- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rhino666
addikt
válasz
freemanone #93 üzenetére
Apple meg csúcs HW? Hát...
Gyengébbek, csak szintetikus tesztekben hasonlóképp muzsikálnak az iOS-nek köszönhetően.
-
Rhino666
addikt
válasz
<Adamsky> #90 üzenetére
Itt arról van szó, hogy valakinek túl nagy a 4" fölötti kijelző, ami feltételezi, hogy a 4" melletti befoglaló méret az ami valójában túl nagy, nem kényelmes egyeseknek. Ez eddig csak szövegértelmezés. Feltételezem hogy ha valakinek a 4,3" túl nagy, akkor hiába adnak ki 4"-el egy olyan készüléket amibe fizikailag beleférne egy 5"-es képátlójú kijelző is (hatalmas kávákkal), az se lesz kényelmes.
Amit próbálok átadni a mondókámmal az az, hogy egy képátlóhoz képest optimális méretű, 4"-es kijelzőjű készülékházba nem lehet belepasszírozni úgy csúcshardvert, hogy ne legyen probléma az akksival és/vagy a melegedéssel. Függetlenül a vastagságtól.
Tehát kiadhatnak csúcshardvert 4"-es kijelzővel, de ha már úgyis olyan nagy lenne a káva az alaplap és az akksi miatt, akkor már miért ne rakjanak bele egy 4,3"-es kijelzőt vékonyabb kávával?!
Akinek a 4"-től nagyobb készülékek nagyok, ott a probléma úgyis az, hogy a hüvelykujj nem éri el kijelző a túlsó sarkait biztos fogás mellett. A kis kijelző nagy kávával úgysem alternatíva a számára.
Azért kíváncsi lennék az áthidaló megoldásra, mert ezzel nagy (és látszólag fontos) dilemmát oldanál meg...
-
Rhino666
addikt
válasz
<Adamsky> #88 üzenetére
Senki nem mondta, hogy ez 4"-es.
A vitatéma indító hozzászólás még 4"-es méretről szólt. Én erre azt állítottam, hogy 4,3" alá nem lehet menni csúcshardverrel amit alá is támasztottam. Akkor miről is megy a vita ha tényleg itt is 4.3"-es a csúcshardver, vagyis ez is csak engem igazol?
Asszem most én nem értelek. Ezzel most mit is akartál mondani?
Idéztem mástól és reagáltam rá.
Mi vagy te? Valami "szuper talent" hw mérnök / fizikus?
Eltaláltad. HW mérnök.
(#87) Bambalazs:
Csak hogy mivel az alaplap egy NYÁK (2 dimenziós nyomtatott áramkör), a 4,3"-es telefon térfogata (az az 3 dimenziós kiterjedése) fix, egyforma alaplapméret mellett ugyanazt a térfogatot háromféleképpen lehet elérni 4"-en: vastagabb kiterjedés (ez a NYÁK 2 dimenziós mivolta lehet nem működik), nagyobb szélesség/magasság (innentől már nem 4"-es, hanem 4,3"-es), vagy fizikailag kisebb akksi (itt meg az a probléma, hogy estig se bírná)...
-
Rhino666
addikt
válasz
Bambalazs #75 üzenetére
Az egyforma teljesítményű SoC-ok kisebbek a tavalyihoz képest de a csúcskategória teljesítménye nő évről évre nő, egy idő után már nem lehet összébb zsugorítani az aktuális csúcsot (és itt már nem csak a SoC-ot kell figyelembe venni). Fizikai korlátai vannak a kis csúcskészülék létezésének, aki nem hiszi az mélyedjen el egy kicsit jobban a témában...
Amúgy melyik csúcsmodellnek az interációja?
A tavaly februári csúcsmodellek (S3, HOX stb.) után fél évvel jött ki, ez sem véletlen.
-
Rhino666
addikt
válasz
freemanone #73 üzenetére
Ez már egy iterációja a tavalyi csúcsmodelleknek, ami nem véletlen. Az adott aktuális csúcsmodell sosem fog beleférni 4"-be, egyébként meg férfi kézben kényelmes a ~4,5" méret (+/- 0,2"), nézni is sokkal jobb a nagyobb kijelzőt szóval nem is értem miért kellene.
A felső-középkategória meg eddig is elérhető volt 4"-en.
-
Rhino666
addikt
Pedig elhiheted hogy tényleg nem annyiból áll egy formaterv hogy rajzolnak egyet aztán belepakolják. Ha nem jól oldják meg az ilyesmit akkor töltési problémák fordulnak elő, ha rosszul vagy rossz helyre vezetik ki az antennát akkor a tenyér árnyékol, aztán eldobja a jelet hívás közben. Az erősebb vasak több hőt generálnak, nagyobb helyet foglalnak, tehát több hely kell nekik, főleg mert szorosan össze vannak zárva egy akksival és egy kijelzővel, ilyen egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest