Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Doze

aktív tag

válasz bambano #15 üzenetére

Most tekintsünk el az egyetemi rémhírektől, szóbeszédektől stb.. A baj csak az hogy saját magam is megtapasztaltam ezt-azt...

Vannak olyan "megkövesedett" személyek a felsőoktatásban, akiknek olyan kapcsolat/ismerősi rendszere van az egyetem berkein belül, esetenként még kívül is. Hiába nyomod fel, lehet kap egy fegyelmit, de 2 évre abból a tárgyból neked bukó van. Volt egy haverom aki bejátszotta ezt... egészen vizsgabizottságig 3 "független" tanár meg ő egyedül... készült a srác rendesen stb.. szerinted átment? NEM... mert végcél az hogy letudd a tárgyat, de ha kekeckedsz akkor véged van. Mert bár 'korrekten' vizsgáztatnak de lehet olyan kérdést feltenni, ami irreleváns apró betűs rész...

Nekem is volt olyan tanárom aki szigorú volt, húzott egy határt aztán aki az alatt van kampó... ha 100 emberből 99 alatta volt annyi... de volt 100/75 arány is, saját elmondása szerint is büszkének érezte magát ilyenkor. Nekem is volt 2x is hogy 1 pont hiányzott.... de harmadjára megvolt az a pont és átmentem... gratulált Pont.

De az amikor önhatalmúlag "a hatalomtól megrészegülve" kényére kedvére intézi a dolgokat... mert most rossz passzban van... meg amúgy is Bsc meg amúgy is egy ingyenélő bagázs vagyunk stb... Sok embert ez fájdalmasan érint, esetenként évekre ott marasztalja az egyetemen stb... nem érdekli mert neki most rossz kedve van.... Nekünk pl az egyik tanszékvezető ilyen.... előadáson a 1992-es felsőoktatási törvény okolta hogy ilyen híg társaság vagyunk, ezen felül elmondta hogy nem kellett volna globálissá tenni a felsőoktatást. Ja meg azt hogyha rektor lenne akkor ő rendet tenne... :Y Király

Komolyan mondom az ilyen emberek még 10 forintért akarnak 1 kiló kenyeret venni... fehér köpenyben alszanak otthon.. stb

Új hozzászólás Aktív témák