- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Just486
senior tag
sejtem, hogy nem fogsz válaszolni, mivel ezt leszögezted, de én azért még írok.
Szakújságíróként szerintem te is tudod, hogy kár olyanról azt írni, hogy ismered amit igazából nem ismersz, vagy ha már azt írod, legalább egy kicsit járnál utána, mert különben elveszti a hitelességét az, amit írsz. Az Orion ládáim (azt írtad ismered őket) nem 10-15 évesek, mivel 1982 körül gyártották ezeket.(remélem a többi kijelentésed mögött nem hasonlóan alapos ismeret áll) [nem szeretnélek ezzel megbántani/sértegetni csupán szóltam]
Azt is elfogadom, hogy van aki a konyhából nem akar diszkót csinálni, igaza is van. Azt viszont szerintem marhaság mondani, hogy ezzel a ketyerével valaki "beviszi a minőségi zenehallgatást a konyhába". Hogy miért merem én ezt kijelenteni anélkül, hogy valaha is hallottam volna ezt a kiegészítőt szólni? Azért merem, mert tisztában vagyok a fizikai méretek által meghatározott korlátokkal. Ez a szerkezet legjobb esetben is egy kb 16cm -es lefelé vagy felfelé fordított mélynyomót kaphatott volna, ami még mindig nagyon pici, habár az elhelyezés így valóban dicséretes lenne. Nekem viszont meggyőződésem, hogy ennek a ketyerének a falában vannak a hangszórók. (ez nem azt jelenti, hogy tudom, hogy ott vannak, hanem azt, hogy szerintem ott lehetnek) Ez rossz hatással van a méretre, ami pedig a mélyhangokra. Persze lehet elektronikával és mechanikával (bass-reflex rendszer) trükközni, de igazán szép hangok nem születnek így. Na persze több részletet nem ismerek, így például azt sem, hogy hány utas a rendszer, nyilván ha van külön magas és középsugárzó, már az is egy pozitívum.
Kicsit az elrendezésről: Ha már befér a konyhába egy hűtő meg egy gáztűzhely, a két hangfal elrendezése sem okozhat gondot. Itt megemlíteném azt is, hogy abba valószínűleg nem gondoltál bele, hogy aki a konyhában él, annak valószínűleg nem egy 2x3 méteres területet jelent ez, hanem többet ahova már nem feltétlenül csak a konyhai gépek férnek el.
Amit még írnék, az az, hogy szerintem alapjában véve értesz félre. Nem a készülékkel van bajom, nekem is van hasonlóm. Sokkal inkább az árazását nem értem. Tenmagad is megírtad, hogy már 60 ért kapok olyan cuccot ami így vagy majdnem pont így szól. Most akkor a többi pénz itt hova megy?
Az egyedüli pozitívum amit képes vagyok elfogadni az a konyhai használat mellett a távirányító. Így nem kell retkes kézzel a telefont piszkálni, eltávirányítom amerre szeretném. Egyébként ígérem, hogy be fogok én is szerezni egy ilyet, ha akad rá módom, és összehasonlítom a "bengákkal" és egy átlagos sony minihifi-rendszerrel.
Összegezvén az egészet: szerintem szétnézve a piacon sok olcsóbb, jobb megoldást lehet találni egy 110.000 forintos dobozkánál.
UI .:Szerintem eléggé túlreagálod a dolgot, elvakultnak nevezel, miközben csak leírtam a véleményem, miszerint ez a felszerelés nem ér meg ennyi pénzt. Sajnos az internetes vita az ilyen, nincs hanglejtés, arcjáték, stb. Úgyhogy szerintem ne vegyél ennyire komolyan, kicsit próbált meg úgy olvasni amiket írok, mintha egy kicsit vicceskednék. -
Just486
senior tag
Jó. És mondjuk mi van akkor, ha valakinek már van egy minihifije. Egy bármilyen. Ezeken szokás szerint mind van bemenet, akár jackes formában is, de ez most mindegy. Úgy 2000 forintért lehet kapni egy RCA - 3,5Jack átalakítót. És te komolyan úgy gondolod, hogy gyakorlatilag a távirányító és a töltő (Ez a 2 funkció az, amit nem tud egy bármelyik háztartásban megtalálható minihifi berendezés egy iPhoneon véghezvinni) megér 110.000 forintot? Persze felesleges vitatkoznom, leginkább amiatt, mert nem vagyok képes megérteni, hogy minek egy készülékhez külön "hangfal", amikor ott a hifi (ezt azért mondom, mert meggyőződésem, hogy bármelyik mini -vagy mikrohifi szól olyan jól mint ez a cucc) amire ráköthető a gép, a dvd, a bakelit és szükség esetén a telefon is, van benne cd esetleg kazetta lejátszó. Félreértés ne essék, amit a képen is látszik, nekem is van a telefonomhoz egy hordozható kihangosítóm (mds65, nagyon meg vagyok vele elégedve) DE ezt kizárólag 1 dologra használom: nyaraláskor, táborozáskor magammal vinni, mivel a beépített telefonhangszórónál nyilván klasszisokkal jobb.
- Áramfogyasztás: azonos teljesítményen használva szinte azonos fogyasztást mérnénk rajtukHely: hát igen, valóban több, mint 5x annyi helyet foglal el adott esetben, és egy nyaralásra is kétlem, hogy magammal vinném, de mivel a cikkben ki van emelve, hogy otthoni használatra való szerkezet, azért feltételezem, hogy a hordozhatóság nem szempont. Én a 4 "benga" hangfalamnak is megtaláltam a helyét úgy, hogy semmi területet nem vesz el a szobámból. És kiválóan funkcionálnak rakodóterületként is. És ezekre is lehet ám hangszóróselymet rakni, akkor pont olyan "elegánsak" mint a cikk tárgya, csak nagyobbak. Az már más kérdés, hogy én ezeket sosem tartom rajtuk, mert szeretem látni, ahogy a teljesítmény a mélynyomón keresztül a levegőbe kerül.
A hasonlatodat meg abszolút nem értem: Nyilván a tuningolni való 2millás opel az én hangfalam, a merci pedig a zeppelin. Csakhogy jelen esetben még a mercit kéne kicsit tuningolni, hogy utolérje az opelemet, ami ráadásul teljesen széria. Így az egyedüli különbség az ár maradt, ami szintén az "opel" mellett szól. Szerintem be kell látni, a zeppelin nem a hangszórók mercije. Ha már itt tartunk, szerintem a jamo x870, az már az!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest