- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Erre leszek kíváncsi, hogy ez mikor fog ténylegesen bekövetkezni... Amikor még néhány drágább készülék 7xx*xxx felbontásban sem tud értelmes minőségű videót csinálni... Ezek után minek emelni még a felbontást? Jó javulni fog, de akkor akkor csináljunk már ténylegesen ilyet, ha jobb is lesz a minőség...
Ugyanez a véleményem a fényképezőkről is, oké, emeljük az egekig a megapixel-t, de akkor arányosan nézve javuljon már a minőség is, csakhát ez az ami lényegében nincs... Akkor meg minek? Áljunk meg jelenleg ott ami jó, és aminek értelme van...
Nincs itt gáz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jóhogy úgy tolom, minek win7? 95 alá is csinálok aero-t....
B@szki, hol írtam én azt hogy sz@r lesz a telefon, meséld már el? Én csak azt mondom, hogy kibaszottul felesleges vagdalózni ezekkel a "HD" adatokkal, meg a x megapixelekkel, amikor egyáltalán nincs értelme, telefon szinten... És már írtam az előbb is, itt nem csak az apple-ről van szó, hanem a többi gyártóról lesz szó... Mutassá már nekem olyan telefont, aminek az általa sztárolt max MP-ben készített képe nem zajos..Én mint mondtam, azzal van bajom, hogy azt mondják, hogy HD-ra képes, közben rohadtul nem, hanem csak a felbontást tudja, és az meg k.rvára nem HD. Nha mindegy.
Mellesleg, iphone-t próbáltam már, és nekem átlagos használatra semmivel sem adott többet mint az 5800... Van benne kapacitív kijelző, jajjdejó.. De ezt már newl-al megtárgyaltuk.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ezaz, legyen jó minőség. De hol beszélünk jó minőségről? Nézegetem az ilyen nagyobb megapixeles teszteket, teljes képernyőn tiszta zaj a kép.. Ez jó minőség? Nálam nem...
Én is mindig hordom a telómat, ha valami olyan van én is azzal kattintok, de azért ha nyaralni megyek, akkor viszem a digi gépet, meg esetlegesen a kamerát, és azzal fotózok, videózok. Én azt többre tartom máig, mint egy telefont, és nekem ezt nem fogja senki megmagyaarázni, hogy egy teló ilyenre jobb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Depression #60 üzenetére
Mert ugyanakkora elb@szorr parasztvakításra használják mint annó a TV-knél, elmondtam már... ott is amikor még elfelejtették ráírni a TV-kre, hogy fullHD, csak HD Ready volt, mindenki bevásárolt mert áh biztos FullHD-s, közben meg koppantak, hogy hoppá, ez mégse így van... Átlag júzernek ezt hiába magyarázod, hogy ez a HD ez nem olyan HD, csak amikor visszább veszi a minőséget a videórögzítésnél, akkor veszi észre, hogy koppá a minőség nem javul/romlik, csak a felbontás voltozik.. Nekem ezzel van bajom. Nem szoktam nyígni az ilyenekért, csak rühellem a parasztvakítást. (mert névvel mindent el lehet adni)...
És itt most nem csak almáékról beszélek...
Mellesleg, van pár fotós ismerősöm, és ha ténylegesen fotózni akarnak, akkor nem ilyen kis zsebgéppel fognak fotózni, sőt van akinek mind2 gépe cserélhető objektíves, az egyikkel "hobbi" szinten fotóz, a másikkel műtermi, és egyéb képeket készít.. Szal ez sem feltétlen igaz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akkor videózzunk telefonnal HD-ban mert az k*rvajó... Közben meg minőségben közel sincs ahhoz mint amit értelmes eszközzel ugyanígy rögzítesz és amit nem csak elneveztek HD-nak, nah mindegy...
Máig azt mondom telefonnal telefonálunk, meg értelmes kategóriák között esetlegesen fényképezünk, videózunk, többre minek egy telefon? Hagyjukmár, sztem nem most lesz az még, mire olyan objektív lesz ezekben, ami értelmesen eltud bánni ezekkel a felbontásokkal. Inkább kisebb, de az legyen jó, mint a nagyobb, de szarabb, szerintem...
Mellesleg, nem azt mondom, hogy álljon meg, de ezt minek HD-nak nevezni? Mondják azt h 1280*720-as videófelbontás, azt szevasz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #50 üzenetére
Kb ez ugyan akkora vakítás, mint amikor jöttek a HD-s tv-k, amikor átvágtak egy csomó embert azzal, hogy a HD Ready az FullHD-t jelent... Aztán utána később meg csak pislogtak az emberek, hogy a HD Ready-s tv-k megakadtak 720p felbontásnál.. kb hasonlót látok ebben is. HD-HD, csak mégse az...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Némelyiké jobb... De akkor sem kapok választ arra, hogy nekünk, átlagos júzereknek, aki néha napján talán még videóz is valamit mi szüksége van egy telefonban ilyen felbontású videóra... Szintén zenészként az ilyen 8-10 meg még több megapixelre? Azért mert ez a menő? Hát csodálatos... Vakításnak tök jó, csak értelme nincs.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Naigen, natívban, csak semmivel sem jobb a kép minősge...Tisztelet azoknak a gyártóknak, akiknél talán mégis. Akkor meg minek? Nagyobb helyigény, más "előnye?!" nincs...
Erre is azt tudom mondani mint a fényképezőgékre, aki értelmesen akar videózni, az vegyen hozzá gépet... Amire meg ez kell, arra elég egy értelmes minőségő VGA felbontás...
Nem gagyi, de nem HD, hanem "csak" 1280*720-as felbontású úgymond "sima" videó, nagy előrelépés ám.. Arra elég, hogy jobban lehúzzák az embereket a HD felirattal...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak én? Nem úgy veszem észre...
De amúgy akkor vezesd már le nekem, hogy mi értelme annak, hogy egy so értelmes VGA felbontást mi értelme van széthúzni 1280*720-ra?
Annó a régi 6234-es nokiám 640x480-as felbontásban tudott videót felvenni ((H-263), MPEG-4-ben), és bőven elég volt, ennél jobbat minek.. Most abban mi a jó, hogy ezt a felbontást széthúzzák, kb minőségjavulás nélkül?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Quasi_modo #30 üzenetére
Aha, ennyi erővel HD felbontás VGA minőséggel.. Annak aztán sok értelme van..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#06658560 #27 üzenetére
Megnézted volna 1024-ben nem lett volna olyan okádék.
@D@niel: Az lehet... Mindig ezt mondják, hogy fognak olyan minőséget hozni... Kérdem én mikor? Ezt mondják már évek ota, amióta elindult ez megapixelmizéria.. Ahhoz képest, ezek a nagy megapixeles gépek sem képesek olyan minőségű képet lőni, mint a kicsit jobb minőségű kisebb fényképezők...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Quasi_modo #15 üzenetére
Csak akkor meg ne mondják azt, hogy HD..
@Kopi31415: Valahol azért igen.. Próbáltál már normál avi filmet 82cm-es vagy ennél nagyobb tv-n teljes képernyőn teljes képernyőre rakni? Kétlem, hogy ugyanolyan minőség lenne, mint pl. egy 17" monitoron...
Mondjuk ez HD-re gondolom már nem annyira igaz.. mivel ami HD-ready-s cucc, az már a 720p-t, 1080p-t tudja. (elvileg)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Quasi_modo #13 üzenetére
Nha most nem azért, ha pl. 720p-s videót csinál, akkor azért az egy HD tv-n is értelmeesen nézzen már ki, ne csak egy 22" v kisebb monitoron... Legyen szó akármilyen készülékről...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tehát akkor ez sem fog hasonlítani a HD-re? Most amúgymeg, mi a f@sznak egy telefonba hd videózás? Ez ugyanaz mint az ilyen 8-10MP-s telefonos kamerák, ha valaki értelmesen akar fotózni, videózni, az vegyen értelmes gépet hozzá, és ne telefont... És ez sztem meg fog maradni még sokáig így. Nem a számok dominálnak... sosem arányosak a minőséggel, de hát nem gond, csinálják, sok m@rha úgyis megveszi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Androidos fejegységek
- Lexus, Toyota topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest