egy sokkal nagyobb optikát raknak be akkorát fogok rá köpni mint egy ház. nekem ne ronditsák el egy ilyennel a hátlapomat
-
Depression
veterán
válasz
hackeeeee #50 üzenetére
Na eddig bírtam olvasni a flame-edet.
HD, azaz high definition azt jelenti, hogy magas felbontás. Mit kevered ide a minőséget? A fényképezőgépek 100MP‑ele is arra jó (elvileg), hogy a zajt könnyebben lehessen szűrni vele. Az én monitorom (pedig nem kicsi) épp, hogy eléri a 2 megapixelt. Egy 5-8MP-eles kép összesűrítve szebb rajta, mint egy natív 2MP-eles, azonos géppel készített kép. A régi VGA képeim viszont elvesznek egy 1920x1200-as monitoron, ezt úgy hidd el, ahogy írom. Ez videóban sincs másképp. Van kamerám, azt az elvileg kis mérete ellenére sem vagyok hajlandó magammal cipelni, hiába lenne jobb minőségű.
Szóval értsd meg, hogy a több MP-eles lapka adott, eddig sem az érzékelő volt a gyenge láncszem a videóhoz, hanem a lassú képfeldolgozás. Most ezek a procik, és háttértárak elérték azt a szintet, hogy több információt tudjanak feldolgozni, azaz magasabb felbontást (HD-t) tudjanak rögzíteni.
Lényeg, hogy ha majd lesz ilyen HD-s mobilod (márpedig lesz), és megnézed a kisebb felbontású videót, és a HD-t rajta, akkor rájössz, hogy mégsem annyira rossz ez.
Igen, lehet nyögni ezt a szokásos, és unott minőség dumát, pont úgy, mintahogyan az audiofilek ragaszkodnak az elektroncsöves erősítőkhöz. De, hogy ne legyek annyira elrugaszkodott, kérdezd meg a fényképészeket, hogy van-e másodkamerájuk, ami nem éri el a csúcsgépük minőségét, mégis szívesebben hordják azt magukkal a hétköznapokban. -
tsii_H
tag
válasz
hackeeeee #50 üzenetére
hat vazze...mulik az ido, haladni kell a korral, lehet hogy most meg nem lesz az az elvart HD minoseg amitol konnybe labad a szemunk, csak a felbontast novelik meg, de el kell indulni valahol...vagy te azt mondod hogy 10 ev mulva is rogzitsunk 640x480-ba, es aljon mar meg a technologia, mer mi a fasznak??? annak aztan sok ertelme lenne...minek hasznalsz kest?? menjel ki azt pattincs egy elt egy sziklabol, az is vagja a hust, csak nem olyan szepen.....
btw, en annak orulnek inkabb ha megcsinalnak inkabb dualSIM-esre ezt a szart is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #50 üzenetére
Kb ez ugyan akkora vakítás, mint amikor jöttek a HD-s tv-k, amikor átvágtak egy csomó embert azzal, hogy a HD Ready az FullHD-t jelent... Aztán utána később meg csak pislogtak az emberek, hogy a HD Ready-s tv-k megakadtak 720p felbontásnál.. kb hasonlót látok ebben is. HD-HD, csak mégse az...
-
-
D@niel
addikt
válasz
hackeeeee #24 üzenetére
Félre értettél,
1. egy szóval nem mondtam az előbb, hogy a mobilokkal is lehet majd idővel olyan képet csinálni, mint egy normál fényképezővel.
2. Hogy mért növekednek a megapixelek? Nos, ez pusztán pszichológia.
3. És igen, idővel a mobilok olyan szintet fognak hozni, mint egy fényképező. Ezt már most meglehetne csinálni, fognak egy kis fényképezőt meg egy mobil telefont és egybe építik. Sőt, egy fényképezőbe beépíteni a telefonálás funkciót nem jelent jelentős méretbeli változást, és tessék: "a világ legjobb fotós mobilja". Nem viccelődni akarok, de pusztán direktből nem "mossák" össze ezt a két technológiai ágazatot. Legalább is 2010-ben nem fogják. Aztán kopogtat a pszichológia -vagyis az igények növekedése- és az lesz, hogy a legolcsóbb mobilokba is kötelező lesz HD-lencsét építeni. -
D@niel
addikt
válasz
hackeeeee #22 üzenetére
tegyük hozzá a gyártók tisztában vannak vele, hogy a jelen készülékek nem fogják felvenni a versenyt a fényképezőgépek által készített minőséggel, pusztán a felhasználók igényeit akarják kielégíteni, akik egyre jobb, mobil fényképezőhöz méltó minőségű fényképet akarnak csinálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest