- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"friss telepítésen láttam": oké, de a debiannak az a szexepilje, hogy pontos a csomagkezelője, lehet upgradelni.
olyankor, amikor egy debian verzió van a történetben és egy systemd verzió, nem szokott baj lenni, ez igaz.
viszont ha verziót akarsz váltani, akkor dől-borul minden.
[link]"hogy megnézed, melyik kártya milyen IP-t kapott, és abból kitalálod, hogy annak mi a neve": nem az a baj, hogy én nem tudom kitalálni a kártya nevét, mert ki tudom. ezt akkor is eljátssza, ha csak egy kártya van a gépben, azt meg ki lehet találni. hanem az a baj, hogy a debianos konfigokban konkrét kártyanév van, ha kicserélődik a kártya neve, akkor a debianos konfig nem működik, nincs a gépen net. akkor vagy oda tudsz menni fizikailag, vagy van kvm-ed, vagy mélytorok. ezért kell szerintem ip kvm minden gépbe.
a debian konfigba beleírod, hogy az eth0 kapjon dhcp-vel ip-t. addig jó, amíg azt a hálókártyát eth0-nak hívják. majd egy upgrade miatt az a kártya már nem az eth0 nevet kapja, hanem pl. enp0s31f6, és akkor ilyen nevű kártyára nincs konfig, azt beállítás nélkül hagyja a rendszer. vagyis nincs net. Kenobi tábornok.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sokan találkoztunk már olyan ismerőssel, "üzletféllel", aki minden segítséget ingyen szeretne, és azt is...
- Fotók, videók mobillal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elektromos autók - motorok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Revolut
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10850H T2000 32GB 512GB ujjlolv IR kam új akku gar
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest