Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- iPhone topik
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Ha komolyabb hálózatra célirányosan szeretnél bejutni van rengeteg fizetős szolgáltatás akik offline bf-olnak.
-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
nem is neked válaszolt - vagy mindkettő te vagy?

-
Egon
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
PMKID Hash törés viszonylag új fejlemény, de nekem az jött le a cikkekből, hogy vannak erre a támadásfajtára sérülékeny eszközök, így egyrészt korántsem biztos, hogy minden router (illetve AP) esetében működő dologról beszélünk, másrészt lehet hogy lesz rá patch.
-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Lol, WEP-et törni - aircrack-ng vel ment az 2-3 perc alatt is...
-
Egon
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Erről van szó. Nem lehet egy lapon említeni a WEP-et a WPA-val biztonsági szempontból, de még a WPA és a WPA2 között is komoly különbség van. A WEP-et percek alatt bárki feltöri, és a protokoll hiányosságai miatt ezen érdemben nem is lehet segíteni, csak azzal, ha eltekintünk a használatától. A WPA sem tekinthető sokkal jobb választásnak manapság, mivel belátható időn belül törhető. Ellenben egy normálisan kiválasztott (legalább 10-12 (de még inkább 14-16) karakter hosszú, legalább az angol abc 26 betűjének és a számjegyeknek a kombinációját tartalmazó) jelszóval felvértezett WPA2-PSK hálózatot, a wannabe hackerek által elérhető erőforrásokkal, nem igazán lehet értelmes időn belül megtörni.
-
justmemory
senior tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Nagyon érdekes kérdés ez... A WEP-et is törni kell, tehát elvileg illegális. A WPA/WPA2 sem keményebb dió, tovább tart, ennyi (gyengébb configgal nekem 6 óra volt (saját, játszóson, még mielőtt...), de ugye folytatható/megszakítható, tehát nem kell "ott ülni"/ott hagyni a gépet 6 órán át...). Ezen az elven tehát valamennyi, nem kellő szintű védelmet alkalmazó cég/magányszemély figyelmeztethető lenne, hogy bizony... Tudom, onnan még hátravan az adatszerzés, de na.
Kérdés: ha én feltöröm, majd csatlakozok hozzá és esetleg nekifogok torrentezni, vagy simán csak napi használatba veszem, de "semmi kárt nem okozok", akkor bűnös vagyok-e vagy sem...?
Szerintem ez nagyon ingoványos talaj, jogilag sincsenek szerintem felkészülve igazán (kíváncsi vagyok, hogy vajon mennyi szakmai egyeztetés megy a jogászok és az IT/Sec. szakemberek között mondjuk egy-egy jogszabály megalkotásakor) a lehetséges dolgokra. Mivel mindenki be van kötve már, szabadon hozzáfér sok mindenhez, és gyakorlatilag magán a hálózaton "nem kószálnak rendőrök", így tényleg csak az egyéni morális értékekre van bízva, hogy ki és mit csinál.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frissítve! Hackersiralmak
- Thrustmaster t300 bázis
- Core I7 4K ERŐMŰ Lenovo P1 G3 (Core I7 10850H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 30 hónap gyártói garanciával
- Eladó MEE audio T1 CMA Bluetooth fejhallgató rendszer, gyakorlatilag új!
- Acer Predator Helios 300 gamer notebook/QHD,165Hz/i9 11900H/RTX 3060/32GB/ beszámítás van
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX5000 16GB 1 év garancia
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 16GB NZXT H700 Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest