- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaci84
őstag
Szerintem teljesen érthető amit írt. Az NV gyártja a legerősebb kártyát ezt sokan úgy értik az NV a legerősebb.
Mindenki:
Én 2005-ben jártam így. Mindehol azt olvastam és hallottam, hogyaz NV a legjobb. Balagási pénzemből (15e) mentem is egyből a boltba, hogy ennyiért adjanak NV-t. AMD-t ajánlottak. Nem akartam engedni hiszen az NV a jobb. Aztán a másik boltba is pontosan ugyanazt a karit tették le elém az asztalra mint az előzőben. Nevesül egy Radeon 9550 CDT. Persze az NV a 6800 6600Gt-el aratott, de egész más volt ez a 15e kategória. Aztán csak beláttam és megvettem. Ment is vele az Undeground 2 1024*768-ba végre. Story vége.
12Pin: Táppal nem lesz gond most is van 8+8+6 pint kérő VGA. -
Dragon3000
nagyúr
Ezek szerint nem sikerült, leírom csak neked mégegyszer. A tesztekben kijön, hogy az nvidia megoldasa a legerősebb és az önjelölt hozzáértők ezek után azt mondják, hogy minden kategóriában az nvidia a jobb. Sehol nem írtam, hogy a tesztekben írják ezt.
A szaksajtó azért nem az önjelölt hozzáértő kategória, persze mindenki azt lát bele, amit akar. -
-
Alogonomus
őstag
Eleve kérdés, hogy melyik médiumokat tekintjük PC gaming hardveres területével kapcsolatban szaksajtónak? Ezen a területen inkább valamelyik irányba húzó médiumok vannak, akik a saját kedvencük előnyeit emelik ki a másik oldal termékének hátrányaival szemben.
Ráadásul VGA-k területén még annyira sem egyszerű a helyzet, mint például CPU-k területén, ahol nagyjából egyértelmű, hogy ami egyszálas teljesítményben erős, az minden egyszálas alkalmazásban erős lesz, amelyik pedig többszálban erős, az a többszálas helyzetekben lesz egyértelműen nyerő.
VGA-k játékokban nyújtott teljesítménye viszont inkább függ a driver-optimalizálásoktól. Akár +/- 30% eltérés is lehet különböző AAA játékokban, ezért kártyavásárlásnál sokkal fontosabb kérdés, hogy melyik játékhoz fogod használni. -
Alogonomus
őstag
"Az új gen perf / price szinte mindig jobb, az utóbbi 15 évben mind NVIDIA, mind AMD oldalon egy szériára emlékszem, ahol ez nem volt igaz."
Ezt mind b. mind az én hozzászólásomban szereplő grafikonon ábrázolt cost/frame értékkel meg lehet cáfolni, hacsak Nvidia oldalon nem pont a Turing szériára emlékszel gyengébbként.
-
Ugyanakkor a javuló perf/$ mutatóval is lehet kúszva árat emelni. Ha azonos kategóriában egy új kártya 140% teljesítményt hoz az elődjéhez képest, de az ára nem 100% lesz, amennyi az elődjének, hanem 120%, akkor is van egy ~16%-os perf/$ javulás, de azt a kategóriát már drágábban kapod onnantól kezdve. Valami ilyesmi volt az RTX 20x0 esetén is.
-
sb
veterán
A lényeg, hogy szerintem az elérhető skálát azért meg kell nézni. Mind pénzügyileg, mind teljesítményben (dvga-ban megvan a skála ami elérhető, de pl. autóknál a Bugattit már erősen ki kellene hagyni a középkategória belövésénél.
).
És utána ehhez viszonyítani a perf/price változást, ami hiába javul/romlik, ehhez mérhetően kellene, hogy változzon. (Lásd a mobiltelefonos példát. Lehet, hogy ott már 10x jobb a perf/price arány de annyival jobb készülék is kell a középkat használathoz.)
Ezt pedig szerintem elég körülbelül belőni. Legalábbis szerintem +-10-20% nem sokat számít.
Sem önmagában, sem relatíve az elvárható teljesítményszinthez viszonyítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest