Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 2544AACD

csendes tag

válasz Dilikutya #191 üzenetére

Pedig írnak :)

Megjelent a Windows 8 hardverkövetelménye

http://www.sg.hu/cikkek/87054/megjelent_a_windows_8_hardverkovetelmenye

• 2544AACD

csendes tag

válasz Dilikutya #187 üzenetére

Sorry, de mint említettem nem emlékszem pontosan a HW követelményekre. De olyasmit olvastam a napokban, hogy a korábbi közlésekkel ellentétben erősebb vas kell a W8 alá, mint W7 alá. Úgy emlékszem az USB3 is minimum követelmény. Tehát MS W8 kompatibilitási matricát nem kaphatna. Bár én évek óta nem használok Windowst, ezért nem is néztem utána jobban. De memória és proci terén igazad van.

• Remus389

veterán

válasz Dilikutya #178 üzenetére

Már megint a Huawei... a Huawei csak mobilok terén lehetett gagyi régebben, ahogy már elmondta más is, hálózati eszközök terén nem kimondottan kezdők, a Vodafone rendszerét is ők készítették. És? a mobilrészlegük tényleg felfejlődött, de nagyjából értem amire gondolsz, de azért az okostelefonok más világ mint a hálózat, egy más részleg...

A Gaba viszont soha, semmit nem csinált, ami ne lenne fos, így az a 180 ezer forintos ár még mindig kurva sok ahhoz, hogy pont most kezdjek el bízni a gyártóban. mondjuk, csak azért hogy belekössek, vannak jó számítógépházaik szerintem, bár persze ahhoz nem kell magas technológia, mondjuk én úgy vagyok a házzal, nézzen ki jól, meg legyen szabvány, a többi nem érdekel, nem attól gyors a gép hova csavarozod be :) és úgyse járok lanparty-kra, lehet nem bírná sokáig, de kit érdekel, egyhelyen van :)

Ezek a 3000-4000 forintos tápok pont arról híresek, hogy tele vannak pakolva mindenféle védelemmel, jó minőségű kondikból épül fel, és remek hatásfokkal dolgozik. így van! azért tud annyira olcsó lenni, minden fillért kispórolnak belőle és a minőségellenzőrzésen is (de nem értem hogy ez a profiljuk, mert itt van piaci rés, miért ne tudnának jobbat? nem olyan hűdenagy tudomány a tápegység, szétszednek és lemásolnak egy chifit, ha más nem), vagy akinek van elég pénze, pkl a Corsair érdekes módon amint elkezdett tápot gyártani egyből jó volt, nem kell ehhez évtizedes tapasztalat, csak pénz

Márpedig ebben a gépben sincs különb táp, nem attól olcsó, hogy lényegében noname termék, hanem mert gagyira van bízva a belső hardver na itt a bibi az igazság az hogy fogalmad sincsen milyen ebben a táp, az is eléggé furcsa nekem hogy minden 16 éves hülyegyerek tudja hogy ha összeraksz gépet, érdemes márkás tápot tenni bele. A Gaba mérnökei pedig olyan "hülyék", "bénák" és "tehetségtelenek" hogy a saját gépükbe is veszedelmes tápot raknak, miért tennék? egyfelől kb megspórolnak a gyárban 3 dolcsit hogy rendesen leteszteljék és védelmet építesenek bele, amit kamatostul visszafizetnének a garanciális javításokkal és ugye nehéz ultragagyi termékkekkel piacot szerezni

szóval én nem hiszem hogy ne fordítottak volna kellő figyelmet a tápegységre a saját gépükben, nem ezen a gépenként 3 vagy 5 dolcsi különbségen spórolnak

az hogy eddig a legolcsóbbat gyártották... gyártottak volna ők jobbat is csak mivel nincs nevük, senki se venné meg, így ők pont oda tudtak szállítani, minnél olcsóbban, Oem gépekbe, bérmunkába, saját házióikba stb

Te csak vedd meg, újabb tévedés, én már elmondtam hogy jobban megéri a doozos PC egy jó monitorral, de a kategóriájában jónak tűnik ez a gép

• Remus389

veterán

válasz Dilikutya #173 üzenetére

Chieftec táp is meghibásodhat, de ott kevésbé félek attól, hogy megsüti rántottának az alaplapot vagy a vinyót/SSD-t. nem vagyok tápszakrtő, de amennyiben van benne védelem, akkor akár Gaba, akár Acorp, akár Chifi, nem fogja megsütni a gépedet, hisz mielőtt kárt tehetne benne elolvad a biztosíték, nem? vagy én tudom rosszul?

180 ezer forint egész egyszerűen kurva sok pénz, hogy lutrira bizalmat szavazzak egy olyan gyártónak, aminek a neve a Tomato, az Acorp, a Codegen és a Vargáné és tsa. mellett összeforrt a hulladék hardverekkel. egyszer a haveromnak mondtam hogy van olyan hogy Huawei Ascend Quad és milyen faxa mobil valószínűleg jó áron[link]

erre ő azt mondta hogy volt neki Huawei két éve és megfogadta hogy soha többet, mert hogy s**r volt, recsegett ropogott... és soha többet...

erre nem válaszoltam csak magamban arra gondoltam hogy buta vagy hisz beskatulyáztad a gyártót egy régebbi alsókategóriáas(valószínűleg tényeg vacak) típusa alapján

persze ha kapna valakitől születésnapjára egy Huawei Acsend Quad-ot, kétlem hogy azt mondaná ócska kaki, inkább azt mondaná könnyes szemmel, hogy köszönöm

szerintem butaság egy gyártót beskatulyázni egy polcra és eltemetni, hiszen a korábbi ultragagyi mobilokat gyártó Huawei példákja is mutatja hogy képesek fejlődni, és a logót se kell nekik lecserélni

ellesik más gyártóktól a dolgokat, felvesznek néhány jobb mérnököt, jobban odafigyelnek a minőségre és Voliá pikk pakk jó termékekkel rukkolnak elő, hiába gyáártották azeklőtt a legolcsóbbat

én mindig az adott terméket nézem, nem azt hogy előtte 5 évvel a lehető legolcsóbb tápokat gyártotta(nyílván azért mert csak ott volt nekik piaci rés, nem azért mert ők olyan "bénák" hogy ne lennének képesek tervezni egy normálisat), vagy akármit

• Remus389

veterán

válasz Dilikutya #159 üzenetére

különben ahhoz a Gaba házikóhoz amit vettem, nos abba volt egy táp(nem használtam és nem is ajánlották a boltosok, chifire lett kicserélve), ha belegondolunk adtak egy jó házat és plusz egy tápot hozzá, 6000Ft-ért, akkor mennyit érhetett az a táp

biztos hogy legolcsóbb alkatrészekből készült

DE! ha olyan tápot csinálnak amibe tesznek védelmet(már miért ne tudnának) ugye olvadóbiztosítékot, és nem a legócskább kondikat rakják bele hanem eggyel jobbat és jó a hűtése is nem félek

különben lehet hogy nagyon sok irodai, OEM PC-be Gaba táp(jó nem a legolcsóbb verzió talán) van és évek óta vígan duruzsolnak, csak ezekről nem tudunk

szóval annyira nem aggaszt, csak legyen benne védelem ennyi, egy biztosíték, így max a táp ára fog fájni, nem az egész gépé

nem hiszem hogy megspórolnak 100 ft-ot, csak ezért

az az ótvár tápjuk amit adtak a házikóhoz, ott ugye nekik mindegy hisz ha elcseszi a gépemet, az én bajom, őket arra nem kötelezi a garancia

de viszont ha saját gépükbe építenének egy veszélyes tápot, magukkal tolnak ki, ez a lényeg

a táp minőségét nem az adja hogy rá van festve hogy Chieftek vagy Zalman, hanem a gondos tervezés, jó alkatrészek, védelem

• Remus389

veterán

válasz Dilikutya #159 üzenetére

1. biztos hogy Gaba gyártmány? a táp? hol írja?

2. ha mégis az, szerintem, bár olcsó alkatrészekből épültek eddig, nem biztos hogy nem képesek a minőségi tápra(és érdekük hogy egy ilyen gépbe minőségit rakjanak, magukkal csak nem tolnak ki)

tehát az, hogy az eddigi Gaba tápok egy része elromlott, az nem biztos tervezési hiba, hanem olcsó alkatrészek számlájára írható

de ha ilyen nagy tapasztalatuk van, tudnak jót is csinálni

azonkívűl nálunk 2001-es P4 tescos gép volt és évekig ment noname táppal(tavaly adtam el), és sokat

szóval az hogy Gaba gyártotta és tervezte a tápot, nem zavar, amennyiben kellő figyelmet fordítottak a tervezésre és viszonylag minőségi alkatrészekből van

és különben is ha van benne biztosíték, a gépet nem viszi magával max nem indul be :) , ha az van benne okés(dehát ilyen dolgokat nem tudunk)

• Remus389

veterán

válasz Dilikutya #149 üzenetére

1. sose szabad beskatulyazni egy gyártót, egy addig gagyit gyártó cég is kihozhat -ja a tutit

2. amit linkeltem Gaba ház, ami van nekem, szép olcsó és jó, nekem nincsenek rossz tapasztalataim

3. megyek meccset nézni, de még homi kell érjék

ki tudja szegényebb országokban még sikeresek is lehetnek ezzel, esetleg ha hosszabb távon kiderül hogy megbizhatok és olcsók, ki tudja...

volt pár ilyen cég akik a béka segge alól jöttek fel, HTC, Apple

• Remus389

veterán

válasz Dilikutya #147 üzenetére

mindegy ugyse fogok ilyet venni, egyik egybegep (még az iMac se ) tud versenyre kelni az asztali 5850 2.1 teraflopsos teljesítmény -ével, meg húzni se lehet ezeken a procit, meg drága az alaplap ha betojik, meg hát a Dell IPS moncsi majdnem hozza az imacekek képminőséget (kb olyan, LG ips panel ugyanaz ), mondjuk majdnem olyan(recseg ropog ha megnyomkodom de marhára nem érdekel, tuti nem adnék ki több pénzt femboritasura )

tehát maradok a dobozos PC -nél

de szimpatikusnak tűnt ez a gép, jó áron volt, csakhát a minőség nem biztos... nincs tapasztalat

úgyse veszek ilyet vagy hasonlót tehát tökmindegy

meggyoztetek üdv!

• Remus389

veterán

válasz Dilikutya #117 üzenetére

Ellenben 180 ezerből vehetsz olyan gépet, ami csendes, és évekig erősnek számít majd. itt most mire gondoltál? Ez max az asztali gépre igaz

tehát akkor az asztalira gondoltál, igen 180 ezerből lehet, 50 ezerért IPS Dell monitort(23 colost), 8 ezerért alap házikót, és mondjuk 6870 videokaresszal intel négymagossal ki lehet hozni egy korszerű erős középkategóriás gépet

Rengeteg játék van iMac-re, már a Steam-en is vehetsz bőségesen. Itthon nem árulnak ugyan túl sok helyen szerintem, de sok cím érhető el rá. lehet de pont arról volt szó hogy nem fiatalok vesznek iMac-et vagy Gaba-t hanem érett emberek akik nem játszanak, de akarják hogy szép legyen az íróasztalon a gép

iMac-et játékra nagy butaság venni

de egy ugyanilyen árú notebook is sokkal jobb vétel, és még hordozható istévedés, sokkal jobb egy fullos asztali gép mint akármilyen lapostop előtt görnyedni, persze kivéve ha szereted magaddal cipelni

asbest: aha logikus, az iMac-el nem lehet összevetni, mert nem egy kategória(pedig ahhoz hasonló funkcióban és kinézetben), de laptopokkal viszont végképp nem lehet, kezdjük ott hogy teljesen más a netezési élmény egy full HD-s 24 colos monitoron, mint gerincferdülést kapni a 15 colos, 1366*768 TN panel előtt

vagy arra gondoltál hogy rákötni egy monitort egy laptopra? ennyi erővel akkor asztalira is lehet

• _Atesz

addikt

válasz Dilikutya #105 üzenetére

Jó az ha van és általában akkor szokott hiányozni, ha nincs.. :)
    Egy külsős meghajtó meg legalább 10k..

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés