- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Raysen623 #60 üzenetére
ja igen úgy igazad van teljesen.
2 lehetőség van,legalább is Én úgy tudom, de majd az okosok kijavítanak. A 490 vagy egy dupla GPU-s polaris lesz, vagy pedig egy Vega, ami jövő év első negyedév.Ha Vega lesz, akkor az 2017 Q1 és ők is az Nv példáját követve a felsőházban fogják bemutatni a z Új architecket. GP104 és GP 102 közé tippelik teljesítményben és HBM memó lesz rajt 8 GB biztos durva árazással jön, szerintem 160-180K környékén. 225 wattos TDP vel.( Az ár csak jósgömb
)
Utána 2017 Q 2 ben jön a Vega 20 ami egy dupla GPU-s ( 2 darab Vega 10) szörnyeteg lesz 300 watt TDP vel. szóval egy darabig ezek lesznek a közép és alsó kategóriában, amik most vannak. Gondolom a Voltával együtt akarják bemutatni a Vegát. mert az meg szintén 2017 Májusában jön a felsőházba. Szerintem úgy gondolják, hogy nem volt jó ötlet az NV-vel ellentétes stratégiát követniük, hanem megpróbálnak adott kategóriában egyszerre debütálni velük. -
válasz
Raysen623 #58 üzenetére
Pedig jelenleg az Nv az aki ebben a generációban teljesen lefedi a piacot. hisz nekik 1080 Ti től az 1040 ig lesz kártyájuk, már októberben. tehát pont ők csinálják meg a teljes generáció váltást, míg az AMD egy ilyen felet próbálgat, de 460 nagyon gyenge lett a 470-480 meg szinte egy kategória, kb 970 szint mindkettő. Annyi csak a különbség, hogy NV a felső kategóriába nyitott, AMD meg közepén, de már rég kint van ugye az 1060 is tehát ezért nem értem ezt a dolgot amit írsz, míg AMD januárban jön a 490 karival elméletileg.
1050 megjövetelével szerintem nagyot fognak kaszálni, mertz ha lehet hinni a meséknek akkor bőven 960 szintű lesz, 4 Gb rammal és 160-170 dolláros árral. Szerintem tarolni fog vele, de majd meglátjuk. Ennél jobb Online FPS kártya nem igen kell most mert ez az 50-55 ezer körüli ár és a 960 -970 közötti teljesítmény lehet az, amit most keresnének ezek a casual gamerek. meglátjuk -
válasz
Raysen623 #55 üzenetére
Amúgy egyetértek veled, azt elfelejtettem odaírni
. legnagyobb gond azzal van , hogy a keresetünk nem nő arányosan az árakkal meg az adóval, ami EU ban az egyik legkisebb ( kereset ) adóban meg a legnagyobb.
Játszok COD ban 2 sráccal, Angliában élnek. mikor kijött az 1080 rohantak első héten venni. Mondtam nekik , hogy ez rohadt drága, de nem igazán foglalkoztak vele, pedig nem kiemelkedően keresnek, csak átlagosan. Ez a hobbijuk,. enni-inni -tankolni-öltözni simán van pénzük, ez meg ilyen extra, nem a családtól veszik el úgy mond.Nálunk sajnos a hétköznapi megélhetés is sokszor gond. Szóval ez inkább csak nálunk ekkora gond. Na mind1, nagyon off, csak mondom leírom -
válasz
Raysen623 #55 üzenetére
Na igen de a megjelenésekor felső kategóriás teljesítményt nyújtott, azért írtam a 780 TI-t. az nem 100 k volt akkoriban , hanem vagy 150-160.. Most ugyan azt a teljesítményt kapod meg 80 ezerért mint ezelőtt 2 éve 100 ért
csak akkor az még felső kategória volt most meg közepecske.
és ez mind2 gyártóra igaz .
-
válasz
Raysen623 #51 üzenetére
Döbbenet volt az ára? 100 K volt debütáláskor és sok játékban hozta a 780 Ti-t nem volt az rossz vétel anno
Kb olyan mintha most az 1060 hozná a 980 Ti-t .
Az árazás nem csak zöld stratégia, kint is drágább már a 480 8 GB mint az 1060 6 GB, nálunk meg már nem is beszélve. Sajnos, ezt hozzá teszem, jobb lenne ha egy árban lennének. -
A Titan x verziók pl 9xx nél is túlárazott, egyfajta presztízs színvonalat képviselnek.( ugye ott 12 Gb ram stb amik felesleges, kihasználatlan dolgok voltak, a Ti verzión csak 6 Gb volt)
A Sima Ti verzió a hétköznapi halandóknak tervezett ( erős túlzással persze) csúcs gamer kártya. 340 ezres árral szemben jött anno TI verzió 240 ezerrel és alig maradt el 5 % teljesítménnyel a Titan X től.Pascal Titan x annyira durva paraméterekkel érkezik,( majd 60 % kal gyorsabb lesz mint az az előző Titan ) hogy megint csak egy elérhetetlen kategóriát fog képviselni, igaz csúcs szörnyeteg lesz, el is vették a neve elől a GTX jelzőt., mivel a Titan sok olyan funkciót fog tartalmazni, ami játékhoz felesleges de gépi tanuláshoz viszont fontos.Tehát hivatalosan a GTX családban a csúcs kategóriát nem a Titan fogja képviselni, hanem az 1080 TI, ezért egy fontos kártya lesz az Nv szempontjából. A Titan x kártyák most már egy külön termékcsaládot képviselnek.
Elméletileg a Titan x és az 1080 között 40% teljesítménykülönbség lesz, amibe simán belefér egy 1080 TI.
Az 1050 megjövetelével akkor már teljes lesz a termékpaletta. De ez itt nagyon off már, főleg egy Radeon hírnél, csak a kommentedre reagálva írtam le ezeket a dolgokat, hogy nem véletlenül fejlesztik az 1080 TI kártyát. -
Ezt nem igazán értem, mindig is finomhangolhatta a Ti kártyáit, vagy bármelyiket, ez soha nem függött a konkurenciától. Érdekes dolog trollkodásnak nevezni azt, ha jó kártyái vannak vagy ki tudott hozni egy teljes gent és ez miatt lépéselőnyben van, miközben a konkurencia előbb jött ki a saját generációjával.
Vagy azért trolkodásnak hívni amit csinál mert" nem kell erőlködnie", hogy jobb legyen.( nem mintha te látnád, hogy ez mögött milyen munka van) Azért sikerül nekik még így is miden szinten az előző gen egy kategóriával feljebb lévő kártyáját megfogni. ( 1060 ugye 980 szintű éppen, alacsonyabb fogyasztással, gondolom ez mögött is munka van, nem pedig csak úgy kipattant a gyárból. )Az talán nem az ő hibájuk szerintem, amit leírtál, hanem az AMD feladata, hogy kihozzon ilyen szintű kártyákat. így kellene működnie minden hardvergyártónak a világon. Ettől függetlenül májusban jön a Volta a felső kategóriába, szóval nem nevezném ezt "ülök a babérjaimon "szituációnak. Továbbra is fejlesztenek és nem látom, hogy bármiben akadályoznák az AMD-t, hogy kihozzon egy 1080 Ti szintű kártyát.
még egyszer írom, nem flamewar, de nem tudom hova tenni az ilyen hozzállást. Gondolom akkor a Toyota is troll, mert sokan próbálják az ő szintjüket elérni a világon , csak nehéz. -
PCX nél most is 85 alatt van a mini,[link] Iponnál is 90 alatti [link], igaz csak pár százassal, az olcsóbb 1060 kártyák közé sorolható
Innen[link] indult a beszélgetés fonala ahol nem konkrétan a miniről volt szó, hanem általában arról, hogy olcsóbb az 1060 nálunk mint a 480. Erre szúrtam be a linket. 85 ezerért nem rossz az a kártya sem, bár nem a leghalkabb, de bírja az OC-t. -
Szerintem most is van annyiért ( majdnem) 85 K és nem mini
[link]
Az Armor és az OC között nagy különbség van hűtésben. AZ Oc ban sima 1 hőcső van és nincs hűtve a memó. Az Armornál és a Gaming változatnál több hőcső van és hűtött a memó ( legaláb is Nv nél) valamint dupla golyós a venti, míg a sima Oc verzióban nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest