- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
fPApi
őstag
válasz
fpatrik17 #13666 üzenetére
tt124307 jól összefoglalta a dolgokat! Én annyit teszek hozzá, hogy most már lassan 1,5 éve váltottam át a papíralapú könyvekről elektronikusra, 1280*800-as felbontású, 7"-os tablettel. Nekem teljesen rendben van (lassan bejön a tablet ára is), bár általában 1-3 órát olvasok csak egyhuzamban, de erre tökéletes.
-
tt124307
tag
válasz
fpatrik17 #13666 üzenetére
Szerintem ebook olvasásra e-inkes ebook reader való, de ennek ellenére én is olvasok ebookot a nexus-on.
Pár dolog, amire érdemes odafigyelni:
1. A legtöbb e-inkes ebook olvasón (kindle, nook, wayteq xbook stb.) az ebook formátumokat illetve az azokban konvertált könyveket szépen fogod tudni olvasni, de a pdf olvasás tapasztalataim szerint nem egy nagy élmény, arra még a meglévő kompromisszumok mellett is alkalmasabb a tablet
2. Igen, a pdf-et érdemes valami szabványos formátumba konvertálni (pl. epub), hiszen ebben az esetben még tableten is rugalmasabban tudod olvasni az eredeti könyvet, habár ebben az esetben lesznek inkompatibilitási problémák is (pl. képeket is tartalmazó pdf állományok megjelenítése nem lesz tökéletes)
3. Ha tabletben gondolkodsz, akkor a 7" méretre nekem bejött, a 9-10" méretű tabletet már kényelmetlen fogni ahhoz hogy könyvet olvassak, habár a nexus-on a teljes oldalas pdf-ek esetén igen apró tud lenni a betű (ezen text reflow-t támogató pdf olvasók, pl. az ezpdf reader tud segíteni, de ekkor visszajutunk a konverziós kérdéskörbe).
4. Azt is vedd figyelembe, hogy tableten könyvolvasás mellett is viszonylag limitált az üzemidő, ha nem folyamatos töltés mellett használod, akkor inkább csak rövidebb könyvek, max. pár óra olvasás az, amivel kalkulálj
5. Amikor és ahol az ember szívesen olvas (persze ez nagyon egyénfüggő), vagyis sötétben, este, ágyban fekve vagy éppen szabadban, napsütésben (strandon) nem a tablet terepe, vagy kiég a szemed még alacsony fényerő mellett is, vagy nem látsz semmit a napsütésben még csutka fényerő sem.
6. Számos ingyenes és nagyon jól használható ebook reader app. létezik, ezek marketből tölthetől (pl. fbreader, cool reader, aldiko, moon+ reader stb.), ugyancsak érvényes a dolog a pdf olvasókra (én esküszöm az ezpdf readerre). Ha meg kell venni bármelyiknek a professional verzióját az sem vészes (én megtettem), egyébként sem bűn támogatni a fejlesztőket. Konvertálásra a multiplatformos és ingyenes calibre tökéletesen alkalmas, ráadásul saját könyvtárat is tudsz vele építeni, amit akár ki tudsz ajánlani az ebook olvasó alkalmazásod számára.
A lényeg: ha sokat tervezel olvasni, akkor inkább vegyél a tablet mellé egy e-inkes ebook olvasót is, lassan szinte ingyen vágják hozzád ezeket a cuccokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- BestBuy ruhás topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Overwatch 2
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged