- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZATA
senior tag
Ha kiválasztod, kiírja. Csak figyelmeztetések, tehát nincs hangutasítás, kizárólag hangjelzés a veszélyre, rendőrre, balesetre, dugóra.
(#1999) simico:
Igen, útlezárást kell jelenteni, de az is csak akkor terel, ha valaki még megerősíti azzal, hogy szintén jelenti. Feloldani pedig több wazer áthaladása fogja.(#2003) radi8tor1: Javítottam.
-
simico
tag
Értem én, hogy a kamu jelentések ellen valahogy védekezni kell. De! Eléggé unortodox hozzáállásnak érzem, hogy a közösségi jelentésekre épülő navigáció nem bízik meg a közösségben és annak bejelentéseiben Az egyetlen dolog amiben a Waze más, amivel kitűnik más navik közül, az a közösségi jelentések használata lenne - minden mást eddig is tudtak más navik. Ha ehhez képest pont a közösségi jelentéseket nem hiszi el vagy nem veszi komolyan (útvonaltervezésnél figyelmen kívűl hagyja), akkor tulajdonképpen nem sok értelme van az egésznek. A használók átlagsebességét figyelő és azt útvonaltervezéshez felhasználó navi létezik. Ingyenes turn by turn navik is. Traffipax, beszély jelzése sem újdonság a navikban. Stb.
Ugye a rendőr, veszély, dugó, baleset bejelentéseket figyelmen kívűl hagyja az útvonaltervező, ezek csak vizuális tájékoztatók a térképen a használó részére. Mire megyek a baleset, dugó, veszély ikon nézegetésével a térképen, ha úgyis keresztültervez rajta és elvileg nekem követni kéne amit megtervez? És ha letérek az útvonalról mert "megijedek" a baleset ikon láttán, akkor is többnyire visszavezet az eredeti útvonalra, bele a "ijesztő" ikonba Ha meg konzekvensen letérek a tervezett útvonalakról, akkor meg egyáltalán minek használom?
De most őszintén, mi olyat nyújt a Waze útvonaltervezésben, amit mondjuk a Google Maps navigációs része nem? Mindkettő az aktuális forgalmi viszonyok alapján számol útvonalat. A gugliban nincsenek is bejelentések, a waze meg nem használja őket tervezéskor.Másrészt a fix 20 perces dolog is elég érdekes. Elhiszem, hogy a "narancsvidéken" egymás seggében mennek a wazerek a Priusaikkal és Tesla modelljeikkel, meg a 6-10 milliós városokban is van elég wazer, hogy 20 percen belül biztos megy még egy minden úton. Mindenhol máshol meg csak szívás. Már Budapesten is csak a reggeli és délutáni csúcsban, a fő be/kivezető utakon és a belvárosban lerakott bejelentések élnek 20 percnél tovább... Egyéb időszakban, külsőbb kerületben úgy tűnnek el, mintha sose lettek volna bejelentve. Autópályák átlagos napokon dettó. Ha már ilyen időalapú védelmet találtak ki a kamu bejelentések ellen, illetve a bejelentések automatikus elévülésére, akkor legalább ne ugyanaz a fix idő lenne mindenre, mindenhol. Hiszen pontosan tudják, hogy mely részeknek mekkora a wazer forgalma térben és időben. Egyáltalán nem lenne nagy kunszt a rendelkezésükre álló adatok alapján dinamikus elévülést használni a bejelentésekre, például Los Angeles helyi csúcsidőben 5 perc, 6524-es számú tankösvény este nyolckor 1 óra. Szerintem jól jelzi a problémát, hogy egyes helyeken a helyi csapatok botokkal erősíttetik meg a bejelentéseket, hogy ne tűnjenek el
Persze tudom, hogy mindezt tök feleslegesen írtam le, de akkor is beleordítottam a bánatom az ellenszélbe
-
formax
tag
Van igazság abban, amit írsz, de én nem látom ilyen szörnyűnek a helyzetet, sőt! Továbbra is nagyon szeretem, ahogy ismeretlen terepen tényleg a legjobb útvonalat választva vezet el a (legtöbbször) pontos címig.
Volt már olyan baleset a Rákóczi úton, ami helyett olyan klassz elkerülő úton vezetett el egészen a Keletiig (valahol a Rákóczi tér felé), ahol még sosem jártam, de nagyon sok dugóban álló percet spórolt meg nekem.
A balesetet úgy látom akkor kerüli el, ha a forgalmi adatok (dugó) ezt indokolttá teszik. Talán a baleset bejelentő panelt (és a legtöbb bejelentő panelt) ki lehetne egészíteni egy "Egyéb adatok" gombbal, ahol ilyen adatok bevitelének a panelje nyílna meg:
"teljes útzár"
"részleges útzár"
"a forgalmat akadályozza"
"érdemes más felé menni"
stb. Ezeknek a gomboknak a használata az útvonal tervezést is befolyásolhatná.
A bejelentés érvénytelenné válását lehetne a bejelentő pontszámaitól függővé tenni: pl. wazer felnőtt: 20 perc, wazer harcos 30 perc, wazer lovag 40 perc, wazer király 50 perc.[ Szerkesztve ]
formax
-
Kbali
nagyúr
Szerintem nem teljesen értetted, amit írtam: egy jelentés nem jelentés, kettőnél meg már elterelhet.
A baleset jelzése sem egyértelműen útzár, ezért kell mellé/helyette dugót is jelenteni, különben honnan tudná, hogy ott nem lehet továbbhaladni. Lásd előttem szóló ötletét.
Amúgy a súlyozásos ötleteddel egyetértek.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Az normális működés, ha araszolok rövid ideje a dugóban, jelentem a dugót, akkor nem az előttem levő részre teszi a dugót, hanem mögém? Ez kicsit furcsa nekem, mert, mondjuk pont belefutva a dugóba és jelentve azt olyan részre pakolja a piros csíkot, ahol még nincs is torlódás.
⭐ Stella
-
SZATA
senior tag
válasz radi8tor #2009 üzenetére
A színezés mindig egy szegmensre szól, mivel annak tárolja és számolja az átlagsebességét. Ugye ha rákerülsz egy adott szegmensre, akkor következő csomópontban tudod azt elhagyni. Például van egy 10km-es autópálya szegmens. Tök mindegy, hogy a feléig elmész 100km/h-van, felétől pedig bedugul 20km/h-val vagy végigmész 60km/h-val, az átlagsebesség és az áthaladási idő a mérvadó.
Kicsit szájbarágós lett, de tudom fokozni. Vannak még érdekes infók a témában. -
Watt25
veterán
A francert nem lehet ezt valaszthatora tenni??
Ez meg a buta amerikaiakra vezethető vissza, akiket már az is összezavar, ha egy egéren két gomb van...
Egyszerűen nem akarják telerakni a programot milliónyi kis kapcsolható opcióval, mert az is csak megzavarja a szegény user-t.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
-
Watt25
veterán
Azért amiket felsoroltál, azok más tészta. A program funkcionális működésére azok nincsenek hatással. Viszont, amit írtam, azt a fejlesztőkkel történt személyes beszélgetések alkalmával "vettük le" abból, amit és ahogy mondtak.
[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
meg mondjuk még úgy is el tudnám képzelni, hogy frissítés után és/vagy első indításkor rákérdez, hogy szeretném-e ezt a fícsört és többet nem kellene vele nyűglődni
ma is jó lett volna, ha nem lép ki, nem kellene újra elindítani az appot mikor 5 percre bemegyek egy boltba az autóba meg a tablet kijelzőjét lezártam és betettem egy rekeszbe, hogy ne legyen szem előtt
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
axioma
veterán
válasz radi8tor #2018 üzenetére
Nekem a gyerekek miatt pin-kodos vedelem van a keszuleken. Emiatt ha valamiert hatterbe kerul a waze, beindul a vedelem, ezert konkretan minimum piros lampa kell hogy ujra hasznalni tudjam (amugy a gyorsinditoban van, szoval feloldas utan tenyleg max. 2 katt). Persze ha ismeretlen helyre megyek, akkor siman kell annyira hoyg felreallok, de alapesetben van hogy emiatt nem jelentek meg nem megy fel csak a szerverre a sebesseginfom, mert a hatterben kinyirta magat.
Vegulis nem egy tragedia, inkabb csak nem ertem, hogy miert igy van. -
-
-
zezoka
őstag
Sziasztok!
Olyanom nekem is van, h rendszeresen bejelentek egy építkezést egy faluban, és mire megyek legközelebb, megint arra visz, ahol teljes útzár van (Cece), és terelés van.
Ja, meg ha útépítést elküldi az ember, akkor nem lenne baj, ha lehetne választani, h melyik oldalon van.
Bár ahogy olvastam a tapsaztalatokat, nem nagyon veszi figyelembe a közösség bejelentéseit egy közösségi navi!
Miért nem hangjelez nekem, ha trafi van? Nem nézhetem folyamatosan a kijelzőt, mert az nagyobb balesetveszély!
Hang lejátszása a hangszórón mit jelent? Autó gyári Bluetooth kihangosítón keresztül szól az autórádió hangszóróin? (Ha bekapcsoltam, sehol sem volt hang...)
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Sziasztok
Este csatlakozok én is a felhasználói csapathoz, eddig csupa jót hallottam a programról.
Live-Die-Respawn
-
Sanyi.mTs
addikt
szerintem PC-n keresztül érdemes előre regisztrálni.
-
-
SZATA
senior tag
Szia!
A jelentések, ha másik wazer nem lájkolja, kb. 20-30 perc múlva eltűnnek. A jelentés elküldése előtt, minden típusnál ki lehet választani, hogy melyik oldalon van (mindkét oldali nincs). My side gomb
Ha lezárást jelentesz (tudom, kicsit nehézkes a felület), akkor neked el fogja kerülni azt a szakaszt. Ha még egy wazer jelenti, akkor már megerősítetté válik a jelentés, és mindenkinek elkerüli, addig amíg le nem jár, vagy valaki keresztül nem hajt a lezárt szakaszon.
Vannak hosszú távú jelentési lehetőségeink, és térképszerkesztéssel is tudunk zárni, akár azonnal egy útszakaszt. Útmunkálatok, útlezárás bejelentő
"Bár ahogy olvastam a tapsaztalatokat, nem nagyon veszi figyelembe a közösség bejelentéseit egy közösségi navi! "
Ezt így nem mondanám. A jelentések elévülési ideje nyilván egy nagyobb penetrációra van szabva, így ez főként vidéken gond. Már azzal is jelentesz, – a sebességedet – hogy a fut a Waze autózás közben. Ezzel a fő cél megvalósul, hogy a lehető leggyorsabban elérd a célod.Trafiból több fajta van. A fix sebességmérő kameránál akkor szól, ha ha túllépted a sebességet. A rendőr, mobil trafinál mindig szól. Ez alól az a kivétel, ha nem kliensből küldött jelentés esetén nem pont az útra esik jelzés (pl. várható traffipaxok a police.hu szerint – főleg régebben volt ilyen).
(#2024) radi8tor1:
Ha jól tudom, nem kötelező megadni a számodat. Én is régen regisztráltam.(#2023) orichalcos:
Welcome! Ha kérdés van, szólj! -
lautnermark
aktív tag
Szia
Két irányú traffit (3 lábút) vagy mindkét oldali ellenőrzést miként lehet jelenteni?
Tegnap mentem az Üllői úton, volt közvetlenül egymás után 3 db. rendőri ellenőrzés jelezve, de már nem voltak ott. Megnyomtam a nincs ott-ot, de csak az elsőt törölte a másik kettő továbbra is ott maradt. Velük mi lesz? Majd a következő 2 autós fogja őket semlegesíteni? Addig meg feleslegesen riogat?
"Másik oldali" jelentést miért nem dob fel és miért nem lehet megerősíteni vagy nincs ott-ozni?
Az úticélhoz fényképet UTÓLAG miként lehet rögzíteni?
Pl. sietek valahová nem állok neki fényképezni, de amikor már végeztem, akkor már van rá időm. Vagy csak pár utcával odébb van lehetőségem parkolni és mire odagyalogolok a címre, addigra már visszaáll a nézet alaphelyzetbe, azaz nem mutatja a fényképezési lehetőséget.Tegnap áthajtottam a Népligeten az Üllői felől a Vajda Péter felé, a Rade Károly sétányon. Az irány a Vajdánál jobbra a Fertő utca felé vezetett. Először be akart irányítani az Építők telepre, utána az "Y" jobb ágán akart kivinni a Vajdára, ami zsákutca.
Megfigyeltem, hogy újabban több reggelen is Kispesten a Nádasdy utca végénél a Hofherr utcai kereszteződés előtt, az Aldi irányából piros csíkos, 1 km/h-s torlódást jelez. Semmi gond nincs. Ez valami beragadás vagy egy töketlen wazer, aki nem bír kivárni 1,5 percet, amire vált a lámpa?
-
Watt25
veterán
válasz lautnermark #2035 üzenetére
Az úticélhoz fényképet UTÓLAG miként lehet rögzíteni?
1. Előzményekben az uticélod jobb oldalán az i gombra kattintasz
2. Legalsó menüpont: Részletek szerkesztése
3. Fényképező ikon.[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz lautnermark #2035 üzenetére
Másik oldalt törölni nem tudod, de megerősíteni tudod, ha az ottani jelre kattintasz, feljön a hozzá tartozó ablak.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz radi8tor #2039 üzenetére
Közben ma élesben kipróbáltam a programot. Motorral használtam, Keletitől a postától kellett eljutnom a Megaparkig.
Minden okés volt, bár azt nem értem hogy miért nem a Fiumei út-Orczy út felé vitt fel az Üllőire, miért kellett elmennem a Százados út felé.
Live-Die-Respawn
-
nagyúr
Aktuális pozíciót hogy tudok elmenteni kedvencek közé? Nincs cím, csak pozíció.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Időközben megleltem. Aktuális pozíción hosszan rajta tartani az ujjunkat, a felbukkanó kis üzenetre katt, és el lehet menteni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
zezoka
őstag
Köszi a válaszokat!
Rendőr jelzésével voltak gondok, épp láttam a szemem sarkából a felugró figyelmeztetést, h útszéli trafi van, de ha nem nézek épp rá, akkor nem is veszem észre, mert hangja nem volt.
Az a baj, h én vidékről beszélek, és egy olyan útról, ahol Waze-val szeritnem csak én "járok" (egy évben 2-3x). Így nehéz persze. Csak a kérdéses szakasz pont egy olyan volt, h nem csak az egy utcával később kanyarodok elkerülés, hanem konkrétan meg kellett fordulni, visszamenni egy nagyobb kereszteződésig, ahol másfelé fordulni, menni rajta kb 2km-t, majd kis mellékutcán átmenni arra (kb 4-500m), hol eredetileg kellett volna menni.
#2040 orichalcos: Azért, mert alapból autóra van tervezve (nemtom át lehet-e kapcsolni motorra), és lehet h azért visz másfelé, mert autóval arra a kisebb a dugó.
Márpedig egy mocival gyorsabb a közlekedés is , tehát tovább víve a gondolatot, lehet, h így átversz pár autóst! Mégpedig azért, mert elslisszolsz az autók között mocival gyorsan, a progi azt hiszi nincs is dugó, és a következő autósokat beleviszi a dugóba!
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz lautnermark #2043 üzenetére
Akkor az azért van, mert nem valamilyen már a térképen lévő helyre navigáltál, hanem mondjuk egy címre. Ekkor viszont egyszerűen csak nyomj a jelentés menü Hely gombjára és vedd fel új helyként.
-
Kbali
nagyúr
válasz lautnermark #2044 üzenetére
Én is szeretném ha lehetne, de nem engedi törölni
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hm, talán lehet hogy bugot találtam? Határ útnál az Europark mögött az Ady Endre útnál olyan helyen akarta hogy forduljak jobbra, ahol behajtani tilos. De vagy 3 alkalommal is. ( nem friss táblás, hónapok óta egyirányúak azok az utcák)
Live-Die-Respawn
-
Watt25
veterán
válasz lautnermark #2047 üzenetére
Az azért lehet, mert nem Waze találatot választottál. Sajnos nincsen közvetlen módja annak, hogy a találati listából látszódjon, hogy milyen forrásból jön a találat. De a lista egy elemére kattintva ugyanezt a különbséget fogod látni: ha Waze találat, akkor van Részletek szerkesztése, egyébként nincs...
Fontos, hogy Waze találat csak a keresés gomb megnyomására jön fel, a gépelés közben megjelenő gyorstalálati listában csak Google találatok vannak.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...