- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #66 üzenetére
Kaphatni kaphatok, de egy minőségi k-va többet és sűrűbben is költ dokira, szóval csökken az esélye
Az 52-es út mellett állók kevésbé
-
Findzs
addikt
nem rontja a cpu hűtés hatásfokát hogy mögötte meg felette is van egy venti ?
én a felső ventit egyel odébb raknám a memóriák fölé, na nem azért hogy azokat hűtse sokkal inkább az esetlegesen alulra rakható venti miatt, így egy szép huzatot lehetne előállítani ami a hdd -kről is elszívná a meleg levegőt
-
boeing
őstag
Szép kis házikó hosszú távra is,a minőséget pedig meg kell fizetni.
-
GrotESC
aktív tag
Nekem nagyon tetszik, és ezt a felsorolt hibák/hiányosságok sem tudták megváltoztatni. Lehet 1x nekem is lesz ilyenem...
-
KAMELOT
titán
Szép házikó! Méret nekem kicsike és ára sem éppen az én moneítárcámhoz van! Ezeket félretéve jó házakat gyárt a Fractal! Köszia cikket!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#98593280 #45 üzenetére
27
de alapvetően szeretem a letisztult dolgokat, egy gépháznak meg szerintem nem kell ledekkel meg mindennel hirdetnie, hogy mi kerül bele. ha olyan a konfig hozzáértőnek úgyis elsőre le fog jönni, hogy mennyire komoly a cucc
.
tényleg, ott a porszűrő. kisebb képeken annyira nem lehetett kivenni, hogy hogy van megoldva. akkor tárgytalan az előző.
-
Bjørgersson
félisten
Múltkor találkoztam vele böngészés közben, egyből beleszerettem, bár a HAF912+ is nagyon tetszik még mindig. Öröm az ürömben, hogy egyikre sincs pénzem, így nem okoz álmatlan éjszakákat a választás.
-
tntmax
aktív tag
Korrekt ház, semmi undorító csicsa meg csillivilli szines villogó vackok.
ájponban már br 24k-ért van, árgép szerint 22-23k-ért is lehet vadászni noname webshopokból.Szerintem nem olyan vészes az ára mai viszonylatban.
Nekem ebben a kategóriában a Corsair Obsidian 550D az etalon, ami viszont br 44k.. durva elszállás. -
lujó55
addikt
ma egész nap deja-vu érzésem van
-
zodo
nagyúr
Ehhez a "fém legyen az eleje és a teteje is" témakörön már én is agyaltam de talán a szerelhetőség végett nem lett fém.
Ha jól sejtem akkor azt csavarozni kellene ha levehetőt szeretnénk vagy ajtót tenni mint a Define R4 -re, legrosszabb estben fixre szerelték volna.Így arra jutottam hogy az ajtós verzió kiesett az R4 végett.
Csavarozást hogyan oldanák meg? Belülről, az meg milyen?
Végső esetben maradna a Lian Li féle, adjunk csavart neki kívülről oszt jó napot ami igen gagyi összhatást kell.
(hozzáteszem azon gyártó házai még így is a nem épp pénztárcabarát árukról híresek)Szóval azért műanyag hogy egy mozdulattal letépd az előlapot és pik pakk ki tudod cserélni/áthelyezni a ventiket ill. csap alá tartód és máris tiszta a porszűrő. Ez az én elméletem.
Esetleg az A05N féle pattintós verzió szóba jöhetett volna de gondolom költség hatékonyság okán elvetették az ötletet, mind rögzítés technika ill. a fém és annak megmunkálási díja.
-
zodo
nagyúr
válasz
#98593280 #49 üzenetére
Szerintem elírta.
Rács maga fém viszont annak kerete műanyag mely szál csiszolt fém látszatát kelti első ránézésre.
kromatika
Lábak magasságával semmi gond nincs, ha megnézed a hőfokértéket akkor láthatód hogy szinte verhetetlen. Ahol "elvérzett" ott a táp ventije nem tudott besegíteni a ház szellőzésébe.
Anno egy éve elsőként vettem ilyen házat és már akkor is kb. ennyi volt ára, nem hinném hogy valaha is olcsóbb lesz ennyi extrával.
Igaz mostanában nem néztem a piac alakaulását de tavaly tuti az egyik best buy vétel volt.(#49) ShellKretor
Azon csodálkozok el a legtöbb esetben, hogy 70 ezerért nem sok az i7 .....
Idevehetjük a minőségi táp vételének témakörét is.
(#50) hoffman_
Öregszem.
Igen, azt hiszem 26k volt futárral.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kromatika #48 üzenetére
A rács fém, elöl is, felül is. Maga borítás szálcsiszolt alu hatású műanyag csak. A lábak magasságával semmi gond, a szellőzés tökéletes így is, gyakorlati tapasztalat. Ugyanakkor 27 ezerbe szerintem is belefért volna, hogy fém legyen az eleje és a teteje is.
ShellKretor:
Azon csodálkozok el a legtöbb esetben, hogy 70 ezerért nem sok az i7, meg 100-ért a VGA, de húzza a magyar a száját, ha már 10 ezernél több egy ház...
Ámen.
zodo:
Lassú vagy
Sőt, akkor még olcsóbb is volt a 27-hez képest
-
törölt tag
válasz
kromatika #48 üzenetére
Miért, nem fém az? Szerintem az.
Egyébként alá lehet azt ducolni, nem fognak 5 centis lábat adni, az már HAF X, ami gurul15-re pedig ezt sohasem fogják leárazni, azért ez annál jóval többet tud. Ki kellene már nőni ebből a magyar rossz szokásból, nem fogtok soha 15-ért megkapni egy ilyen házat, a jó házért azért perkálni kell.
Azon csodálkozok el a legtöbb esetben, hogy 70 ezerért nem sok az i7, meg 100-ért a VGA, de húzza a magyar a száját, ha már 10 ezernél több egy ház...
-
kromatika
veterán
27000ft-ba nem fért bele a fém előlapi szellőzőrács?Hát az árazás szerintem elég gáz.Jó kis kuckó,tetszik is,csak hát nem ennyiért.A hifi dizájnt idéző lábakat,meg azért már illene a gyártónak kicsit magasabbra tervezni,mert ez így kevés a jó táp szellőzéshez.Szerintem 15-17 lenne a reális ár.
-
zodo
nagyúr
Bizony "vótmá" , nem is egyszer.
Viszont köszönet az írásért a ház nevében!
Remek cucc ha valaki épp a letisztult, szolid formát és színvilágot keresi.
Jó ideje használom nincs vele semmi bajom, max. nagyon ritkán (ha észre veszem) a cikkben is említett hdd keltette zajt de ez tényleg nem számottevő! -
törölt tag
nem tudom mennyi vagy, nekem így életem felén jóval túl, semmi gondom a Zalman-al, sőt, bejövős
Nem tudom melyik MIdgard-ra goondolsz, a II-nél kívül van
Meg a legtöbb mai háznál is.
-
Gdi
senior tag
Nem tetszik az eleje.
Kerekített sarkú rács a natúr szögletes 5.25"-os helyek alatt.. hát fúj. -
18 centis venti létezik??
jó kis házikó ez, bár az árát én is sokallom. annak idején ennyiért vettem a haf922-met. persze azóta elszállt az eurólufi.
nagyon szeretem oldalt a ventihelyet. amelyik házon nincs, arra vágok a dremellel
-
hoffman_
nagyúr
Nem adom fel
Egyébként most, hogy lekerült a földre, nekem is csendben van, éjszaka, teljesen kussban hallani csak valami piszmogást. Szerintem az is benne volt/van, hogy az asztalom felépítésénél fogva még rárak 3 lapáttal a búgásra.
madgie:
Na, legalább ti jól elvagytok akkor
-
Dr. Akula
félisten
Elég Codegen dizájn.
-
-
dkekesi
tag
válasz
Bogyó bá' #34 üzenetére
Köszi, de nekem semmi ilyesmi nem fog kelleni. Nagyon minimalista házat szeretnék. Kártyaolvasóm USBs (több gépen használom), ventit nem akarok szabályozni, lévén csak 1 darab lesz benne, CD/DVD/BD író nem kell, mert abból is USB-s van (mivel elég ritkán használom és így több gépet is kiszolgál). Szóval maradnék a tervnél, ha van ilyen ház
.
-
hoffman_
nagyúr
Nem a ventik, hanem a vinyók csinálják sajnos. A gumibak, ami ott van, nem ér szinte semmit.
bogyo112:
Örülök, hogy elégedett vagy a döntéseddel
Ugyanakkor a Midi tulajok között többen is ismerik a jelenséget, elég ha rákeresel a topicban, ezek szerint a Mini-t nem érinti. Örülj neki
-
Bogyó bá'
nagyúr
Rezonancia?! Egy éve vettem - részben a hajdani Te cikked hatására - életem első normális házát, egy Arc Mini-t (10 éve csak mATX lapjaim vannak, így semmi nem indokolta a nagyobbat). Én semmiféle rezonanciát (3 vinyó, "nagy" VGA, stb.) nem tapasztaltam, azóta is imádom a házikót.
(#33) dkekesi: pedig jól jön a lyuk, nekem pl. abban van (a gyárilag hozzá adott 3 1/2" átalakító fiókban) a DeLock kártyaolvasóm. Venti-szabályozóhoz is szükséges (bár a házhoz van egy egycsatornás hátlapi)
-
dkekesi
tag
Olyan házat tud valaki ajánlani, aminek NINCSENEK elöl 5.25"-ös nyílásai? Nincs rá szükségem és gondoltam szebb, ha nem rontják a helyek az összképet. Ha egy SATA dokkoló is lenne a tetején, akkor az még tökéletesebb lenne. Létezik egyáltalán ilyen ház? Előre is köszi a segítséget!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#98593280 #27 üzenetére
igaz, bár szerintem a zalman nem konkurens, sokkal harsányabb a kinézete, ami egy bizonyos kor fölött szerintem inkább taszító, mint vonzó.
pár szempontból meg a fractal nagyon ügyes, gondolok itt az alsó, kihúzható porszűrőre: havonta kiszedni a tápot szerintem elég nagy macera ahhoz, hogy ez hatalmas pluszpont legyen, a Midgardnál meg ahogy nézem a táp alá van berakva. ránézésre tipikus svéd cucc (aka svensk design), avagy ultra letisztult/minimalista, kézreáll és pontosan annyit tud, amennyit kell. legalábbis R3 usb3 van itthon, az olyan, ez meg pár dologban tér el attól előnyére.
ár egyébként lehet mozog, R3 usb3mat itt a végén olyan 21-23 körül adták (annyiért szvsz abszolúte bestbuy volt a piacon halk háznak egy q66hoz), az Arc pedig egy hajszállal olcsóbb volt.
hoffman_: gumigyűrű a ventik alá csodát tud tenni.
-
Normi™
őstag
Nekem az oldalsó ventilátor "rács",borzasztóan kiábrándító,szép letisztult ház és ezt megtöri az a..egyébként nagyon rendben van.
-
hoffman_
nagyúr
Vótmá
Csak itt nem olyan szépek a képek
Köszönjük a tesztet, szuper kis házikó. Nekem is a rezonancia az egyetlen bajom vele, az idegtépő, még nem találtam rá jó megoldást, de dolgozom rajta, ha olyanom van. Ugyanakkor pár hete lekerült a gépház a földre, és így észre se lehet venni - csak akkor volt zavaró, ha az asztalon volt, tőlem 50 centire, de akkor nagyon.
mod:
Most már lehet, hogy nem ezt venném, de nem a hibái miatt, hanem azért, mert brutálisan kibővült a mezőny, ahol ez a ház játszik, amikor én vettem, talán ha 2-3 opcióm volt, most viszont rengeteg a gyönyörű, letisztult, fekete, minőségi ház. De imádom persze
-
mmdms
addikt
Igencsak tetszik nekem is, de sok házgyártó elköveti azt a hibát, hogy egyik odd helyre se tesznek lenyíló takaróelemet a dvd olvasó elé. Szerintem egy jó dizájnnal rendelkező ház elejét nagyon elrontja, ha totálba előtted az optikai meghajtó. Pláne ha a színe is nagyon elüt.
-
proci985
MODERÁTOR
-
banhammer
veterán
Valahogy nem győzött meg a cikk arról, hogy ilyen házat kéne vennem.
Az ár a ház szolgáltatásaihoz képest kicsit magas.
Szerintem a 20 ezer körüli ár reálisabb lenne. -
törölt tag
Miért kellett a molex és sata kábeleket begyűrni a legalsó HDD tartó alá? Hátul is bőven lett volna hely a tálca mögött. Ezenkívül a széles usb3 dugó is ott lóg az alaplap közepén, a VGA alatt...
Egy kicsit valóban túl van árazva az Arc Midi, 20k körül népszerűbb lenne, főleg hogy ott van a Midgard II, Zalman Z9 U3 és a Carbide 300 is.
Szubjektív és semmi köze a tárgyilagos értékeléshez, de mondjuk nekem mindig is bejöttek kinézetre a Fractal-ok. A 3000-res volt egyszer nálam, szerettem nagyon.
-
sing1ep1ayer
őstag
Szépek lennének ezek a Fractal Design házak, de nálam sokat ront az összképen a műanyag előlap. Ha szálcsiszolt alu lenne, akkor talán még azt mondanám, hogy nem olyan sok érte a 27k, de így mindenképpen túl van árazva.
-
F34R
nagyúr
Jo kis haz nekem maximalisan tetszik ...
-
DjDanee87
addikt
Én pár hónapja használom 6x140 ventikkel, imádom.
-
Beci9595
tag
Nagyon nem éri meg az árát
-
tikshow
addikt
válasz
BlackPriest #17 üzenetére
Nem nagyon lehet ezeken már mit variálni, számomra jelenleg a még megfizethető kategóriába a Bitfenix Prodigy hozott sok újdonságot, azt elég rendesen alakítgatni.
-
BlackPriest
őstag
-
Beri78
őstag
jó, de legalább drága
-
Derrewyn
senior tag
A videókártya meg 15 perc Crysis után 90 fokon van
Hogy ON is legyek, tavaly ennyiért vettem az R3-asomat, szerintem is kicsit túl van ez árazva, persze az euró árfolyam is rátett. Viszont nem lennék meglepve, ha pár boltban 23-24 ezer körül is lenne.
Ezt leszámítva minőségi ház, ha valakinek bejön, nem bánja meg. -
lujo10
aktív tag
Részemről nagyon bejön a házikó, az árával viszont még nem sikerült megbarátkoznom.
-
tikshow
addikt
válasz
BlackPriest #11 üzenetére
Ó egyszer néz be a Milyen gépet vegyek topicba, vannak néha emberek akik a 300-400k-s gépet 5000 forintos házba akarják rakni.
-
BlackPriest
őstag
nem kell az összessel átállni. de szerintem bőven lenne rá igény. ennyi erővel a 14cm-es ventikkel szerelt hűtőket sem kéne gyártani, mert nem fér be minden házba. aki az 5-6-7-800W-os kategóriában gondolkodik, az már valószínűleg nem az olcsóbb házakba pakolja a cuccait
-
T_Stark
őstag
válasz
BlackPriest #9 üzenetére
Szerintem azért, mert az olyan tápok rögtön kiesnének azoknál a vásárlóknál, akiknek olyan háza van amiben nincs túl jó kábel-elvezetési lehetőség, vagy semmilyen nincs.
-
BlackPriest
őstag
a nagy táp gyártók(csomagolók) miért nem álnak rá arra nagy ház gyártókkal karöltve, hogy a kábelek egyből az alaplapi tálca felé nézzenek? úgyis mindenki mögötte vezeti el a kábeleket, így 1 centi sem lógna ki, ami harisnya nélküli kábelnél nem túl szép. na mindegy, csak hangosan gondolkodtam
-
T_Stark
őstag
Házaknál elég finnyás vagyok, de ez kifejezetten tetszik, és a Micro-ATX-es verziója is.
Egyetlen bajom vele hogy a tetején vannak az USB-k.
Viszont 27-et nem adnék érte, 20 körül lenne ez best buy.
Így inkább 21-ért egy Corsair 300R jobban megéri, szerintem. -
ONEFREE
aktív tag
Nekem nagyon bejön!!!A belseje a legjobbak közé tartozik számomra...A külcsín lehetett volna színesebb,de amire ki van találva biztosan szépen teszi a dolgát....
-
tikshow
addikt
lyenem van, imádom. Az ára viszont tényleg necces volt már akkor is, de úgy gondoltam, hogy ha ezt megveszem, akkor többet az életbe nem kell más házat vennem, szóval kiadtam érte azt a pluszt.
-
Destructo
senior tag
Köszi a cikket! Nekem front panelre nem jön be a ház,nincs ami megfogjon benne..sajnos az nem tetszik..belseje okés ,de teljesen mostmár standard....így 27k nagyon sok érte...(szerintem)
Szerk: Annyi felírható a számlára,hogy 5,25 ös bővítők felett egy ha jól figyelem 120 as,140 es ventillátornak van hely kialakítva,ez számomra +pont.Az ott el lett találva!
-
PeetR
aktív tag
Minőségi ház az biztos, köszi a cikket
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest