Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
Ne értem a problémát. A legtöbb gyári launcher már régóta a Pixel launcher alapján megy, lásd a MIUI is átállt rá. A kinézet az eltérő, de az alap ugyanaz.
Ahogy írtuk, ha nem tetszik teszel fel egy külső launchert és meg van oldva. Vannak elég jó, de gyökeresen eltérőek is például az AIO vagy a Niagara launcher.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Schuler888 #76 üzenetére
Igazából valószínűleg valamennyire mindenki, másol a másikról, van hogy a hiányosságot is :)
-
Somatom
veterán
válasz
Schuler888 #76 üzenetére
Mikre gondolsz? Én nem látok benne semmi extrát. Az előbb átváltottam One UI launcherre és megnéztem a beállításait. Elég szegényesek a Nova -éhoz képest.
-
Schuler888
senior tag
válasz
aprokaroka87 #74 üzenetére
Azert az sokat elarul hogy amikor a samsung kijott a ONE UI-val elkezdte a legtobb gyártó masolni a megoldasait..
-
helixP
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #74 üzenetére
Igen, aztán panaszkodik az anyukám, hogy túl sok a gomb
-
Razzul
őstag
Nem értek félre én semmit. Az Android nyílt forráskódú, viszont ez nem jelenti azt, hogy szabadon lenne felhasználható. Ha egy gyártó Andoridos telefont akar piacra dobni, akkor meg kell állapodjon a Google-el, hiszen az az ő rendszerük segítségével akarnak nagyot szakítani.
Egy ilyen megállapodásnak pedig része lehet az is, hogy a forráskód mellé csomagolnak egy arculati kézikönyvet is, aminek kikötik a betartását.
#70 aprokaroka87: Ezzel most mit szeretnél mondani? Megtanulom én, viszont szóvá is fogom tenni, ha valami nem tetszik. Ha én nem vagyok lusta erre, a gyártók se legyenek azok értelmes UI-t tervezni.
-
Somatom
veterán
-
Razzul
őstag
Nekem személyesen nincs ezzel különösebb problémám.
Viszont az, hogy az Android rendszerek felhasználói felülete nem egységes, nincs egy Google által erre megadott keret, arculati előírás szerintem igen is probléma. Örülök, hogy te testre tudod és akarod szabni a rendszert, viszont le merem fogadni, hogy a többség nem így van ezzel, ők kiveszik a dobozból és egyből használni akarják az eszközt.
Ekkor viszont gond, hogy akár az értesítési sáv és az alapbeállítások menürendszere sem feltétlen ugyanazt a képet tükrözi más-más gyártók esetén.
-
Somatom
veterán
Nem értem a problémád. A teló gyárilag is használható. Pont az az okosteló lényege, hogy egyénileg telepíthető szoftverekkel személyre szabható. De, nem csak a telóknál van így. Meglátom a Win fájlkezelőjét és pánikba esek (bár, tulképp már magától a Win -től pánikba esek). Kétablakoshoz vagyok szokva. TC -t nekem azonnal! Linuxon rögvest Midnight Commander, Double Commander, Krusader, ablakkezelőtől függően.
-
Razzul
őstag
Világos, hogy miért így csinálod és köszi, hogy leírtad.
Amivel nekem nem tetszik ebben az az, hogy ilyen beállításokkal és letöltésekkel kelljen vacakolni, ahhoz, hogy használható legyen a telefon. Ez eléggé leszűkíti a gyártók közötti váltás lehetőségeit, mert nem egységes az Android élmény, az átlag user pedig vakarhatja a fejét emiatt.
-
Somatom
veterán
De, ennek nem így kéne történnie. A Google kitalálja a mentési utasítást és a módválasztót (online, vagy helyi tárhely). Erre a felhasználói utasításra az alkalmazásoknak el kell végezniük a saját mentési/visszaállítási procedúrájukat. Aztán közzéteszi, hogy X időponttól nem frissíthető Play alkalmazás úgy, hogy a frissítés nem tartalmazza az új regulához való alkalmazkodást. Slussz, passz, ügy letudva.
-
Shyciii
veterán
Van az, csak javarészt nem működik
Nekem mindig azt csinálja, hogy látszólag ment, és sosem fejezi be. Kb 4 telefonnal próbáltam, mindig ugyanaz volt az eredmény. Egy igazi hulladék fos. Még akkor se működött, mikort Google One-ra vagy mire nevezték. Hálistennek ott volt régen a Titanium Backup, most meg a Swift Backup.
-
Shyciii
veterán
Semmi. Ha kötelező lesz, akkor majd a gyártók implementálják a rendszerükbe, és minden bizonnyal tesznek bele egy kapcsolót, hogy akarod-e ezt az egész dinamikus cirkuszt vagy nem. Egyébként én valamilyen szinten örülnék, mert pl tele van a hócipőm azzal, hogy választok egy világos-fehéres hátteret (Oneplus 7T Pro), és a widgetek szövegei nem alkalmazkodnak hozzá, hanem továbbra is fehér betükkel írják ki a szöveget, így baromira olvashatatlan. Nem is értem, hogy ezt eddig hogy a p.csába nem oldották még meg.
-
-
Somatom
veterán
Minden gyártónak van egy saját UI elképzelése. Ha azokhoz alkalmazkodnék, akkor egy másik gyártó telójának/tabjának a belakásakor meg kéne tanulnom az adott UI kezelését, működését. Ez nekem nem gyerebe. Ha már egyszer kifaragtam magamnak egy megjelenést, működést, akkor inkább azt használom. Ment, visszaállít, ennyi. Sztem ez teljesen rendben van így. Az meg pláne nem elvárható, hogy egy gyártó az összes ikonpakkot integrálja a gyári launcherbe. Letöltöm, használom, ennyi. Ugyanez érvényes a csomagom összes alkalmazására. Nem akarom kikísérletezni, hogy az adott droid gyári zenelejátszójának van-e autós módja. Telepítem a megszokottat és minden funkció ugyanott, ugyanúgy van, ahol és ahogy megszoktam. Ez az előnye a külön szoftvercsomagnak és sztem ez teljesen rendben van így. Hátrány talán az erőforrásigény lehet, de már rég nem az 1/8 -as konfigoknál tartunk, vold.fstab -ban fixen definiált partíciókiosztással.
-
helixP
nagyúr
válasz
Dr. 444Hertz #42 üzenetére
Szoperoff, nem ide tartozik, de ventilálok: pl. Ausztriában magyarként a Maps használhatatlan, mert annyira erőlteti a településnevek magyarítását, hogy nem igazodsz el. Mert az oké, hogy Bratislava legyen Pozsony, és Cluj legyen Kolozsvár, de sok szerencsét, hogy dekódold Sásonyt, Gálost, meg Nyulast.
-
Shyciii
veterán
Ez tényleg jó ötlet. Én már a kezdetek óta angol nyelvre állítom be a telefont, mert agyfaszt kapok bármelyik készülék magyar fordításától, de pl a Google Maps, vagy Waze jó hogy magyarul mondja mit csináljak. Mondjuk nekem eleve az IT angol. Bármelyik linuxon dolgozom, vagy az otthoni linuxomon is angol van beállítva. Nekem így sokkal érthetőbb.
-
Somatom
veterán
Megvan! Nem Facebookozok, nincs Messengerem. Kipróbáltam egy Térkép helymegosztással. A megosztás menüben felajánlott nevek attól függenek, hogy melyik Google fiókommal vagyok belépve. Nálam azért nincs ilyen kavarodás, mert nem szinkronizáltatom a névjegyeimet a Guglival.
-
zseko
veterán
Bevallom nem teljesen értem mire gondolsz. Legtöbbször csak az appokat dobja fel, igen. Ez a jobbik eset. Viszont sok esetben egy külön sávban feldobja a Messengeren lévő ismerősöket is, de full gyökér módon, érted, mintha csukott szemmel megpörgetnéd a telefon/messenger listádat, és random három-öt emberre ráböksz, majd azt kirakod. Köze nincs azokhoz akikkel sűrűbben beszélsz, teljesen értelmetlen az egész funkció.
-
Khadris
csendes tag
De jó, hogy ez feljött, van most a főképernyőn az "At a Glance", ami most már külön van az órától, és se törölni, se áthelyezni, se átméretezni nem lehet. Egyrészt így kétszer van a dátum (van egy az órán is), másrészt nem lehet időjárás widgetnek használni, mert ahhoz kicsi. Plusz van másik időjárás widget, ami méretezhető, szóval igazából nem nagyon tudom, mit kezdjek vele.
Van ennek valami funkciója, ami használható is, vagy csak szokjam meg, mint alul a keresősávot?
-
zseko
veterán
Úgy néz ki van hasonlóság kettőnké között, az enyém is ilyen évek óta
[kép1] [kép2]. Az ikonok fele az könyvtár, itt például a Messenger alattiak [kép3], de ugyanígy a zene, web, képnéző, mail, meg a többi. Ha rábökök az ikonra a Messenger indul el, ha felfelé húzom akkor pedig ott a többi.
A tab kicsit 'színesebb', ott van háttérkép. -
-
Somatom
veterán
válasz
#16820480 #37 üzenetére
Nem ilyen egyszerű ez, főleg a Samsungnál. Már az SGS 2 -re is kétféle típusú custom ROM -volt. Gyári és nem gyári alapú. Egyes funkciók (pl. MHL) csak a gyári alapúakkal működtek.
A Note 9 (Exynos) után egy évvel jelent meg a Note10 Lite, szinte ugyanazzal a hardverrel. Hivatalosan megkapta a 11 -et, amit a Note 9 már nem. A hardverazonosság miatt az XDA -sok rögvest portolták a ROM -ot. Gyári alapú, mégsem működik minden funkció (pl. Hotspot). -
törölt tag
-
Somatom
veterán
válasz
#16820480 #34 üzenetére
Anno az SGS 2 -n használtam egy custom ROM -ot, amiben a roló gyorskapcsolóit vízszintesen görgethető oldalakba lehetett rendezni. Úgy, mint Nova -ban a tálcaikon sorokat. Tehát nem kellett teljesen lehúzni a rolót ahhoz, hogy az összes gyorskapcsoló elérhető legyen. Azóta is hiányzik ez a feature.
-
Somatom
veterán
+1
Engem sem érdekel a gyári kinézet, meg a gyári appok sem. Rögtön felpakolom a megszokott szoftvercsomagomat és máris otthon vagyok. MIUI nálam kizáró tényező. Szerencsére a Samsung felület nem allergiás a külsős launcherekre, még az S-Pen funkciók is működnek. Úgyhogy évek óta az összes telómon, tabomon ugyanez a home -om. -
nicu71
addikt
nekem bejön,kicsit visszafogja a Samsung kissé gyermeteg színvilágát ,bár világot nem vált ,tulajdonképpen jó huzás.
-
Tewe013
őstag
válasz
Schuler888 #28 üzenetére
Ja, például jön még több duplikált app.
-
-
janeszgol
félisten
válasz
Plazmacucci #20 üzenetére
A kettesnél is volt ilyen.
Cupcake az 1.5.
Donut az 1.6.
Eclair 2.0-2.1
Froyo 2.2-2.2.3
Gingerbread 2.3-2.3.7A Lollipoptól lett az, hogy fő verziót vált az új elnevezés. De attól még más is történik a szoftverben, nem csak annyi, mint amit látunk. Egy kis érdekesség, hogy már nincs ugye hivatalosan édesség neve az Androidnak a tízestől, de a 13 belsős neve a Tiramisu. azaz nemsokára vége az ABC-nek.
-
batai15
félisten
Végre jó is lenne. Számtalan dolog van a stock androidba ami általában hiányolok az egyéb gyártók felületeiből . Csak hát maguk pixelek ithol nem él érhetőek és pár dolog miatt nálam nem jön szóba .
-
törölt tag
válasz
Ezt a számozást akkor is mennyien szóvá tették, amikor a Chrome kezdte el egész számokkal léptetni a verziókat 6 hetente, aztán azóta meg igazából teljesen jelentéktelen lett a száma, minden kiadásnál n+1 és kész. Itt is lényegében ez van.
-
zseko
veterán
Nekem a minimalista Lines ikonpakk nagyon bejött, szimpla vonalas rajz, a hátterem is szimpla fekete hozzá, szerintem legalább öt éve ezt használom és még mindig nem untam meg. Az kifejezetten bejön hogy csak maga az ikon van, nincs semmi idióta körvonal, négyzet, szürkítés, vagy bármi egyéb hülyeség körülötte, csak pusztán maga az ikon.
Ezt a színösszeállítást viszont képtelen lennék megszokni, az ikonok háttere pedig számomra különösen borzasztó.
-
törölt tag
válasz
Figyi engedd el. Jó nagy hülyeséget írtál abban a hsz-edben amire reagáltam, van ez így.
-
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci #17 üzenetére
Megválaszolták helyettem.
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci #17 üzenetére
Évente egy jön továbbra is. Amikor kezdett az Android, akkor évi kettő volt legalább, ahhoz képest ez nem tűnik nagyon sűrűnek.
-
-
neoforce
aktív tag
válasz
Felesbandi #12 üzenetére
Ez egy választható funkció lesz, nyilván ha te a gyári miui launchert használod akkor ez nem lesz benne.
-
Lenry
félisten
Valamint apponként választható lesz a preferált nyelv, ami nem igazítja a rendszer nyelvéhez automatikusan a használt programokét.
végre egy értelmes funkció!a klímám remote control appjával jártam úgy, hogy rendkívül igényesen (kb Google fordítóval) magyarított felület szerint a párosítás első lépése, hogy kapcsoljuk be a klímát. aztán az istenért nem akart az történni, amit a második lépés írt, mire nagy nehezen találtam egy angol leírást, ahol kiderült, hogy kikapcsolni kellene az egységet...
-
csubííí
senior tag
válasz
Felesbandi #12 üzenetére
Nálam minden gesztus működik 12 droid alatt is, pedig többször olvastam, hogy nem működik.
Microsoft launchert használok, a beállításában megtalalhatók a gesztusok/kézmozdulatok. Ráadásul ingyenes, sok más launcherben ez a prémium megvásárlásával állítható csak be.
Alul az alap marad (home, futó alkalmazás), valamelyik oldalról a vissza, a többit a launcher-ben kell beállítani. -
Felesbandi
senior tag
válasz
#16820480 #10 üzenetére
Gesztus navigacio mar nem mukodik 3rd party launcher-ekkel ha jol tudom. Ha nem MIUI lenne a telomon az alap launcher, evek utan magam mogott hagynam a Nova-t, mert a gesztus navigacio szerintem sokkal jobb. Viszont igy, hogy bukom a testreszabhatosagot a gesztusok oltaran, mar nem sok minden tart vissza az iOS-tol. Jo nagy labonloves az Android-nak a 3rd party launcherek kiherelese.
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci #2 üzenetére
Hol olvastad hogy csak ez miatt lesz új főverzió?
-
csubííí
senior tag
Sajnos ha ez így megy tovább egyre ocsmányab és dedósab lesz.
Óvodás szint, szégyen! -
hallerlaller
addikt
Ha ez ilyen lesz váltok applere esküszöm, én még a háttérképet sem szoktam átállítani.
-
eclipse19
senior tag
Hát, remélem ki is lehet majd kapcsolni e fantasztikus új fícsört.
Borzasztóak ezek a színek nélküli monokróm ikonok, mégha a háttér színéhez igazodik is az ikon háttér. -
ez igazán megér egy új főverziót. Nem.
-
sBc
aktív tag
Naponta változó dinamikus hátterem van sajnos nem tudja lekövetni az One UI 4 a háttér szinváltozását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Android 12-vel a gyártóknak implementálni kell a Material You felület Pixeleken megismert témázását, az Android 13 első fejlesztői változata még tovább viszi ezt.
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB Hibátlan kijelző, S Pennel!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest