Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz Keksz03 #322 üzenetére

Ha lehet, tiszteljük már meg a cégeket és a termékeiket azzal, hogy normálisan leírjuk a nevüket. A Winfos, FOSX, Epül, Kíndóz, Májkrémszaft, Mikrofos, M$ és egyebek vegytiszta mocskolódások.

Tiszteljük már meg a fórumot is azzal, hogy normálisan beszélgetünk!

• BonFire

veterán

válasz #41133696 #133 üzenetére

A minimalizmus nem magyarázza a stílus hiányát. Itt egy kép. Ezek a gombok is szögletesek, ezeken is szimpla fontokat használnak, nincs túlcsicsázva, csak annyira, hogy kicsi élményt varázsoljon. Kicsit futurisztikussá teszi a környezetet.

Vedd le a tükröződést, a fényeket, a megvilágítást és a színátmenetet, és kapsz egy W8 style gombot. A tervezés kimerült annyiban, hogy minden effektet kihajítottak, és kaptunk egy színes alapon fehér izét. Ennél még ez a fórummotor is dizájnosabb. És lehet, hogy sokaknak ez nem számít, nekem igen. És mobileszközön is vagányabbul mutat az ún. glossy ikon, lásd az Apple cuccait.

• BonFire

veterán

válasz #41133696 #130 üzenetére

Mondjuk ez egyénfüggő is, ha valaki sokat vásárol, vagy vaterázik, annak talán érdemes kirakni. De miért kell ezt alapértelmezetté tenni? Mondjuk ha úgy indulna a Win, hogy telepítés után üres az asztal, és feljön egy ablak, amiből ABC-sorrenben felsorolva ki lehetne választan a számunkra fontos elemeket, és kipakolni. A W7 így települ. A szuperbárra mindössze egy Explorer, meg a böngésző van kirakva. A többit majd kirakja magának a júzer. No persze, ha az a koncepció, hogy nincs háttérfotó az asztalon, akkor pocsék látvány lehet egy csupasz asztal, de nekem ez a mostani is esztétikailag egy akkora visszalépés, mintha visszatérnénk a 16 színhez, meg a W3.11-hez. Abba volt ilyen „pont-pont-vesszőcske-ákombákom” grafika. Nekem UI szempontjából a Vista tetszett a legjobban, annak ellenére, hogy sosem volt Vistám, csak skinjeim XP-re. Aztán jött a Google az ő nagy „letisztultságával”, és attól kezdve ő diktálta a trendet, a piac többi szereplője meg szalad utána. Minek?

Most ott tartunk, hogy már Ubuntura is Win8 style kell. De akkor mi lesz a Linux saját arculatával? Apple-nek is van saját arculata, Google-nek is és a Windowsnak is volt. Miért kell a másikét lemajmolni! Ha még jó lenne, de ez a minimalista, primitív barlangrajz minden, csak nem dizájn. Akárki akármit is mond.

Lehet, hogy a Metro jó koncepció, viszont a „látványvilága” nagyon elcseszett. Annyira izgalmas kábé, mint egy sakktábla.

fordfairlane: Pont abból nyilvánvaló, hogy nem bróker, hogy eladósodott, pedig ott volt az asztalon neki a devizaárfolyam-gadget! :D

• BonFire

veterán

Én egyébként már a Vista idejében sem értettem, hogy mi a ráknak kell a valuta- meg részvényárfolyamokat kipakolni az Asztalra. Annyira azért nem bróker a Win user, hogy egyfolytában azt lesse. Meg a térképet, meg az időjárást. Én még a mai technika mellett is inkább kinézek az ablakon… Nem mondom, egy naptár meg óra gadget még jó, de az a sok xarság, amit alapértelmezetten kipakolnak, az rettenetes.

Ezt a csempét nézve nekem az ugrott be, hogy otthagyta őket az összes profi fotósuk, akik eddig a Windows desktop képeket gyártották, meg a dizájnerük is, azt' összeütöttek valami használható cuccot a Wingdings betűkészletükből. :O

Telepítés után ugyanúgy eltelik fél óra, vagy még több, mire kitörölgeti az ember azokat a felesleges csempéket, és kipakolja rá a sajátjait. Bár én évek óta úgy szeretem, ha az Asztalon csak az éppen aktuális munkám van. Arra való. Az XP-s "mindenikontazasztalra" megoldást sem szeretem, főleg csiricsáré háttéren. Dokkot használok, a Tálca meg rejtve van. Így minden program teljes képernyőn nyílik meg.

Hoppá! Feltaláltam a Metrót!

• BonFire

veterán

válasz oO7 #110 üzenetére

„…az meg majd induláskor kiderül, hogy ki mit hoz rá (mármint, hogy a nagy cégek milyen appokkal állnak elő... photoshop, autocad, ilyesmik)...”

Az Adobe most adja ki a CS6-ot, NEM Metró felülettel. Az MS most adja ki a W8-at Metró felülettel. Legközelebb esedékes CS váltás 3 év múlva 2015 őszén lesz. Az már talán támogatni fogja a Metrót; azért csak talán, mert az Adobe nemigen van annyira összedrótozva a MS-tal. Inkább az Apple-lel.

• BonFire

veterán

válasz haris #56 üzenetére

„az anyósom, akit nem akarok bántani, viszont tökéletesen modellezi az "egyszerű" felhasználó fogalmát. Neki bizony gőze sincs arról hogy mi a program neve amit használ. Egyszerűen rábök arra, ami az emlékeiben úgy néz ki mint egy E betű, ami maga az Internet. Meg próbáltam neki valamikor feltenni egy Chrom-ot, de inkább hagytam, sosem értette meg mi az az alternatív böngésző (vagy csak a böngésző)”

Csinálsz egy Króm shortcutot az asztalra, hozzárendeled az Exploder ikont, meg átnevezed „Internet Explorerre”. Ha tényleg annyira tészta, sosem fogja észrevenni, hogy alternatív böngit használ.

------------------------------------------------

Amúgy a taccs felületek nekem sem állnak sehogy kézre. Jó-jó, tudok itt bal kéz felől frankón scrollozni két ujjal egy táblán, ami jó, ha fórumot olvas az ember, egyébként az összes többi gesztusát nem sikerült még reprodukálnom. Ha nem lehetne vele rajzolni, és nem lenne ráírva, hogy Wacom, nem tudom, mire használnám. :DD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés