- Légies iPhone halvány színei
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
9950es
aktív tag
Hát srácok én már régen a konzolosokhoz húzok bármennyire is utálatos hogy még rendes screenshotot se lehet csinálni velük, nemhogy stereo3d-t, meg modokat sem. Sajna a biowaret is ha megnézitek , szarnak a pcére. El van ez baszva kérem. Legalább Gearboxunk van, meg crytek, meg szimulátorok.
De ez a pécés rivalizálás a fenenagy status quo ellenére borzasztóóóóóóóóóóóóóó. Jól írta valaki hogy le kell futni a köröket állandóan. Eljön még az az idő is amikor már nem lesz értelme lefutni.
-
Giot
addikt
AZ korrekt hogyha nem bírja a VGA az órajelekt cseréli az EVGA csak erről tudjon a kisker is.
Viszont a többi opció egy szimpla bios frissítés, csak emelt órajeleket kap a kártya. -
kpal
nagyúr
Csak az EVGA a legjobb .
-
Hihetetlen, hogy mennyit lehet pörögni adott számokon, meg %-okon.
A 460 majd akkor lesz igazi népkártya itthon, amikor a bolti ára ~40K alá esik.
30 mégjobb lenne. -
Puma K
nagyúr
Fogyasztásban hőmérsékletekben előre lépés lesz, a teljesítménye átlag 2%-kal marad el a GTX 285-höz képest (ami meg ügye végül is egy "javított" GTX 280). Szóval jól jársz ha váltasz, de nem feltétlenül kell.
Én személy szerint jelenleg a GTX 275/285-ös kártyákat nézegetem, mert szerintem jelenleg a DX11-et támogató kártyákon játszható minőségben (Dirt2 kivétel) nem kivitelezhető... valamint alig van különbség (DX9 vs DX11) csak kimerevített képeknél lehet észre venni.
Csak egy példa: A Gothic 4 is csak DX9-es lesz és elég szépen néz ki. Itt is látszik, hogy van még hova fejlődnie a DX11-nek és az azt támogató kártyáknak is. -
proci985
MODERÁTOR
hát első ránézésre az EVGA external exhaust hűtője a kb a leggyengébb az összes közül. elhiszem, hogy válogatják az alkatrészeket és nem spórolnak a PCBn, de ettől még egy sloton (annyi a kilépő hely a kettőből) egy 160Wos vidkarit nem lehet lehűteni halkan és hatékonyan egyszerre. túl kevés a levegő, vagy süvít. a kiviszi a házból a meleget meg csak addig hangzik jól, amíg egy erősebb hűtővel jó házszellőzés mellett jobb hőfokokat lehet elérni halkabban.
szal valszeg inkább veszik más gyártók termékeitm olcsóbban. viszont ez a reklámfogás nem is rossz.
vagy, kifutott a 465-470-480as készlet, nincs házon belüli konkurencia és így lehet emelni az órajeleket.
-
atti_2010
nagyúr
Az MSI egy rakat ilyen lapot csinál amit lehet húzgálni és nem veszti el a garit, pl 5770 hawk, még mindig nem értem mi ebbe a szenzáció.
-
csaabz
őstag
EVGA tele van jó ötletekkel.
Vajon lecserélem-e a GTX280ast vagy nem-e? -
Silentfrog
veterán
Egy kicsit visszaolvasva, a 26os hozzászoláshoz irtam a 4 fpst.
Bár nem is értem miért nekem mondod mert én pont azt mondom,hogy ez egy jo ötlet.... -
egoistus
tag
ahaam a linkelt táblázatban normálon 26 fps(átlag) oc változat32 fps, a kettő között 6 azaz hat darab efpées a külömbség, tehát nem 4 (négy) nem 3 (három). ha a 26=100% akkor a 32 ~123% Nem tudom mi ebben a bonyi, nagyhangal lehet okoskodni, de tudni kéne leülni is ha már többen érthetően leírták.Ja, és főleg nem kellene lekezelő stílusban.
silentfrog! ha 100 fps-el ment volna alapból a játék akkor az oc változatnál már 123 fps lett volna. Tehát ott már 23 fps a gyorsulás, szerintem ne a 4??? (ezt hol láttad???) +fps-t köszönd hanem azt hogy az alap kártyát utólag tuningolhatod, ha akarod, garancia vesztés nélkül, de ha nem bírná el a karid akkor sem gáz mert kicserélik. Magyarán az alap áráért kaptak egy oc karit EVGA-tol akik őket választották.
-
NOD
senior tag
válasz
Silentfrog #53 üzenetére
Hagyd, mi már lefutottuk velük a köröket de nem értenek magyarul. A szövegértés talán a leggyengébb pont.
-
egoistus
tag
válasz
atti_2010 #26 üzenetére
Pontosan ott haha, de tényleg most komolyan miért nem lehet elfogadni hogy egy vga-n lehet akár 20%őt huzni (igen-igen nvidia-n is) Az EVGA pedig nagyon korrekt cég, nekem a 8800gt-met amin 6 nap garancia volt (vásárláskor 5 év) nemrég cserélték egy 9800-ra szó nélkül, és alig volt anno drágább(2-3ezres) mint egy club3d vagy hasonló.
-
capulet75
addikt
Nekem szimpi az EVGA.Mindíg kitalálnak valami jópofa dolgot.Igaz nekem most atim van,abból is egy 5870 vap-x így nem nagyon kapkodok a 460 után de mindeképp dicséretes az efféle support.
Az a 23% meg sztem egy adott játék ( nyilván valami nvidiára optimalizált ) értéke.Nem valószínű hogy permanensen ennyi a plusz teljesítmény.
-
NOD
senior tag
válasz
atti_2010 #45 üzenetére
Najó kapsz egy utolsó választ de már kezd nagyon untató lenni.
Amit linkeltél képen az nvidia geforce 460gtx 26fpst kapott mig ennek a tuningolt változata 32öt.
Ezután...... számológép : 32 OSZTVA 26-al (birod követni??) egyenlő.............
1.23 tehát 23 százalék a difi. -
NOD
senior tag
Azért megy a flame mert ez az evga bios vacakolás semmit a világon nem ér. (max a venti fordulat miatt érdemes de azt egy sima uj vga bios is megcsinálja). kb 5-6 százalékos tuning biosból ami nem is 100% százalék hogy bejön ahogy a cikkben is benne van az, hogy ha a kártya a tuningot az alapfeszultségen nem birná akkor cseréli a gyártó.
Ergó kuka az egész. -
Devid_81
félisten
Hogy Ti semminek sem örültök ma
Lehet új kártyát csinálni a régiből, örüljetek, hogy nem lett átnevezve (még) igaz ez nem envidijáról szól most hanem az EVGA-ról. -
NOD
senior tag
-
NOD
senior tag
Ha az összes értéken a gpu/shader illetve memória órajelt érted akkor igazad van.
Ha arra gondolsz hogy a ramot cpu-t stb is kéne 20-al feljebb tolni akkor no comment..............Egy a lényeg a vga tuningnál. Hogy a tuning végén ne legyen szük keresztmetszet a gép többi részén (max a vgan).
-
Puma K
nagyúr
-
GAbre
veterán
Érdekes ötlet....
A cikk olvasása közben azon gondolkoztam,h jah nincs érdekükben ezt csinálni....
Már úgyis eladták... -
NOD
senior tag
Nem 1000 éves kártyáról ment a vita hanem a 460ról vagy a mostaniakról, és ezek a kártyák a tesztek nagy többségében ha erös cpu van mellettük (ergó nem lép fel sehol cpu limit) ott 20% órajel emelés átlagban hoz 17-18 százalékot.
(#26) atti_2010 : Azaz te meg linkelj egy olyan tesztet ahol cpu limit van.......
Amugy miaz hogy 12%? Annyi plussz teljesitményt (azaz fpst hoztatok ki belöle) vagy 12%-al növeltétek az órajeleket?Söt most nézem el is hittem neked a hülyeséget.... A 768ast tuningolták és annak az fpse nött 26ról 32re. Ez bárhogyis számolom kb 20 százalék.
-
atti_2010
nagyúr
Azért flame vagy nem flame nem szabadna olyasmit beírni hogy + 20% mert egy kezdő még elhiszi és vesz egy kártyát.Pár karit már teszteltünk de 12% nem igen mentünk feljebb, pedig nem spóroltunk a hűtéssel.
-
Angel1981
veterán
válasz
FoBCRaistlin #11 üzenetére
Nekem sem szimpi....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Fantasztikus, hogy ennél a hírnél is sikerült egy kis falme-et gerjeszteni.
Picsába már gyerekek péntek és világbéke van.
Aki flémel arra ráküldöm a csajt.(#23) Puma K: Köszi, javítottam.
-
Puma K
nagyúr
Hagyjad... ha meglát egy Intel vagy Nvidia hírt akkor már habzik a szája... szeret okosságokat irkálni (mint írtam Intel és Nvidia hírekhez/tesztekhez).
Eddig sok emberen volt Nvidia szemüveg, de most már egy pár embernél mutálódott és AMD-ATI szemüveg lett.
A hírhez:
"...háttérben, ami a rendszerhibát okozhat."
Nem kell oda az "a" ? Vagy esetleg: ...háttérben ami a rendszerhibát okozhatja
-
TTomax
félisten
Rosszul hiszed....
(#20) atti_2010
Persze hogy tudja,csak nem a gyártó által garanciavesztés nélkül...dehát nem is értem... kapsz X5-ot uj ventivezérlést... mi itta gond?Ez egy frankó dolog...a pénzedért foglalkoznak veled.mutassatok más gyártót aki ezt teszi,max akkor ha nagy gond van akko ne itt egy bios fix...és az evga nem igazán feláras...Na de nézzük csak akik fikázzák,hogy mi ebben a jó dolog, hogy milyen vga-val rendelkeznek...ja értem már,gondolom más is...
-
Alister71
nagyúr
Nem nagy dolog, olyan biost írok bármelyik kártyára amilyet akarok, csak előtte ki kell tesztelni.
Na most akartam megnézni egy GTX460 biost, de a Nibitor még nem ismeri fel.
-
Lehet próbálkozni mindenféle trükkel,akkor is kutyaütö a 460
-
TTomax
félisten
válasz
atti_2010 #10 üzenetére
Látod...hülyeséget irsz... az én GTX460-am 675-ön üzemel gyárilag... azon a feszen amin az OC-k mennek 800-on azon megy az enyém is... persze igy szépen megspóroltam egy csomo pénzt,kaptam 20%-ot puszira... milyen hálás dolog is ez...ugye két darab 460-nál laza 50-60 angol fontot sporoltam... a zalman szabályzót meg megint csak meg kell vásárolni,kilógatni a házból (gyönyörü) aztán monitorozgatni meg tekergetni játék közben... az marha érdekes egy lanpartyn...azonnal fejbe is lennék löve,vagy éppen a kari föne meg,mert áááá elfelejtettem feltekerni...mennyivel kulturáltabb egy olyan bios ami ezt megteszi helyettem emelt órajelekkel,annélkül hogy egy msi afterburnert kell a háttérben futtatnom egy hivják "real support"-nak...és nem 2-3 fps-t gyorsul egy 460 SLI,söt a single sem... a 20% az lazán megvan,igen ekkora a szórás és ezért best buy a 460...
-
Gyuffa
tag
Nagyon jó ötlet tűnik, de azért jó lenne ha nem csak az EVGA-nál lenne, remélem más gyártó is megpróbálja.
De azért Ati-nál is jó lenne -
Izzé
őstag
Gondolom nem annyian vették az EVGA 460-ait, mint ahogy azt ők szerették volna. Ez van mikor elfelejtik, hogy a vásárlókból élnek. Kicsit elkényelmesedtek, azt hitték majd mindenki elájul a nevüktől?! Nagy már ahhoz a piac....
-
FoBCRaistlin
őstag
az órajel emelés még ok, de ez a mehet a venti amennyit bír ... loool.
-
atti_2010
nagyúr
Veszel egy Zalman venti szabályzót és annyin megy a ventid ahányan akarod,még a garit se veszíted el, kérdés hogy megéri 2-3-4 fps hogy kitaposd a belet a VGA-ból, a gyártók pontosan tudják hány shadert kell letiltani és menyire kell rakni a limitet hogy ők ne járjanak rosszul, és egy új kártyát keljen venni ha + teljesítményt akarsz. Gondolod hogy jobban ismered a kártyák paramétereit?
Srodney:Mit nem tudsz állítani az AMD-n? Ventit lehet, frekvenciát memóriánál és GPU-nál lehet, más nem maradt.
-
Srodney
senior tag
marha ötletes megoldás,ati nem akarja rendszeresíteni???jólenne
-
atti_2010
nagyúr
Biztosan csak EVGA -n megy de ezek a tuningok sajna gyakorlatban nem sokat hoznak, inkább reklám.
-
Spectrum
aktív tag
Micsoda ficsőr, megemelhető a ventilátor fordulatszáma
Igazán tuti akkor lenne, ha 3-5$-ért DLC formában kínálnák.. -
TTomax
félisten
Csak EVGA-an megy?
Szerk:Ja egyenlöre csak azzal...
-
F_Zolee
nagyúr
Nem rossz ötlet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Temu
- Autós topik
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Panorámás miditorony jött a Chieftec fémjelzésével
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Wise (ex-TransferWise)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest