- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
drkbl
őstag
-
FTeR
addikt
úgy látom nem olvastál bele a kommentekbe különben nem irkálnál nekem.
marhára meglepő, h egy fúl fícsöred vista lassabban fut egy számára éppen elég hw-n, mint az xp egy számára optimális hw. rakat xp-ben nem létező fícsört kilőve vistán még jobban is fog futni...
ráadásul nem is az volt a lényeg, h az xp vagy a vista fut jobban, hanem az, h az sp-k mit változtatnak a korábbi verziókon.
egyébként is a vista teljesítménye idővel javul, míg az xp-jé romlik. még ki is emelték, h fresh installal nyomták. ilyenkor a vista még erősen tekergeti a winyót, amit egy pár nap után már abbahagy...
az a cikk pont abban erősített meg, amit látatlanba hittem a tesztről...
-
moonman
titán
persze, hogy nem zárható ki, egy csomó szarságot kipucolnak ilyenkor, nyilván javulhat a rendszer összteljesítménye. de nem 144%-ot. egy jó teszt például ott kezdődik, hogy nem bétaszoftvereket eresztünk egymásnak, hanem megvárjuk a kiadást, valamint legalább ugyanazon a gépen és ugyanazokat a programokat hasonlítjuk össze, nem egy 2002-es fejlesztést egy 2006-ossal, ami kb háromszor annyi funkciót tartalmaz.
amúgy egy gyengébb gépen természetesen lassabb a Vista, hiszen az XP-éhez képest többször annyi szolgáltatást futtat, több funkciót lát el, bonyolultabb.
és nem, nem azt kaptam, amit vártam, ezt többször ki is fejtettem, csalódások sorozata ért, de ez ugyanannak köszönhető, mint az emberek többségénél: túl sokat ígértek, túl sokat vártunk tőle. ha az XP mellé teszem, elégedett vagyok a fejlődéssel és nem gondolom, hogy bárkinek is szégyenkeznie kéne miatta, remek rendszer lett. egyszerűen nekünk már a Windows 7-et ígérték, de még csak a Vistánál tartunk.
-
moonman
titán
a cikkben csak azt kifogásolják, hogy nem egyenlő feltételekkel indították a versenyzőket, ettől még számomra az egész teszt egy humbug, nem bizonyít semmit. egy Service Pack nem arra való, hogy gyorsítsa a rendszert, noha a Vista SP1-ben több ilyen is akad, de ezek tulajdonképpen a lassulást okozó hibákat javítják, így kvázi gyorsítanak. de az XP SP3 semmi ilyesmit nem hoz, ott csak biztonsági frissítések lesznek és néhány Vista fícsör átvétele. éppen ezért egy RTM XP-t és Vistát is összehasonlíthattak volna, akkor is ez jött volna ki, bár még mindig tartom, hogy ezzel a teszttel valahol valami nagyon nem stimmel, ugyanis azonos (és elégségesen erős) hardveren ugyanazt vagy jobb teljesítményt nyújt a Vista.
a sebesség egyébként is egy meglehetősen szubjektív dolog. egyrészt PC konfigurációk milliói léteznek, driver-kombinációkból sem kevés van, szoftverből meg még több, így aztán kijelenteni, hogy lassú, maximum abban a kontextusban lehet, hogy "nálam, ezen a gépen, ezzel a driverrel és ezzel a szoftverkörnyezettel" lassú. elég szétnézni a fórumokon, itt a PH-n is rengeteg eltérő véleményt olvasni, van akinek 4 magos procival, 4 giga rammal "döglassú", másoknak meg "teljesen jó, gyors, pörgős". az én 4 éves konstukciójú gépemen vígan elszalad, pedig semmit nem fejlesztettem rajta, egyszerűen megválogatom, hogy mit teszek föl, legyen az driver, vagy egyéb 3rd party alkalmazás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Horgász topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Okos Otthon / Smart Home
- PLC programozás
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest