- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
krystman #154 üzenetére
Azért a Xonar Essence sztem bőven lehet már felsőkategória...
Főként úgy, hogy külön DAC-ot adnak hozzá...
-
dudika10
veterán
válasz
krystman #154 üzenetére
EQ-t nem ítélem el, tisztában vagyok vele, hogy hol használják, nem is baj.
Csak mondjuk a 6 sávos EQ-nak nincs semmi értelme. Ha valaki kiméri a hangfalait és úgy EQ-z egy normális programmal az jó dolog például.
Csak nem értettem, hogy hogy kapcsolódik a digitális kimenethez, és még most se értem. -
Speeedfire
félisten
válasz
krystman #139 üzenetére
Lesz különbség, elhiheted. Mint írtam vannak külön áramkörök azért még ott, meg visszacsatolások is.
Itt van pl ez, nézd csak meg, nem csak 1 kábel megy az ic-hez. Vagy amit fentebb is linkeltem. Ezeken a pár 100 ft-os alkatrészeken, múlik, hogy milyen lesz a minősége a cuccnak.
EQ-val kapcsolatban meg csak annyit, hogy ha már egy hangrendszernél EQ kell, akkor ott nagy bajok vannak.
hackeeeee: Ha jól tudom, azért nekik is akadt 1-2 jó szériás cucca. Barátom is otthon magnat monitor hangszórókat használ, amik nagyon szépen szólnak. Pedig a magnat sem az a tipikus felső kategóriás cucc.Az a 75W elég jó szerintem.
Mondjuk érdekes, hogy a gyári adat 6/8 ohm, általában 4/8 ohm szokott lenni ha jól tudom.
dudika 10 szerintem a "hardwares" kódolásra gondolt, ami elég sokat számít. Szoftveresen bármelyiken megoldható, az eredménye már megkérdőjelezhető.
A hw-es dekóderek meg elég bonyolúltak, ezeket általában kiszokták spórolni. [link]
Pl ott van a logi z-2300, amire rá van írva, hogy thx. Ehhez képes hifi cuccoknál is elég magas áron van csak ez benne...
-
dudika10
veterán
válasz
krystman #139 üzenetére
Te most beszélsz össze vissza.
Mutass nekem egy drága hangkártyát amin csak és kizárólag optikai vagy koax kimenet van.
Azért fejlesztenek drága hangkártyákat mert professzionális célra nem jók az alaplapik. Stúdióban pl egymás mellett szokás használni a koax-ot és az optikait mert van egy olyan jelenség, hogy jitter ami mindig jelen lesz.
És igen, az integrált digitális kimenete mellett nincs túl sok értelme külön hangkártyát venni digitális átkötésre, kivéve ha a jittert szeretnéd a minimumra csökkenteni, mert már elköltöttél 1-1M forintot hangfalra és erősítőre.
EQ-t nem értem hogy jön ide megint csak
Drága hangkártyákat meg szokás még fejleszteni felvételi célokra (megnézném, hogy veszel fel mondjuk csak 2 gitárt normálisan egy alaplapival, vagy mondjuk a kondenzátormikrofonoknál hogy oldod meg a fantomtápot) és akár hiszed akár nem analóg kimenetet is lehet használni ahol nagyon nagy eltérések lehetnek.
Az Xfi-k meg Xonarok jóindulattal se nevezhetők egyébként felső kategóriás kártyának és általában nem is digitálisan szokták őket használni hanem analógon. Viszont digitálison is van értelmük, mégpedig az, hogy az alaplapi hangkártyák jelentős része (még) nem tud DDL-t vagy DTS-t ami ugyan csak szoftver kérdése, de ha nem tudja a hangkártya akkor fejedre kenheted a 6 vagy 8 hangszóród.finest: ajánlom figyelmedbe az #59-es hozzászólásom.
-
Speeedfire
félisten
válasz
krystman #126 üzenetére
Amik ezzel a nagyon "profi" x-fi -vel jössz, sajnos nem tudlak komolyan venni. A xonar még talán, de ezek csak "megvezetésre" vannak. Ha megnézed a komolyabb cuccokat, esi, maudio stb ott kicsit komolyabb áramkörök, visszacsatolások vannak, rendes normális tervezéssel és kivitelezéssel. De mindenféleképpen tudni illik, hogy a belső hangkártya nem lesz jobb mint a külső a felvett zajok miatt. Éppenséggel lehet, hogy csak mérhető lesz, hallható nem, de sok eszköznél már belerondíthat a hangképbe.
Nézd meg mennyibe kerül rájuk pakolt ic, nem több mint 3-6K. A körítés a lényeg, milyen megoldásokat használnak hozzá. Milyen teljesítmény erősítőt, milyen audio áramkörök vannak rajta. Attól hogy van rajta 52 millió tranzisztor attól még nem lesz minőségi.Spdif-nél nincs is konvertálás ennél az ic (pcm2902e)-nél.... (maga az ic 3k)
Nincs rajta 52 millió tranzisztor még is felső kategóriás.
-
dudika10
veterán
válasz
krystman #128 üzenetére
Digitális összekötésnél ugyan annak a jelnek kell átmenni a kábelen hangkártyafüggetlenül, nem piszkálhatja meg a chip az 1-eket vagy 0-kat. Van egy fix 1-ből és 0-ból álló sorozat a HD-n amit a hangkártya kiküld az erősítő felé.
Ha USB-n kötsz össze egy külső DAC-ot a géppel akkor is hozzányúlna a hangkártya, az is digitális átvitel?Videókártya teljesen más téma, nem tudom miért kevered ide.
-
Gabrika
tag
válasz
krystman #120 üzenetére
digit jel (koax, optika) esetén szerintem nem sok mindent csinál egy hangkártya, vagy videokártya (akár hol is van) ami összefüggésben lenne az árával, az alkatrész minőségével.
szerintem csak a DAC (és analóg jelek, kimenetek) esetén van - nem is akármekkora - különbség a hangkártyák között
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
krystman #120 üzenetére
Mert szebben, dinamikusabban szól optikán mint az audigy 2 zs coax-al? Talán csak azért...
Nincs annyi mély, hát, a sub-om sokkal dinamikusabban tolja a mélyet, mint az audigy 2 zs-vel tette. A DD/DTS is sokkal másképp szól, mintha úgymond több hangom lenne. Én nem hallok több zajt, ha nem szól semmi, és feltekerem max-ra a hangerőt ugyanannyi zajt hallok, mint hallottam előtte...
Szal, analógon előfordulhat, hogy nem pont a legjobbak az alaplapi hangkártyák, ebben nem kételkedek, de nekem itt optikán kellemes csalódást okozott..
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
- Honor Magic 5 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Honor Magic5 Pro 5G LTPO 120 Hz kijelző, 50 MP triplakamera, 66W gyorstöltés 512 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest