- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
starman3
csendes tag
Még 2012-ben vettem egy ALCOR típusú DVB-T stic-et ami képes az kódolt adások kezelésére is, "Mindig TV kompatibilis". A kártya behelyezhető és a termékhez adott "HíDTV" szoftverrel gond nélkül kezelhető.
Amikor még csak olyan stick-em volt ami kizárólag a kódolatlan műsorokat vette, akkoriban - még 5 euroért -megvettem a DVBView programot és nagyon kedveltem.
Aztán a kártyát a beltéribe tettem és ez a stick meg a fiókba került. A közelmúltban azonban sikerült egy társkártyát kérni a szolgáltatótól és így ismét előkerült. A "HíDTV" szoftverrel most is rendben üzemel, de nem feledtem DVBView-t és ismét megvettem - immár 20 euróért - az 5.5.0 verziót.
Örömöm nem tartott sokáig.
Először nem tudtam a földi állomásokat keresni (Európa kiválasztva, de ennek ellenére inaktív volt a gomb)
Aztán feltettem a HíDTV-t, hogy lássam üzemképes a hardverem. Eredmény, az állomásokat megtalálta, minden funkció rendben.
Ismétlés a DVBView-el és láss csodát most aktív volt a gomb és az állomásokat is megtalálta.
Eredmény: A kódolatlan műsorok szépen jönnek EPG, teletex stb. működnek, az állomások között lehet váltogatni. A kódolt műsorokra lépve viszont csak a képernyő alján feljön az info az épp aktuális műsor címe és rövid tartalma, a paraméterel hangra, képre és a térerő (kb 75-85%), de se kép, se hang.
Véletlenül vettem észre, lépkedve a kódolt műsorok között, hogy egyetlen kódolt adást vesz csak, mindig azt a csatornát amit a HíDTV programmal UTOLJÁRA KIVÁLASZTOTTAM.
Megkerestem a problémával a DVBView gazdáját (Christian Hackbart), ő javasolta a probléma felvetését hazai fórumon is.
Van valakinek valami ötlete mi lehet a baj? -
Kernel
nagyúr
Letölthető:
http://www.media-tech.eu/products/dvb-t-stick/MT4171
Program is ott van, csak talán serial nélkül (nem néztem), de programot sokfélét használhatsz. Nekem legkevésbé szimpatikus a Total Media, amit mellékeltek hozzá, de én alapból nem kedvelem az ilyen médiacenter jellegű dolgokat.
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy ilyen készüléket, mely meg is jött. Sajnos a driver lemez eltört szállítás közben!
Valaki nem tudná nekem feltenni valahova ahonnan letölthetem? -
Kernel
nagyúr
Akkor ez betudható annak, hogy egy indokolatlan PÜ. már alapból elhomályosítja a látásom, mivel felbosszant a hülyeség (hogy valaki képtelen elolvasni egy aláírást), tehát már eleve nem úgy olvasom én sem.
Mindez elkerülhető lett volna, ha rendesen a topikba írod, ahol mindig az válaszol, aki éppen olvassa és pont akkor rá is ér. Egyébként teljesen félrebeszélsz, de nem terhelném ezzel a topikot, indoklás bővebben: [link]
-
HPAA
őstag
1. leírtam hogy minden ugyanaz / DVBViewer
2.és mivel inkább avval , annak beállításával kapcsolatban kérdeztem volna , ez pedig a HW topikja így egyáltalán nem ide valóde semmi gond , kellemes napokat az elefántcsont tornyodban
-
Kernel
nagyúr
Sajnos mindennek kell egy bizonyos határt szabni, nem fórumozom privátban, vagy csak nagyon indokolt esetben (nem publikus témák stb.). Ahogy mondani szoktam, én egy fórumra regisztráltam, nem titkos levelezőrendszerre. Arról nem tehetek, hogy ezen a fórumon nem lehet kiiktatni ezt a funkciót, mint más fórumokon, ezért jobb híján egy aláírást kell alkalmazni, amit rendre nem olvasnak el többen is.
A logikát sem igazán értem, egyértelműen fórumba való kérdésről van szó, az aláírásomban is ott a link, ami önmagáért beszél. Plusz még a kérdés is megválaszolhatatlan, hiszen azt sem tudni, milyen programot használsz.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Donkacsa™ #161 üzenetére
Szerintem a Total Media inkább egy kellemetlenség, jobb nála a VLC is. Csak utóbbihoz kreálni kell egy csatornalistát, utána már klikkre működik az is. Legfeljebb a felvétel nem tökéletes, az a része nem nagyon vált be.
DVBViewer korrekt módon felvesz akár több műsort is egy időben, sőt két ilyen tunert is lekezel, ilyenkor nem gond a másik multiplexről való felvétel, illetve PIP használat sem.
Nemrég kaptam meg a második tunert is, jól bevált:
-
Donkacsa™
csendes tag
Nekem olyan problémám volna, hogy amit küldtek eBay-ről csomagot az abban levő cd szállítás közben eltörött. A programot meg a drivert a gyártó oldaláról megtaláltam, de nem tudom telepíteni a programot, mert nincs meg a kulcs. Nincs valakinek ötlete, hogy mit tudnék csinálni? lehet egy serialt többször is használni? Ha igen, valaki nem osztaná meg velem, csak úgy emberbaráti szeretetből?
-
Kernel
nagyúr
A kívánt feladatot az is elvégzi (diódán esik a DC-tápból pár tized volt, de az nem vészes), ugyanakkor a leírásban nem a legjobban fogalmaznak:
Ha mindkét kimenetre táp fesz.-t csatolunk a bemeneten a legnagyobb feszültség fog megjelenni.
Helyesen:
Ha mindkét kimenetre tápfeszt csatolunk, a bemeneten a nagyobbik feszültség fog megjelenni.
De ilyen kétdiódás leválasztó (logikai vagy kapu lényegében) helyett ebben az esetben (ha beszerezhető), én inkább a másik fajtát választanám, ami egyik irányba fix DC-kapcsolat (power pass), másik irányba kondenzátorral leválasztott.
-
Kernel
nagyúr
Lehet osztani, de az osztás is okozhat némi jelveszteséget.
A lepkeantenna tápfeladójának TV-felé eső oldalán kondenzátor választja le az antennatápot, így ott esetleg akkor lehetne táp, ha a TV menüjében is véletlenül be van állítva.
De egyébként célszerűbb a tápfeladó és az antenna között megcsapolni a kábelt, amihez viszont olyan splitterre van szükség, ami csak egyik irányba engedi át a DC-tápot. Másik irányba leválaszt, azt kell az USB-tunerre kötni.
Ha nincs ilyen splitter, akkor külön DC-leválasztóval kell védeni a tunert:
-
frici69
tag
Nekem erősítős lepkeantennámon jön a jel az lcd-re.
Ha vásárolnék egy ilyen kütyüt a pc-hez (MT4171 USB 2.0 DVB-T Stick Dongle HDTV Receiver) , lehetne erre osztani a jelet a lejövő kábelről?
A mellékelt antennával esélytelen a vétel 40km-ről. -
retesz147
addikt
köszi a tippet, akkor rmegpróbálom az új drivert....
de egyébként nálam alapjába véve más a hiba....úgymond az első perctől jelentkezik....elindítom és a 3. percben már biztos volt egy csíkozódás vagy megakadás vagy hasonló, tehát nem telnek el fél órák\órák ahhoz hogy kezdjen rosszalkodni.....
-
Kernel
nagyúr
válasz
retesz147 #148 üzenetére
Itt a verzió is számít, az enyémhez csak a tavalyi driver felelt meg, tiédhez talán a legújabb kell. Hiába azonos típus, lehet eltérő HW-változat. Mindamellett én a Win7, 32 bitest használom.
Az ezzel kapcsolatos hiba lényeges tulajdonsága, hogy eleinte még jó. Újraindítás után ismét jó, de csak egy ideig. Ha más jellegű hibát észlelsz, más gond is lehet.
-
retesz147
addikt
köszi!
csak ezzel az a probléma, hogy alapból ez a driver van fent nekem, mert az eredeti CD-s driverrel meg se mukkant....
ma kipróbálom egy másik gépen is, ugyan azzal az antenna állással.....kiderül vagy beborul....ha ott is ez a jelenség jelentkezik, akkor mi a teendőm, vagy ha ott szépen megy, akkor mi lehet a gyógyszer? -
retesz147
addikt
Az mitől lehet, hogy 90-100%-os Quality-nél is néha szétesik a kép(2 percenként 1-2x), becsíkozódik és meg megakad a kép és a hang is.
Pedig tényleg nagyon jó a jel a Prog Finder szerint.
Kb. ugyanazt produkálja mint 40-60%-os Quality-nél.
(mostanság volt rádugva mindenféle antenna, aktív, panel falából kijövő, kábel tv....károsodhatot bent valami?) -
Francia91
veterán
Nézegettem tetőtéri, passzív DVB-T antennákat. ilyet szeretnék rákötni az USB-s tuneremre. Működni fog-e vele? Vannak-e tapasztalatok?
A botantenna kevés, a maszek dipól antenna éppen-pééen elmegy kategória, kéne egy erősebb, értelmes antenna... -
retesz147
addikt
köszönöm mindkettőtöknek!!!
-
Kernel
nagyúr
válasz
retesz147 #140 üzenetére
Noha főleg a DVBViewert használom, de egyébként a VLC-nél is megoldható a felvétel: [link]
A linkelt beállítást azért kell elvégezni, hogy ne az egész multiplexet rögzítse, hanem csak a nézett csatornát.
Akinél esetleg nem látszik a REC-gomb:
Eszközök --> Felület személyre szabása
-
Francia91
veterán
válasz
retesz147 #140 üzenetére
Csak ki kell venni az Autostart bejegyzésből, és már nem is fog indulni
Erre használhatod a következők egyikét: CCleaner, Aida64, vagy bármilyen karbantartó programot
Vagy még:. msconfig --> Automatikus indítás fül, és ott kiveszed a listából
Én ProgDVB-t használok, elég jó program -
retesz147
addikt
TotalMedia-t aki használ, neki is Windows-al együtt indul?
Csak felvrételre használnám, de így hogy mindig fut, lehet kukába végzi.
Esetleg alternatíva van helyette? Csak felvétel miatt kellene, mert amúgy VLC tökéletes.... -
Kernel
nagyúr
válasz
retesz147 #136 üzenetére
Normális esetben egy ilyen antenna nem tud a TV-irányába kiadni sem DC, sem túlzott nagyságú AC jelet. DC eleve kizárt az ilyenkor szokásosan alkalmazott leválasztó kondenzátor miatt, amit az erősítő kimenetén alkalmaznak.
Valamivel érdekesebb lehet az a fajta szobaantenna, ami univerzális módon, saját tápegységről, vagy a TV (box) 5 V-járól egyaránt képes működni, de a konstruktőrnek ott is valamit nagyon el kell rontani, hogy visszafelé DC-áram folyhasson. Akinél ebből kár keletkezik, talán hibás az antennája, például már korábban villámhatás miatt zárlatos lett a leválasztódióda, vagy a FET-es átkapcsoló.
De esetünkben DC-gond nem is lehetne, mert az USB-vevő bemenete kondenzátorral leválasztott, erre utalnak a méréseim is, miszerint a bemenet teljes szakadást mutat, még 20 MΩ méréshatáron is, valamint diódaátmenet sem mérhető. Utóbbi mérés ugyebár azzal jár, hogy a műszer 1-2 V körüli DC-feszültséget bocsát ki, az eszköz ennek ellenére azóta is működik.
Szoktak ilyenkor alkalmazni egy 75 Ω-os ellenállást is, ami a szabványos bemeneti impedanciát biztosítja, itt bizonyára a kondenzátor után helyezkedik el, azért nem mérhető a bemeneten. Ez egyben hozzájárul a káros feszültségek mérsékléséhez is.
Így legfeljebb azt tudnám elképzelni, hogy valamilyen durvább impulzus okozhatna kárt a tunerben, vagy komolyabb DC-feszültség, ami a bemeneti, apró SMD kondenzátort átütné.
Alábbi antenna nekem is van (28 cm átmérőjű), nem az a gond vele, hogy hibát okozott volna, inkább csak elég gyengén produkál, az UHF-sáv tetején például. De attól még nem zárom ki, hogy másnál jó lehet.
Mondjuk, én próbálkoztam az erősítő kiiktatásával is, vagyis direktbe kötve a tunerre a tányéros részről kimenő kábelt, de még ez is valahogy jobban bevált: [link] [link]
-
retesz147
addikt
sziasztok.
na megjött a kicsike. kb. 3 hét volt. Működik win7 64 biten, de csak Kernel kolléga által javasolt drive-rrel, amit egy lengyel oldalról kell letölteni. Szépen megy a VLC-vel és Total Mediával is, bár néha néha beakad.
Itt jönne a kérdésem:
Régi 4-5 éves szoba antennát rádughatok? nem fogja károsítani a vevőt az erősítő része?
jó a kis hozzáadott antennával is, de néha néha szétesik a kép és gondoltam rádugom, de nem merem, mert ugye abban van erősítő és félek hogy károsítja a chip-et.(lehet nagy hülyeséget kérdeztem)
Köszi!
Mindenkinek ajánlani tudom ennyi pénzért!
-
Kernel
nagyúr
válasz
norbi0604 #134 üzenetére
Antenna beállítása:
http://www.progdvb.com/prog_sat_finder.html
Főleg a jelminőséget kell figyelni, mert a jelszint még üres csatornánál is felmehet 100 %-ra, de olyankor csak zajt mér.
A program használatát egyszerűsíti, ha lecseréled ezt a fájlt:
ProgFinder\Transponders\TerFiles\all.list
Erre:
------------------------------------------------------
region:Hungary
474000,8
482000,8
490000,8
498000,8
506000,8
514000,8
522000,8
530000,8
538000,8
546000,8
554000,8
562000,8
570000,8
578000,8
586000,8
594000,8
602000,8
610000,8
618000,8
626000,8
634000,8
642000,8
650000,8
658000,8
666000,8
674000,8
682000,8
690000,8
698000,8
706000,8
714000,8
722000,8
730000,8
738000,8
746000,8
754000,8
762000,8
770000,8
778000,8
786000,8
794000,8
802000,8
810000,8
818000,8
826000,8
834000,8
842000,8
850000,8
858000,8
city:Budapest
610000,8
746000,8
802000,8
city:Tokaj
850000,8
554000,8
810000,8
city:Debrecen
674000,8
714000,8
802000,8
city:Miskolc
666000,8
554000,8
810000,8
city:Szolnok
754000,8
546000,8
818000,8
-----------------------------------
A fájl végén legyen két üres sor (enter), különben az utolsó szakaszt nem olvassa be.VLC használata.
Alábbi fájlt mentsd el Szolnok.m3u vagy Szolnok.vlc néven, majd a VLC-vel megnyitod. Legcélszerűbb társítani a VLC-hez, utána klikkre indul a TV.
---------------------------------------------------
#EXTINF:0,m1 HD
#EXTVLCOPT:program=100
dvb-t://frequency=754000000
#EXTINF:0,m2 HD
#EXTVLCOPT:program=101
#EXTINF:0,Duna HD
#EXTVLCOPT:program=121
#EXTINF:0,Duna World
#EXTVLCOPT:program=120
#EXTINF:0,RTL Klub
#EXTVLCOPT:program=20
dvb-t://frequency=818000000
#EXTINF:0,TV2
#EXTVLCOPT:program=40
#EXTINF:0,Euronews
#EXTVLCOPT:program=213
#EXTINF:0,Kossuth Rádió
#EXTVLCOPT:program=130
#EXTINF:0:Petőfi Rádió
#EXTVLCOPT:program=131
#EXTINF:0,Bartók Rádió
#EXTVLCOPT:program=132
----------------------------------------------------Utána a VLC << >> gombjaival lehet programot léptetni, vagy Ctrl+L (lista).
A fájlokat mindenki szerkesztheti igény szerint, ez alapján:
http://mindigtv.hu/lefedettseg --> Frekvenciatáblázat.
-
norbi0604
aktív tag
Szolnok környékén a hozzá adott kis botantennával nem talál semmit. (Total Media, Media Center)
Valaki segítene belőni lépésről-lépésre?
-
Kernel
nagyúr
válasz
norbi0604 #129 üzenetére
Kissé fapadosan, de annál jobb minőségben a VLC, kifinomultabb igények esetén DVBViever.
Amit sokan nem tudnak, VLC csatornalista létrehozása: [link] Ha ez megvan, utána a lejátszó << >> gombjaival is lehet programot léptetni.
Egy kis ízelítő a DVBViewer profizmusából (ami egyébként nem csak az OSD-ben nyilvánul meg).
-
norbi0604
aktív tag
Milyen drivert használtok hozzá, illetve melyik "lejátszót" (Media Center meg az iylenekre gondolok...)?
-
retesz147
addikt
dupla lett, bocsi, xarakszik a netem....
-
retesz147
addikt
sziasztok!
próbálta valaki win7 64bites verzióján? mert ha igen és működik, már rendelek is...
köszi!
-
norbi0604
aktív tag
Mennyi időn belül kellene ennek megérkeznie? Augusztus közepe táján adtam le a rendelést ebay-en.
-
Sordoran
addikt
Hozzá kapott szoftverrel 5 perc után mindig elkezdett szétesni a kép, ajánlották a Media Center-t, azzal jobb lett, de mivel ritkán nézek TV-t, ezért mostanra jutottam oda hogy egyértelművé váljon, azzal is szétesik a kép, csak később: 10-20 percenként. Leállítom (nem szünet) majd újra rámegyek csatornára akkor jó, de idővel újra elkezd szétesni az egész (pixelesedik a kép, egyre erősebben, aztán a hang is akad, és szaggat, esik szét), és nem értem miért. Mi baja lehet?
-
válasz
masholnap #117 üzenetére
Nemtom, mondom, én külön sávot csináltam a helyi frekire a DVB.set file-ban, akkor kezdett el működni. De havernál így sem ment (igaz, ott térerő sem volt), és most perpill. nálam sem nagyon akar.
Drivrer is lehet ám, nagyon kókányak a windózos driverei, meg a hozzá adott progi, Linuxon megfelelő kernellel pöcc-röff ment.
Ja, a tünet most ugyanaz a totálmédijával. Térerő van, csatornák nem vannak. -
-
-
paperboy
senior tag
Rendeltem egy szürke pendrive-ra (innen, ilyet) hasonlító vevőt. Szépen megérkezett, BlazeDTV-t kaptam hozzá lemezen, sajna a ráragasztott serial nemigen akart menni, így ProgDVB-vel estem neki a dolognak..
Én személy szerint kb. 35km-re lakom egy adótoronytól és kb 30km-re egy átjátszó toronytól, úgyhogy nem adtam neki nagy esélyt, főleg ezzel a 15 centis kis botantennával...
Meg kell mondjam kellemesen csalódtam, kicsit magasabbra helyezve ezt a töpszli antennát a szoba falának közelébe középtájt mindent megtalált rendesen, szaggatás mentesen jön minden, néha-néha a FullHD adások szoktak csak bekockásodni, szóval nagy meglepetés volt, meg vagyok teljesen elégedve vele, és azt hiszem egy normálisabb szobaantennával hibamentesen fogom tudni fogni az adókat.
-
-
válasz
Francia91 #106 üzenetére
Az előző hozzászólásban kb. leírtam
C:\program files(x86)\arcsoft\totalmedia winnyóc x64-en amúgy. Itt a DVB.set file. (Nem bonyolult a felépítése, nézz bele.)
neten meg kell keresned, hogy nálad milyen frekin jön a cucc, és abban melyik mux-on az ingyenes izék. Azt a frekvenciát kell neki belőni, illetve gondolom ahogy én megadtam körülötte kb. 100MHz-et, úgy neked is.
-
Francia91
veterán
Nekem sem talál, csak kódolt adót...
Vki írja már le, legyen oly' szíves, hogyan keressek, mit állítsak úgy, hogy megtalálja az ingyenesen fogható adókat is? -
válasz
Sanyaman #104 üzenetére
Úgy kerestem. Csak fizetősök lettek.
Ugyanazon az antennaálláson Linuxon csak az ingyeneseket találtaMegoldás : Totalmedia telepítési könyvtárában DVB.set file, nekem 4 országhoz volt megadva csatorna... 36-os kódra beírtam egy ötödik féle beállítást, lemásoltam a 4-est (offset nem kell), frekitartomány 700-tól 800-ig, sávszél 8MHz, és meglett minden.
Ahhoz képest, hogy a pécsi A mux 722MHz-en jön, meg sem lepődtem, hogy 710MHz-től 740-ig megadva csak a fizetősök + TV2-t találta meg -
Sanyaman
tag
Azokkal a beállításokkal keresteted amik a bemutatóban le vannak írva (Magyarország, és keressen minden frekin?) Mert nekem a leírás szerint végig keresve megtalalt mindent. Már arra gondoltam hogy gyenge a jel, de akkor a másik programokkal sem talált volna másik MUX-ot.
Esetleg win media centee?
-
Másik hülye kérdés... A Totalmedia-s TV progit hogy lehet rávenni, hogy ne csak egy MUX-ot lásson? Pécs, és megtalálja a B vagy C MUX-ot, de az A-t nem. Tehát talál 13 fizetős csatornát, de ingyenest egy darabot sem
Nem tudom rávenni, hogy mást is találjon...
Progdvb-vel windózon, és VLC-vel Linuxon tök jó a vétel, minden csatornát megtalál, csak ez a kókány nem. Apósnak lesz a tuner, neki jó lenne ez a progi... -
Sordoran
addikt
válasz
pulutodurumo #101 üzenetére
Köszi, Media Centerrel már probléma nélkül megy, később se esik szét a kép, és 37 helyett 45 csatornát fog be, érdekes
-
Sordoran
addikt
Rendeltem én is egy ilyet, megjött pénteken, de van egy apró problémám. Elkezdem nézni M1 HD adást, de olyan 3-5 perc után mindig elkezd szétesni a kép, a hang is akad, nem tudom miért. Ha kilépek, majd újra be megint jó az adás, majd 3-5 perc és újra szar. Mit lehet ezzel csinálni, mi okozza? CD-n található dolgokat használom hozzá amúgy.
-
halicki
újonc
Rendeltem egy ugyanolyat, mint ami a cikkben is van.
Bp. XVI. szélén a szobában a szekrény tetejére téve a kis botantennát már megtalálja a csatornákat - a kép nem tökéletes, de nézhető (Teletext, műsorújság is rendben megy). De nem is ide kell majd, hanem fent a hegyre F1-et nézni - onnan pedig pont átlátni a szemközti hegyen lévő adótoronyra, úgyhogy reményteli a dolog.
(Amin próbáltam, az nem mai masina; P4@2.6GHz, 1GB RAM, ATI Radeon 9600 128MB, XP. Lejátszásra ok.)
Köszi a cikket!
-
Kasya
nagyúr
válasz
masholnap #94 üzenetére
Ha mas sem tud mit ajanlani, hogy jobban gyere ki, ne rendelj ujat...elkuldom neked az enyemet a kulonbozeti aron, ha gondolod. PU-ben majd megbeszelhetjuk, ha erdekel.
ebay.co.uk. Bar alapvetoen egy kulonallo weboldal, de en onnan rendeltem. A sok hirdetest feladok altalaban mindegyiken fent vannak.
-
masholnap
senior tag
köszi! azért még várok más válaszára is, de akkor valszeg az lesz, hogy visszakérem a 4$-t és rendelek újat, ehh, mert még úgy is megéri, ha működik.
azért az már kissé bosszant, hogy az utóbbi időkben beszerzett elektronikai cuccaimnak a 80%-a (5-ből 4) vagy selejt volt, vagy halott, és nem Kínából vásárlok alapvetően
egyébként hol lehet angolra átváltani a német e-bay-t?
-
Kasya
nagyúr
válasz
masholnap #92 üzenetére
"In the unlikely event that your product is faulty in anyway, you must contact us ASAP and then return it within 7 Days of receipt. The postage and packaging fee will NOT be refunded.
We will not be responsible for the delivery or insurance charges incurred in returning item back to us. If you return an item purchased from us, it must be back in Factory Condition. This includes packaging, inserts, manuals etc. Please allow up to 5 Working Days for us to process your returned item."Ezt irta a vasarlas elotti tudnivalonak. Tehat a postakoltseget nem allna sehogyse. Ha 4 $ kompenzaciot kapsz, kb ott vagy, mintha visszakuldened es varnal ujra. Csakhogy, nekem eddig olyan tapasztalatom volt, ha vissza is kuldod es nincs hozza track id, a fogado fel lefogja tagadni...
Ez esetben inkabb a kompenzaciot valasztanam. -
masholnap
senior tag
válasz
masholnap #91 üzenetére
na azt írták vissza, hogy állítólag minden darabot tesztelnek, és valószínűleg a postázás alatt mehetett tönkre, és felajánlanak 4$ kompenzációt, és a postaköltséget megtartanák. hát nem is tudom, ilyen kompakt dolog nem nagyon megy tönkre egy ennyire agyoncsomagolt cuccban, márpedig totál halott, nem hibásan működik, hanem egy elektronikai hulladék konkrétan ebben a formában.
szerintetek mit válaszoljak? nagy tapasztalatom még nincs az ilyen külföldi dolgokkal
-
Kasya
nagyúr
Elvileg egy ilyen antenna raszerelheto erre az usb-s csatira?
-
Sanyaman
tag
Akinek megjött már, dob egy privátot? Köszönöm!
-
Sanyaman
tag
Nekem most jött meg a linkelt eladótól, de nem volt a csomagban CD
Most vadászhatom le a cuccost.
-
Francia91
veterán
Én még várom a tunert, majd csak megjön nemsoká...
-
gorbep
senior tag
Sikeresen felgyógyítottam a drivert (win7 x64) De a total media a csatorna keresésnél elfagy..... mindig....
Valakinek valami tippje, javaslata más program használatára?
-
agent_k
őstag
Megjött nekem is a rendelés. Egyelőre küszködök, mint disznó a jégen.
A rendes gépem nem az ablak mellett van így nagyon rossz/értékelhetetlen a vétel. Viszont működik.A töltőgépem ami az ablak alatt van, az meg bár telepítve van a driver és a médiacenter is, mégsem érzékeli az extendert.
Még próbálkozok.
-
Kasya
nagyúr
Megjott!
A postas sikeresen begyurte a 2 cm-es lukon es ugy ferdult az egesz, hogy azt hittem 3 darabban fogom kiszedni. A kinaiak viszont valami Houdini modszerrel csomagolnak, eskuszom
A kereses nagyon lassu volt nalam, de mindent megtalalt, amit lehet. A problema csak az, hogy szaggat. A hang meg ugy ahogy jo, de a kep 1 kep/ 3sec arannyal jon. Lehet ennyire rossz helyen lakom? Egy jobb antenna esetleg segithet rajta? Biztos nem a hardwer a ludas a reszemrol... codec is jonak kell lennie.
-
törölt tag
Üdv!
Szegeden egy ilyet kölcsön tudok adni kipróbálni a vételi lehetőséget. -
-
hesszan
aktív tag
sziasztok!
Szintén Alcor kütyüm van. Bp belső udvar kb 7km a toronytól. Műanyag nyílászárók. Bezárt ablakon belül erősítős szobaantennával sem fogok jelet, nyitott ablak esetén még a botantennával is. [esélyes hogy valami bevonatos az ablak]
Szóval pár méter koaxkábel és egy ilyen ablakkábel segítségével a botantenna az erkély korlátra téve (mágneses talp, király) a koax meg megy be a lakásba fúrás nélkül. F1et nézni tökéletes, másra nincs használva
VLC-t használok lejátszónak (gép adataimnál, hibamentes a lejátszás) -
64 bites winnyóz nyócon mit lehet tudni, működik? Apósnak kéne DVB vevő, lerendelném neki szívesen, ha tudnám, hogy megy nála.
@gexxoXT : Elvileg (hehe) fognak jelerősséget emelni, ha megtörténik a teljes átállás. Eddig azért nem volt, hogy ne zavarja az analógot.
-
Kernel
nagyúr
Ebben nincs infravevő, csak a helye. A kép alján látható három lyuk, az infravevő három lábának beforrasztásához (táp, test, kimenet):
De felesleges is távszabályzósat venni szerintem, ami úgyis csak a mellékelt Total Media programot vezérelné, és az Interneten még senki nem tudta másra felhasználni, vagy én nem láttam még ilyen ilyet, külföldi oldalakon sem. Asztali gépnél a vevő elhelyezése is problémás lehet, hogy az infrát érzékelje.
Attól még én használok távszabályzót is (illetve annak taníthatóba másolt parancsait), ami HID-kompatibilis, önálló USB vevője van, igény szerint konfigurálható. Továbbá manapság, a rádiós egerek és billentyűzetek korában, azok is könnyen elmozdíthatók.
-
azbest
félisten
Itt láthatod őket szétszedve [link]. Az a fekete, három lábú alkatrész az infra vevő.
Alapvetően csak a hozzá adott programmal működik a távirányító (ha nem cserélték össze a melléklet cédét másik változatéval), de aki elég kitartó az talán be tudja konfigurálni lirc-cel is. De ne kérdezzétek hogyan kell, mert nem tudom
Az eredeti írásban szereplő tunernek lehet, hogy tényleg nincsen infra vevője. Úgy láttam ezek a kérdések most a vaterás linkekre vonatkoztak.
-
masholnap
senior tag
-
Francia91
veterán
-
Teasüti
nagyúr
Azt honnan veszitek, hogy mekkora távolságban vagytok az adótól?
-
Francia91
veterán
Én a Hama USB-s DVB-T vevőmhöz kaptam (6.000 Ft volt, sztem nem egy ökör összeg) az itt is említett ArcSoft TotalMedia 3.5-öt, teljesen meg vagyok vele elégedve. jól kezeli a dolgokat, hardveres gyorsítást támogatja, és remekül tudok vele felvenni Full HD-ban.
Ehhez tegyük hozzá, hogy a hardverem is elbír vele rendesen
Lenovo ThinkPad T500:
- Intel Core 2 Duo P8600 2,4 GHz
- 4 Gb RAM
- Intel X4500MHD + ATI Mobility Radeon HD 3650 256 Mb VGA [váltható grafika, mindkettő hardveres HD támogatással rendelkezik (DXVA)] -
gekkoXT
senior tag
Bárkinél aki nem 10 kilométeres körzetben lakik az adótól, annak egy ilyen kis pöcs antenna semmit sem fog érni ez garantált.
Azt nem mondta Rózsa Gyuri a tévében, hogy a digitális adás bár szép és jó, sokkal érzékenyebb az adótól való távolságra, rálátásra, és úgy általában mindenre. És ha itt gyenge a jel, nem csak hangyás lesz picit a kép, hanem kockásodni fog akadni fog, elmegy a vétel, vagy úgy általában nem is jön semmi.
Tehát a digitálisnál hatványozottan érvényes az, hogy megfelelő minőségű terméket szakszerűen bekötve érdemes venni, különben csak szívás lesz vele.
számítógépes dvb-t vevőknél az olcsókhoz legtöbbször pedig gyalázatosan szar szoftvereket adnak.
-
masholnap
senior tag
na vettem én is egy ilyen "készüléket", remélem az f1-et már ezzel nézem a hó végén
-
-
attilav2
őstag
A smartdvb egy kalap sz*r.
Nem lehet frekvenciát megadni, illetve nem triviális hol kell, a blind scan résznél meg lehet de a QAM értéket ott sem lehet beírni. Kiválasztottam a DVB-C tuneremet, ez is elég körülményes, beírtam a digi egyik frekijét, a symbol rate-et, és ha scannelni akarok akkor crashel a program, már régebben is próbáltam de akkor is rossz tapasztalatom volt vele, próbáltam progdvb-t is azzal sem voltam megelégedve, és annak a kezelése sem egyszerű és gyors ami a frekvenciák beírását illeti. Legjobban a dvbviewer vált be, én ezt ajánlom mindenkinek. -
GIJoe
addikt
Hali, Leírom nekem mi a tapasztalatom, hátha jól jön vkinek
Volt vagy 4 féle ilyen cuccom, egy a lényeg, a masina ami használni fogja, a GPU támogassa a DXVA üzemmódot. Ha ez megvan a legrongyabb Celeron is ki fogja hajtani.
A driver egyértelmű a honlapról a legfrissebbet leszeded, aki csak TVzni akar, tehát nem felvenni, stb annak a legjobb a Mirrilis Splar light freeware TV cucc.Aki rögzíteni akar, annak a SmartDVBt ajánlom, kicsit macerás a filtereket belőni, de ha megvan akkor hasít.
DirectXet persze fel kell tenni, ez alap + FFDshow, vagy AC3 filter, esetleg a Divx codec packnak van jó kis AAC dekódere, moonlight akármi most nem ugrik be.Én 5 ilyen kis szart vettem ezért 6$ eset dbja, nekem a szürke pendrive alakú jött be a legjobban.
Hiába a fos botantenna, a szoba közepén jól pozicionálva rommál alázta eddig az összes settopbot, ami nálam megfordult (Alcorok,3 féle Wayteq)Sok sikert aki molyol vele!
Engem is mindenki anno azzal nyagatott hogy a fizetősök, de könyörgöm ilyen zéró műsorokért, és 3 éves semmirevaló filmekért pénzt kiadni vicc. Ami friss kell jó, netről leszeded annyi. TVért fizetni nonszensz
-
attilav2
őstag
-
Gerasz
aktív tag
válasz
#33802016 #24 üzenetére
Ez itt erősen off, tedd fel a kérdést a megfelelő topikban, esetleg előtte tájékozódj.
Rosszul mondták, DVB-C box kell neked. A cikkben a földfelszíni adókat találta meg a tuner, a szolgáltató az Antenna Hungária.
-
norbi0604
aktív tag
-
sss
őstag
Milyen csatornákat lehet ilyen antennával fogni? A mindigtv ingyenes csatornáit, vagy mást is?
-
törölt tag
Én múltkor kérdeztem, (igaz az set top box volt), de az is dvb-t és ott azt mondták, hogy minden csatornát fog, a kábel tv-t is.
De ha nincs így, akkor milyen se top box-ot kellene venni?
Hogy értsétek, nincs kódolva a kábeltv, a tv-ben van tuner, így box nélkül is tudom nézni, kódolatlanul. A box kizárólag arra kellene, hogy rögzíteni tudja, és később megnézhessem az engem érdeklő dolgokat. De szinte csak kizárólag dvd-t elnevezésűt látok, dvd-c vagy mást nem. És itt is úgy látom, hogy megtalálta a csatornákat, kvázi az összeset, igaz itt lakat is van mellette, gondolom a szolgáltató kódolja, mint nálunk a hbo-t pl. (azt is megtalálja a tv- de az már külön csomag lenne, ezért kódolt.)
Tehát ha adott egy set top box, aminél szoftveresen nincs butítva, és az antenna csatlakoztatva van rá, akkor a kábeltv-s adásokat is tudom fogni? (elvileg igen azt mondták). (mert nem az a lényeg, hogy mit írnak rá, hanem, hogy milyen szabványokat tud a készülék, /miben sugározzák)
-
attilav2
őstag
A HD adás első (kép)kockáin látszik, hogy teljesítménygondok lesznek az 1.8 GHz-es Core2 processzorral.
DXVA képes VGA, minimum windows 7, friss amd/ati driver felrakása, ajánlott Dvbviewer-el próbálkozni, és a konfiguráláskor a Microsoft DTV-DVD codec-et megadni a HD adásoknál, ez használja a hardveres gyorsítást, úgy tudom az MCE is használja a DXVA-t így azzal is próbálkozhatsz. Dvbviewernek van egy próbaverziója, ha működik vele a stick akkor érdemes megvenni. Szvsz a legnormálisabb DVB program ami létezik, és nem drága.
-
azbest
félisten
Az alcor tuner szerintem realtek chipsetes. Az it9135-ös tunerek nem tudnak analóg rádiót fogni.
Néhány infó és driver is megtalálható a bejegyzésemnél az it9135-höz: [link]
(#18) kicsee: a dolgozó bérterhe kétszerese a nettó fizetésének, a céget sújtó adók és terhek, rezsi, a vásárlót súlytó 27% áfa, esetleg még vám is igencsak megdobja az árakat. A lényeg, rengeteg az adóteher, részben ezért ilyen drága itthon minden.
-
pulutodurumo
őstag
Én is tegnap rendeltem egy ugyanilyet. Örülök hogy jók a tapasztalataid. Eszerint van esélyem hogy f@szán fog működni
.
Más. Ajánlom a Media Tech oldalát. Lengyel brigád, ők árulják dobozosan ezt a cuccot link és vannak hozzá driverek. Már leszedtem, csak ugye maga a kütyü még pár hét mire ideér.
Szóval jó TV-zést mindenkinek! -
kicsee ne kövezz meg, de gyanítom, hogy a magyar shopok árai az adó/etc. összegével növeltek, míg pici kínai barátaink a műszak lejártával még gyártanak maguknak és azt adják el Ebay-en
Természetesen én is Ebay-ről rendelek mindent, amit lehet - de én a fentebbiekben látom az olcsó árak okát
-
agent_k
őstag
Már meg is rendeltem. Játszani jó lesz egy kicsit vele. Légvonalban 4km-re vagyok az az adótól. Csak nem lesz baj. Ha igen, akkor még 1700-ért jöhet egy high gain antenna és kész. Még mindig féláron van, mintha vateráznék vagy bemennék egy boltba.
odáig jutottam már, hogy szinte mindent az ebay-ről rendelek. Iszonyat lehúzás megy mindenben a magyar shopokban -
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Teljesen jól működik routeren is a dolog, de egy jó adag RAM-mal ellátott router kell hozzá.
Nekem 128MB RAM mellett teljesen stabil. Az azonos MUX-on levő adókat több pc-n is lehet nézni egy időben.
A routeren (openwrt) a tvheadend nevű program fut, míg a a pc-n XBMC-t tudom ajánlani, nagyon kevés erőforrást használ. A csíkozódás elkerülése csak beállítás kérdése.
A routerre kötött HDD-re szépen felveszi az előre beállított adásokat.
A hozzáadott pálcika antenna csak pár km távolságra levő tornyokhoz elég. Még akkor is, ha az a torony a Kab-hegyi. Én 35 km-re lakom mind a két adótól, ami számításba jöhet(ez egyik az előbb említett), de csak tetőantennával tudom fogni a jelet, azzal viszont tökéletes. -
llll
senior tag
síkhülye vagyok a témához, úgyhogy kéretik nem röhögni a kérdésen
de jól sejtem, hogy a kábel tv antennacsatlakozóját beledugva ugyanúgy bejönnek a csatornák, mint a tv-n? -
Gerasz
aktív tag
válasz
69Raizen69 #9 üzenetére
A kis fütyiantennával? Aligha.
-
69Raizen69
tag
Szerintetek működne nálam ez,ha kb 35 és 40Km-r van tőlem 2adótorony?
-
HPAA
őstag
kedvet kaptam kipróbálni
ennyit megér -
Gerasz
aktív tag
Én használtam ezt OpenWRT (vargalex) - Tp-Link alatt. Működött, de mozgásnál zavaróan szétcsúsztak a sorok (interlaced). Aztán eladtam a routert, mert rájöttem, hogy nem akarok 0-24 torrentezni, tévézni meg egyáltalán nem.
-
Teasüti
nagyúr
Ha egy C2D @1,8 Ghz-en kevés hozzá, akkor hogy fogja meghajtani ezt egy nyavalyás router?
Vagy miért jó ezt router-re kötni PC helyett? Vmi LAN broadcast talán? -
tomatos
aktív tag
Köszi a cikket! Nyomtam is egy buy it now-t
-
norbi0604
aktív tag
thx a cikkért!
-
Kasya
nagyúr
Koszonom az osszefoglalot, pont idealis a tema...
Egy probat ennyiert nekem meger a dolog, mert ahol jelenleg lakom, eleg nehez dulore jutni, hogy van-e vetel vagy nincs.Szerk: megrendelve
-
csernak75
senior tag
Üdv.
Nekem is van egy hasonló eszközöm Alcor DTV HS+ digitális vevő ! Ugyan ilyen az antenna is meg a program is amit hozzá adtak! Nálam itt Putnokon a botantenna arra nem volt elég hogy rádiócsatornákat találjon. Rendes antennára kötve ami tv-n veszi a mindigtv-t ez a sz@r nem talált tv-csatornát csak rádiókat!(FM sávba)
És még vissza se lehetett vinni mivel nem hibás a bolt szerint mivel a rádiókat fogja!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Autós topik
- Star Trek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- E-roller topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest