- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
hangerő tuningra találtatok már vmit?
-
-
er2es
tag
smsnél ua mint hívásnál, ha nem választasz csak sima Send akkor az elsődleges kártya, ha pedig íráskor bemész a menu be ott lesz send via card1 és a send via card2,elég egyszerű, az inboxba pedig az sms mellett ott van hogy melyik kártyára jött/melyikről küldted (1 es vagy 2es)
-
A cikkből nem derült ki, hogy hogyan megy az SMS két kártya szempontjából. (A hívás még ok
)
A következő engem is érdekelne:
- SMS küldéskor van-e lehetőségem választani melyik SIM-ről küldök (user guide-ot elolvasva se derült ki)
- látom-e hogy melyik számomra (kártyára) érkezett az SMS ?
- Ha válaszolok SMS-re, akkor ugyanazon a kártyán megy vissza? (Vagy legalább választani tudjak...) -
arden
csendes tag
Na, GPS nekem VÉGRE beindult, először egy GPS test 1.04 nevű progival, egy 74Kb-os CAB-ot töltöttem le. az van, hogy épületben nem működött egyáltalán, s otthon se melóhelyen, de kinn aztán jelet fogott.
SIM hangerő: Voda és Pannon kártyám van, most kipróbáltam, hogy megcseréltem őket, s az derült ki, hogy mindig csak a Pannon a halk!!! (megcserélve is)
Tehát a készülék tökéletes, talán velük kell beszélni, vagy erre megoldást találni....
Persze jó lenne, ha lehetne hasngosabbra állítani, mert buszon márn agyon nehéz érteni pl...
-
Inarus
addikt
A hívással kapcsolatos kérdéseidre idézet a cikkből:
"A hívások kezelése ilyenkor nem nagy ördöngősség, ha a tárcsázó gombot nyomjuk meg, akkor az elsődleges kártyáról indítunk hívást, a másodlagossal való tárcsázáshoz az adott névjegynél/számnál meg kell nyomnunk a menü gombot, majd ki kell választanunk, hogy melyik kártyáról akarunk tárcsázni - bejövő hívásoknál természetesen nincs semmilyen macera, jól működik a dolog." -
GuruZone
őstag
légyszi irjatok a sim kártya váltás mikéntjéről!
Tehát
- hogy váltasz simet amiről telózni akarsz?- hogy váltasz simet ha smsezni akarsz?
- Ha beszélsz egyiken, és másikon hívás jön, nem akasztja-e meg az sw-t?
- ha SIM2-ről telefonáltam utoljára, akkor következő híváskor is a SIM2 van kijelölve? Vagy ujra át kell váltani rá a SIM1-ről???
(d880-ban nem kellett átváltani mert SIM1 volt minding az elsődleges, B5722-ben meg mindig az utolsó használt volt kijelölve)
-
arden
csendes tag
Furcsa, nekem pont mintha a SIM2 lenne hangosabb... mindegy.
Más: GPS-t eddig a Windows Marketplace-ről letöltött Endomondo és Glympse programokkal próbáltam, de egyik se talált semmit, pedig sztem több mint fél órát keresték... lehet hogy valami hiba van? Beállítások az alapok, amiket amúgy itt a fórumon is írt valaki.
-
arden
csendes tag
Szia!
Ez jó tipp, köszönöm!Egyébként van valami jó softeware bázis, pl játékok amik műr beváltak?
A hangerővel kapcsoaltban meg kutattam egy csomót a neten meg a Registry-ben, de nem találtam értelmeset. Valami Surround Effectet bekapcsoltam. Mintha az egyik kártya amúgy hangosabb lenne (Voda) mint a másik (Pannon).
De most azt találtam ki, és kérlek csatlakozzatok minél többen hogy írok a Gigabyte support-nak, adjanak megoldást. Külföldi fórumokon is említik a halkságot töb helyen, oda is beírom : http://www.gigabytecm.com/eng/Question.aspx / Customer Service (felugró ablak)
Üdv,
-
ctibor
senior tag
Nekem eddig nem vlt probléma a memóriamennyiséggel, 5-6 alkalmazás esetén érzetem úgy hogy ki kéne kapcsolni valamit.
Én feltettem rá a HTC-kben használatos Task Managert, a v. 2.1 built 34837.5 változatot. (Modaco-ról letölthető, keressetek rá.) Úgy állítottam be, hogy az X button megnyomására bezárja a futó alkalmazást.
Igenám, de van egy beépített X button progi a Gsmartban is, ami hasznos, mert egy csomó setting közvetlenül onnan álítható (képernyőforgatás, csengőhang, tel. profil, stb.). Úgy lehet megoldani, hogy mindkettő működjön, hogy a HTC Task Managerben kiveszed a pipát az "Enable Quick Menu" on Today screen" beállításnál. A HTC progi a háttérben így is teszi a dolgát, bezárja az épp futó proramot, ha a jobb felső sakokba böksz, de hosszú megnyomásra a Gsmart eredeti - szintén Qick menünek nevezett - progija jön elő.
Nekem eddig bevált ez a kombináció: nem szemetelődik tele a RAM.
Ami egyedül eddig furcsa, hogy kcsiit halknak találom a hangszóróját telefonálás közben, nézek valami registry hack-et...
Az nekem is kellene! Ha valaki tud ilyet, ossza meg velünk! Köszi.
-
arden
csendes tag
Kösz a cikket, több hónap gondolkodás után végül ilyen telefont vettem. Két napja nyomogatom, teljesen jó
Nekem eddig nem vlt probléma a memóriamennyiséggel, 5-6 alkalmazás esetén érzetem úgy hogy ki kéne kapcsolni valamit. A billentyűzetet el lehet forgatni egy kattintással, és teljesn képernyőre is ki lehet rakni.
Tök gyors is, TCPMP-ből valami 0.72 RC2 verzió ment fel, ami működik is. GPS-t még nem próbáltam. Ami egyedül eddig furcsa, hogy kcsiit halknak találom a hangszóróját telefonálás közben, nézek valami registry hack-et... (mert amúgy kihangosítva bír hangosabb lenni).
-
isztel
csendes tag
Erős felindultságomban írtam az előző véleményem. Én is dual készülékeket használok az összes Samsung már volt, de azok nem Pda és ami nagy csalódás az a DX900 egyszerűen megbízhatatlan és az alap gyári progik voltak rajt csak IGO6 ment a 8 nem bírta, egyszerre érkező két hívásnál lefagyott. Hát ezért írtam, amit írtam. Cáfoljatok meg, ha ez a teló nem ilyen és elsők közt veszek egyet.
-
isztel
csendes tag
Nem szabad meg venni, csak pénz kidobás, mint az ACER DX900 ilyennel kínlódtam.
256 Rom az nagyon kevés, ha egyszerre két feladattal kellett meg birkóznia lefagyott. Ez, így ahogy van hardver szegény méregforrás. -
Metalfan
senior tag
A probléma legfeljebb az lehet, hogy a készülékből hiányzik a giroszkóp, így mindenképp az álló nézetes billentyűzeten kell pötyögnünk, ami nyilván kisebb, mint amilyen a fekvő lenne, ha létezne ilyen a masinában.
Ha a billentyűzet gombot (space-től balra) megnyomod, akkor nem fordítja el? Én úgy emlékszem, hogy úgy lehetett elfordítani, de már egy ideje nincs pda-m, szóval nem biztos
-
ctibor
senior tag
Ha valaki ostoba módon (mint én is
) elállította volna a GPS beállításokat és gondja lenne az iGO-nak a vevő megtalálásával, íme a helyes beállítások:
Start - Settings – System – External GPS:
Programs fül: GPS program port: COM4
Hardware fül: GPS hardware port: (None)
Baud rate: 4800
Access fül: Manage GPS automatically: IGEN (kipipálva).iGO beállítás:
Port: 4
Adatátviteli seb.: 57600(de ezt már az iGO maga találta meg, nekem nem kellett hozzányúlnom)
Üdv. - Tibor
-
Ez meglepően jó készülék, és az ára sincs nagyon elszállva. Viszont ami még jobb hír, hogy ezáltal elkezdenek szállingózni a kínai WMO + dualsim mobilok is, amik között biztos jobb alternatívák is lesznek, főleg árban.
De vajon miért csak 2-3 napot bír egy feltöltéssel?
Nekem M002L van, de ez már 4 napot megy átlagos használat mellett.(ebben egyébként van giroszkóp, de bár ne lenne... a világ legnagyobb ökörsége szerintem telefonba
)
-
ctibor
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #60 üzenetére
Egyetlen okom volt:
tartósan, több évre külföldre mentem dolgozni és itt egy helyi kártyát használok, de a család, a régi barátok miatt nem akartam teljesen megszüntetni a magyar számomat sem. Két telefont cipelni viszont macerás.
Januártól vagyok kint és eddig mégis ezt tettem, mert 2001 óta (!) WinMo alapú PDA telefonjaim vannak, ráadásul az Omniát nagyon szeretem is! De most, hogy a Gsmart megjelent, így végre két kártyás verzióban is kapok WM 6.5 PDA-t, elszántam magam a két telóm egyesítésére.
Mr.Csizmás-nak:
A GPS NMEA (jól írom?), de szépen teljesít - az Ominám se fog gyorsabban vagy stabilabban jelet.
-
ctibor
senior tag
Közben megoldódott a GPS-gond. Ugyan egy hard reset kellett hozzá, de most már kiválóan fut az iGO...
A kezelő felület kifejezetten vicces, néha egy béka köszön be oldalról a képbe, s próbál elkapni egy legyet, máskor tehenek legelnek a Today-en, és bőgnek, ha megbököd őket.
A gyorsasággal nincs különösebb baj, a proci - úgy tűnik - tényleg bírja a WM 6.5-öt. Eddig egyetlen negatív észrevételem, hogy kicsit halk a készülék (a telefonhang és a rendszerhang, zene egyaránt).
Egy dolgot a tesztből pontosítanom kell:
"...a készülékből hiányzik a giroszkóp, így mindenképp az álló nézetes billentyűzeten kell pötyögnünk, ami nyilván kisebb, mint amilyen a fekvő lenne, ha létezne ilyen a masinában."
Ebből az igaz, hogy nincs giroszkóp, de az SPB Keyboard egyetlen gomb megnyomásával landscape módba állítható (a szóköz mellett balra az első). Az Spb egyébként az első olyan keyboardom PDA-n, amin magyar XT9-et lehet használni! Azaz előre próbálja kitalálni, mely szót akarod leírni. Messze van a tökéletestől, de így is előrelépés.
-
-
ctibor
senior tag
Nekem már két napja megvan az s1205.
Jól működik, a felhasználói felületete a röpködő madarakkal, stb. :-) kifejeztetten impozáns, sok tekintetben persze gyengébb, mint az eddigi PDA-m, egy Samsung Omnia...
Egy dologgal nem tudok megbírkózni: az Omniából áttett microSD kártyán lévő iGO 8.3-at nem tudom működésre bírni. Az Omnián közvetlenül az SD-ről indítottam a programot, az s1205-ben azonban nem talált jelet. Újrainstalláltam, hogy "szabályosan" a RAM Proram Files-ból induljon a program, szépen fut is, de jel így sincs. Úgy tűnik, mintha nem is lenne benne GPS.
Ki tudna segíteni egy jótanáccsal?
-
Mr.Csizmás
titán
Tesztelő urak!
Kihangosítva hogy szól?
szerk.: GPS vevő milyenféle? SiRF?
-
Sanyi.mTs
addikt
a navigáció mennyire használható, mert arról nem volt szó, csak h lehet rá iGo-t rakni?
-
zazahoho
őstag
lehet cserélek,mert nekem még samu d880-van kb 2 éve és nagyon hasznos
ennyi pénzért ez a teló jó -
Bitlisz
aktív tag
Tuti az lesz:
MediaTek smart phones switch to Android: To copy the iPhone model
Valószínű rendesen letörik majd az árakat -
RandomGosu
senior tag
ennyiért ajándék, jókészülék! csak a virtuális bill nem az igazi.
-
GuruZone
őstag
válasz
$lim*$hady #50 üzenetére
köszi ezt ma már láttam, itt is csak előrendelhető!
Lehet, hogy a Gigát választom. Megpróbálom kinyomozni mikorra ér Európába a GX500, és annak függvényében döntök.
-
BloodRay
veterán
Árához képest igencsak rendben van. Főleg akinek jól jön a kétkártyás kivitel.
-
kaller1
veterán
az S1205-ben egy 416 MHz-es MediaTek (MTK) chipset teljesít szolgálatot, a pontos típus az MT5616. Egy tavaly megjelent, ARM926EJ-S magra épülő megoldásról van szó, mely jelenleg csak ebben a Gigabyte készülékben, illetve egy általam teljesen ismeretlen AnyDATA mobiltelefonban találhatjuk meg.
Az MTK kiadta a chipet kínai oem gyártóknak is, nem ebben a 2 típusban található csak meg.
-
CALIBER
csendes tag
Nem rossz nem rossz,ha lennnne bennnne giroszkóp mèg jobb lennnne.
-
Silentfrog
veterán
Valaki meg tudná nekem mondani,hogy egy teljes feltöltéssel mennyi ideig megy folyamatosan a navigácio?
Erre sehol sem találok adatokat. 2-3 oraig birhatja? -
^Clown
addikt
60K? Ennyiért nagyon nagyon jó lett, kellemes csalódás minden tekintetben!
-
kaller1
veterán
Az fel sem tűnik senkinek, hogy az MTK már oda fejlődött, hogy winmo-t futtat?
A következő mi lesz, android? -
Nekem nagyon bejön,végre egy kétkártyás normális fazonu telefon,ráadásul nem is drága.
Azt hiszem egy ilyen kell nekem -
Móci
addikt
Nem rossz telefon ez, pláne később lesz még csábítóbb, amikor még ennél is alacsonyabb áron lehet majd venni.
-
kokyt
senior tag
Mióta várok valami hasonlóra
Már nagyon unom a "két telefonozást", az eddigi dual-ok meg nem igazán jöttek be. Köszi a tesztet
-
Lotusomega
senior tag
Korrekt tudás, korrekt áron, korrekt letisztult formában. Erre azt mondom hogy tényleg egy jó ajánlat. Bejövős..
-
JanFe
aktív tag
Nem rossz keszulek.
-
atike
nagyúr
Jó kis teló. Dual sim, WinMo, kellemes ár. Ok, vannak sokkal minőségibb cuccok is - tény - de mindent összevetve ez azért labdába tud rugni.
-
kaller1
veterán
válasz
littlelion21 #33 üzenetére
Igen, az alatt "némileg" jobb vas van.
-
littlelion21
addikt
Kései, de jó teszt.
Bár ez inkább a kistestvére, nem pedig az utóda az S1200-nak. -
Inarus
addikt
Ez tetszik. Kifejezetten jóra sikerült a hiányosságai ellenére is.
Ha 100 alatt lenne belőle egy HSPA-s változat... ...az még el is gondolkodtatna. -
Probber
őstag
Egészen egyedi megjelenése van, tetszik.
Egyébként meg nem is tudtam, hogy a Gigabyte is gyárt telefont. -
Norbi21
senior tag
Nagyon jó kis telefon, megéri a pénzét. Ha kellene, venném is
-
aseknuss
csendes tag
Jó kis teszt volt és időszerű is.
Végre 3,5 mm jack csati ez nálam alap és,hogy 60 papírért adja a Speedshop ez ku.va jó.
Veszek is egyet az N900 mellé. -
hemaka
nagyúr
ennyi pénzért bőven jó
-
Napfénysüti
nagyúr
Elég jó kezdőára van. Szimpatikus választás ennyiért.
-
GALARDO
addikt
Nem is olyan rossz!
-
Bitlisz
aktív tag
Jó teszt! Még több ilyet
Egészjó cucc, csak lenne benne normális proci és android...Nekem is Dual SIM-es van (General Mobile DSTL1), ~66ezerből jött ki (áfával) Kínából rendelve.
Nagyon jó dolog, hogy nem kell 2-t hurcolni.
Annak ellenére, hogy nincs GPS, 3G, és az akksit eszi (max 2nap, 3 lenne ha nem használnám), és csak android 1.6.
Igaz én csak E50 + E51 párost váltottam le vele. -
Peterson_
addikt
Nekem a külseje jött be nagyon, a specifikációk meg ezért az árért...
-
kaller1
veterán
-
kovy79
őstag
Utolsó oldal:
"a 3G-t és a HSPA-t leszámítva adakommunikációs repertoárja"Nos, most, a cikk végigolvasása után gondolkodtam el először az Omniám cseréjén...
-
ZooLee
senior tag
Hát ez nagyon király, főleg az árát tekintve, még WinMo-val is. Ha kihoznának egy ilyet 2-es Androiddal, kapacitív kijelzővel, lehet le is cserélném az E71+iPhone párost bármennyire is imádom őket, nagyon unom már a két (céges+privát) mobil hurcolászást...
Z.
-
bartucc
addikt
Nem rossz gép, bár nekem feleslegesen nagy a tudása, de attól elfogadnám
-
kaller1
veterán
Ja, a teszt jó lett, köszönjük.
A telefon árazása magyar viszonylatban teljesen rendben van. Hátha kihoznak majd egy ilyet android rendszerrel is, mert elvileg képesek rá, és az lenne az igazán kapós szerintem. -
Bumbi
tag
Szerintem van még legalább két darab windows 6.1 dual sim / dual standby teló, az egyik nagyon hasonló platformos:
HTC Diamond2 T5388++De szerintem ez nem MTK, hanem, azt hiszem Hisilicon K3 Solution(HUAWEI)
-
domi007
őstag
60 ropiert ez majdnem ajandek...najo ennyiert talan mar lehet hasznalt Hero-t kapni, ami ugyan nem DualSIM-es, de cserebe minosegi...megis, okostelefon ennyiert, meghozza Windows alapokon (tehat bovithetem orrba-szajba programokkal) jo vetelnek tunik.
DOMy
-
Samus
addikt
Azt mondja: privát videó. A cikket még nem olvastam el, de ez meglepett. Hogy lehetne megtekinteni?
-
.bableWes
őstag
a specifikácioban autofokusz van irva, a tesztben pedig fix van. most melyik?
nem rossz kis telefon, nekem a Giga már bizonyitott a számtek terén, kiváncsi vagyok a mobil iparban, hogy boldogul
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független bontatlan minden szín! 1 év Apple jótállás
- Honor 400 256Gb-gyakorlatilag új-2 év garancia
- SAMSUNG GALAXY Z FOLD7 12/512 GB DualSIM Ködös kék színbe , gyári független
- iPhone 16 128 gigás / 100% aksi / Ultramarin / Apple garanciás / Független
- új, makulátlan iPhone 16 Pro Max 256GB natúr titán, független, 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VG34VQL3A 34 180Hz VA 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest