- Fotók, videók mobillal
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
zdanee
őstag
Hát ilyen hozzáállással - mérnök vagy nem - tuti nem fog alkalmazni egyik telefongyártó sem.
- Rhino666, tervezz egy 3.5"-os csúcstelefont!
- Bocsi főnök, azt a fizika nem engedi!
- Igen? A '70-es években meg azt mondták, 1.5 tonna alatt nem lehet számítógépet tervezni. No, kifele menet add le a belépőkártyádat és küldd be a következő mérnököt!Amúgy a Google Glass úgy tűnik elég pici helyre sikeresen bezsúfolt egy csúcstelefont. Ha azt mondanád, 0.4"-ba nem fér be, akkor azt mondanám, a DARPA talán megpróbálná. De hogy 4.3" lehet, 4" meg nem, na ez bullshit, barátom, ez nem egy nagyságrend, ezt kb mérési hibának hívjuk.
-
<Adamsky>
nagyúr
Kedves "hw mérnök"!
Had kérdezzek valamit. Tudod mit jelent az, hogy befoglaló méret? Ha igen, akkor be kell lásd, hogy szinte mindegy, hogy 4"-ről vagy 4,3"-ról beszélünk. Mert sajnos, -- mint látni fogod -- nem feltétlen ez szabja meg a készülék valós méreteit.
Itt van egy szemléletes példa: Xiaomi MI-2s vs. Samsung I8190 Galaxy S III mini.
Kérlek vess egy pillantást a kijelzők méretére, utána készülékek méreteire (ebből adódik a befoglaló méret), végül pedig a SoC-ra. Hmm... érti? Én csak egy mezítlábas programozó vagyok, de az egyszerű számadatok alapján én igenis azt látom, hogy lehetséges a dolog, csak akarni kell(ene). -
<Adamsky>
nagyúr
Én kezdem feladni ...egyszerűen nem akarod érteni a dolgot, mert a végén mi kiderülne, hogy nincs igazad. Ugye? Az előd is, és az új M2S is 4,3". Senki nem mondta, hogy ez 4"-es. Más kérdés, hogy olyanok a befoglaló méretei, amibe más neves gyártó csak 4"-okat pakol.
"... amit meg lehet csinálni 5"-ra, azt meg lehet 4-re vagy 3.5-re is..."
Asszem most én nem értelek. Ezzel most mit is akartál mondani?
"A fizika sajnos nem így működik, nekem elhiheted."
Mi vagy te? Valami "szuper talent" hw mérnök / fizikus?
-
zdanee
őstag
egy google keresést legalább próbáltál a cuccra? nincs semmi trükközés, amit meg lehet csinálni 5"-ra, azt meg lehet 4-re vagy 3.5-re is. retina felbontás? kamerában 0.8 tft UXGA felbontással. proci? HDMI miniPCben elfér kb pendrive méretben. memória? ne vicceljünk. antenna? bőven van hely 3.5"-on is. iphone, hogy egy közismert példát mondjak.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Na meg kíváncsi lennék a melegedésére ..."
Igaz ez az előd, de ez sem volt "piskóta".
Innen a PH!-ról: "Pozitívum továbbá, hogy masszív terhelés mellett sem tapasztaltunk melegedést..." és "... az üzemidő átlagos ..."És a kegyelemdöfés. Létezik hozzá 3100 mAhs akksi + hátlap. Így persze nem lesz oilyan trendi lapos, de én pont le sz@**m.
-
<Adamsky>
nagyúr
Ettől a határtól elég messze vannak a gyártók. Ezt itt már előttem többen is alátámasztották komoly példákkal. De hozok én is egyet:
Xiaomi M2S: Qualcomm Snapdragon 600 @ 1,7Ghz, 2GB RAM, 4.3-inch 720p -> Antutu-ban 25,913
.. és a méretek: 126 x 62 x 10,2 mm -
freemanone
addikt
Beleférne ha akarnák, de nem akarják. Ez a kinek mekkora keze van meg felesleges érvelés, mert nekem kényelmetlen a 4,x"-os képernyő és nem vagyok vele egyedül. 4"-on pedig alíg van normális készülék, ami néz is ki valahogy és garanciát sem kínán keresztül kell érvényesíteni. Én meg nem értem mért ne kellene?
Amúgy melyik csúcsmodellnek az interációja? Csakmert Meizu nem igen gyártott sok telefont, sőt tudtommal hármat, amiből 2db 4"-es és egy darab 4,4"-es, azért, hogy 720p kijelző lehessen, ne "csak" qHD. Az utóbbi modell ráadásul tavaly novemberi (MX2) ami a korábban linkelt 4"-es után jött ki egy jó fél évvel.
-
Bambalazs
senior tag
Az SoC-k évről évre kisebbek, ahogy fejlődik a gyártástechnológia. Pont, hogy jobban elférne egy idei csúcsmodell SoC a tavalyi készülék alaplapján. Egyetlen ok van ami ezt meggátolja, mégpedig a PROFIT. Nem lehetne jobban teleszórni a piacot mindenféle telefonnal, ha lenne egy igazán tökéletes készülék.
-
zdanee
őstag
Nem azt vitatom, hogy meg kell tervezni, hanem azt, hogy egy erős vas csak batár 5"-ba fér bele. Ellenpélda Xiaomi Mi2 4.3"-on hozza az ~5" felszerelését (és még az akkuja sem kicsi!). Egyszerűen arra volt a nép nevelve, hogy minél nagyobb a telefon, annál komolyabb a hardver. Természetesen mindenki nagy telefont akart emiatt, az a trendi. Most van olcsón nagy telefon, csak éppen gagyi hardverrel. Akinek nem tellett a csúcstelóra, most ezeket a vackokat megveszi, mert a fejében nagy = erős. A gyártók a méret helyett azt is kitalálták volna, hogy a piros telefonokba tesznek erős vasat, most a piros szín lenne ugyanez.
-
zdanee
őstag
Pedig de, kb ennyi. Hőtermelés x86-hoz képest elhanyagolható, a fém árnyékolás kb el is vezeti a hátlap felé. Sem borda, sem venti, sem légjáratok, nincs rá szükség. Antennának bőven van hely (ezt nem is értem, szerinted mekkora egy antenna, hogy 4" alatt kivitelezhetetlen?). A fenti képen egy iPhone 5 alaplapja látható, viszonyításképpen középen a micro-SIM foglalat. Megjegyzem egy Samu sem sokban különbözik belül. Sőt, mondok jobbat, a kínai HDMI mini-PC-k konkrétan egy kínai tablet alaplap belerakva a legkisebb műanyagházba, amiből nem lóg ki egyik sarka sem.
-
<Adamsky>
nagyúr
"... nehéz belepasszírozni ..."
Miért is? Akkora nagy a proci, hogy 4" alá nem fér be?
Nem hiszem. Az tény, hogy manapság egész megdöbbentő módon nem foglalkoznak a készülék valós méretével. Az emberek pedig ezt hajlamosak elnézni a gyártóknak. Nagy kijelző? ... hát ..., ez akkor ekkora.
Vannak persze üdítő (de sokszor beszerezhetetlen) kivételek. Ilyen a kedvencem a Moto Razr M. Nézz utána, hogy mekkora, és mi van benne! Igaz, ez egy 4,3"-as, de alig nagyobb, mint a 3,7"-es Desire-m.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest