- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
2544AACD
csendes tag
válasz
Dilikutya #187 üzenetére
Sorry, de mint említettem nem emlékszem pontosan a HW követelményekre. De olyasmit olvastam a napokban, hogy a korábbi közlésekkel ellentétben erősebb vas kell a W8 alá, mint W7 alá. Úgy emlékszem az USB3 is minimum követelmény. Tehát MS W8 kompatibilitási matricát nem kaphatna. Bár én évek óta nem használok Windowst, ezért nem is néztem utána jobban. De memória és proci terén igazad van.
-
Remus389
veterán
válasz
Dilikutya #178 üzenetére
Már megint a Huawei... a Huawei csak mobilok terén lehetett gagyi régebben, ahogy már elmondta más is, hálózati eszközök terén nem kimondottan kezdők, a Vodafone rendszerét is ők készítették. És? a mobilrészlegük tényleg felfejlődött, de nagyjából értem amire gondolsz, de azért az okostelefonok más világ mint a hálózat, egy más részleg...
A Gaba viszont soha, semmit nem csinált, ami ne lenne fos, így az a 180 ezer forintos ár még mindig kurva sok ahhoz, hogy pont most kezdjek el bízni a gyártóban. mondjuk, csak azért hogy belekössek, vannak jó számítógépházaik szerintem, bár persze ahhoz nem kell magas technológia, mondjuk én úgy vagyok a házzal, nézzen ki jól, meg legyen szabvány, a többi nem érdekel, nem attól gyors a gép hova csavarozod be
és úgyse járok lanparty-kra, lehet nem bírná sokáig, de kit érdekel, egyhelyen van
Ezek a 3000-4000 forintos tápok pont arról híresek, hogy tele vannak pakolva mindenféle védelemmel, jó minőségű kondikból épül fel, és remek hatásfokkal dolgozik. így van! azért tud annyira olcsó lenni, minden fillért kispórolnak belőle és a minőségellenzőrzésen is (de nem értem hogy ez a profiljuk, mert itt van piaci rés, miért ne tudnának jobbat? nem olyan hűdenagy tudomány a tápegység, szétszednek és lemásolnak egy chifit, ha más nem), vagy akinek van elég pénze, pkl a Corsair érdekes módon amint elkezdett tápot gyártani egyből jó volt, nem kell ehhez évtizedes tapasztalat, csak pénz
Márpedig ebben a gépben sincs különb táp, nem attól olcsó, hogy lényegében noname termék, hanem mert gagyira van bízva a belső hardver na itt a bibi az igazság az hogy fogalmad sincsen milyen ebben a táp, az is eléggé furcsa nekem hogy minden 16 éves hülyegyerek tudja hogy ha összeraksz gépet, érdemes márkás tápot tenni bele. A Gaba mérnökei pedig olyan "hülyék", "bénák" és "tehetségtelenek" hogy a saját gépükbe is veszedelmes tápot raknak, miért tennék? egyfelől kb megspórolnak a gyárban 3 dolcsit hogy rendesen leteszteljék és védelmet építesenek bele, amit kamatostul visszafizetnének a garanciális javításokkal és ugye nehéz ultragagyi termékkekkel piacot szerezni
szóval én nem hiszem hogy ne fordítottak volna kellő figyelmet a tápegységre a saját gépükben, nem ezen a gépenként 3 vagy 5 dolcsi különbségen spórolnak
az hogy eddig a legolcsóbbat gyártották... gyártottak volna ők jobbat is csak mivel nincs nevük, senki se venné meg, így ők pont oda tudtak szállítani, minnél olcsóbban, Oem gépekbe, bérmunkába, saját házióikba stb
Te csak vedd meg, újabb tévedés, én már elmondtam hogy jobban megéri a doozos PC egy jó monitorral, de a kategóriájában jónak tűnik ez a gép
-
Remus389
veterán
válasz
Dilikutya #173 üzenetére
Chieftec táp is meghibásodhat, de ott kevésbé félek attól, hogy megsüti rántottának az alaplapot vagy a vinyót/SSD-t. nem vagyok tápszakrtő, de amennyiben van benne védelem, akkor akár Gaba, akár Acorp, akár Chifi, nem fogja megsütni a gépedet, hisz mielőtt kárt tehetne benne elolvad a biztosíték, nem? vagy én tudom rosszul?
180 ezer forint egész egyszerűen kurva sok pénz, hogy lutrira bizalmat szavazzak egy olyan gyártónak, aminek a neve a Tomato, az Acorp, a Codegen és a Vargáné és tsa. mellett összeforrt a hulladék hardverekkel. egyszer a haveromnak mondtam hogy van olyan hogy Huawei Ascend Quad és milyen faxa mobil valószínűleg jó áron[link]
erre ő azt mondta hogy volt neki Huawei két éve és megfogadta hogy soha többet, mert hogy s**r volt, recsegett ropogott... és soha többet...
erre nem válaszoltam csak magamban arra gondoltam hogy buta vagy hisz beskatulyáztad a gyártót egy régebbi alsókategóriáas(valószínűleg tényeg vacak) típusa alapján
persze ha kapna valakitől születésnapjára egy Huawei Acsend Quad-ot, kétlem hogy azt mondaná ócska kaki, inkább azt mondaná könnyes szemmel, hogy köszönöm
szerintem butaság egy gyártót beskatulyázni egy polcra és eltemetni, hiszen a korábbi ultragagyi mobilokat gyártó Huawei példákja is mutatja hogy képesek fejlődni, és a logót se kell nekik lecserélni
ellesik más gyártóktól a dolgokat, felvesznek néhány jobb mérnököt, jobban odafigyelnek a minőségre és Voliá pikk pakk jó termékekkel rukkolnak elő, hiába gyáártották azeklőtt a legolcsóbbat
én mindig az adott terméket nézem, nem azt hogy előtte 5 évvel a lehető legolcsóbb tápokat gyártotta(nyílván azért mert csak ott volt nekik piaci rés, nem azért mert ők olyan "bénák" hogy ne lennének képesek tervezni egy normálisat), vagy akármit
-
Remus389
veterán
válasz
Dilikutya #159 üzenetére
különben ahhoz a Gaba házikóhoz amit vettem, nos abba volt egy táp(nem használtam és nem is ajánlották a boltosok, chifire lett kicserélve), ha belegondolunk adtak egy jó házat és plusz egy tápot hozzá, 6000Ft-ért, akkor mennyit érhetett az a táp
biztos hogy legolcsóbb alkatrészekből készült
DE! ha olyan tápot csinálnak amibe tesznek védelmet(már miért ne tudnának) ugye olvadóbiztosítékot, és nem a legócskább kondikat rakják bele hanem eggyel jobbat és jó a hűtése is nem félek
különben lehet hogy nagyon sok irodai, OEM PC-be Gaba táp(jó nem a legolcsóbb verzió talán) van és évek óta vígan duruzsolnak, csak ezekről nem tudunk
szóval annyira nem aggaszt, csak legyen benne védelem ennyi, egy biztosíték, így max a táp ára fog fájni, nem az egész gépé
nem hiszem hogy megspórolnak 100 ft-ot, csak ezért
az az ótvár tápjuk amit adtak a házikóhoz, ott ugye nekik mindegy hisz ha elcseszi a gépemet, az én bajom, őket arra nem kötelezi a garancia
de viszont ha saját gépükbe építenének egy veszélyes tápot, magukkal tolnak ki, ez a lényeg
a táp minőségét nem az adja hogy rá van festve hogy Chieftek vagy Zalman, hanem a gondos tervezés, jó alkatrészek, védelem
-
Remus389
veterán
válasz
Dilikutya #159 üzenetére
1. biztos hogy Gaba gyártmány? a táp? hol írja?
2. ha mégis az, szerintem, bár olcsó alkatrészekből épültek eddig, nem biztos hogy nem képesek a minőségi tápra(és érdekük hogy egy ilyen gépbe minőségit rakjanak, magukkal csak nem tolnak ki)
tehát az, hogy az eddigi Gaba tápok egy része elromlott, az nem biztos tervezési hiba, hanem olcsó alkatrészek számlájára írható
de ha ilyen nagy tapasztalatuk van, tudnak jót is csinálni
azonkívűl nálunk 2001-es P4 tescos gép volt és évekig ment noname táppal(tavaly adtam el), és sokat
szóval az hogy Gaba gyártotta és tervezte a tápot, nem zavar, amennyiben kellő figyelmet fordítottak a tervezésre és viszonylag minőségi alkatrészekből van
és különben is ha van benne biztosíték, a gépet nem viszi magával max nem indul be
, ha az van benne okés(dehát ilyen dolgokat nem tudunk)
-
Remus389
veterán
válasz
Dilikutya #149 üzenetére
1. sose szabad beskatulyazni egy gyártót, egy addig gagyit gyártó cég is kihozhat -ja a tutit
2. amit linkeltem Gaba ház, ami van nekem, szép olcsó és jó, nekem nincsenek rossz tapasztalataim
3. megyek meccset nézni, de még homi kell érjék
ki tudja szegényebb országokban még sikeresek is lehetnek ezzel, esetleg ha hosszabb távon kiderül hogy megbizhatok és olcsók, ki tudja...
volt pár ilyen cég akik a béka segge alól jöttek fel, HTC, Apple
-
Remus389
veterán
válasz
Dilikutya #147 üzenetére
mindegy ugyse fogok ilyet venni, egyik egybegep (még az iMac se ) tud versenyre kelni az asztali 5850 2.1 teraflopsos teljesítmény -ével, meg húzni se lehet ezeken a procit, meg drága az alaplap ha betojik, meg hát a Dell IPS moncsi majdnem hozza az imacekek képminőséget (kb olyan, LG ips panel ugyanaz ), mondjuk majdnem olyan(recseg ropog ha megnyomkodom de marhára nem érdekel, tuti nem adnék ki több pénzt femboritasura )
tehát maradok a dobozos PC -nél
de szimpatikusnak tűnt ez a gép, jó áron volt, csakhát a minőség nem biztos... nincs tapasztalat
úgyse veszek ilyet vagy hasonlót tehát tökmindegy
meggyoztetek üdv!
-
Remus389
veterán
válasz
Dilikutya #117 üzenetére
Ellenben 180 ezerből vehetsz olyan gépet, ami csendes, és évekig erősnek számít majd. itt most mire gondoltál? Ez max az asztali gépre igaz
tehát akkor az asztalira gondoltál, igen 180 ezerből lehet, 50 ezerért IPS Dell monitort(23 colost), 8 ezerért alap házikót, és mondjuk 6870 videokaresszal intel négymagossal ki lehet hozni egy korszerű erős középkategóriás gépet
Rengeteg játék van iMac-re, már a Steam-en is vehetsz bőségesen. Itthon nem árulnak ugyan túl sok helyen szerintem, de sok cím érhető el rá. lehet de pont arról volt szó hogy nem fiatalok vesznek iMac-et vagy Gaba-t hanem érett emberek akik nem játszanak, de akarják hogy szép legyen az íróasztalon a gép
iMac-et játékra nagy butaság venni
de egy ugyanilyen árú notebook is sokkal jobb vétel, és még hordozható istévedés, sokkal jobb egy fullos asztali gép mint akármilyen lapostop előtt görnyedni, persze kivéve ha szereted magaddal cipelni
asbest: aha logikus, az iMac-el nem lehet összevetni, mert nem egy kategória(pedig ahhoz hasonló funkcióban és kinézetben), de laptopokkal viszont végképp nem lehet, kezdjük ott hogy teljesen más a netezési élmény egy full HD-s 24 colos monitoron, mint gerincferdülést kapni a 15 colos, 1366*768 TN panel előtt
vagy arra gondoltál hogy rákötni egy monitort egy laptopra? ennyi erővel akkor asztalira is lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Új ASUS AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- FHD CORE I5 8500 GAMER MAX PC 16Gb RAM 512GB SSD AMD RX 6600 XT 8GB DDR6 600W TÁP 1ÉV GAR!
- Gamer PC - R5 5500, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Gamer PC - R7 2700X, RTX 3060ti és 16gb RAM
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest