- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
Új hozzászólás Aktív témák
-
maj-viktor
őstag
Pontosan! Én sem írhattam jobban... általában EU-ból érdemes rendelni...
De számomra volt már nem 1-2 tétel mely sem belföldön / sem EU-ban mégcsak kapható sem volt... vagy olyan áron, hogy még vámolva is 2db-ot tudtam venni Kínából belőle... így értelem szerűen inkább Kínából vettem...Pl. fotós állvány volt annó ilyen számomra 3év (az annó volt... mostanra valszeg belföldi webshopban is találnék jóáron)
Azzal sosem szabad érvelni, hogy Kína olcsóbb... igen Kína nettó ár... így +27% ÁFA és 2E vámkezelési költség... ezt mindenképpen kalkulálni kell, és csak úgy rendelni Kínából, ha ígyis megéri az embernek!
Legtöbb estben nem éri meg... vagy EU raktárban +$ felárért megkapod vagy lehet belföldön még olcsóbb, mintha te rendelnéd... végig kell nézni a kínálatot adott termékre... ha most itt a konkrét poszt termékről beszélünk... GitUp... webshop belföldi... van ~50E-ért? EU-ból ~40E, Kínából nettó 40E, burttózva, ha megfogják - vámolják (megszokták), akkor bruttó ~50E de még van 1hó szállítás is... meg "vámolási macera" - már akinek az, nekem nem!
Ilyen felállás esetén elég egyértelműen nem belföldön, inkább EU-ból veszi az ember, mert szállításban ~1-2 hét és 10E-el olcsóbb, mint belföld!
Csak ilyenkor azzal is mérlegelni kell, hogy pl. szállítási idők és garancia! (garanciát magadnak kell intézned, ha valami gebasz van... lehetséges visszapost költség... bár most paypal-nak van ilyen akciója, hogy visszatéríti... stb.) Nekem pl. egy kipostázás - visszaposta sem macera, vagy angolul levelezni, stb. lehet valakinek az!Belföld 1-2nap
EU: 1-2hét
Kína: 1-2hóamúgy blogomba van pár poszt "rendelés külföldről" témában...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Battlefield 7
- DUNE médialejátszók topicja
- Villanyszerelés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged