Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
"ha a program úgy hiszi hogy mindenhez joga van, de valójában egy zárt játszótérre van csak beengedve akkor nem is kell sokat kérdezgetni a biztonság miatt..."
pontosan ez a cél, az UAC csak egy átmeneti megoldás, amíg a programok és az OS olyan összhangba kerülnek, hogy minden magától megy, mindenki tudja, hol a helye és mihez nyúlhat. egy tisztességesen megírt alkalmazás már ma sem kiabál UAC-t, hanem teszi a dolgát, amelyik eleválást kér, az vagy trehányul van megírva, vagy valóban adminisztratív feladatokra lett kitalálva.
a cél, hogy a jövőben egyre kevesebb UAC promptot lásson a user, vagy semennyit.
(érdemes megnézni a Channel 9 UAC Team interjúját, kicsit megvilágosodik az ember, hogy miről is szól itt a történet) -
moonman
titán
persze, hogy nem zárható ki, egy csomó szarságot kipucolnak ilyenkor, nyilván javulhat a rendszer összteljesítménye. de nem 144%-ot. egy jó teszt például ott kezdődik, hogy nem bétaszoftvereket eresztünk egymásnak, hanem megvárjuk a kiadást, valamint legalább ugyanazon a gépen és ugyanazokat a programokat hasonlítjuk össze, nem egy 2002-es fejlesztést egy 2006-ossal, ami kb háromszor annyi funkciót tartalmaz.
amúgy egy gyengébb gépen természetesen lassabb a Vista, hiszen az XP-éhez képest többször annyi szolgáltatást futtat, több funkciót lát el, bonyolultabb.
és nem, nem azt kaptam, amit vártam, ezt többször ki is fejtettem, csalódások sorozata ért, de ez ugyanannak köszönhető, mint az emberek többségénél: túl sokat ígértek, túl sokat vártunk tőle. ha az XP mellé teszem, elégedett vagyok a fejlődéssel és nem gondolom, hogy bárkinek is szégyenkeznie kéne miatta, remek rendszer lett. egyszerűen nekünk már a Windows 7-et ígérték, de még csak a Vistánál tartunk.
-
moonman
titán
a cikkben csak azt kifogásolják, hogy nem egyenlő feltételekkel indították a versenyzőket, ettől még számomra az egész teszt egy humbug, nem bizonyít semmit. egy Service Pack nem arra való, hogy gyorsítsa a rendszert, noha a Vista SP1-ben több ilyen is akad, de ezek tulajdonképpen a lassulást okozó hibákat javítják, így kvázi gyorsítanak. de az XP SP3 semmi ilyesmit nem hoz, ott csak biztonsági frissítések lesznek és néhány Vista fícsör átvétele. éppen ezért egy RTM XP-t és Vistát is összehasonlíthattak volna, akkor is ez jött volna ki, bár még mindig tartom, hogy ezzel a teszttel valahol valami nagyon nem stimmel, ugyanis azonos (és elégségesen erős) hardveren ugyanazt vagy jobb teljesítményt nyújt a Vista.
a sebesség egyébként is egy meglehetősen szubjektív dolog. egyrészt PC konfigurációk milliói léteznek, driver-kombinációkból sem kevés van, szoftverből meg még több, így aztán kijelenteni, hogy lassú, maximum abban a kontextusban lehet, hogy "nálam, ezen a gépen, ezzel a driverrel és ezzel a szoftverkörnyezettel" lassú. elég szétnézni a fórumokon, itt a PH-n is rengeteg eltérő véleményt olvasni, van akinek 4 magos procival, 4 giga rammal "döglassú", másoknak meg "teljesen jó, gyors, pörgős". az én 4 éves konstukciójú gépemen vígan elszalad, pedig semmit nem fejlesztettem rajta, egyszerűen megválogatom, hogy mit teszek föl, legyen az driver, vagy egyéb 3rd party alkalmazás.
-
moonman
titán
egyébként kicsit sem ferdít ez a teszt.
-
moonman
titán
here we go again...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest