- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaci84
őstag
Szerintem teljesen érthető amit írt. Az NV gyártja a legerősebb kártyát ezt sokan úgy értik az NV a legerősebb.
Mindenki:
Én 2005-ben jártam így. Mindehol azt olvastam és hallottam, hogyaz NV a legjobb. Balagási pénzemből (15e) mentem is egyből a boltba, hogy ennyiért adjanak NV-t. AMD-t ajánlottak. Nem akartam engedni hiszen az NV a jobb. Aztán a másik boltba is pontosan ugyanazt a karit tették le elém az asztalra mint az előzőben. Nevesül egy Radeon 9550 CDT. Persze az NV a 6800 6600Gt-el aratott, de egész más volt ez a 15e kategória. Aztán csak beláttam és megvettem. Ment is vele az Undeground 2 1024*768-ba végre. Story vége.
12Pin: Táppal nem lesz gond most is van 8+8+6 pint kérő VGA. -
Kaci84
őstag
Végig olvastam a HSZ-ket érdekes téma ez a drágulás. Sajnos szerintem sokan hiányosan számolunk. Persze részben érthető okokból, mert egy normális számítás több órát is igénybe venne és nagyon soktényezős lenne, mely egyenletben sok érték ismeretlen vagy saccolás jellegű lenne.
Az egyik probléma, hogy sokszor látom az USD árat. Amik a neten fellehető nyitóárak szerintem azok ÁFA nélküli árak. Azért becsapos, mert utána valaki meg lehet a megjelenéskori Ft árból számol vissza $-ra. Márészt sok esetben elmarad az infláció belekalkulálása, ami pl. 10 -20 széria között 3 év. Ami elviekben akár 5-10%-ot is számíthat. Befolyásolja az árat az egyéb gazdasági tényezők is mint pl. készlethiány, kereslet kínálat vagy mint pl. a bányászat.
Amit viszont nem kellene belekalkulálni az a teljesítmény. Illetve mindegyik kártyának a megjelenésekori játékokkal mért teljesítményt. Ez is nehéz, mert vannak csúszások illetve van, hogy egy köv gen játék ugyanazzal a motorral van stb. Ez se pontos.Érdekesség képpen utánanéztem egy réggebbi kártyának. Pont 16 évvel ezelőtt amikor belecsöppentem ebbe a világba akkor jelent meg az akkori középkategória király a 6600GT. Olvastam a PH tesztet ahol is 200$ megjelenési árat vizionáltak, ami akkor 40e Ft jelentett volna. Tuti nem annyiért jelent meg de legyen. Akkor 1024x768-ban átlag 90fps-el ment a Doom 3.
Most 200$+inflációval számolva 300$-ért 5600XT-ket kapni ami a mostani Doomot 133fps-el viszi.
Igaz ebben az esetben az 5600XT nem megjelenési ár, viszont a cikkben szereplő 200$-se annyi lett végül szerintem.
Lehet úgyis nézni, hogy akkor az a 40-45e kb. egy akkori árufeltöltőnek fizunak felelt meg, most viszont ez a 110e környéke csak ezen fizu fele kb. Na meg az akkori 40e Ft több %-ot számított egy lakásban mint most ez a 110e Ft.
Jah szóval nehéz pontosan összehasonlítani az árakat.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest