- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
Remus389 #179 üzenetére
Mit gondolsz, miért nincs nevük? Mert szart gyártanak. Minden minőségi gyártó névtelenül kezdte, ha így állna hozzá mindenki, hogy "gyártottak volna ők jobbat is csak mivel nincs nevük, senki se venné meg", sose lenne egy neves, minőségi gyártó se.
Ha eleve a normál desktop rendszerekben hiszel, végképp nem értem, mit küzdesz egy Gaba termékért.
Még egyszer mondom: ezek már annyi szart gyártottak, hogy épeszű ember nem egy 180 ezres (vagy akár a kisebb 21 colos 140 ezres) géppel kezd el bízni bennük. Jó, talán nem áll fenn a veszélye annak, hogy ez a táp halálra süt mindent, de még így sem vagyok benne biztos, hogy nem lenne gond vele. És az még mindig kiesés, a garanciális ügyintézés normál körülmények között sem egy nap, róluk ilyen téren semmit se tudunk.
Amúgy tévedsz: mivel az előállítási költségek feltehetően alacsonyak (hogyne lennének, olcsó, kis teljesítményű gép gagyi házban full HD panellel, ami szintén nem drága), még a saját gyártású alkatrészek miatti garanciális problémákkal együtt is kifizetődő lehet szart gyártani. -
azbest
félisten
válasz
Remus389 #183 üzenetére
Tök mindegy, mit írunk, minden érvre megkapjuk, hogy de nem is biztos, hogy rossz, sőt kifejezetten jó egy ismeretlen kínai terméket venni HP vagy Lenovo helyett, mert úgy néz ki mint egy iMac. Te is teljesen feltételezésekre alapozol, amikor dicséred. Ha viszont a forgalmazónál dolgozol, akkor itt a lehetőség bemutatni miért is jó.
A táp "márkája" pedig valószínűleg "DongQiao HuaHan", hisz ő gyártják a gépet, de teljesen mindegy - külső táp... a teszből kimaradt a tápegység téglája. A marketing fotókon sem szerepel.
-
azbest
félisten
válasz
Remus389 #179 üzenetére
Az a baj, hogy kevered a matricázó márkaneveket a valóban gyártással foglalkozó cégekkel. Sok táp márka esetében is matricázás történik, mondjuk méltán híres foxconn (fsp) vagy delta termékeket vagy más minőségi termékeket árulnak saját márkanéven.
A gaba szintén csak egy név, de nincs mögötte tartalom, csak mindenféle gyenge minőségű felvásárolt termék a saját nevük alatt eladva. A gaba tápokat megtalálod a veszélyes kategóriában [link]
A Huawei egy valós gyártó, nem csak egy kft által kreált terméknév. Valószínűleg más márkás telefonokat is gyártanak (lásd bérgyártó).
Volt már sok olyan márkanév, ami máshonnan importált változatos termékek közös néven való értékesítésére jött létre. Nemrég például az Alcor, amely a mostanában becsődölő Infopatika cégé.
-
FefeeX
veterán
válasz
Remus389 #176 üzenetére
Tecsó bike-on a bringaboltban 20ezerért vihető bringa váltói, fékei, stb vannak. Meg lehet venni, lehet vele menni, DE... Nem véletlenül nem ajánlják a bringaboltban sem. 60-ért már kapsz olyan bringát, aminek normális a váltója (nem kell kettőt kattintani az egy váltáshoz), normális a lánca, duplafalú a felnije, normális gumija van, és ha nagyon ragaszkodsz hozzá, van rajta teleszkóp, amiről elmondják, hogy ennyiért ne várj sokat, mert kb dísznek jó. Mint a teszkóbájkon, ami után a sok hozzád hasonló szakértő nyomatja a marhaságokat, hogy a teleszkóp semmire nem jó, meg ez is legalább olyan jó, mint a drágább, stb. Egy aluvázas bringát emellett, főleg ha jól be is van állítva, mérföldekkel egyszerűbb tekerni mint a gagyi teszkóbájkot, de persze azzal is lehet bringázni - kb egy szinten van a hatvanas évek csepeljeivel.
-
azbest
félisten
válasz
Remus389 #176 üzenetére
Nos, csak próbálom ellensúlyozni, hogy a csillogó, kétes minőségű, de legalább drága gépet túldicséred, mintha te árulnád.
A Gaba csak egy fiktív márka, nincs mögötte egy nagy cég, csupán néhány kft (számtechbolt) ezen a néven árulja a nagybani kínairól vásárolt készülékeket.
A cikkben szereplő Gaba egybepécék egyészen konkrétan a "Shenzhen DongQiao HuaHan Technology CO., LTD" gyártó készülékei. A tesztben szereplő példányok valószínűleg a H2203 / H2403 sorozat módosított változatai. Egyébként 2 magos atomtól az i3-ig többféle kiépítést is látni.Hoppá, a tesztelt Gaba H2461V készüléket 4GB memóriával szerelik, de a Windows 7 Starter csak 2GB-ot támogat és csak 32bites. [link]. Valószínűleg kiírja a 4-et, de csak 2-őt használ (ezt jelzi is a rendszer panelen). Remélem csak elírás a cikkben a starter
Win7 64bit home premium és a terméktámogatás talán kompenzálja a kijelző alacsonyabb felbontását, de a gaba beljesét mutató kép okozta sokkot nem ellensúlyozza a csillogóra fújt iMac-szerű fröccsöntött burkolat
Egyébként pont az az előnye a linkelt gépeknek, hogy nem olyanok mint a cikkbeli Gaba
Nem téged próbállak meggyőzni, vedd meg, ha neked az kell. Csak azt szeretném, ha Gabát dicsérő* hozzászólás áradat közt lehetőséget kapjon a kevésbé tájékozott olvasó jobbat megismerni.
*: esetleg leégő tápegység úgy sem okoz bajt, mert az olvadóbiztosíték majd megvédi - eddig ez a kedvencem
Az olvadó biztosíték körülbelül csak azért van, hogy csökkentse a lángra gyúlás lehetőségét. Mire az kiolvad, addigra vége az összes alacsony feszültségű komponensnek a gépben, ha átfut rajtuk a 230V
-
Dilikutya
félisten
válasz
Remus389 #177 üzenetére
Már megint a Huawei... a Huawei csak mobilok terén lehetett gagyi régebben, ahogy már elmondta más is, hálózati eszközök terén nem kimondottan kezdők, a Vodafone rendszerét is ők készítették. A Gaba viszont soha, semmit nem csinált, ami ne lenne fos, így az a 180 ezer forintos ár még mindig kurva sok ahhoz, hogy pont most kezdjek el bízni a gyártóban.
Ezek a 3000-4000 forintos tápok pont arról híresek, hogy tele vannak pakolva mindenféle védelemmel, jó minőségű kondikból épül fel, és remek hatásfokkal dolgozik. Márpedig ebben a gépben sincs különb táp, nem attól olcsó, hogy lényegében noname termék, hanem mert gagyira van bízva a belső hardver. Nem csak 5 éve gyártottak olcsó tápokat, találtam most is, a 4500Ft aktuális ár a 450W-os modellért. Egyedül a passzív PFC-t tüntetik fel, ráadásul használni se tudod semmire: a 450W-os modellen konkrétan van 1db 20/24 pines, 1db 4 pines alaplapi csatlakozó, valamint floppy, 4 molex és egy(!) SATA csatlakozás. Másfélét nem is találni. Tudod mit? Én erre olcsó gépet sem bíznék, nemhogy egy normálisat. De csak tegyük fel, hogy nem süt rántottát az alaplapomból, a gagyi alkatrészek miatt így is jobb esélye van a megdöglésre, gariban kicserélni is időbe telik, az nekem kellemetlenség. Én is hallottam már régóta működő gépekről, amikben ősrégi gagyi alkatrészek vannak, de nekem ez nem elég meggyőző, hogy pénzt is adjak azért, hogy talán az enyém lesz a következő, ami esetleg működik is sokáig egészségben s békességben.Te csak vedd meg, én a magam részéről egyhamar nem fektetek semmibe, ami Gaba.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Remus389 #168 üzenetére
Chieftec táp is meghibásodhat, de ott kevésbé félek attól, hogy megsüti rántottának az alaplapot vagy a vinyót/SSD-t.
180 ezer forint egész egyszerűen kurva sok pénz, hogy lutrira bizalmat szavazzak egy olyan gyártónak, aminek a neve a Tomato, az Acorp, a Codegen és a Vargáné és tsa. mellett összeforrt a hulladék hardverekkel.
-
azbest
félisten
-
FefeeX
veterán
válasz
Remus389 #164 üzenetére
Most komolyan, nem a Gabánál dolgozol Te véletlenül? Ennyi marhaságot összehordani egy ilyen szutyok gép védelmében szerintem másnak nem menne...
Amúgy az Acorp tápom, ami elszállt, elfüstölt benne valami anno, egyrészt "márkásabb" volt mint ez a Gaba, másrészt nem hogy biztosíték nem volt benne, de még a gép is ment tovább, csak kva büdösen (szerencsére semmit nem nyírt ki, de nem sokon múlt, folyamatosan vinnyogott a lap, hogy túlfeszt kap) -
Dilikutya
félisten
válasz
Remus389 #161 üzenetére
De. A Chieftec, Zalman logó sokkal inkább szavatolja a minőségibb alkatrészt, tervezést, mint a Gaba, akik e téren azért évtizedes hírhedt múlttal rendelkeznek. Gondolj már bele: paramétereiben egy észrevehetően drágább MSI, Lenovo szintjén van a gép, szerinted azt hogy tudták megoldani? Nyilván nem úgy, hogy iszonyat nagy tételben vettek vinyót és procit egyenesen a gyárból.
Ki tudja, lehet még az alaplapja is valami múltból fennmaradt dzsunkagyártótól származik, ha már rég látott Gaba, akkor hozzáteszem, legalább ugyanannyi ideje nem láttam új Tomato alaplapot sem.Ennek a cégnek minden összes eddigi érdeme nekem bőven elég arra, hogy ezután se vegyek semmit. Nem véletlenül 4500Ft a 450W-os tápjuk, miközben még egy HKC is többe kerül, pedig az sem a tápok csúcsa.
-
madgie
titán
válasz
Remus389 #134 üzenetére
Elég sok monitort kalibráltam már, nincs olyan, hogy jó 24" TN+Film cucc. Minél nagyobb egy monitor, annál jobban előjönnek a hibái. Ekkora méretű TN monitor valami borzalom, nyakmerevítővel talán használható valamire, bár úgyis 25 árnyalattal más színű lesz a gmail notifier a jobb szélen, mint középen.
Hasonló deltaE kihozható bármelyik mai monitorból (kivéve notik), ha egy kicsit is ért az ember a spektró használatához.
De nyugodtan használjátok a f*st, én nem bánom. Nekem sem apple gépem van, asseszámít.
atok666: annyira beleélte magát a fiú, hogy az valami csodálatos
-
azbest
félisten
válasz
Remus389 #132 üzenetére
Akad azért olyan, ami nem drágább a Gabánál, de legalább olyan jó, csak éppen sokkal nevesebb gyártó áll mögötte:
HP Pro 3420 AIO 20" ("csak" 1600x900 lcd) ezek voltak a PH-n is [link]
LENOVO THINKCENTRE M71zA full hd paneles gépek inkább bruttó 200-250 ezres sávban vannak jelen. pl:
HP TouchSmart Elite 7320 AIO
MSI Wind Top
LENOVO THINKCENTRE EDGE 91ZNem akarlak megbántani, de amikor a HP, Lenovo és a többiek dizájnját kritizálod a Gaba ellenében, akkor éppen az iMac-szerű dizájnt dícséred és pusztán a külseje miatt jobbnak mondod, mint a neves gyártók termékeit
A Gaba gépet könnyedén reprodukálni lehet, ha valaki tud fröccsönteni egy olyan puttonyos házat, amire matx lapot és fullhd panelt fel lehet szerelni. Ha ilyen áron tényleg népszerű ez a gép, akkor lenne helye a piacon valami magyar összeszerelő üzemnek is, akik bepakolják ezt egy ilyen műanyag házba.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Remus389 #118 üzenetére
Te mondtad, hogy nincs iMac-re játék, én csak mondtam, hogy van.
De vegyük csak az érett embereket, akik szép gépet akarnak az asztalra: egy részük rühelli, ha az asztalon van a gép, száműzi az íróasztal megfelelő szegletébe. A másik része, amelyik ért is a dolgokhoz, látni fogja, hogy ennyi pénzből azért normálisabb, de ugyanúgy szép megoldást tud venni. Az érett üzletember végképp nem veszi meg a drága, igénytelen szart. Kicsit megnézi, mi van benne: 4Gb memória, egy 18 ezer forintos CPU (akkor már legalább AMD APU lenne benne, hasonló árban van az A6-3500, a proci és az IGP is erősebb), USB2.0, Windows 7 Starter... 180 ezerért végigolvasni is iszonyat.
Még jó, hogy nagy a kijelzője, ugyanis nincs semmi értelme kimenete, amivel tévére lehetne kötni. Nem, a D-Sub nem kimondottan alternatíva, ha HD jelet küldenél ki.És ha kicsit végiggondoljuk: olcsó gép Gaba házban 180 ezerért... és ha már Gaba, akkor nem ártana a tápnak is utána járni, mert ha az is az övék, akkor nem aludnék nyugodtan.
Most néztem, aktívan gyártanak még, a házaik 3-4 ezerért vannak, 450W-os tápot kapsz 4500-ért. Úgy vélem, ez mindent elmond a minőségről. Kezd ez a gép mocsok drága lenni...Nem kell iMac-et venni, picit drágábban van normális gyártótól is ilyen egybegép, annyit már igazán rászánhat az ember, és akkor mégsem vett rengeteg pénzért egy filléres gépet.
-
-
madgie
titán
válasz
Remus389 #122 üzenetére
Ennyiből simán összeraksz egy jobb hardverű Mini ITX gépet Dell IPS (!) monitorral ,ami ízlés szerint vagy rácsararozol a Dell VESA furatjaira, vagy eleve olyan házat veszel (Gigabyte), aminek a tetején ott a monitor talpa (szintén furatokkal a végén). Csúnya lesz? Igen. Rondább, mint ez? Aligha.
De már ezt is leírtuk, csak luxus visszaolvasni.
-
FefeeX
veterán
válasz
Remus389 #116 üzenetére
"iMacnek ha az oprendszer miatt nincs rá elég játék"
Mivel egy éve már MacBook Airem van, így azért otthon vagyok a témában. Linkeljem a Steam profilom? A 30 játékból 22-23 MacOS kompatibilis natívan. Ami többségében azt jelenti, hogy ugyanazon a vason akár 30-40% teljesítménykülönbséget mutat a MacOS javára... Vagy az összes Blizzard játék. StarCraft2, Diablo3, WoW (de tényleg az összes korábbi is) Szóval azt hiszem ezt a részt kitárgyaltuk.
"ja meg hogy aluminum a hátlapja, ez senkit sem érdekel nem fogdossa az ember"
Egyrészt nem csak a háta alumínium, hanem az egész ház, másrészt nincs fél méter mélysége mint a CRT-knek, meg ennek a Gabának, ha már ilyen az összehasonlítás. Harmadrészt azért ha már megtehetem, nem kopogós ratyiműanyag házat veszek, a monitor legyen szép, mert nem 5 percet töltesz előtte, és sokat számít. Emellett a hűtésben is számít.
És akkor egy plusz infó: tavaly a popup dayen a 27" iMac ment fél év garival (kiállított darab) 250 ezerért. Csak hogy tényleg árában hasonlítsuk az anyagot, mert igen, van aki megveszi teljes áron, mert nem számít neki a pénz, ezt én egyelőre nem tudom, vagy nem akarom megtenni. Ami meg csak a Win alatt fut, Parallels Desktop (tőzsdéhez Markers-t használok, ami csak Win alatt fut), és akár teljes méretben, akár ablakban fut a virtuális gép teljes értékű Windows-zal.
"iMac-et játékra nagy butaság venni"
Nem nagyon láttam még olyan embert, aki csak játékra vett volna egy gépet, amennyiben az nem konzol...
Nem véletlen nem írtam ezeket ide, mert úgy gondoltam, hogy nem ide tartozik, de ha már a másik oldalról hülyeségekkel dobálózol, egy kiigazítást megér...
És már korábban leírtuk, hogy ez a Gaba nem egy olcsó egybegép, hanem hasonló komponensekkel rendelkezőkkel szemben igenis rajta van egy +20-30%, és ráadásul gagyiműanyag, és pont a javíthatósága is inkább laptop, mint asztali.
-
azbest
félisten
válasz
Remus389 #116 üzenetére
Nem egy kategória a kettő. Se minőségben, se teljesítményben.
Korábban linkeltek már néhány márkás egybegépet és volt szó néhány üzleti szériás notebookról is (Hp probook, Dell vostro) ilyen árkategóriában. Egyedül a képernyő hd felbontása, amiben jobb a tesztbeli gaba, de minden másban rosszabbnak tűnik nekem az alternatíváktól. -
Dilikutya
félisten
válasz
Remus389 #116 üzenetére
Rengeteg játék van iMac-re, már a Steam-en is vehetsz bőségesen. Itthon nem árulnak ugyan túl sok helyen szerintem, de sok cím érhető el rá.
Ellenben 180 ezerből vehetsz olyan gépet, ami csendes, és évekig erősnek számít majd.
Átlagember a rendes asztali gépet venné (de egy ugyanilyen árú notebook is sokkal jobb vétel, és még hordozható is), az ilyen egybegép már önmagában úri huncutság ezzel a belsővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Asztali pc
- Egy szálon csúcs: új Intel 1215U, 6 mag / 8 szál, 16 GB / 1 TB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest