Új hozzászólás Aktív témák
-
misx
senior tag
Érdekes ez a monitor PC, de akkor már inkább egy notebook.
Gabáról: nálunk van a cégnél pár GABA házas gép, bár valóban nem nagy szám, de még egyiknek a tápja sem fingott ki, pedig van benne azért por rendesen, sőt, egy ideig a CRT moncsik is rájuk voltak kötve (van rajtuk olyan csatlakozó, amivel közvetlenül a géptől kaphatja az áramot a monitor). De amióta szünetmentes táp van, már persze nem így megy a dolog, a CRT-ből meg LCD lett. De a gépek azok mennek.
-
azbest
félisten
Jobb esetben. De sajnos a panel szivacs szigetelése túl vékony és a nagy teljesítményű géphez szükséges nagy légáramlás behordja a port a kijelző rétegei közé. ilyenkor panelcsere... vagy megfelelő környezetben szétbontás, tisztítás és újra összeépítés, ha garanciálisan már nem cserélik.
-
Remus389
veterán
válasz
Canis rufus #195 üzenetére
nem hinném, elég régóta vannak már ilyen gépek
-
Canis rufus
tag
Nem rossz a kijelzőnek, hogy folyamatosan melegen van ?
-
LALA_kiraly
őstag
Nekem volt Gaba monitorom kettő is. Az első nagy crt volt, a mai napig megy egyik rokonomnál, majd egy kis tft is volt, pixel hiba nélkül megy szintén egy rokonnál. Szóval nekem a márkával semmi kivetni valóm nincs. Viszont most nagyon nyomulnak, mert a media és az euronics címlapján is ilyen lcd tv van. Ha szörnyű lenne a garancia mögötte, ezek a hálozatok sem vállalnák be. Szóval nem kell szerintem tőle megijedni, de az árat sokallom én is.
-
Dilikutya
félisten
válasz
2544AACD #188 üzenetére
Linkeld ezt a faszságot, kérlek. Tulajdonképpen nincs jelentősége, ha a jelzettnél nagyobb a gépigénye, mivel a minimumként megadott konfigurációra koránál fogva XP-nél újabb rendszert egyébként se nagyon rakott soha senki, Vistát sincs túl sok értelme már. Ha ettől picit magasabb lesz a rendszerkövetelmény, az sem érdekel senkit, mivel teljesen korszerű gép, csak nem a leggyorsabb, de ennek csak játékoknál jönnének elő a hátrányai (ott sem feltétlenül), irodai, sima otthoni felhasználásban nem.
Ilyet, hogy az USB3 alapkövetelmény, egészen biztos, hogy sehol nem írtak. Natívan támogatott lesz, ennyi. -
-
zone
őstag
válasz
2544AACD #188 üzenetére
USB3 minimum követelmény az oprendszerhez?? Esetleg optikai hang kimenet vagy HDMI nem kell?
Win8 minimum hw követelmények:
Architecture x86 (32-bit)
Processor 1 GHz (with PAE, NX and SSE2 support)
Memory (RAM) 1 GB
Graphics Card DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver
Storage 16 GB -
2544AACD
csendes tag
válasz
Dilikutya #187 üzenetére
Sorry, de mint említettem nem emlékszem pontosan a HW követelményekre. De olyasmit olvastam a napokban, hogy a korábbi közlésekkel ellentétben erősebb vas kell a W8 alá, mint W7 alá. Úgy emlékszem az USB3 is minimum követelmény. Tehát MS W8 kompatibilitási matricát nem kaphatna. Bár én évek óta nem használok Windowst, ezért nem is néztem utána jobban. De memória és proci terén igazad van.
-
Dilikutya
félisten
válasz
2544AACD #186 üzenetére
Ezzel mondjuk marhaságot mondtál, a Windows 8 szó nélkül kell, hogy fusson, a 4Gb RAM és az Intel kínálatában most is elérhető processzor bőven túlmutat a hardverkövetelményeken. Olyasmi gépigénye van papíron, mint a Windows Vista/7-nek, aha ettől egy kicsit felfelé el is tér a gyakorlatban, annak sincs jelentősége. Ez egy korszerű gép az alsóházból. De egy előlapi USB kivezetés valóban belefért volna. Bár, emlékeim szerint a többi ilyen egybegépen sem láttam elöl semmit, mindent az oldalára és a hátlapra pakoltak.
Ha már sokat akarunk rá költeni értelmetlenül, én is inkább egy mini ITX/ATX gépre voksolnék egy dizájnos pl. LianLi házzal, az is kínai, de szálcsiszolt alumíniumból van, valóban igényesen. Szerintem jobban is néz ki, mellé meg valami nagyobbacska LED-es monitort. Könnyebb utólag is belenyúlni, ennek borzasztóak a bővítési lehetőségei.
-
2544AACD
csendes tag
Hamár a vezeték nélküliség jegyében született, akkor a gyártó alapjáraton adhatna hozzá cordless bill+egeret. Szóval vezeték nélküli, csak a LAN kábelt az USB-s egeret, az USB-s billentyűzetet és tápot kell bedugnom, ami barátok közt is 4 db kábel
Jól látom e-sata port nincs rajta? A 24 inches monitor nappaliban történő filmnézéshez kicsi, PC-s munkához, pl szövegszerkesztés, pedig túl nagy. Az USB portok megtalálása szép feladat lesz vakon, legalább kettőt kihozhattak volna a frontra. Windows 8 meg nem igazán fog rajta futni, ha jól emlékszem a hardverigényekre...
Egy mini ITX kategóriás gép bőven kijön ebből, amit fel tudok fogatni az íróasztal asztallapjának aljára. És akkor csak a monitor van az asztalon. Amennyiben a helytakarékosság lenne a cél.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Remus389 #179 üzenetére
Mit gondolsz, miért nincs nevük? Mert szart gyártanak. Minden minőségi gyártó névtelenül kezdte, ha így állna hozzá mindenki, hogy "gyártottak volna ők jobbat is csak mivel nincs nevük, senki se venné meg", sose lenne egy neves, minőségi gyártó se.
Ha eleve a normál desktop rendszerekben hiszel, végképp nem értem, mit küzdesz egy Gaba termékért.
Még egyszer mondom: ezek már annyi szart gyártottak, hogy épeszű ember nem egy 180 ezres (vagy akár a kisebb 21 colos 140 ezres) géppel kezd el bízni bennük. Jó, talán nem áll fenn a veszélye annak, hogy ez a táp halálra süt mindent, de még így sem vagyok benne biztos, hogy nem lenne gond vele. És az még mindig kiesés, a garanciális ügyintézés normál körülmények között sem egy nap, róluk ilyen téren semmit se tudunk.
Amúgy tévedsz: mivel az előállítási költségek feltehetően alacsonyak (hogyne lennének, olcsó, kis teljesítményű gép gagyi házban full HD panellel, ami szintén nem drága), még a saját gyártású alkatrészek miatti garanciális problémákkal együtt is kifizetődő lehet szart gyártani. -
azbest
félisten
válasz
Remus389 #183 üzenetére
Tök mindegy, mit írunk, minden érvre megkapjuk, hogy de nem is biztos, hogy rossz, sőt kifejezetten jó egy ismeretlen kínai terméket venni HP vagy Lenovo helyett, mert úgy néz ki mint egy iMac. Te is teljesen feltételezésekre alapozol, amikor dicséred. Ha viszont a forgalmazónál dolgozol, akkor itt a lehetőség bemutatni miért is jó.
A táp "márkája" pedig valószínűleg "DongQiao HuaHan", hisz ő gyártják a gépet, de teljesen mindegy - külső táp... a teszből kimaradt a tápegység téglája. A marketing fotókon sem szerepel.
-
Remus389
veterán
tök mindegy akkor is latatlanba szidjatok a tápegység -ét
azért nem ártana megnézni, milyen márka, azon belül milyen típus, és mégis milyen
biztos nem csúcsminőségű, de lehet normális...
ti azt mondjátok ezen sporoltak, én azt mondom, ha garanciával árulják, akkor lehet hogy nem
úgyhogy hagyjuk a tápot, nem tudja senki milyen, úgy pedig nehéz szidni vagy dicsérni
-
azbest
félisten
válasz
Remus389 #179 üzenetére
Az a baj, hogy kevered a matricázó márkaneveket a valóban gyártással foglalkozó cégekkel. Sok táp márka esetében is matricázás történik, mondjuk méltán híres foxconn (fsp) vagy delta termékeket vagy más minőségi termékeket árulnak saját márkanéven.
A gaba szintén csak egy név, de nincs mögötte tartalom, csak mindenféle gyenge minőségű felvásárolt termék a saját nevük alatt eladva. A gaba tápokat megtalálod a veszélyes kategóriában [link]
A Huawei egy valós gyártó, nem csak egy kft által kreált terméknév. Valószínűleg más márkás telefonokat is gyártanak (lásd bérgyártó).
Volt már sok olyan márkanév, ami máshonnan importált változatos termékek közös néven való értékesítésére jött létre. Nemrég például az Alcor, amely a mostanában becsődölő Infopatika cégé.
-
FefeeX
veterán
válasz
Remus389 #176 üzenetére
Tecsó bike-on a bringaboltban 20ezerért vihető bringa váltói, fékei, stb vannak. Meg lehet venni, lehet vele menni, DE... Nem véletlenül nem ajánlják a bringaboltban sem. 60-ért már kapsz olyan bringát, aminek normális a váltója (nem kell kettőt kattintani az egy váltáshoz), normális a lánca, duplafalú a felnije, normális gumija van, és ha nagyon ragaszkodsz hozzá, van rajta teleszkóp, amiről elmondják, hogy ennyiért ne várj sokat, mert kb dísznek jó. Mint a teszkóbájkon, ami után a sok hozzád hasonló szakértő nyomatja a marhaságokat, hogy a teleszkóp semmire nem jó, meg ez is legalább olyan jó, mint a drágább, stb. Egy aluvázas bringát emellett, főleg ha jól be is van állítva, mérföldekkel egyszerűbb tekerni mint a gagyi teszkóbájkot, de persze azzal is lehet bringázni - kb egy szinten van a hatvanas évek csepeljeivel.
-
azbest
félisten
válasz
Remus389 #176 üzenetére
Nos, csak próbálom ellensúlyozni, hogy a csillogó, kétes minőségű, de legalább drága gépet túldicséred, mintha te árulnád.
A Gaba csak egy fiktív márka, nincs mögötte egy nagy cég, csupán néhány kft (számtechbolt) ezen a néven árulja a nagybani kínairól vásárolt készülékeket.
A cikkben szereplő Gaba egybepécék egyészen konkrétan a "Shenzhen DongQiao HuaHan Technology CO., LTD" gyártó készülékei. A tesztben szereplő példányok valószínűleg a H2203 / H2403 sorozat módosított változatai. Egyébként 2 magos atomtól az i3-ig többféle kiépítést is látni.Hoppá, a tesztelt Gaba H2461V készüléket 4GB memóriával szerelik, de a Windows 7 Starter csak 2GB-ot támogat és csak 32bites. [link]. Valószínűleg kiírja a 4-et, de csak 2-őt használ (ezt jelzi is a rendszer panelen). Remélem csak elírás a cikkben a starter
Win7 64bit home premium és a terméktámogatás talán kompenzálja a kijelző alacsonyabb felbontását, de a gaba beljesét mutató kép okozta sokkot nem ellensúlyozza a csillogóra fújt iMac-szerű fröccsöntött burkolat
Egyébként pont az az előnye a linkelt gépeknek, hogy nem olyanok mint a cikkbeli Gaba
Nem téged próbállak meggyőzni, vedd meg, ha neked az kell. Csak azt szeretném, ha Gabát dicsérő* hozzászólás áradat közt lehetőséget kapjon a kevésbé tájékozott olvasó jobbat megismerni.
*: esetleg leégő tápegység úgy sem okoz bajt, mert az olvadóbiztosíték majd megvédi - eddig ez a kedvencem
Az olvadó biztosíték körülbelül csak azért van, hogy csökkentse a lángra gyúlás lehetőségét. Mire az kiolvad, addigra vége az összes alacsony feszültségű komponensnek a gépben, ha átfut rajtuk a 230V
-
Remus389
veterán
válasz
Dilikutya #178 üzenetére
Már megint a Huawei... a Huawei csak mobilok terén lehetett gagyi régebben, ahogy már elmondta más is, hálózati eszközök terén nem kimondottan kezdők, a Vodafone rendszerét is ők készítették. És? a mobilrészlegük tényleg felfejlődött, de nagyjából értem amire gondolsz, de azért az okostelefonok más világ mint a hálózat, egy más részleg...
A Gaba viszont soha, semmit nem csinált, ami ne lenne fos, így az a 180 ezer forintos ár még mindig kurva sok ahhoz, hogy pont most kezdjek el bízni a gyártóban. mondjuk, csak azért hogy belekössek, vannak jó számítógépházaik szerintem, bár persze ahhoz nem kell magas technológia, mondjuk én úgy vagyok a házzal, nézzen ki jól, meg legyen szabvány, a többi nem érdekel, nem attól gyors a gép hova csavarozod be
és úgyse járok lanparty-kra, lehet nem bírná sokáig, de kit érdekel, egyhelyen van
Ezek a 3000-4000 forintos tápok pont arról híresek, hogy tele vannak pakolva mindenféle védelemmel, jó minőségű kondikból épül fel, és remek hatásfokkal dolgozik. így van! azért tud annyira olcsó lenni, minden fillért kispórolnak belőle és a minőségellenzőrzésen is (de nem értem hogy ez a profiljuk, mert itt van piaci rés, miért ne tudnának jobbat? nem olyan hűdenagy tudomány a tápegység, szétszednek és lemásolnak egy chifit, ha más nem), vagy akinek van elég pénze, pkl a Corsair érdekes módon amint elkezdett tápot gyártani egyből jó volt, nem kell ehhez évtizedes tapasztalat, csak pénz
Márpedig ebben a gépben sincs különb táp, nem attól olcsó, hogy lényegében noname termék, hanem mert gagyira van bízva a belső hardver na itt a bibi az igazság az hogy fogalmad sincsen milyen ebben a táp, az is eléggé furcsa nekem hogy minden 16 éves hülyegyerek tudja hogy ha összeraksz gépet, érdemes márkás tápot tenni bele. A Gaba mérnökei pedig olyan "hülyék", "bénák" és "tehetségtelenek" hogy a saját gépükbe is veszedelmes tápot raknak, miért tennék? egyfelől kb megspórolnak a gyárban 3 dolcsit hogy rendesen leteszteljék és védelmet építesenek bele, amit kamatostul visszafizetnének a garanciális javításokkal és ugye nehéz ultragagyi termékkekkel piacot szerezni
szóval én nem hiszem hogy ne fordítottak volna kellő figyelmet a tápegységre a saját gépükben, nem ezen a gépenként 3 vagy 5 dolcsi különbségen spórolnak
az hogy eddig a legolcsóbbat gyártották... gyártottak volna ők jobbat is csak mivel nincs nevük, senki se venné meg, így ők pont oda tudtak szállítani, minnél olcsóbban, Oem gépekbe, bérmunkába, saját házióikba stb
Te csak vedd meg, újabb tévedés, én már elmondtam hogy jobban megéri a doozos PC egy jó monitorral, de a kategóriájában jónak tűnik ez a gép
-
Dilikutya
félisten
válasz
Remus389 #177 üzenetére
Már megint a Huawei... a Huawei csak mobilok terén lehetett gagyi régebben, ahogy már elmondta más is, hálózati eszközök terén nem kimondottan kezdők, a Vodafone rendszerét is ők készítették. A Gaba viszont soha, semmit nem csinált, ami ne lenne fos, így az a 180 ezer forintos ár még mindig kurva sok ahhoz, hogy pont most kezdjek el bízni a gyártóban.
Ezek a 3000-4000 forintos tápok pont arról híresek, hogy tele vannak pakolva mindenféle védelemmel, jó minőségű kondikból épül fel, és remek hatásfokkal dolgozik. Márpedig ebben a gépben sincs különb táp, nem attól olcsó, hogy lényegében noname termék, hanem mert gagyira van bízva a belső hardver. Nem csak 5 éve gyártottak olcsó tápokat, találtam most is, a 4500Ft aktuális ár a 450W-os modellért. Egyedül a passzív PFC-t tüntetik fel, ráadásul használni se tudod semmire: a 450W-os modellen konkrétan van 1db 20/24 pines, 1db 4 pines alaplapi csatlakozó, valamint floppy, 4 molex és egy(!) SATA csatlakozás. Másfélét nem is találni. Tudod mit? Én erre olcsó gépet sem bíznék, nemhogy egy normálisat. De csak tegyük fel, hogy nem süt rántottát az alaplapomból, a gagyi alkatrészek miatt így is jobb esélye van a megdöglésre, gariban kicserélni is időbe telik, az nekem kellemetlenség. Én is hallottam már régóta működő gépekről, amikben ősrégi gagyi alkatrészek vannak, de nekem ez nem elég meggyőző, hogy pénzt is adjak azért, hogy talán az enyém lesz a következő, ami esetleg működik is sokáig egészségben s békességben.Te csak vedd meg, én a magam részéről egyhamar nem fektetek semmibe, ami Gaba.
-
Remus389
veterán
válasz
Dilikutya #173 üzenetére
Chieftec táp is meghibásodhat, de ott kevésbé félek attól, hogy megsüti rántottának az alaplapot vagy a vinyót/SSD-t. nem vagyok tápszakrtő, de amennyiben van benne védelem, akkor akár Gaba, akár Acorp, akár Chifi, nem fogja megsütni a gépedet, hisz mielőtt kárt tehetne benne elolvad a biztosíték, nem? vagy én tudom rosszul?
180 ezer forint egész egyszerűen kurva sok pénz, hogy lutrira bizalmat szavazzak egy olyan gyártónak, aminek a neve a Tomato, az Acorp, a Codegen és a Vargáné és tsa. mellett összeforrt a hulladék hardverekkel. egyszer a haveromnak mondtam hogy van olyan hogy Huawei Ascend Quad és milyen faxa mobil valószínűleg jó áron[link]
erre ő azt mondta hogy volt neki Huawei két éve és megfogadta hogy soha többet, mert hogy s**r volt, recsegett ropogott... és soha többet...
erre nem válaszoltam csak magamban arra gondoltam hogy buta vagy hisz beskatulyáztad a gyártót egy régebbi alsókategóriáas(valószínűleg tényeg vacak) típusa alapján
persze ha kapna valakitől születésnapjára egy Huawei Acsend Quad-ot, kétlem hogy azt mondaná ócska kaki, inkább azt mondaná könnyes szemmel, hogy köszönöm
szerintem butaság egy gyártót beskatulyázni egy polcra és eltemetni, hiszen a korábbi ultragagyi mobilokat gyártó Huawei példákja is mutatja hogy képesek fejlődni, és a logót se kell nekik lecserélni
ellesik más gyártóktól a dolgokat, felvesznek néhány jobb mérnököt, jobban odafigyelnek a minőségre és Voliá pikk pakk jó termékekkel rukkolnak elő, hiába gyáártották azeklőtt a legolcsóbbat
én mindig az adott terméket nézem, nem azt hogy előtte 5 évvel a lehető legolcsóbb tápokat gyártotta(nyílván azért mert csak ott volt nekik piaci rés, nem azért mert ők olyan "bénák" hogy ne lennének képesek tervezni egy normálisat), vagy akármit
-
Remus389
veterán
nálunk volt egy auchan-as tescos gép 2001-től 2010-ig(eladtam és valaki elvitte az asszonykájának, szerintem azóta is vígan dolgozik ott)
acorp alaplappal, és ki tudja, talán Gaba táppal
noname táppal, még egy kis tunningot is tudott a proci(+12%)
semmi baja nem volt, csak egyszer az egyik Ram adta meg magát, amit könnyedén pótoltunk
lehet van ilyen hogy asztali gép tönkremegy, de nem jellemző, még az olcsók se szoktak maguktól tönkremenni
a Tesco-s biciklivel sem értek egyet, ha nem ugratsz vele, meg Down Hill-ezel, az is jó... eltekerni a közértbe vele. miért ne lenne jó? és olcsó
azbest miért kell ferdíteni?? kényszered van hogy leszóld a Gaba gépet?
1: ez gyengébb gép, nem is full HD-s és csak 20 colos
almát hasonlítasz körtéhez, viszont ha megnézed mennyi egy HP 24 colos Full Hd-s egybegép, egyből kiderül hogy mondjuk 80.000-el drágább
olyat mutass ami ugyanekkora Full HD-s, ugyanennyibe kerül, és márkásabb akkor azt mondom meggyőztél
-
rii
nagyúr
sima mezei felhasználó ott b*ssza el: "hogy majd őőő tudni fogja" ... és gépvásárlás előtt
a.) se ismerőst nem kérdez meg, munkatárs, haver, haver-haverja, munkahelyi-IT
b.) ilyen fórumon sem kérdez ráezért fogynak a hipermarketes gépek, teszkó-bike-ok, meg az ilyen tákolmányok
-
Dilikutya
félisten
válasz
Remus389 #168 üzenetére
Chieftec táp is meghibásodhat, de ott kevésbé félek attól, hogy megsüti rántottának az alaplapot vagy a vinyót/SSD-t.
180 ezer forint egész egyszerűen kurva sok pénz, hogy lutrira bizalmat szavazzak egy olyan gyártónak, aminek a neve a Tomato, az Acorp, a Codegen és a Vargáné és tsa. mellett összeforrt a hulladék hardverekkel.
-
azbest
félisten
-
aram01
nagyúr
most miért is fikázzuk ezt a márkát? próbál életben maradni és valami újat nyújtani,vagy nem?
-
Remus389
veterán
mi köze egy Acorp tápnak, ahhoz a táphoz amit ebbe az egybegépbe beleraktak? Tudod pontosan milyen táp van ebbe a Gaba egybegépbe? világosíts fel minket
ez kábé olyan hogy ne vegyél BMW-t, mert nekem 10 éve megadta magát a Mercedeszem!
Mi közük egymáshoz? Mind2 német... pedig a Merci még márkásabb is
(mondhattam volna Renault-Citroen példát is)
mi köze van az ősrégi Acorp tápodnak, ami nálad állítólag megadta magát, valamikor egyszer a múltban, ahhoz a táphoz amit ebbe az egybegépbe építettek?
semmi köze nincs, elárulom, más típus
és ha történetesen egy Chieftec adta volna meg magát nálad, magávalrántva a géped? akkor te egyszerű logikád szerint a Chifi megbízhatatlan és folyton szídnád, az nem számít hogy mondjuk 10.000-ből pont te lettél a "szerencsés"
érted, általánosítotok, pedig meg kéne nézni először azt a bizonyos tápot, és ha egy hozzáértő is megállapítja hogy veszélyes lehet , akkor oké
de látatlanba... látszik hogy csak a hibát keresitek...
-
azbest
félisten
-
FefeeX
veterán
válasz
Remus389 #164 üzenetére
Most komolyan, nem a Gabánál dolgozol Te véletlenül? Ennyi marhaságot összehordani egy ilyen szutyok gép védelmében szerintem másnak nem menne...
Amúgy az Acorp tápom, ami elszállt, elfüstölt benne valami anno, egyrészt "márkásabb" volt mint ez a Gaba, másrészt nem hogy biztosíték nem volt benne, de még a gép is ment tovább, csak kva büdösen (szerencsére semmit nem nyírt ki, de nem sokon múlt, folyamatosan vinnyogott a lap, hogy túlfeszt kap) -
Remus389
veterán
A gaba is azért hozta ki ez a gépet, mert nyereséget akar magágnak. nem tudom, szerintem van védelem a tápjában, nehogymár megspórolnak gépenként kb 100Ft-ot egy nyamvadt olvadóbiztosítékra vagy ilyesmire és kockáztatják hogy garanciaidőn belül tönkreteheti a gépüket egy veszélyes táp
tehát ezen már nem éri meg spórolni
azonkívűl elterjed hogy a Gaba egybegépek hamar tönkremennek, kevesebbet adnak el, nekik kevesebb profit
és azonkívűl a táp az vagy saját gyártmány vagy beszállítói ezt sem tudjuk
a 4500Ft-os tápjuk, vagy amit adtak a ház mellé(ugye te ezeket veszed alapul, ezekből indulsz ki), az simán tönkrevághatja a gépet(pl villámcsapás esetén), de ők ezért nem vállalnak felelősséget, az majd a Gigabyte, Asus és társai problémája lesz bebizonyítani hogy a gagyesz táp volt a hibás, tehát ott megéri 100Ft-ot táponként megspórolni, de a saját gépjük esetén NEM éri meg, nem tökfilkók tervezték ezt a gépet hanem szakemberek, miért vágják maguk alatt a fát?
legkorrektebben úgy lehet ezt eldönteni, ha egy szakértő megnézi a tápját és megállapítja milyen, de hát ilyen lehetőségünk nincs
látom mindenképpen fikázni akarjátok ezt a szerintem korrekt egybegépet
-
Dilikutya
félisten
válasz
Remus389 #161 üzenetére
De. A Chieftec, Zalman logó sokkal inkább szavatolja a minőségibb alkatrészt, tervezést, mint a Gaba, akik e téren azért évtizedes hírhedt múlttal rendelkeznek. Gondolj már bele: paramétereiben egy észrevehetően drágább MSI, Lenovo szintjén van a gép, szerinted azt hogy tudták megoldani? Nyilván nem úgy, hogy iszonyat nagy tételben vettek vinyót és procit egyenesen a gyárból.
Ki tudja, lehet még az alaplapja is valami múltból fennmaradt dzsunkagyártótól származik, ha már rég látott Gaba, akkor hozzáteszem, legalább ugyanannyi ideje nem láttam új Tomato alaplapot sem.Ennek a cégnek minden összes eddigi érdeme nekem bőven elég arra, hogy ezután se vegyek semmit. Nem véletlenül 4500Ft a 450W-os tápjuk, miközben még egy HKC is többe kerül, pedig az sem a tápok csúcsa.
-
rii
nagyúr
" ... de ha ilyen nagy tapasztalatuk van, tudnak jót is csinálni ... "
persze ... mindenki tudna jót is csinálni. A sarki pék is tehetne normális sajtot a pogácsára, mégse teszi. A boci csoki receptjét is békénhagythatták volna a győri kekszével együtt, de hogy minél olcsóbb legyen az előállítás, és ezzel együtt magasabb a haszon, ezért a lehető kevesebb befektetésból akarnak kihozni minél többet ... itt is ugyanez van. minőségi alaktrészt ne várj ennyi pénzért. A gaba is azért hozta ki ez a gépet, mert nyereséget akar magágnak.
-
Remus389
veterán
válasz
Dilikutya #159 üzenetére
különben ahhoz a Gaba házikóhoz amit vettem, nos abba volt egy táp(nem használtam és nem is ajánlották a boltosok, chifire lett kicserélve), ha belegondolunk adtak egy jó házat és plusz egy tápot hozzá, 6000Ft-ért, akkor mennyit érhetett az a táp
biztos hogy legolcsóbb alkatrészekből készült
DE! ha olyan tápot csinálnak amibe tesznek védelmet(már miért ne tudnának) ugye olvadóbiztosítékot, és nem a legócskább kondikat rakják bele hanem eggyel jobbat és jó a hűtése is nem félek
különben lehet hogy nagyon sok irodai, OEM PC-be Gaba táp(jó nem a legolcsóbb verzió talán) van és évek óta vígan duruzsolnak, csak ezekről nem tudunk
szóval annyira nem aggaszt, csak legyen benne védelem ennyi, egy biztosíték, így max a táp ára fog fájni, nem az egész gépé
nem hiszem hogy megspórolnak 100 ft-ot, csak ezért
az az ótvár tápjuk amit adtak a házikóhoz, ott ugye nekik mindegy hisz ha elcseszi a gépemet, az én bajom, őket arra nem kötelezi a garancia
de viszont ha saját gépükbe építenének egy veszélyes tápot, magukkal tolnak ki, ez a lényeg
a táp minőségét nem az adja hogy rá van festve hogy Chieftek vagy Zalman, hanem a gondos tervezés, jó alkatrészek, védelem
-
Remus389
veterán
válasz
Dilikutya #159 üzenetére
1. biztos hogy Gaba gyártmány? a táp? hol írja?
2. ha mégis az, szerintem, bár olcsó alkatrészekből épültek eddig, nem biztos hogy nem képesek a minőségi tápra(és érdekük hogy egy ilyen gépbe minőségit rakjanak, magukkal csak nem tolnak ki)
tehát az, hogy az eddigi Gaba tápok egy része elromlott, az nem biztos tervezési hiba, hanem olcsó alkatrészek számlájára írható
de ha ilyen nagy tapasztalatuk van, tudnak jót is csinálni
azonkívűl nálunk 2001-es P4 tescos gép volt és évekig ment noname táppal(tavaly adtam el), és sokat
szóval az hogy Gaba gyártotta és tervezte a tápot, nem zavar, amennyiben kellő figyelmet fordítottak a tervezésre és viszonylag minőségi alkatrészekből van
és különben is ha van benne biztosíték, a gépet nem viszi magával max nem indul be
, ha az van benne okés(dehát ilyen dolgokat nem tudunk)
-
dezz
nagyúr
Most mindentől függetlenül, az a nagy GABA felirat a szóközön ritka izléstelen.
Ezzel inkább lejáratják az amúgy sem túl neves márkájukat. -
Remus389
veterán
válasz
Dilikutya #149 üzenetére
1. sose szabad beskatulyazni egy gyártót, egy addig gagyit gyártó cég is kihozhat -ja a tutit
2. amit linkeltem Gaba ház, ami van nekem, szép olcsó és jó, nekem nincsenek rossz tapasztalataim
3. megyek meccset nézni, de még homi kell érjék
ki tudja szegényebb országokban még sikeresek is lehetnek ezzel, esetleg ha hosszabb távon kiderül hogy megbizhatok és olcsók, ki tudja...
volt pár ilyen cég akik a béka segge alól jöttek fel, HTC, Apple
-
Remus389
veterán
válasz
Dilikutya #147 üzenetére
mindegy ugyse fogok ilyet venni, egyik egybegep (még az iMac se ) tud versenyre kelni az asztali 5850 2.1 teraflopsos teljesítmény -ével, meg húzni se lehet ezeken a procit, meg drága az alaplap ha betojik, meg hát a Dell IPS moncsi majdnem hozza az imacekek képminőséget (kb olyan, LG ips panel ugyanaz ), mondjuk majdnem olyan(recseg ropog ha megnyomkodom de marhára nem érdekel, tuti nem adnék ki több pénzt femboritasura )
tehát maradok a dobozos PC -nél
de szimpatikusnak tűnt ez a gép, jó áron volt, csakhát a minőség nem biztos... nincs tapasztalat
úgyse veszek ilyet vagy hasonlót tehát tökmindegy
meggyoztetek üdv!
-
Dilikutya
félisten
Adjunk igazat a Gaba fanoknak, mert 180-ért nem lesz full HD-s egybegép 1Tb-os merevlemezzel. Lesz picit többért 1600*900, 500Gb, 20-20" kijelző, de erősebb CPU és IGP is bele kerülhet, viszont a dizájn ugyanúgy rendben van, és feltehetően nem gagyi házba kerül a gép, a Lenovo 91z (gondolom nem csak azon) van HDMI kimenet, és minden bizonnyal nem nem kétes minőségű tápegység működteti.
Akár hogy is nézzük, velük szemben a Gaba továbbra sem jó vétel. Azt kéne felfogni, hogy olcsó kínai kivitel az egész, valószínűleg a saját tápjukkal, ettől tud olcsóbb lenni a többi gyártó megoldásánál.
-
madgie
titán
válasz
Remus389 #134 üzenetére
Elég sok monitort kalibráltam már, nincs olyan, hogy jó 24" TN+Film cucc. Minél nagyobb egy monitor, annál jobban előjönnek a hibái. Ekkora méretű TN monitor valami borzalom, nyakmerevítővel talán használható valamire, bár úgyis 25 árnyalattal más színű lesz a gmail notifier a jobb szélen, mint középen.
Hasonló deltaE kihozható bármelyik mai monitorból (kivéve notik), ha egy kicsit is ért az ember a spektró használatához.
De nyugodtan használjátok a f*st, én nem bánom. Nekem sem apple gépem van, asseszámít.
atok666: annyira beleélte magát a fiú, hogy az valami csodálatos
-
azbest
félisten
válasz
Remus389 #132 üzenetére
Akad azért olyan, ami nem drágább a Gabánál, de legalább olyan jó, csak éppen sokkal nevesebb gyártó áll mögötte:
HP Pro 3420 AIO 20" ("csak" 1600x900 lcd) ezek voltak a PH-n is [link]
LENOVO THINKCENTRE M71zA full hd paneles gépek inkább bruttó 200-250 ezres sávban vannak jelen. pl:
HP TouchSmart Elite 7320 AIO
MSI Wind Top
LENOVO THINKCENTRE EDGE 91ZNem akarlak megbántani, de amikor a HP, Lenovo és a többiek dizájnját kritizálod a Gaba ellenében, akkor éppen az iMac-szerű dizájnt dícséred és pusztán a külseje miatt jobbnak mondod, mint a neves gyártók termékeit
A Gaba gépet könnyedén reprodukálni lehet, ha valaki tud fröccsönteni egy olyan puttonyos házat, amire matx lapot és fullhd panelt fel lehet szerelni. Ha ilyen áron tényleg népszerű ez a gép, akkor lenne helye a piacon valami magyar összeszerelő üzemnek is, akik bepakolják ezt egy ilyen műanyag házba.
-
defi
tag
Inkább egy HP, Lenovo ami céges környezetbe ajánlott. Szerintem nem túlzás azt mondani az előbbi gyártokhoz képest ez igen csak a silány kategória. Otthonra jó lenne talán, de bővítése nem épp valami user barát, illetve sztem lehetetlen jó áron ezt majd eladni, inkább akkor már doboz pc.
iMac-hez meg eléggé felesleges hasonlítani... más dimenzió. Pc-ről váltottam arra sokáig használtam és hiába drága de megéri bár ezt csak használattal derül ki. -
Dilikutya
félisten
válasz
Remus389 #118 üzenetére
Te mondtad, hogy nincs iMac-re játék, én csak mondtam, hogy van.
De vegyük csak az érett embereket, akik szép gépet akarnak az asztalra: egy részük rühelli, ha az asztalon van a gép, száműzi az íróasztal megfelelő szegletébe. A másik része, amelyik ért is a dolgokhoz, látni fogja, hogy ennyi pénzből azért normálisabb, de ugyanúgy szép megoldást tud venni. Az érett üzletember végképp nem veszi meg a drága, igénytelen szart. Kicsit megnézi, mi van benne: 4Gb memória, egy 18 ezer forintos CPU (akkor már legalább AMD APU lenne benne, hasonló árban van az A6-3500, a proci és az IGP is erősebb), USB2.0, Windows 7 Starter... 180 ezerért végigolvasni is iszonyat.
Még jó, hogy nagy a kijelzője, ugyanis nincs semmi értelme kimenete, amivel tévére lehetne kötni. Nem, a D-Sub nem kimondottan alternatíva, ha HD jelet küldenél ki.És ha kicsit végiggondoljuk: olcsó gép Gaba házban 180 ezerért... és ha már Gaba, akkor nem ártana a tápnak is utána járni, mert ha az is az övék, akkor nem aludnék nyugodtan.
Most néztem, aktívan gyártanak még, a házaik 3-4 ezerért vannak, 450W-os tápot kapsz 4500-ért. Úgy vélem, ez mindent elmond a minőségről. Kezd ez a gép mocsok drága lenni...Nem kell iMac-et venni, picit drágábban van normális gyártótól is ilyen egybegép, annyit már igazán rászánhat az ember, és akkor mégsem vett rengeteg pénzért egy filléres gépet.
-
-
Remus389
veterán
válasz
Graphics #128 üzenetére
azt ki is felejtettem hogy a Windows ipari standard
tehát iskolában, cégeknél specifikus programok CSAK Windows -on futnak
irodába mi a fenenek OSX -es gép ami semmivel sem kompatibilis (mármint semmilyen komolyabb cég speciális programjaval )
most ha a fonokod azt mondja vidd haza a házi programunkat és telepitsd fel a gepedre nezegesd
na szóval értitek, üzleti környezetben a Windows az alap, nem az OSX
egészen megtetszett ez a gép(főleg a kedvező ára és csinos kinézete ), ki fogom próbálni majd élőben is
az imachez pedig: különbség nem látható, de a megtakarítás kézzelfogható (trollkodok )
azt a 226.000-et amit megspórolt az ember, értelmesebb dolgokra is elkoltheti , minthogy egy dúsgazdag céget sponzoraljon vele, szánalmas Magyar fizetésből
menjen el abból a Kanari szigetekre.
több értelme van az biztos
-
Remus389
veterán
nem akarok annyit ide írni összefoglalom a véleményem:
ha eltekintünk a komolyabb PC-s játékoktól, tök jó ez a gép:
Jó döntésnek bizonyult az SSD-s verziót választani, mert a mozgó alkatrész nélküli tároló nagyon fürgévé tette a rendszert, sokkal pörgősebbnek éreztük egy Pentium B-s, merevlemezes notebooknál. Ez sem laggol...
Sandy Bridge alapú procival és SSD-vel win7-el, nem gyenge lehet a sebesség...
de azért alkalmi játékosnak is jó lehet:
Kisebb felbontáson és grafikai részletesség mellett a régebbi játékoknak is nekifoghatunk vele.plusz ugye a flash játékokat is lehet tolni
képminőség elég jó, látni kéne, valószínűleg annyira nem jó mint az alma, de ugye az nem is ez az árkategória:
Egészen jófajta TN+film panelt kapott a Gaba AIO PC, betekintési szögei váratlanul nagyok voltak, egyenletességét is megfelelőnek találtuk, csak az a fránya, fényes üveglap ne lenne előtte. Kalibrálásnál meglepően jó kiindulási értékeket mértünk már beállítás nélkül. Kicsit igazítva az árnyalatokon 0,7-es átlagos és 1,1-es maximális delta E értéket kaptunk, amivel a kalibrálás közel tökéletesnek nevezhető. A Gaba H2461V színprofilja innen tölthető le, 65%-os fényerőn adja a legpontosabb árnyalatokat. Tartozunk még a maximális és minimális fényerővel, előbbi 277 cd/m² , utóbbi 0,3 cd/m² volt, ami kellemes, 1000:1-hez közelítő kontrasztarányt jelent.
kinézet: szubjektív, szerintem jól néz ki, mondjuk a hátulja nem olyan előnyös, oda kell tolni a falhoz(gondolom ezért nem designolták meg a hátulját), szemből jó
összeszerelési minőség, anyaghasználat: kit érdekel úgyis csak a bekapcsoló gombot nyomod meg, meg úgyse ölelgeted, hordozod
A hűtés hangja viszont dicséretes volt, értve ezalatt, hogy alig hallatszott. ez is kipipálva
ár: egész jó ugyebár
na akkor most mondjatok olyan fullhd-s egybegépet(nem laptopot és nem sima asztalit) ami ezen az árszinten sokkal jobb
és nincs hibája pl hangos hűtése lenne vagy valami
élőben kéne azért látni, ha szép a képe és gyors, jó árral, teljesen nyertes termék
fene se fog 3* annyi pénzért egy valamivel jobbat venni, de messze nem 3* jobbat -
madgie
titán
válasz
Remus389 #122 üzenetére
Ennyiből simán összeraksz egy jobb hardverű Mini ITX gépet Dell IPS (!) monitorral ,ami ízlés szerint vagy rácsararozol a Dell VESA furatjaira, vagy eleve olyan házat veszel (Gigabyte), aminek a tetején ott a monitor talpa (szintén furatokkal a végén). Csúnya lesz? Igen. Rondább, mint ez? Aligha.
De már ezt is leírtuk, csak luxus visszaolvasni.
-
Remus389
veterán
És már korábban leírtuk, hogy ez a Gaba nem egy olcsó egybegép, hanem hasonló komponensekkel rendelkezőkkel szemben igenis rajta van egy +20-30%, és ráadásul gagyiműanyag, és pont a javíthatósága is inkább laptop, mint asztali. leírtam 226.000Ft-al olcsóbb a hasonló méretű Apple-től, 2,5*-szer olcsóbb
oké lehet neked nem számít 226.000 Ft, van akinek számít, szerintem nem annyival jobb mint amennyivel drágább az Apple, de ezt szerintem belátja mindenki
egyedi vételek persze vannak, valaki jól járt, és?
nem értitek...
az kit érdekel hogy aluminium egy asztali gép? ez nem okostelefon vagy laptop, nincs olyan nagy jelentősége
amiket én láttam más egybegépeket, sokkal gagyibbak és rondábbak voltak, szóval nem rossz vétel ez(konkrétan HP valamivel dolgoztam, ronda mattfekete volt, Atomos lassú, rossz képe asszem 1440-es, de nem tetsztett), ez nekem tetszik a teszt alapján
és ez még csak kezdőár(bár nem tudom), még mehet lejjebb
az egybegép kategóriában ütős ajánlat az alacsony ára, Full HD-s képe, szép külseje miatt, ennyi, nem kell túlragozni, meg egyből a 2,5-szer drágább iMac-cel példálozni hogy az aluminium meg erősebb hardvere van, persze, de 2,5* drágább 226000Ft-al !!! hello
a kivastagított részt mikor jut el a fejekbe?
-
FefeeX
veterán
válasz
Remus389 #116 üzenetére
"iMacnek ha az oprendszer miatt nincs rá elég játék"
Mivel egy éve már MacBook Airem van, így azért otthon vagyok a témában. Linkeljem a Steam profilom? A 30 játékból 22-23 MacOS kompatibilis natívan. Ami többségében azt jelenti, hogy ugyanazon a vason akár 30-40% teljesítménykülönbséget mutat a MacOS javára... Vagy az összes Blizzard játék. StarCraft2, Diablo3, WoW (de tényleg az összes korábbi is) Szóval azt hiszem ezt a részt kitárgyaltuk.
"ja meg hogy aluminum a hátlapja, ez senkit sem érdekel nem fogdossa az ember"
Egyrészt nem csak a háta alumínium, hanem az egész ház, másrészt nincs fél méter mélysége mint a CRT-knek, meg ennek a Gabának, ha már ilyen az összehasonlítás. Harmadrészt azért ha már megtehetem, nem kopogós ratyiműanyag házat veszek, a monitor legyen szép, mert nem 5 percet töltesz előtte, és sokat számít. Emellett a hűtésben is számít.
És akkor egy plusz infó: tavaly a popup dayen a 27" iMac ment fél év garival (kiállított darab) 250 ezerért. Csak hogy tényleg árában hasonlítsuk az anyagot, mert igen, van aki megveszi teljes áron, mert nem számít neki a pénz, ezt én egyelőre nem tudom, vagy nem akarom megtenni. Ami meg csak a Win alatt fut, Parallels Desktop (tőzsdéhez Markers-t használok, ami csak Win alatt fut), és akár teljes méretben, akár ablakban fut a virtuális gép teljes értékű Windows-zal.
"iMac-et játékra nagy butaság venni"
Nem nagyon láttam még olyan embert, aki csak játékra vett volna egy gépet, amennyiben az nem konzol...
Nem véletlen nem írtam ezeket ide, mert úgy gondoltam, hogy nem ide tartozik, de ha már a másik oldalról hülyeségekkel dobálózol, egy kiigazítást megér...
És már korábban leírtuk, hogy ez a Gaba nem egy olcsó egybegép, hanem hasonló komponensekkel rendelkezőkkel szemben igenis rajta van egy +20-30%, és ráadásul gagyiműanyag, és pont a javíthatósága is inkább laptop, mint asztali.
-
azbest
félisten
válasz
Remus389 #116 üzenetére
Nem egy kategória a kettő. Se minőségben, se teljesítményben.
Korábban linkeltek már néhány márkás egybegépet és volt szó néhány üzleti szériás notebookról is (Hp probook, Dell vostro) ilyen árkategóriában. Egyedül a képernyő hd felbontása, amiben jobb a tesztbeli gaba, de minden másban rosszabbnak tűnik nekem az alternatíváktól. -
Remus389
veterán
válasz
Dilikutya #117 üzenetére
Ellenben 180 ezerből vehetsz olyan gépet, ami csendes, és évekig erősnek számít majd. itt most mire gondoltál? Ez max az asztali gépre igaz
tehát akkor az asztalira gondoltál, igen 180 ezerből lehet, 50 ezerért IPS Dell monitort(23 colost), 8 ezerért alap házikót, és mondjuk 6870 videokaresszal intel négymagossal ki lehet hozni egy korszerű erős középkategóriás gépet
Rengeteg játék van iMac-re, már a Steam-en is vehetsz bőségesen. Itthon nem árulnak ugyan túl sok helyen szerintem, de sok cím érhető el rá. lehet de pont arról volt szó hogy nem fiatalok vesznek iMac-et vagy Gaba-t hanem érett emberek akik nem játszanak, de akarják hogy szép legyen az íróasztalon a gép
iMac-et játékra nagy butaság venni
de egy ugyanilyen árú notebook is sokkal jobb vétel, és még hordozható istévedés, sokkal jobb egy fullos asztali gép mint akármilyen lapostop előtt görnyedni, persze kivéve ha szereted magaddal cipelni
asbest: aha logikus, az iMac-el nem lehet összevetni, mert nem egy kategória(pedig ahhoz hasonló funkcióban és kinézetben), de laptopokkal viszont végképp nem lehet, kezdjük ott hogy teljesen más a netezési élmény egy full HD-s 24 colos monitoron, mint gerincferdülést kapni a 15 colos, 1366*768 TN panel előtt
vagy arra gondoltál hogy rákötni egy monitort egy laptopra? ennyi erővel akkor asztalira is lehet
-
Dilikutya
félisten
válasz
Remus389 #116 üzenetére
Rengeteg játék van iMac-re, már a Steam-en is vehetsz bőségesen. Itthon nem árulnak ugyan túl sok helyen szerintem, de sok cím érhető el rá.
Ellenben 180 ezerből vehetsz olyan gépet, ami csendes, és évekig erősnek számít majd.
Átlagember a rendes asztali gépet venné (de egy ugyanilyen árú notebook is sokkal jobb vétel, és még hordozható is), az ilyen egybegép már önmagában úri huncutság ezzel a belsővel. -
Remus389
veterán
én, ha egy csinos egybegépre vágynék, tuti a Gabát venném az ára miatt
vessük össze:
365.990 Ft a 21.5 colos iMac [link]
139 687 Ft [link]
tehát a különbség durván két és félszeres árban, vagy 226.000 Ft többlet, kérdés hogy megéri ennyit ráfizetni
szerintem a Gaba is pofás gép, nekem tetszik, szép a képe jó minőségű a panel, játszani pedig egyiken se lehet igazán, cégeknél pedig a windows jobb(legalábbis az a sztandard)
nem is magyarázom tovább...
nem azt mondom, aki kifizeti a pluszt az iMac-ért tegye, biztos megvan rá az oka, de egy átlagemberke akinek egy pofás egybegép kell a szobájába(és nem játszik csak netezget, filmezget, dolgozgat), az nyugodtan dönthet a Gaba mellett, nem biztos megéri 226.000Ft többletet az iMac(az átlagcsókának), ja meg hogy aluminum a hátlapja, ez senkit sem érdekel nem fogdossa az ember
meg hiába van sokkal erősebb hardvere az iMacnek ha az oprendszer miatt nincs rá elég játék
szerintem nagyon is rendben van ez az egybegép(persze mint a cikk végén összevetik hagyományos asztali PC-vel, de az megint más tészta), nekem bejön
én a hagyományos asztali PC mellett vagyok, pont amit leírtam hogy könnyű fejleszteni, olcsó javítani, és kibírom hogy alul van egy doboz, a kábeleket el lehet igényesen rejteni, de aki egy olcsó, de szép egybegépet akar, annak jó ez a Gaba, nem kell ezt túlragozni
azt a 226.000 Ft-ot pedig értelmesebb dolgokra is el lehet költeni mint egy Alma logó és néhány szoftveres pluszra(vagy mínuszra, mert azért a windowson is elfut olyan ami az almán nem), meg oké jobb megfogni ha pakolod az almát...
-
Remus389
veterán
1. az nem ugyanolyan méretű
2. arra már nincs gari(ugyebár egy vagyon gondolom ha alaplai hibája van)
3. használt
de mennyi kb egy új 24 colos iMac? nincs is olyan [link]
mindenki eldöntheti megéri... lehet neked mindegy pár százezer Ft ide vagy oda, de nekem pl nem
maradjunk annyiban jobb az iMac, de drágább is
tehát teljesen rendben van ez a kis Gaba
vagy mégis féláron, harmadáron várjuk az iMac minőséget?
én úgy látom ez a Gaba is elég pofásan néz ki, szép a képe, ugyanazt funkciókba tudja és jóval olcsóbb
ez olyan hogy valaki azt mondja egy új 5-ös BMW sokkal jobb autó mint egy Daewoo Lanos...
igen csak lesse meg az árcédulát is -
Napfénysüti
nagyúr
Régen találkoztam már ezzel a márkával én se tudtam hogy még léteznek de érdekes masinát hoztak össze.
-
Remus389
veterán
őszintén nem tudom mi bajotok ezzel a géppel, nyílván jobb az iMac, de legalább 3* annyiba kerül az ugyanekkora, mennyi is 6-700.000?
használt iMac sincs ennyiért, és azok is 4 évesek vagy régebbiek a 230.000 Ft-osak pl.:[link], azért négy éves... és ebbe még nem ips van, meg i7
szóval rendben van ez a gép, tesco gazdaságos iMAc, szerintem szép szemből
én mondjuk a 21 colosat venném(de nem, mert még szoktam játszani), kedvezőbb ára miatt és az is elég nagy
Viszont azt sehol sem olvastam a kommentek közt, hogy az egybegépeknek és a laptopoknak van még egy hátrányuk a sima PC-khez, márpedig az egyedi alaplap
ha az alaplapon betojik az alaplapi hang, vagy az egész be sem indul, egybegép+laptop esetén gyakran kukázni kell az egészet(persze gari után) olyan drágán adja a gyártó az alaplapot, hogy nem éri meg megcsinálni
bontott az meg megint lutri, de gondolom az sem olcsó ha egyáltalán van
utána meg szenvedhetsz hátha valaki alkatrésznek elviszi a gépet fillérekért
plusz a szervízköltség, nem mindenki képes pl egy laptopot szétszedni és jól összerakni, vagy egy ilyen egybegépet
PC esetén apróból levadászol pár ezerért egy pl S775 lapot, és átpakolod otthon a cpu-t, videokareszt stb, sőt ha csak az integrált hangkari romlik el, 500Ft-ért beraksz egy CMI 8738 PCI hangkarit, egybegép és laptop esetén pedig nem fogsz tudni filmet nézni, vagy kifizeted a méregdrága gyári alaplapot
de teljesen telibe találta a Gaba az igényt, ahogy a cikk első bekezdésében is van 35-40 év felett már nem fontos a számítógépes játék meg hogy számítson hány másodperc míg megnyílik egy program, ott az iMac csak éppen nagyon drága, ez pont jó a magyarnak
Ja nekem Gaba számítógépházam van: [link] 6 ezerért vettem 6 éve, elegánsan néz ki, semmi baja, és elférek benne, nincs bajom a márkával
és nem quad SLI rendszer van benne, de normális gépnek tökéletes
-
FefeeX
veterán
Ebay-en PATA+SATA to USB kábel 2ezer. És szerintem manapság minden technikailag fejlettebb embernek ott a szekrényben egy CD/DVD meghajtó...
Nálam pl több is van, mikor 5ezerért lehetett újonnan venni a jobbnál jobb DVD írókat, vettem újat, de hülye lennék 2ezerért elsózni a tökéletes NEC/Pioneer cuccot, ami mondjuk LF-t is tud, stbstbnamost ebből gyönyörű ha-kell-használom különben meg nem kerreg, nem fogyaszt eszköz lesz, pl netbookhoz, ultrabookhoz, és akkor már asztalihoz is (azon gondolkoztam, hogy a következő asztalimban már tuti nem lesz DVD író)
-
mepet
addikt
Persze, aki AIO-t keres, az vagy mélyen a zsebébe nyúl, vagy kompromisszumképes.
Most megnéztem, az MS honlapját, hogy aktuálisan mennyibe fáj a win7 (én a sulitól kaptam ingyen), és ez fogadott:
[link a képhez]
Én behaltam, hogy az eurót 15Ft-ért számolják. Aztán rájöttem, hogy 15euró lesz majd a win8. Ez az egész akció továbbra is nevetséges, de a reklám igen kétértelmű.
(Ha beválik az első gondolatom, hogy 1EUR=15HUF -fal számoltak, akkor jelenlegi árfolyamon 76000Ft lett volna a win8 szuperakciósan...)
Én néztem csak be ezt elsőre, vagy ez tényleg ennyire félreértheő? -
Polllen
félisten
hádéemí?
-
defi
tag
Huhh azon a CD drive-on nem keveset röhögtem
Eléggé vergődhet a cég ha ezt komolyan gondolta, bár a 1 év garancia is ennek a jele ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ledger Nano S kripto cold wallet (2db van)
- Hobby gamer asztali gép RGB i5-114600/RTX 2060 12GB/32 GB RAM/500 GB NVMe
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest