- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
Anno a 406-omban annyiból ált az 50ezer forintos vezérléscsere, hogy a szervizben kicserélték a vezérműszíjat és jó még az alapon a régi hatvanezret futott feszítőgörgővel szépen összerakták. Összerakás során gondolom túlfeszítették mert onnantól volt egy folyamatos hangja. Néhány ezer kilométert megtéve már rendesen zavaró zaj jött a vezérlés környékéről ezért visszavittem, hogy nézzék meg mi a baj. Ott előttem szétszedték és rögtön kiderült a turpisság. A feszítőgörgő csapágya teljesen kuka volt. Az a szerelő aki másodjára szétszedte az autót elmondta, hogy azt látja, hogy a szíj új de a feszítő biztosan nem lett kicserélve mert néhány ezer kilométer alatt egy új csapágy bármit is csinálsz vele nem tud így tönkremenni. Csak annak köszönhető, hogy nem szakította el a szíjat, hogy az még teljesen új volt. Persze sűrű elnézéskérések közepette ott azonnal újra kicserélték az egészet de ezek után messzire kerültem őket. Ha nem megyek vissza valószínűleg egy-két hónapon belül lett volna egy gazdasági totálkáros vezérlés szakadt autóm egy filléres feszítőgörgő miatt. Az a vicc, hogy most
20202021-ben ránézve a komplett vezérlés vízpumpával együtt készletben nincs még 20k sem ahhoz a motorhoz.Evil Snowman Én nem gondolom, hogy ügyesebb vagy talpra esettebb lennék mint bárki más. Egyszerűen csak elegem lett belőle, hogy olyan 1-2 órás szerelésekért adok ki pénzt ami nem ellenőrizhető, hogy elvégezték-e vagy sem és amit egyébként bárki ugyanúgy el tud végezni alapvető szerszámokkal. Honnan tudjam nem-e a legolcsóbb unixos olajat töltik be a kiszámlázott motul helyett? Nem látom amikor cseréleik. Vagy mint a fenti példám mutatja kicserélnek-e mindent becsületesen vagy csak gyorsan összecsapják és had menjen gyorsan kifelé a műhelyből. Lehet (biztos), hogy én dupla annyi időt elmolyolok egy adott javítással mint egy autószerelő de a végeredmény ugyanaz és élvezem, hogy minden alkalommal tanulok valami újat.
-
8th
addikt
válasz
Evil Snowman #17 üzenetére
Web, márkaklub, torrent oldalak, facebook csoport... Aki az internet korában képtelen megtalálni az információt az magára vessen. Két darab (kicsi és nagy) nyomatékkulcs együtt nincs 40k. Az első szükségtelenné vált szerelő látogatáson kb. vissza is hozza az árát és a következő autójához is használhatja az ember. Akkor miről is beszélünk? Ne a kifogásokat keressük hanem a megoldást az adott problémára. Van akinek nyűg ez az egész és nem akar otthon bajlódni inkább beadja az első szervizbe. Én inkább szerszámra költök és tudom, hogy az a karbantartás amit én elvégzek az biztosan el van végezve és az az alkatrész lett beépítve amit megrendeltem amit a kezemben fogtam és nem az amire a szerelő a legnagyobb kedvezményt kapja. Engem vertek már át régóta működő ismert neves műhelyben beépített alkatrésszel szóval oda a bizalom a szervizek iránt. Inkább szopok vele itthon de tudom, hogy így legalább meg van csinálva.
-
8th
addikt
válasz
freeknight #9 üzenetére
Nincs mese, meg kell tanulni elvégezni az alapvető karbantartásokat.
szelepfedél tömítés garnitúra: 3000 Ft
jó minőségű mann olajszűrő: 1400 Ft
olajleeresztő csavar tömítéssel: 600 Ft
+ erre még rájön a tetszőleges motorolaj (mindenkinek hite és vallása szerint)Egy olajcsere és a szelepfedél tömítés cseréje nem rakétatudomány az utcán a ház előtt is elvégezhető. Eszembe nem jutna ilyen dologgal szerelőhöz menni. Végzettségem szerint kertész vagyok tehát semmi közöm az autószereléshez ennek ellenére a munkásautón magam csinálok mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged