Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• maj-viktor

őstag

válasz Danex #122 üzenetére

Pontosan! Én sem írhattam jobban... általában EU-ból érdemes rendelni...

De számomra volt már nem 1-2 tétel mely sem belföldön / sem EU-ban mégcsak kapható sem volt... vagy olyan áron, hogy még vámolva is 2db-ot tudtam venni Kínából belőle... így értelem szerűen inkább Kínából vettem...Pl. fotós állvány volt annó ilyen számomra 3év (az annó volt... mostanra valszeg belföldi webshopban is találnék jóáron)

Azzal sosem szabad érvelni, hogy Kína olcsóbb... igen Kína nettó ár... így +27% ÁFA és 2E vámkezelési költség... ezt mindenképpen kalkulálni kell, és csak úgy rendelni Kínából, ha ígyis megéri az embernek!

Legtöbb estben nem éri meg... vagy EU raktárban +$ felárért megkapod vagy lehet belföldön még olcsóbb, mintha te rendelnéd... végig kell nézni a kínálatot adott termékre... ha most itt a konkrét poszt termékről beszélünk... GitUp... webshop belföldi... van ~50E-ért? EU-ból ~40E, Kínából nettó 40E, burttózva, ha megfogják - vámolják (megszokták), akkor bruttó ~50E de még van 1hó szállítás is... meg "vámolási macera" - már akinek az, nekem nem!
    Ilyen felállás esetén elég egyértelműen nem belföldön, inkább EU-ból veszi az ember, mert szállításban ~1-2 hét és 10E-el olcsóbb, mint belföld!
    Csak ilyenkor azzal is mérlegelni kell, hogy pl. szállítási idők és garancia! (garanciát magadnak kell intézned, ha valami gebasz van... lehetséges visszapost költség... bár most paypal-nak van ilyen akciója, hogy visszatéríti... stb.) Nekem pl. egy kipostázás - visszaposta sem macera, vagy angolul levelezni, stb. lehet valakinek az!

Belföld 1-2nap
    EU: 1-2hét
    Kína: 1-2hó

amúgy blogomba van pár poszt "rendelés külföldről" témában...

• bb0t

őstag

válasz Danex #100 üzenetére

Neked kell eldönteni elég egyszerű... ha nem kell kijelző nem kellenek kiegészítők és egyéb extrák akkor jó lehet az olcsó xiaomi. A leírásod alapján nincsenek túl nagy elvásáraid, szóval bármelyik jó lehet.

• bb0t

őstag

válasz Danex #98 üzenetére

Alkalmi szórakozások? Az mit jelent, éjszakai bulikat? Mert akkor olyat válassz ami rossz fényviszonyok között is megállja a helyét.

Új hozzászólás Aktív témák