Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Perillustris #22 üzenetére
Nem baj, nyugodtan leállíthatod. Ha csipogna miatta, biztos ki lehet kapcsolni valahol.
ASROCK Z590 Phantom Gaming Velocita Review - VRM Temperatures & Power Consumption | TechPowerUp
Itt 10900K-val 4.9GHz, 1.38V-on OC-va tesztelik. Stressz teszt alatt 277W fogyasztással. Leállított ventivel is 73-74°C a VRM 1 szenzor.konklúzióm: Valószínű teljes nyugalommal kikapcsolhatod a ventit 11700K-val. Én még optimalizálnám a Vcore feszültséget lefelé.
De ha biztosra akarsz menni (mert nekem nincs ilyen potens procival tapasztalatom), benézel ide: Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200) - PROHARDVER! Hozzászólások
A srácok biztos megmondják neked a tutit a Velocita és 1170K kombódra.
Szerintem egy kis undervolttal simán bevállalhatod az állandóra kikapcsolt VRM ventit. Csak majd ők megmondják, hogy kb. milyen Vcore feszültség körül lehet stabil egy 11700K 4.9Ghz-en.
Az én i5-10400F-em stressz tesztben csupán 1.040V-on @ 4GHz-en jár, úgyhogy az nem mérvadó, de a topikban találsz elég embert, akik megmondják a tuti úgy, hogy végül all-time kikapcsolhasd a ventit.
Aztán meg olyan csendes lesz a géped mint a sír. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Perillustris #20 üzenetére
Ugyanúgy csinálnám én is, amit említettél a helyiséggel kapcsolatban.
Szerintem még nyugodtan finomíthatsz a MOSFET FAN profilon. 28 fokot mér a szenzor 14xx fordulat mellett.
40 fokig simán kikapcsolva hagynám a ventit. Maguk a MOSFET-ek bőven 100°C feletti hőmérsékleten is tudnak üzemelni hosszú távon. Egyedül a forrasztás hosszú távú épsége miatt valaki 75°C-ig, valaki 85°C-ig javasolja maximumot terhelés mellett (pl. 1 óra stressz teszt vagy render).
Szóval ha light load alatt elmegy 50-60 fokig az sem baj. Ennek megfelelően nyugodtan játszhatsz a venti vezérléssel.
Vagy veszel másik alaplapot. Számtalan Z590 deszka van, aminek nagyon jó a VRM-je. Nem kell rá aktív hűtés. Nem is értem ki ajánlhatott aktív VRM hűtéses lapot 11700K mellé... érdekes. -
nexplo
őstag
válasz
Perillustris #16 üzenetére
Optimalizálva én már láttam olyat hogy majdnem passzívan is elment a rendszer egy jól szellőző házban. Hozzáteszem a ház szuperül volt ventizve és átment rajta a levegő, ezért a passzív hűtést tök jól le tudta hűteni
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Perillustris #13 üzenetére
Ezekből a számokból nem lehet mondani semmit sem, mert idle. + aktív VRM hűtésed van, 2500RPM-mel. Nem lehet, hogy azt hallod? Annak tuti van hangja. Tök mindegy milyen pici vagy jó minőségű egy venti, 2500RPM-t már nem lehet hangtalanul megcsinálni.
11700k mondjuk tud fogyasztani rendesen. Undervoltolod kell a procit + a BIOS-ban saját fan curve-t kell beállítani okosan.
+1 Másik meglátásom, ami szembe megy a korszellemmel: asztal alá kell tenni a PC-t. Sokkal halkabb lesz a távolság növekedése és a hang útjának a megtörése révén. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Perillustris #5 üzenetére
Semmi baj nincsen a gyári ventivel.
Az egyetlen dolog ami felróható neki, az az hogy alacsony a maximális fordulatszáma, ezzel együtt nyilván a statikus nyomása sem lesz azonos egy max 1800-at is forgó ventivel. (statikus nyomást max fordulaton mérnek) A nagy kérdés, hogy milyen proci van a hűtő alatt, amihez nem elég a Fuma 2 és a gyári max 1200RPM-es venti? -
icp1970
senior tag
válasz
Fuma 2 nekem is bejön. Jó vas. Minőségi venti van rajta a javából. Nagyon nagyon halk
csak akkor érdemes rá más ventit venni,ha komoly tuning a cél.
-
nexplo
őstag
válasz
Perillustris #8 üzenetére
Az az igazság hogy már a normális ventik is horror áron vannak. Vettél egy hűtőt, nem vagy vele megelégedve, majd veszel még pár ventit és lehet hogy akkor sem leszel. Egy vagyon pedig elment a szettre. Remélem hogy a ventik megoldják a hűtést és nem dobsz ki rá feleslegesen több pénzt
-
nexplo
őstag
válasz
Nekem Cooler Master Hyper H412-es volt és minden rendben volt vele. Olcsó (10k kb) és 4 hőcső szállítja a meleget-hideget benne. Sokkal többet tuti nem adnék levegős hűtésért, mert akkor már inkább vízre váltanék. De ez én vagyok
-
Richard!
addikt
válasz
Lásd feljebb
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest