- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyci
senior tag
Üdv!
Olvassa még v.ki a fórumot?
Mostanában olyasmit művel az Instinct-em, hogy feldob v.mi figyelmeztetést (talán a túl magas pulzusét), de mire rápillantok, ki is kapcsolt. Már 3-4-szer előfordult, de nem tudom, hogy ezzel van-e értelme szervízbe vinni.
A másik, hogy a rezgőmotor mintha mostanában kicsit furábban rezegni, mintha v.mi berezonálna mellette (mintha egy lemezen lenne az óra, nem a csuklómon)
Valamelyiket tapasztalta már v.ki? -
cibere11
tag
Esetleg valaki nem szeretne megválni a saját solaros instincetől?Lehetőleg fekete színben.
-
vendingo
veterán
Szerintem meghalt a magasság mérés az órában. Asztalra letéve 80-100 méter szintkülönbségeket mér, anélkül, hogy megmozdítanám. Többször kalibráltam, kézzel is megadtam a magasságot, de össze vissza jelezi az értéket. 2x egymás után kalibrálva 50-100 méteres eltéréseket ad. Nálatok mennyire pontos? 5-10-20 méter eltéréseket simán bevállalnék, de 70-100 méter mozgás nélkül eléggé vad. Alvás közben megmásztam 1 hegyet az óra szerint.
Amúgy a barométer jól jelzi a nyomásváltozást.
Újraindítás volt többször is, de nem segített.
Írjak navigate-nek? Még garis az óra. -
-
-
vendingo
veterán
Enyém másfél éves, töltés után 26-27 napot szokott írni.
Lehet a tiéd aktív használatban volt az előző tulajnál, aztán lestrapálta az akkuját. Ismerős vett fr945-öt egy triatlonostól, 2 napot bír az akkuja...
1x nekem is csinált ilyen random merülést, többet nem jött elő.
A gyakori le-föl csatlakozás nálam is van xiaomi telefonnal, állítottam már mindent, de nem lett jobb.
Szinkronizálás nálam app megnyitásakor történik, magától nem csinálja meg.
Csíkos kijelzőre nincs tippem, nálam alapból minimumra van véve a világítás.
Nincs már rá gari? Esetleg navigate-nél érdeklődj a problémákkal.
Nekem is az a tippem, hogy okkal adhatták el. -
Keszi86
csendes tag
Én körülbelül 2 hónapja vettem használtan egy Instinct Solat Tacticalt de nekem 18 napnál soha nem írt többet feltöltés után. Jó óra viszont van pár dolog amivel van probléma vagy csak én gondolom annak.
1. Múltkor random lemerült, vagyis egyik nap feltöltöttem estére 2 napot írt 9%-ot. Ki-be kapcsolás megoldotta.
2. Háttérvilágítással mintha csíkos lenne a kijelző halványan, bár annak lehet olyannak kell lennie.
3. Folyamatosan le-le csatlakozik véletlenszerűen a telefonról (Honor view 10).
4. Nem nagyon akar szinkronizálni. Például igaz nem folyik semmilyen tevékenység de a napi pulzust napintenzitást stb. nem mutattja a connect bár ez lehet a program hibája. Viszont az időjárás meg az értesítések működik.
Ezeket vettem észre ha valaki tud esetleg ezekre valami megoldást, szívesen venném. -
BaLee
addikt
válasz
t72killer #182 üzenetére
Nagyon aktívan tölti ha napon vagy nyáron. Én általában az árnyékot keresem, de egy átlagos ilyen nyári napon is volt mikor 1-2 nappal megnőtt az üzemidő szóval ha egy ilyen órával elindulsz túrázni nyáron akkor tényleg nem kell tölteni.
Más kérdés, ha ezzel trackeled az útvonalat, mert az aktív GPS eléggé leszívja, de okosóra módban biztos nem kell töltened. Nekem is 1-es Solar van.
-
vendingo
veterán
Sima solarnal is ez a helyzet. Az lehet, hogy a napok száma nő, de a töltöttség szintje százalékossan csökken. A másik, hogy gondolom nem vagy mindig ennyit napon. Kertészkedési szezonban nálam is 35-37 napokat írt, aztán 2 hét esős idő után nagyon gyorsan redukálódott a napok száma.
-
sanyci
senior tag
3 napot voltam Balatonon, gyakorlatilag egész nap a szabadban, ami 5 napot tett hozzá az üzemidőhöz (32-ről 37-re ment fel), miközben semmit sem kapcsoltam ki (sőt radikálisan nőtt a le/felcsatlakozások száma, mert a telefont a parton hagytam)...
Ezek szerint az I2S-nél valós lehet a "sosem kell tölteni"... -
MC Pite
veterán
Idáig fel sem tűnt hogy van Instinct Solar topik is; érdemes lehet inkább a simát használni, nagyobb a forgalom.
-
eléggé bealudt a topik, de azért kérdeznék: a napelem aktívan tölti-e az akksit, vagy csak az óra üzemeltetésének terhét veszi le az akksiról, amikor süti a nap?
-
Sziasztok!
Egy ilyen óra vásárlásán gondolkodom, és adódott néhány kérdésem.
Az alvásfigyelés az miben nyilvánul meg, hogy működik? A solar része az órának kb mennyit tesz ki töltésben? pl 1-2óra a napon töltve esetében?
Különböző színekben kapható, ezek csak színükben vagy tudásukban is eltérnek egymástól?
Köszönöm a segítségeteket! -
soultrapp
senior tag
Hello!!
Használja valaki az órát súlyzós edzéshez???
Érdekelne, hogy jól használható e hozzá!! -
válasz
kovanorbert #178 üzenetére
Navi Gate. Nem kell eMAG
-
kovanorbert
friss újonc
Igen, még visszaolvasva láttam, hogy milyen jó áron vetted az emag-on a te Tactix Delta Solar odat. Leszámítva a garanciális problémát, tényleg remek vásár volt annyiért!
Még kipróbálom a javaslataitokat, s ha nem javul a helyzet, akkor intézem a garanciális cserét. Ebben az esetben akkor előbb jeleznem kell az emag-nak, vagy tényleg egyből mehetek a Navi-Gate Kft.-hez? -
válasz
kovanorbert #176 üzenetére
Én is az eMAGon vettem 251e forintért (visszaküldött, bontott termék), és 1 hónappal később a Navi Gate cserélte ki egy Vadi újra, mert ennek rosszul mért a satO2 szenzora. A 3 év gari is a cserétől él rá.
-
vendingo
veterán
válasz
kovanorbert #174 üzenetére
Garmint keressed gari ügyben, hamar megy a csere. Pár nap, max egy hét.
-
kovanorbert
friss újonc
Ez a garanciális csere dolog nem hangzik olyan jól. A saját szemléletem szerint egy ilyen értékű/minőségű óra esetében nem ez lenne az elvárható. Mondjuk az a helyzet, hogy mivel ez az első Garmin eszközöm, nincs összehasonlítási alapom. Például csak a korábban említett 10eFt alatti Xiaomi okoskarkötőmmel tudom összemérni, hogy az milyen minőségben rezgett/jelzett. Simán elképzelhető, hogy a Garmin ennyit tud, s ezt kell elfogadni, illetve megszokni.
Egyébként az emag-nál vettem a tactix delra solar-t, s ha vissza kellene vinnem cserére, lehet, hogy egyhamar nem tudnák kicserélni, mert alapból ez volt nekik az egyetlen darab.S köszönöm a segítséget és a tippeket! Ezt a leválasztást + applikáció újratelepítést kipróbálom ma este, s meglátom, mi lesz az eredménye.
-
vendingo
veterán
válasz
kovanorbert #171 üzenetére
Próbáld meg, hogy leválasztod az órát, connectet törlöd, és tiszta lappal indulsz. Ha ez nem segít, próbáld ki egy másik telefonnal, és ha azzal is csinálja, akkor garis csere.
-
válasz
kovanorbert #171 üzenetére
Akkor ott valami hiba van! Nekem az instinct és a tactix delta solar is erősen rezeg, bejövő hivas esetén nem végig,.de legalább 5 ciklust. A BT is atomstabil,. még soha nem kapcsolt szét hatótávolságon belül. Szerintem garis csere.
-
kovanorbert
friss újonc
válasz
vendingo #170 üzenetére
S az Instinct miként jelzi a bejövő hívásodat, folyamatosan a hivás fogadásáig, vagy szintén egy rövid jelzéssel csak?
Egyébként miközben az előző választ írtam, a Garmin megint leválasztódott a telefonról. Csak akkor csatlakozott vissza, miután beleléptem a Connect applikációba (ami egyébként futott a telefonon).
-
vendingo
veterán
válasz
kovanorbert #169 üzenetére
Az értesítésekkel nálam semmi gond. (Instinct)
-
kovanorbert
friss újonc
Az aktivitásmérő pánt a Xiaomi a márkájú, a telefon nem ugyanaz. S ez a karkötő eddig megbízhatóbban (és erősebb rezgéssel) jelzi a bejövő hívásokat, mint ez az új Tactix Delta Solar. S azt nem tudom, hogy ez a Garmin részéről egy megsszokott, normális jelzési funkió-e így. Erre írtam, hogy ami az értesítéseket illeti, a 7-8 ezer forintos aktivitásmérő talán jobb lenne?!
-
vendingo
veterán
válasz
kovanorbert #167 üzenetére
Xiaomi telefon? Amióta kijött a 12-es miui azóta folyton eldobálja a jelet, de azonnal vissza is jön. Hívást jól jelzi, telefon keresés soha nem működött.
-
kovanorbert
friss újonc
Sziasztok!
Hosszas mérlegelés után vettem egy Garmin Tactix Delta Solart. Néhány napja van a kezemen, s egyelőre két dolog zavaró számomra, s gondoltam megkérdezem, hogy van-e valakinek tapasztalata, vagy javaslata.
1. az óra valamiért napközben többször indokolatlanul lecsatlakozik a telefonról, pedig lényegében egymás mellett vannak. Így viszont csökkentett az óra funkciója.
2. a bejövő hívást mindössze egy rövid rezgéssel jelzi csak, tehát a hívás fogadásáig nem folyamatos. Ez azért zavaró, mert azt az egyszeri rövid jelzést a legtöbb esetben (pl. kabát alatt hordva) nem lehet észrevenni. (Előtte egy 7-8 ezer forintos Xiaomi okospántot használtam, ami jóval erősebb rezgéssel addig jelzett, ameddig fel nem vettem a telefont).
A fentiekre van valakinek megoldási javaslata, vagy a Garmin ilyen, s ezt kell megszokni?
Köszönöm!
-
Huh, Te nagyon rossz helyeken informálódsz!
"Na meg mégis csak egy okoseszköz lévén lehet, hogy szoftveresen stabilabb"
Ezt nem tudom értelmezni?!?! Mindkettő sportóra, okosóra funkcióval. A tactix magasabb tudású (térkép, 32gb zene, connectIQ, légzésfigyelés, VO2max), az instinct egyszerűbb, de szintén jól megállja a helyét okosóraként, az is jelez minden értesítést. Kétlem, hogy a fém többet bírna, mint a szénszàl erősített polimer ház, amiből az instinct van. Mindenhez is vertem már oda és nyoma sincs. A tactix DLC bevonatú hàzon már van karc és nem is emlékszem, hogy levertem volna.
A sávos garancia azt jelenti, hogy 100e alatt 1 év, 100-250e 2 év, 250e felett 3 év. A Garmin garancia időn belül nem javít, hanem cserél! Ingyen! Garanciálisan! És indul elölről az 1-2-3 év, ártól függően. Ha lejár a garancia idő, akkor van fix díjas csere. Vagyis az eredeti ár kb 60%-ert kapsz egy vadiúj órát! Ebben mi nem a legkorrektebb?!?! Ez a lehető legkorrektebb!! Régen egy Fenix csúcs órára vagy marq órára is csak 1 év volt, utána fix áras csere. Most egy nagy értékű óra esetén 3 évig védve vagy kijelző, akku, szenzor hiba ellen. Maximegakorrekt! -
Nagisti
csendes tag
Írtátok még a plusz évnyi garanciát. Szintén olvasni véleményekben (ahogy még a Garmin oldalán is), hogy meghibásodás esetén nincs javítás, csak készülékcsere jöhet szóba, de az meg csak ráfizetéssel. Ez így nem a legkorrektebb.
-
Nagisti
csendes tag
Egyébként azért kezdtem el érdeklődni az Tactix felé, mert az Instinct-re több olyan véleményt is olvastam/hallottam, miszerint több esetben zavaróan "felforrósodott" az alja, s elvileg megégette a bőrfelületet is, valamint hogy nem jelzi rendesen pl. a telefonhívásokat. Mivel nincs ilyen órám, csak a véleményekre tudok alapozni.
-
Nagisti
csendes tag
Korábban egy Suunto Traverse Alphám volt, de az Instinct Solar változatának a megjelenése óta gondolkodom a megvételén. Elsődleges szempont lenne nálam a valódi strapabíróság (hogy szó szerint ne kelljen vigyázni rá), az extra üzemidő és a "normálisan" leolvasható kijelző. Ezeknek mind az Instinct Solar fele meg, de pár hete bezavart a képbe a Tactix Solar azzal, hogy láttam egyet. Jóval minőségibb, de a mérete mellett nem vagyok biztos a strapabíróságában. + Nem vagyok/voltam biztos abban, hogy a kijelzője olyan jól látható.
-
-
Nem cseréltem le, megvan az is. A kijelző lényegesen nagyobb, az instinct monochrome kijelző azért beltérben lényegesen jobban olvasható, itt a Sapphire be tud csillanni. Kint napfenyben tökéletesen olvasható, szobában félhomályban kell neki világítás. Az akku nálam napra annyit bír, mint az instinct, ez is az is 16 napot megy nálam. Nem érzem lényegesen nehezebbnek.
-
Nagisti
csendes tag
Valóban jól néz ki! S ez most a solar verzió, vagy a "hagyományos"?
Egyébként pont olyan dolgok érdekeltek, mint a méretkülönbség, akkumulátor, na meg a teljesen más kijelző! Az Instinct mérete után nem szokatlan, vagy zavaró ez az 51 mm-es átmérő? S ezt a jelenlegi üzemidőt pl. milyen fényerő mellett sikerült eddig elérni?
Ami meg a kijelzőt illeti, mennyire lehet látni világítás használata nélkül (szabadtéren, illetve zárt térben)? Főleg az Instinct után.
Egyébként miért cserélted le az Instinct solárt? -
Igen, megvettem. Végül 251e forintért tudtam elhozni, mert a 285e árból még lejött 34e ft kedvezmény, ami korábbról volt az eMAG hoz. Hibátlan, karcmentes és él rá a 3 év gyártói garancia. 12 napja van rajtam 7/24 még van benne 22% akku. A méretét hamar megszoktam. A súlya sem zavaró. Vettem rá piros szíjat.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Pontos, megbízható, kellő napozással pedig sose merül le a Garmin remek strapaórája.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Renault, Dacia topik
- Leila teszt
- Android szakmai topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- Ringke Fusion-X Xiaomi 14 tok
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest