- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gál István
senior tag
válasz
hackeeeee #141 üzenetére
Annyira ne sajnáld ha 75wattot kap a hangfal mert asszem a denon 1306-ban is kb 300-350w-os táp van szóval minden csatorna max terhelése esetén is legjobb esetben 60-70wattot kap csatornánként. Ezért nem érdemes 100-125wattnál nagyobb hangfalat venni hozzá. (A Denon 13xx-16xx szériához) Inkább a hangfal érzékenységére kell figyelni, többet adhat a hangképhez.
-
dudika10
veterán
válasz
hackeeeee #141 üzenetére
Az elég kis különbség. Teljesítményduplázásonként 3dB-t produkál pluszban a hangfal és 5dB az amit az ember dupla hangerőnek érzékel. Szóval a 150W a 75-höz képest sokkal kisebb mint dupla hangerő.
Egyébként 75W-al csatornánként normális érzékenységű hangfalakkal gond nélkül be lehet hangosítani egy 20-30 vagy akár 40nm-es nappalit is. -
Speeedfire
félisten
válasz
hackeeeee #132 üzenetére
Amúgy minél nagyobb a hangszóró ellenállása annál szebben szól, természetesen ha jó minőségű.
A hangerő meg csökken.
Elképzelhető, hogy valamivel jobb az optikai kábeled mint a coax. Vagy jobbak a csatlakozói. Ezért is írtam, hogy a sok tényező miatt, egy jó kimenet is torzulhat.
-
krystman
őstag
válasz
hackeeeee #119 üzenetére
És miért jó neked, hogy egy vacak integrált kártyát használsz egy normális hangkártya helyett? Amit a alaplapra integrálnak azok soha nem lesznek olyanok mint egy normális különálló kártya. Ha megnéznél egy műszaki adatot az integráltnak meg egy X-fi-nek, igen csak szörnyűség lenne. Egy 1000ft-os chip nehogy már jobban szóljon mint egy 20ezer ft-os kártya. Mert ez max viccnek jó. Ebből fakad az is, hogy sokan írják hogy ez meg az a hangfal zajos meg nincs annyi mély. Közbe kiderül, hogy valami gagyi alaplapiról hajtsák őket. Egy alaplapi kártya egy csomó zajt felvesz a gépből, ami max úgy értelmez az ember, hogy a hang cucc nem jó mert zajos. Egy normális külső kártyával semmi gond nincs.
-
Speeedfire
félisten
válasz
hackeeeee #114 üzenetére
Nálam az audigyben ilyen beállítás nincs.
Még nem használtam ilyet, a cikk szerint jobb lesz valamivel. A kérdés az, hogy ezt ki tudja-e hozni a rendszered. A kérdésre a válasz valószínűleg igen, a denon nem nagyon szokott rossz dolgokat gyártani.Igen 16 bit mindenhol, hogy minél kevésbé "konvertálgassuk" a jeleket.
Kb mintha van egy wav fájlod és azt 3-4x átkonvertálod akkor már veszít a jelből, ami ugye nem jó. Még ha keveset is, de veszít. Már más a hangképe az egésznek.Szerintem jobb is, hogy az erősítőbe dugod. Az alaplapi hangkeltő nem tudom mennyire lehet jó (már elfelejtettem mit is használsz
).
neilszab: Véleményem szerint ez elhanyagolható. Mint írtam a kábel keresztmetszete legyen ideális és kész. Nem azt mondom, hogy lehet 30m a kábel, de egy átlagos szobában nem fogod észrevenni. Árnyékolt legyen és kész.
Ha nagyon jó a cuccod és jó a hallásod akkor szoktak még xyz márkájú kábeleket venni horror áron, de szerintem ez már csak.... -
neilszab
őstag
válasz
hackeeeee #97 üzenetére
Itt nem arról lehet szó, hogy míg az analóg jel a vezetékben veszt a minőségéből (minél hosszabb és vékonyabb a vezeték), addig a digitális jeltovábbítás veszteségmentes?
Tehát hiába jobb mondjuk a hangkártyád, ha utána 1 km vezetéken megy mendegél az analóg jel, míg ugyan ezt az utat megtéve egy digitális jellel és a végén a hangszóróhoz érve egy kicsit rosszabb DAC-cal jobb végeredményt lehet kapni... ez amúgy részben kérdés a részemről
-
Speeedfire
félisten
válasz
hackeeeee #93 üzenetére
Ezt aláírom. A pc-s cuccok nem a legjobbak, viszont anyagilag viszonylag jól jársz. Lásd anno genius ht3600, sikersorozat volt. A maga alacsony árához képest szépen szólt. De ezek a cuccok is csak egy bizonyos összeghatárig érik meg az árukat. Felette már inkább csak pénzkidobás. Akár creativ, logi vagy genius. Stb
Anno és is agyaltam erősítő + hangfalakon, de sehogy sem jött össze az ára. Mindig volt mire költeni. Ezért maradt a logi z-4, ami szerintem az árához képest elég jól szól.
Most én is ott vagyok, hogy gyűjtögetek aztán majd összejön egy jobb cuccra is a pénz. Vagy lehet építek majd csöves erősítőt, majd elválik mi lesz. Egyelőre a DAC-ot fogom megépíteni, mert ami van most audigy, nem a legjobb sajnos.
-
dudika10
veterán
válasz
hackeeeee #99 üzenetére
Az, hogy melyikben milyen DAC van az termékfüggő. Éppenséggel nagyon jót is építhetnek be.
De mindenképpen ki kell fizetned, szóval szerintem nincs nagyon értelme. Sztereonál még csak nem is kevesebb a kábel.
Azért a pénzért meg kaphatsz egy hangkártyát ami több gondot is rejthet magában meg sok jó oldala is lehet. (Driver <-> beállíthatóság) Viszont a hangkártyát Te választhatod a beépített DAC-ot nem és azt cserélni se tudod késöbb.Optikai és koax közt egyébként is lehet különbség és hangkártya és hangkártya digitális kimenete közt is, csak nem olyan mérvadó mint az analóg kimeneteknél.
-
dudika10
veterán
válasz
hackeeeee #97 üzenetére
Az, hogy a DAC az erősítőben jobb mint a hangkártya.
De ez független az összekötés módjától, ez az amit írtam feljebb, az a kérdés, hogy hogyan, milyen minőségben végződik az analóggá alakulás, nem az, hogy hol.
Digitális átkötésnél a gép csak átküldi a merevlemezen tárolt adatot az erősítő DAC-jának, a hangkártya nem nyúl hozzá míg analógon az erősítő DAC-ja nem nyúl hozzá. Ha két különböző hangkártyát kötnél rá analógon akkor is azt tapasztalnád, hogy az egyik jobb a másik rosszabb. -
dudika10
veterán
válasz
hackeeeee #95 üzenetére
Igen.
Digitális átvitelnél egy nyers adatfolyam megy ki a hangfalhoz ami beépített hangkártya esetén nem jön ki a gépből, USB-s hangkártya esetén USB-n távozik, de a végén mindig lesz egy "hangkártya" ami analóggá alakítja. Ez lehet hangkártya, erősítőbe épített DAC, különálló DAC. De mindenképp analóg lesz a végén.A hangszóró már mindenképpen analóg jelet kell hogy kapjon. 10 vagy 11.-es fizika könyvben olvasgasd át a mágneses törvényeket. Digit jellel elég furcsán működne.
-
devast
addikt
válasz
hackeeeee #77 üzenetére
Ha vista/win7-ed van akkor wasapi a legjobb szerintem. Ha xp, akkor asio. Nekem vezérlőpultban 48khz-re van állítva, így ha filmezek akkor azt a kimenetet használnom (directsound), ha zenélek akkor meg foobar-ba a wasapi pluginen keresztül megy ki a hang.
A logitech-ről meg inkább ne álljunk le vitázni. Aki annál jobbat(drágábbat) nem hallott annak nyilván szépen szól. -
devast
addikt
válasz
hackeeeee #69 üzenetére
Tudtommal az audigy-k nem tudnak kiadni 44.1khz-et (az összes zene ilyen...), ha felskálázzák 48khz-re, az meg orbitális minőségromlással jár (ha olyan rendszeren hallgatod). Az alc889a digitális kimenete nálam simán ki tudja adni a 44.1khz-et is, asio-val vagy wasapi-val
Az alaplapra mellé épített dac-ról inkáb nem érdemes beszélni, szóval az analóg kimenete elég gagyi, abban valószínűleg az audigy jobb.
-
Gabrika
tag
válasz
hackeeeee #65 üzenetére
szerintem is pontosan így van, lehetőség szerint a DAC ne a PC-ben legyen, vagy ha ott van akkor annak a minőségi hangkártyának az ára már közelít egy önálló erősítőárához
de e teszt kapcsán nyilván a PC hangkártyájából kijövő analóg jel a releváns, ezért valóban célszerű lenne úgy megválasztani, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet (kérdés, hogy az HCS2330 esetén ez melyik)
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Gyúrósok ide!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csak jövőre jelenik meg a Heroes of Might and Magic: Olden Era
- Trollok komolyan
- Futás, futópályák
- Battlefield 6
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BenQ DesignVue PD2705U 4K Designer Monitor!27"/99% sRGB/Pantone/AQCOLOR/Type-c/Mac Ready/Beszámítás!
- Garmin fenix 8 51 mm amoled sapphire karbonszürke DLC titanium
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 10400F 16GB DDR4 512B SSD RX 6600XT 8GB AeroCool DS Cube ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 8700 16GB DDR4 512B SSD RX 6650 XT 8GB Zalman N5 OF ADATA 600W
- Tágulási tartály Baseflex 12/1.5 6bar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest