- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
wertigo1984
őstag
Sziasztok!
Letoltottem en is, meg csak Baby Waze vagyok
. Olyan kerdesem lenne hohy be lehet allitani, hogy mobilneten is frissitsen, ha uton vagyok?
-
dattis_
csendes tag
Nekem is volt egyszer ilyen, annak az volt az oka, hogy valaki megváltoztatta a kanyarodási szabályokat, úgy, hogy az az én napi normál útvonalamat kedvezőtlenül érintette. Visszaváltoztatták, utána minden rendben volt. Ha itt nem ez van, nagyon más válasz nincs rá. 16 óra után BP-en a forgalom pillanatok alatt be tud úgy dugulni, hogy abból a Waze sem fog tudni gyorsan kivinni belőle. Ugyanakkor bármennyire is real time adatok jönnek belőle, nyilván nem real time. Ha valaki átmegy a dugón előtte és lejelenti, onnastól lehet számítani alternatív útvonalra. Ha te vagy az első, aki dugót jelent, akkor tökmind1.A forgalom mintavételezés sem 100%-os, 100 autóból használja 1-2, ami elég persze valamire, de sosem lesz 100%-os perfekt. Alakul, alakul ez. Én nagyon szeretem, vitt már engem is lehetetlennek tűnő útvonalon, de 99%-ban bebizonyosodott, hogy tényleg jobban gondolta mint én.
-
Kbali
nagyúr
Ma reggel: szokott útvonalon jövök, de mást ajánl, de én csakazértis arra jövök, mint szoktam: újratervezés után 5 km-re rövidebb és 4 perccel rövidebb út jön ki - miért? Nem sokkal előtte küldtem be jelentést, tehát volt adatforgalom, nem tudom miért nem frissítette az útvonalat. Máskor simán kiírja, hogyha van akár 2 perccel rövidebb út is.
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
A waze.com/dashboard oldalon normális, hogy jobb oldalt nem frissíti az adatokat, és ez áll ott: Rank, last updated: 1.1.1970, 1:00.
A telefonos kliensben rendesen számolja a pontokat. -
dattis_
csendes tag
Szépen lassan végre csak érződik az összemosás:
http://index.hu/tech/2013/08/21/mar_google_mapsen_is_megjelent_a_waze/
http://www.waze.com/blog/waze-brings-google-search-and-street-view-to-the-community/amire még mondjuk nem jöttem rá, hogy szerkesztőnézetbe hogyan jön elő a google térkép. Illetve még googlemaps-on sem láttam sem baleset reportot. Ergó van 2 hír, de még a gyakorlatban nem láttam egyiket sem
Ti? -
-v-
addikt
Nem kell azért megenni. Te fejleszted, vagy miért veszed személyes sértésnek?
Mint mondtam szerintem sem működik ez rosszul, de csomó dolog hiányzik vagy eléggé gyerekcipőben jár.. ami szerintem fura, ahhoz képest hányan használják már az appot, meg mióta létezik. Na mindegy.
Azért az még úgy látom messze van, hogy mohabát kiváltsaForgalmi infókra meg trafikra jó, de ahhoz képest mennyire rákattantam, hogy milyen jó app, kicsit csalódás volt, hogy ha használom rendesen, akkor mennyi minden igényem lenne ezekkel - az amúgy jó kis - feature-okkel kapcsolatban pluszban, amiket messze nem tud az app - vagy nem úgy, ahogy szerintem kéne.
dattis_: ja értem.
-
dattis_
csendes tag
2 hónapja vették meg. Ennyi idő alatt nyilván képtelenség oda-vissza integrálni az összes feature-t. Valószínűsítem ez nem úgy működik, hogy megvették a Wazet, aztán holnap odarepülnek, és elkezdek a közös munkát. Arról nem is beszélve, hogy maradt kérdőjel az akvizícióval, amit ha jól tudom amerikai hatóságok kezdtek vizsgálni, ergó legrosszabb esetben az is lehet, hogy megsemmisíthetik a felvásárlást. Nem tudom pontosan, de valaki majd megírja.
Egyébként van egy nem hivatalos FB oldal, ahol azért elkezdtek jönni az infók, hogy azért nem tétlenkednek, és ha jól olvastam, akkor a kereső funkcióban lesz majd újítás szeptemberben. Úgyhogy no para szerintem. -
Tyer
őstag
Jogos...
De anyám levetette velem a Go LAuncher- t, "mert a BIG Launchert már megszokta..."
Na most képzelheted mikor fog ő minden alkalommal wazelni
Ellenben velem...Én nyomom(Akkor is, ha tudom merre kell menni)
- hozzáteszem volt már, hgoy más utat javasolt... Söt dugót is akart már velem kerültetni. Mit csináltam? Belementem a dugóba. Mert nehogy már egy gép jobban tudja... Már ö irányit -
Watt25
veterán
A hangrol megy annyit, hogy anyum vezetett, és a 400 méter mulva fordulj jobbra, azt igy konstatálta: Itt? Itt? Itt? Mennyi 400 Méter?
Majd a Waze azt mondja: Fordulj jobbra, erre satufék...
Ezért is mondom én mindenkinek azt, hogy ne csak a nyári vakáció alkalmával vegye elő azt a rohadt navit, hanem használja mindig, mert meg kell tanulni használni, ki kell ismerni, hogy hogyan működik. Ez mindegyikre vonatkozik. -
-v-
addikt
Olyat nem lehet, hogy az elmentett utamat valahogy letöltöm? Magasságprofil, sebesség stb. ilyesmi érdekelne.. mert oké, hogy itt rárakja a map-re ha felmegyek az oldalára, de ennek viszonylag kevés értelme van
Nagyon gyöngécske szerintem ez az app... egy csomó feature kéne még bele, jó az ötlet meg nem is működik rosszul, de nem értem, most hogy már a gugli megvette miért nem invesztálnak bele kicsit a fejlesztésbe?
Mert azért tudhatna sokkal többet, meg sok minden nem olyan még, amilyennek lennie kéne.. -
Tyer
őstag
Watt25 és SZATA: Nem elvárom, hanem örülnék neki. És valóban melegíti, és meríti, de meriteni inkább a kijelzö, ezért is irtam a ki-be kapcsot. A hangrol megy annyit, hogy anyum vezetett, és a 400 méter mulva fordulj jobbra, azt igy konstatálta: Itt? Itt? Itt? Mennyi 400 Méter?
Majd a Waze azt mondja: Fordulj jobbra, erre satufék...
Ha ugye ilyenkor bekapcsolna, akkor látná, hgoym ég 2 keresztezödés... (Ld. A második utcán fordulj jobbra...) -
zharkanyi
tag
Azt meg tudja valaki mondani, hogy autóba szerelhető 8 colos win 6 CE-s "multimédián" fut-e a waze?
Aki ilyen autóba épített megoldáson agyal, annak mi a legjobb megoldás?
Nyilván kell, hogy legyen rá Waze kliens és valahogy net kapcsolat. -
SZATA
senior tag
-
Tyer
őstag
500, de az is nagoynsok...legalább 1500 kéne, hiszen onnan már trafiz/hat. Igy meg pont abbna nem segit, amiben kéne.
Mert ugye az ember vezetés közben az utat nézi, nem a telefont...
Még egy kérdés:
Azt nem lehetne megoldani, hogy ha mondjuk 190 km-t megyek autopályán, akkor elsötétül, és amikor szolni akar, akkor felkapcsol?
Mert akkor nem kellene 1. annyit meriteni, 2. melegiteni az akkuját a töltövel...Mindezek mellett semmi szándékom nincs lecserélni, vagy fikázni az appot, csak 1. jo lenne, ha lenne
2. Jo lenne látni, hogy ki Wazer... Nekem jo lenne, hogy hopp, ez a kocsi itt elöttem wazer. Máris jobb kedvem lenne. -
Watt25
veterán
Technikailag is nehéz megvalósítani (túl gyakran kéne információt továbbadni, ami nem csak nagyobb szerver terhelést jelent, de a telefonok aksiját is jobban merítené, még jobban melegede, pedig így is sokan emiatt sírnak), illetve személyiségi jogi dolgok miatt (így is sokan sírnak amiatt, mert mennyi infót meg lehet tudni másról) sem valószínű, hogy ebben változás lenne.
-
siskad
őstag
Jó ez a waze.
-
dattis_
csendes tag
-
Tyer
őstag
Miért van az, hogy nem látom a wazereket??? Aztán fel-fel tünnek, de állnak egy helyben?
Miért van az, hgoy a rendör miatt cska 400 méterre szol, mikor már rég letrafizott? -
Jacak
senior tag
Pedig az kéne,h. tudja nekem... Forsquare-t nem használok,s sztem pusztán naviért nem is igen bonyolódnék bele...
(#561) vegytek:
-Az a baj,h. azt meg nem xeretem annyira,folyton futna,sok memót eszik,nehézkes folyton fagyasztgatnom,ha nem akarom,h. fusson,és adatforgalmat is jobban igényel...Ezért is keresek inkább vmi más alternatívát...
-
-
Tyer
őstag
Tegyed fel, kocsikázz kicsit, aztán majd ha megnézed a fogyasztást jön ez:
Csak ennyi?
Én egy 2x10km utána 1,32 mega fogyasztással inditottam, és ennyi volt a reakcióm:
"Jó, hát akkor ez az app marad..." Azóta ha kocsiba ülök 1km-nél hosszabb távra, már nyomom is a vigyorgo buborékot...Akikkel beszéltem nagy fogyasztók, ök is azt mondták, hgoy akármit csináltak, még nem sikerült 100 mega fölé menni egy honapban.
-
Watt25
veterán
-
axioma
veterán
Ha indulaskor wifin peldaul megtervezteted vele az utvonalat, akkor az adott pillanatnak megfelelo modon vegigvisz. De ha nem kap netet, es letersz, akkor me'sz az uressegben, hiszen azt nem ismeri.
Szoval igazabol nem, de ha nincs mas, egy otletnek jo. Bar ennyit sztem a googlemaps is tud. En csak mikor kulfoldre mentem, akkor hasznaltam igy, jobban hittem neki, mint a nem friss terkepu offline navimnak. Bar mondjuk ott sok extra nem volt benne, par autopalya-atteres de azt siman jol ki is tablaztak, meg a celpont megkozelitese az meg jo volt. -
Jacak
senior tag
Üdv.
A Waze jellegénél fogva egyáltalán nem jó offline navinak,ugye?
-
Tyer
őstag
Mán megin csusznak a drive megjelenések...
-
-v-
addikt
Azt nem lehet valahol allitani, mikor pofazzon, milyen esemenyeknel vagy pontoknal?
Pl. allando trafinal csak kirakja de nem mond semmit. -
axioma
veterán
Ket allandobb forgalomvaltozas, amit ugy tunik csak adott napra ir be a waze, de most valaki felvihetne allandora (bocs, nekem most nincs idom megnezni, egyaltalan jogom van-e).
1. a Deli elott villamospalya-felujitas miatt a Moszkva utan egy sav eltunik, eltunt a balra kanyarodasi lehetoseg, hgoy a Deli bal oldalan menj el, stb. aki arra el, magyarazza el reszletesebben... ezt a waze nem tudja, csak torlodast jelentenek idonkent ha jartak mar elottunk szorgalmasok arra (es meg csak nem is csucsidoben jartunk ott), helyben nem is lehet mindent jelenteni egymas utan.
2. a Sziget miatt az Auchan teljes kornyeke le van zarva: delrol erkezve a budai also rakparton az eszakabbra levo szigeti atjaronal nem lehet egyenesen menni, a balra kanyarodva a Szentendreire atvezeto uttol egyetlen jobbra kisutcaba se lehet behajtani, a feluljaro labanal levo utcaba benezve a felenel kint van a zsakutca, a tobbit nem tudom mert nem neztuk, de talan a rendezoseg vagy obuda rakott errol valahova terkepet.Persze ha nem, hat nem, csak gondoltam szolok.
-
Bferibörs
addikt
Sziasztok!
Frissítette a telefonom a WAZE-t, azóta angol nyelven műxik. , hogy tudom magyarítani ? A nyelv beállítsa üresen jelenik meg, nem állítható semmi ott sajna.
Magyar nyelvet nem tölt le valamiért, egyenlőre. -
sanyirigo
senior tag
Üdv.:
Csak egy kérdésem lenne: A minap mentem Velencére, és a fehérvári Auchan-t is útba ejtettük Győrből. Beállítottam, hogy ne vigyen fizetős útra, de a program mégis a M7-es pályára akart vinni az Auchan-tól.
Ott ingyenes a pálya, vagy a program tévesztett?
Amúgy szuper, és sokszor segített már.
-
-
Kbali
nagyúr
Sziasztok! Aki felelős az OKtogonért, az tegye már meg, hogy átrajzolja a kanyarodást, ugyanis a Hősök tere felől nem lehet balra fordulni a körútra a Petőfi híd felé, ahogy eddig.
-
axioma
veterán
Az ekezetes betuk kozul nemelyik _kell_, nemelyik _tilos_, ez az eddigi tapasztalat. Multkor Pecsen jartunk, es csak akkor volt talalat, ha jol emlekszem, ha a Pecs-ben ekezetet irtunk, de a Ko:ves ko:z neveben meg nem. Vagy forditva... (most nem tudom kiprobalni). De egysegesen nem ekezet vagy minden ekezet eseten nem megy. (Szerencse, hogy Budapesten ilyen gond nincs, max. az utcanevekkel lehet szivni, de azokkal lehet.)
Nem biztos, hogy mindig igy volt, de juli eleji napokban igen. -
SZATA
senior tag
Hát igen mi sem tudjuk, hogy hiba vagy feature, megoszlanak a vélemények. Ha hiba, akkor egyes készülékeken a kevés RAM miatt lép ki, vagy kerül lelövésre, ha funkció, akkor energiatakarékosság miatt lép ki ha nincs GPS fix és ki van kapcsolva a kijelző X ideje.
(#502) Tyer: Felfedeztünk egy hibát a keresésben, valószínűleg az ékezetes betűkkel lesz a gond. Utánajárunk, rákérdezünk.
-
e=mc²
őstag
Sziasztok!
Talalkozott mostanaban valaki ezzel a hibaval/feature-el(?): menet kozben, pl benzinkuton, vagy boltba, ha beugrok, akkor viszem magammal a telot, es ilyenkor a kijelzot lezarom, telo zsebre rak. Amikor befejezem a dolgom, es mennek tovabb veszem eszre, hogy egyszeruen nem fut a progi, indithatom el ujra.
Par hete csinalja csak ezt. Eloszor azt hittem, hogy android kilovi a hatterben futo progikat, de nincs beallitva Waze-re.
-
Tyer
őstag
Sziasztok!
A keresésben tud valaki segiteni, mert néha nagyon nem találja ahová menni akarok...
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest