Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
-
törölt tag
Nemtudjátok véletlenül, hogy ilyen pipával rendelkező golyós fiókcsúszkát hol kaphatok személyesen?
http://www.butoralkatreszbolt.hu/webshop/fioksinek/337-billentyzet-tarto.html
-
Sutty66
tag
Szerinted a beépített micro, sütő, hűtő, főzőlapok nem elektromos készülékek? Ráadásul van ami kimondottan melegnek nevezhető ezek közt. A szabványokban biztos igazad van de mivel ezek a komponensek sok külön külön szabvány szerint készültek és egyikre sem kötötték ki hogy kizárolag fém házban alkalmazható. Amugy a házak többsége meg müanyag (igaz nehezen gyullad) de aztán nagyon tud égni
Gratulálok a tervező, kivitelező, embereknek és a kreatív gondolkodásuknak.. Ez viszi előre a világot nem a tömegtermelés.
-
Nahoten
csendes tag
Elektromos berendezésekre szigorú szabványok vannak érvényben. Magyarországon a CE minősítés kötelező. Hát erre a házra soha nem adnának.
Ha ettől eltekintünk a helyzet akkor is a következő: Elektromos berendezés tervezésekor az alapállás, hogy bármikor bármi kigyulladhat. És ez tényleg így is van.
Látszólag egy PC nem tűzveszélyes, de ennek megítélése nem ránk van bízva. Láttam én már lángoló PC-t, amiből úgy jött a füst, ahogy a ventilátor bírta kinyomni.A fa, vagy bármely éghető anyag ilyen környezetben elképzelhetelen.
Beszélhetnénk az így kiinduló tűz által okozott károkról. Ha ez a ház kigyullad, a teljes felelősség a készítőjére hárul, mint nem szabványos elektromos berendezés készítőjére. Ha a saját családi házát égeti le, akkor még a biztosító (amelyik úgysem akar fizetni) is visszautasíthatja a fizetést erre való hivatkozással.
Száz szónak is egy a vége: Az elektromos berendezések készítésének megvannak a szabályai. Fa alkalmazása ezeket a szabályokat súlyosan sérti, tehát felhasználása tilos!
-
BPeetya
csendes tag
Nem akarok okoskodni, de ha nem valami elektromos zárlat okzza a tüzet akkor ez a ház soha nem fog kigyulladni! A gyulladáspontja kb 200 Celsius fok körül van.
És mellesleg meg a ház igen jól sikerült!!!!
-
kelzsoca
félisten
Már én is régóta gondolkozom fában, vagy az asztali pc elő és felső része lenne fából (cm 690) vagy egy külön kis atomos konfignak lenne készítve valami egyedi kuckó
-
Nahoten
csendes tag
Veszélyes közzétenni ezt a faházat.
Kísérleti, vagy deszkamodellnek alkalmas, de életveszélyes.
Semmilyen elektromos berendezést nem szabad faházba építeni, mert tűzveszélyes.
Senki ne kövesse ezt a pédát, mert tűz esetén komoly gondjai lennének belőle.
-
Sennalacy
aktív tag
A végén kiderül, hogy minden második embernek faháza van, csak nem szólt róla!
Én az íróasztal felső fiókjába aplikáltam be. 3 oldala fém maradt, a 3 külső pedig fa úgyhogy kívülről nem tünik fel. A proci vízhűtésen van de mivel a készítés előtti netes olvasgatás során felhívták a figyelmet a faházak rossz hővezető képességére ezért még kb 6 venti gondoskodik belül a megfelelő levegőáramlásról. Nálam egy éve működik gond nélkül így.
-
Gergo88
tag
szerintem szép a cucc, én egy kicsi lakkot tettem volna rá hogy ne legyen ilyen fakó, de az már részletkérdés
-
varga911
senior tag
Nekem cirka 2 éve van egy fekvő faházam full vízhűtéssel, mégse csináltam belőle hírverést...
-
Face8814
őstag
Szép igényes darab! Ráadásul egyedibb már nem is lehetne.
Bár nem az én ízlésvilágomat tükrözi, de minden elismerésem a készítőnek. -
Revox66
tag
Szerintem jó, és szép lett
Nagyon tetszik!!!!
-
zed1983
őstag
áh ez nekem nem jön be sajna
-
v.tom
őstag
Tényleg szépen kivitelezett ház ez, de az az igazság, hogy nem éppen egyedi... Nagyon sok hasonlót lehet találni a neten... (Persze most nem webshop-okra gondoltam nyilván). Szerintem ezt nem feltétlenül kellett volna lehozni a hírek között. Ezzel nem becsmérelni szeretnék persze.
-
simonzé
addikt
Nagyon egyszerű, és igényes kivitelű. A nappali dísze kategóriás cucc.
Nagy gratula!
(Az én konyhapult aljára csavarozott passzív P3 netezős gépem kevésbé szép. -
Womb
senior tag
Faszán néz ki nagyon, nemesen egyszerű lakásdísz.
Grat! -
glutamin
őstag
Ráadásul a tömör fenyő az vetemedik is rendesen, tehát nem is igazán alkalmas az ilyesmire. Ha meg olyan bútorlapot használnánk, aminek valódi fa felső rétege van az megint nagyon sokba kerülne. Amúgy én is nagyon szeretem a fát, a lakásba is ahova lehetett valódi fa bútorokat vettem.
-
proci985
MODERÁTOR
hm, ilyenen gondolkodtam énis mostanában (a Cosmos jó, de 1500kmre van épp tőlem), szóval egyszerű megmunkálhatóság, testreszabhatóság.
ötletek még a sorozatgyártás előtt: ez természetesen egy picit normálisabb verzióhoz lenne alap, ugyan filléres tételek, de összességében macerát jelentenek amire az usernek nem is biztos, hogy van szüksége. tehát, nem codegány szint
.
tápot rakjátok be alulra. be elé egy _minőségi_ porszűrő és ennyi (boltba 200-300ft). nálunk televan állattal a lakás és még ígyis kibír pár hónapot, de tömődéshatárt nem próbáltam természetesen. a tápkimeneti rész annyira nem szép, ezen egy custom rács segíthet. ja és ha belefér, 8pines hosszabbítót includeolni a házzal, mert különben a sok VérPisti sír (ha nem, akkor legyen raktáron!). táp alá kerüljön gumibak is.alulra jöhet még mondjuk 2 12es venti, ehhez a ház alját picit meg kell emelni, hogy kapjon levegőt. ha nincs ötlet hogyan, érdemes megnézni pl egy klasszikus komódot. eléjük ventiszűrőt. két venti min 120m3/ht tud mozgatni halkan leszabályozva óránként, ennyinek elégnek kell lennie.
aztán, mivel meg van emelve a ház, a gép aljába mehetnek a vinyók, ld antec p182, esetleg a CM cosmos megoldása is jó szellőzés és zajszigetelés szempontjából. olyan 6 hűtött vinyóhely elég.
efölé jöhet az alaplaptálca. mivel ezt amúgyis donorból kell kioperálni, egy kihúzható alaplaptálcáért (amin a proci mögött van lyuk, hogy a merevítősöket is egyszerű legyen feltenni) minimum imádni fogják az eladót. esetleg emögé be lehet eszkábálni egy kis 100x10es ventit (ld CM 690 80x15ös), ha nagyon félünk az elszíneződéstől a procfoglalat másik oldalán.
ház tetején meg igény szerint lehet egy erősebb kilépő 120 proc mögött (leszűrőzve), vagy egy mögötte függőlegesen és kettő vizszintesen (leszűrőzve, és szépen rejtve... a szűrő azért kell, mert az az átkozott por felülről ha nem megy a gép beleesik ám a belsejébe...). adott esetben jöhetne majd az 5centivel magasabb, vízhűtéskompatibilis rendszer is, felül 3 ventihellyel (adott esetben megerősített vázzal a nehéz alkatrészek miatt).
ja és a szélesség/hosszúságra ügyelni. 165mmes belső magasság legyen meg, ha már extremitásokban gondolkozunk (TRUE/HR01 ekkorát igényel, hossz az extra vidkarik miatt kellhet... bár ha már úgyis számítunk azokra, akkor EATX támogatás esetleg?;>)
esetleg ha nagyon extrémet akarunk, akkor a szigetelést két furnérlemez közé nyomott alu csíkkal is megoldható.
hangszigetelő anyagok pedig jöhetnek belülre.
konzekvencia: ez így nagy lesz, nehéz lesz és drága lesz, cserébe jól fog szellőzni és halkság szempontjából az élvonyalban lesz.
amire mindenképpen ügyelni a második kép alapján: a vinyók igy besülnek a fenébe. nem tudom a Codegennél mit szívtak amikor jött az ötlet, de ez egy vinyógyilkos kialakítás. eléjük egy venti nem ártana ( még ha alulról/oldalról is szivná a levegőt)..
nekem baromira tetszik mindkét ház (az első codegenes bekapcsológombja márcsak WTF kategóriában is
), a témából meg még akár nagyon jó dolgokat is ki lehetne hozni.
il a fenét, ki is lehet, ld Leslie_K fórumtárs reseratorral hűtött húzott íróasztala (álcázás, hangszigetelés céllal építtetve). meg a közben linkelt képeket...
-
Nem lenne rossz ez a faház, csak hát szebb formákat is bele lehetett volna rakni abba az MDF lapba. A szellőzést is simán meg lehet oldani pár szépen kifúrt lukkal, vagy farácsozattal (ahogy a belinkelt példákon is látható). Szóval azért van még mit dolgozni ezen, és hát a sorozatgyártáshoz egy reális (megfizethető) áron is el kéne gondolkodni. Amúgy is csak addig érdekes egy ilyen, amíg egyedi!
-
vottokar
senior tag
válasz
#56573440 #82 üzenetére
A második link most már bejött, köszönet érte. Nagyon szép az is, de nekem valahogy a sangaku jobban bejött, pedig nem is vagyok távol kelet mániás!
Természetesen csak a megfelő környezetben jönne ki a szépsége, egy mai occsó, tucat műanyag bútoros szobába nem passzolna. De nem is oda készült, gondolom...
-
törölt tag
-
Neovenator
senior tag
Na, ez legalább Faház...
-
törölt tag
Gratulálok a készítőnek, nagyon tetszik a ház!
Ahogy a többiek írták, a szellőzésen még lehetne javítani, de ha komoly a sorozatgyártási szándék, gondolom úgyis rengeteg mindent át kell alakítani.
Egy kisebb gépet ebbe is simán bele mernék szerelni. Annak idején gondolkodtam egy hasonló, de alacsonyabb konstrukción, s az utolsó pillanatban találtam meg a Lian Li PC-A05-ösét, így arra esett a választás.
-
vottokar
senior tag
válasz
#56573440 #49 üzenetére
az első linked sajnos nem jött ve, de a második az fantörpikus. Mondjuk gondolom több havi fizetésem az a házköltemény. De lottóötös esetén ez is a beszerzendő dolgok listájára kerülne.
De hogy hozzászóljak a mi házunkhoz is. Jó lenne a külső nézeti képet is a második verziós gépházéra lecserélni. Mert szerintem az szebb. A codegány első "diszítő"? elem, gomb blokk nem épp egy szépség az elsőn!
-
WD40
aktív tag
Jah, a cikkhez: a bútorlap, a farostlemez, és az MDF 3 külön dolog.
-
WD40
aktív tag
Basszus, két hete dolgozok én is egy fa-gépházon, erre már itt van egy ilyen hír.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
fekeandras #70 üzenetére
...el se merem mondani..
-
fekeandras
őstag
válasz
GumisPeter #69 üzenetére
HRP-ben láttam ilyet anno kirakva.Meg sem mertem kérdezni mennyibe kerül...
-
GumisPeter
senior tag
válasz
fekeandras #63 üzenetére
Lanpartyra én se vinném egyiket se 33 kg feletti mindkét gépem.
-
bartucc
addikt
válasz
fekeandras #63 üzenetére
Nem rossz ház, a porche házat máskor is néztük spannal, nagyon tetszetős, de sztem porche árban van
-
válasz
GumisPeter #62 üzenetére
az biztos, bár ezt csak Hulk dobálná max.
fekeandras:
Lehet ezzel, csak targoncával kell menni. -
DEV_NULL
őstag
válasz
GumisPeter #59 üzenetére
Remek!
Még annyit, ha Te az általad linkelt házról nem mondod meg, hogy az fa, akkor elég erős gondok vannak a szemeddel.. -
válasz
fekeandras #56 üzenetére
Az a gránit nem lehet egy lepkesúlyú versenyző.
De legalább jól hűt.
-
GumisPeter
senior tag
Nem áll jól?????
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Csakénvagyok #55 üzenetére
támogasd a srácokat és vásárolj egyet tőlük
fekeandras: attól, hogy nekem nem tetszik, másnak (többek közt neked) még tetszhet, de én nem próbálom bizonygatni, h az én ízlésemnek megfelelő házak mennyire jók.. linkelhetek neked pl egy CM vagy LIAN LI házat
GumisPeter: neked is uezt tudom mondani..
-
fekeandras
őstag
" de szvsz nem áll jól egy pcnek a fa külső. "
Hát azért ezt nem mondanám.Fantasztikus dolgokat ki lehet hozni fából:
klasszikus stílusú fa ház
modern fa ház
fa számítógép HÁZDe nem csak fából:
Csupán kreativitás kérdése a dolog.Engem a PH!-s cikkben szereplő első ház pont az egyszerűségével és letisztultságával fogott meg.Szerintem teret kell biztosítani azon embereknek akik veszik a fáradságot és belefognak valami hasonló projectbe.
-
N-vidi-A
őstag
Jó cucc, de nem máséhoz kell viszonyítani, hanem jó és kész!
-
DEV_NULL
őstag
Az lett volna a lényege az 1. hsznek, hogy szerintem pl bacsis jobban megérdemelné ezt a figyelmet.. Jön egy srác, csinál egy házat és egyből ph post lesz belőle, míg mások elég régóta csinálják a jobbnál jobb logoutos teszteket - írásokat, időt, energiát, esetenként pénzt sem sajnálva, mégis írásaik elég hamar feledésbe merülnek, miután lekerültek a címlapról. Természetesen ezzel nem a ház készítőit akarom kritizálni, a munka valóban jó, szép, eddigi legigényesebb, de szvsz nem áll jól egy pcnek a fa külső.
-
GumisPeter
senior tag
Üdv
Kezdetnek nem rossz!
Sajnos valóban sokat ront a munkán az anyagválasztás.
Én úgy vagyok ezzel a modding kérdéssel, hogy ha már belefeccölünk munkát, nem is keveset, érdemes inkább lassabban,drágábban de igényesen dolgozni.A natur fa előnyösebb, pontosabb illesztést, tartósabb munkát eredményez.
Az összes él elcsiszolható, míg a foliazott lapokon ez lepattan, később leválik.
Nem beszélve az összképről...A hűtés tényleg sarkalatos pontja ennek a gépnek.Én az alsó lapot agyonperforáltam volna és oda a ventiket, hogy a friss levegőt szippantsa be lentről, a tetővonalban meg valamiféle ablakot nyitottam volna, hogy a meleg levegő a legegyszerűbb úton ((felfelé) távozzon a házból.
A belső képen is lehetett volna kicsit szépíteni, a kábeldzsungel eltüntetése egy egyszerű falappal, amire az alaplapot lehetett volna rögziteni és ez alatt szépen elvezetni a kábeleket.
De összességében gratula a készítőnek, Ez legalább nem egy átalakitott gyári ház.
Ugyanakkor javaslom, ha kicsit módosítottad a gépet, feltétlen nevezz be az idei MTH versenyre, amely új szervezőkkel, és remek támogatókkal várja a hazai moddertársadalmat.
Csendben megsúgom, az idei indulók mindegyike a Microsoft Magyarország jóvoltából egy WIN7 oprendszert kap ajándékba!
További infót innen: -
-XadAnuX+
őstag
Gratulálok nagyon szép!
De valahogy nekem nem lenne ideális, az anyaga miatt. -
törölt tag
egészen szép kezdeményezés, de ha már építünk akkor szerintem fontos lenne hogy azokat a "hibákat" amiket a gyártók elkövetnek itt kiküszöböld. gondolok itt a szellőzésre ahogy lennebb is írták lehetne lent a táp, esetleg lent az aljában rács, ventivel, tetőre dettó, kábelek rendezhetősége, és még lehetne sorolni. ilyenkor lehet bebizonyítani, hogy a gyártók által prémium szolgáltatásoknak titulált extrák filléres, bagatel, bárki által megvalósítható dolgok.
a sorozatgyártás meg érdekes kérdés. ennél bonyolultabb felépítést is simán lehetne tömegtermelni, de necces itt a fa, az átlag usereket a hideg rázná hogy kigyulladhat. a laikusnak meg magyarázni lehet de meggyőzni soha.
ha már fa ház akkor a két kedvenc az eazo és a sangoku ami a bit-tech egyik legjobb gépe szerintem
-
Most komolyan úgy csináltok, mintha az alaplapok csakúgy ki szoktak volna gyulladni maguktól. A légszáraz fa gyulladási hőmérséklete mintegy 230 °C. A maximum, amire a legmelegebb cucc a gépben, vagyis a videókaresz felmelegedhet belülről, talán 120 °C, de akkor már bőven sokat mondtam. Érintésvédelem kérdése egyértelmű, hisz fa. Hővezetés sem nagy ügy, a meleget nagy részét általában a ventik keltette légáramlat viszi ki, nem a fém ház nagy hőleadó felülete. Maximum több lyuk kell rá előre is, stb. Földelés van a tápban. Elektromágneses zavarok persze megint egy fontos kérdéskör, de nem kell túlértékelni a dolog jelentőségét. Egy ferritgyűrű a vezetékekre megakadályozza, hogy a mobiltól reseteljen a gép, a Spread Spectrum bekapcsolása a BIOS-ban pedig a nagy elektromágneses interferenciák kialakulását előzi meg.
Egy ilyen fadoboz elsődlegesen dísznek való, mert igazán tetszetős, jól mutat a bútorok között a szobában. Nem tuningmoddereknek való, akiknek karácsonyfaszerű fényáradatban úszik a házuk. -
Cyberb0b
tag
Tapsvihar
-
Tomi_Sci
őstag
Egyet kell veled értenem, egy szakimunka igazán tetszetős házat szült volna
A tálcás megoldás nem hülyeség, én is gondolkoztam rajta hogy összerakatok faterral egy fa házikót. A hűtést pedig flexibilis papir(szeru) csatornakkal oldalnam meg, kivezetnem oket hatulra, es ott szivná a venti a levegőt bele. Illetve a oldalt a plexin is lenne egy nagy venti. Egy merészebb elképzelés szerint az aljára egy merev porszurő kerülne és az oldalai lejjebb jönnének mint a szűrő, ivesen a négy sarok a földre érne. (persze lenne benne merevítés) és alulról szivna tiszta levegőt a cucc. Árnyékolásról még nincs elképzelésem.
-
vitya30
csendes tag
Sziasztok.
Igaza van Einsteinek.
Idézem:A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.Kedves Feltaláló,nem azért nem készített még senki faházból számítógépet,mert nem jutott senkinek eszébe.Döntően befolyásolja a gép élettartalmát,hogy milyen anyagból,van a ház.
Legolcsóbb megoldás,a fém Miért?A fémek jó vezetők, bennük a hőátadást döntően a szabad elektrongázban levő elektronok végzik. A fémek általában ezerszer jobb hővezetők, mint a nemfémek, pl. az üveg vagy a fa.
Ráadásul fa az éghető, a fém nem.Otthonra nagyon,tömeggyártásra,biztonsági szempontból alkalmatlan,mivel egyre nagyobb gondot jelent,a számítógép hűtése,ezt a fa éppen gátolja,hisz nem jó hővezető,ezért konzerválódik a hő a gépbe,ami nem tesz jót a számítógépnek,hisz alkatrészeknek,az élettartalma függ,hogy ,mennyire melegednek fel tartósan.Valahogy több ventilátor kéne,mert a fa nem vezeti el a házban keletkezett hőt.
-
Devid_81
félisten
Remélem egy "vevő" sem olvassa ezt a hírt/topikot
Így is olyanokat akarnak, hogy sokszor csak nagy pislogások vannakDe azért jól hangzik.
Egy sata DVD irót kérnék, lehetőleg N*C márkában, és fa házba lesz.
- lakkozott parketta vagy hajópadlómintás előlappal tudok most csak adni...ááh van még egy cseresznye fa borítással is... -
rudi
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #16 üzenetére
Ha anno lett volna Logout, akkor biztos, hogy Winner_hun gépéről is írtunk volna, attól függetlenül, hogy ő nem tervezi sorozatgyártásig csiszolni, ami azért ad egy új dimenziót a dolog komolyságának. Hasonlóan jó Logoutos cikkeket - mert van belőlük bőven - láthattok majd ilyesmi formában megjelenni a PH-n. Itt még nagyobb nyilvánosságot kapnak mint a Logouton.
-
juliabrilke
veterán
Hangszigetelés szempontjából lehet, hogy jobb. De külsőre nekem nem tetszik (annak ellenére, hogy szépen megcsinálta.)
-
freddirty
senior tag
Kinézetre nagyot tetszetős! Mindenesetre sorozatgyártásra ill. hosszú távú használatra én nem tartom alkalmasnak.
Nem a zavarszűrés/fémkalicka hiánya miatt (júl elműködik egy számítógép ház nélkül "csakúgy" mezítelenül), inkább a hőátadás miatt. A fém jól vezeti a hőt a fa(MDF) nem. Hosszú távon az MDF deformálódhat a hő miatt, ráadásul ugye leválhat a fólia. A kevésbé jól hűtött részeken (pl. proci alja) pedig barnulhat is a ház.
Szóval szépszép de nekem nem kéne ingyen sem... -
JoeYi
őstag
mondjuk a második ház simán mehetne sorozatgyártásba, a'la KiKa, gyönyörű lett, bármelyik igényesebb otthonnak éke lehet. (kíváncsi lennék, hogy a hangokat elnyeli, vagy mélyítve erősíti)
Az első annyira nem nyerő, főleg nem azza la codegen koppintott gombbal az elején. Amúgy jöhetne egy htpc változat is
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
LackoMester #23 üzenetére
Azért mondtam úgy, hogy meghagyni a fém vázat, szal az oldallapokat, tető részt, és az elejét megcsinálni fából.
Segítségem lenne hozzá, csakhát az idő, meghát a faanyag ára...
-
Devid_81
félisten
Ne csináljátok mert jönnek majd itt nekem, hogy adjak faerezetes előlappal DVD írót
Így is ez a fekete-fehér mánia is sokszor idegölő...mert neki szürke háza van, most akkor mi legyen...mekkora gondokkal küzdenek azért egyesek -
törölt tag
Jól néznek ki, de ATX-ben nem kéne, túl sok a kompromisszum. Viszont amiben látnék fantáziát, az itx-es megoldások. Eleve drágábban lehet őket eladni, és az atom proci miatt sincs gond a hűtéssel, tápot lehet kívülre rakni, hátra meg egy min 12-es venti, aminél ki kell tapasztalni, hogy milyen fordulatszám kell neki az ideális hűtéshez. Tv mellé, vagy telefon mellett routernek jól nézne ki. Csak az motoszkál bennem, hogy mennyire lenne tűzveszélyes egy ilyen ház?
-
csimav
őstag
Grat. a készítőnek. Én lefújatnám vmi festékkel.
-
CsíkosMókus
aktív tag
Ez így belülről elég nulla, hiába néz ki jól a külső.
Szellőzés nélkül nem eladható, és most hova vágsz rajta lyukat? -
smkb
őstag
Számomra onnantól kezdve teljesen értelmetlen az egész hogy fóliázott mdf lap. Ez így nem fa ház. Tapintásra műanyag, mert az a külső bevonat, tehát nem látom mi értelme. Egy mezei sallangentes fémházat is le lehet fóliázni faerezetű fóliával és akkor épp itt vagyok. Nem fikázni akarok, de ennek akkor lenne értelme, ha pácolt fenyő, tölgy stb-ből lenne, amire ha ránézek is látom hogy fa, ha hozzáérek is érzem hogy fa. A kettő közül mindegyikről sugárzik ránézésre is, hogy fólia.
-
mallory303
csendes tag
Az ötlet remek, kár hogy a formatervezése olym mint egy 1500 Ft-os dzsunka PC-nek...
-
finest
addikt
Szerintem a belsejében lehetne egy fém tálcát tenni, amit a PCI slotokkal együtt ki lehetne húzni. (*R) Venti is kellene rá, a táp lehetne alul, a meleg levegőnek meg egy venti a tetején, de legalábbis egy lyuk, h távozhasson. Így nem csak érdekesség lenne, de innovatív is. Az alulra szerelt venti értelmetlen, mert az összes port felszedi a padlóról és beszívja a házba, bárhol jobb helyen lenne. A mostani állapotában a ház csak hat összeragasztott MDF lap, kodegányház fából.
-
Jah, nem úgy értettem, hogy beírtál, hanem, hogy a témához illően, hogy kerültél szóba.
Amúgy nem tudom, de szerintem sokan használjuk gépünket levett oldallappal, szal, ha úgy jó, akkor ez így is tökéletes lehet. A kritikus pontokra, vezetékekre ott a ferritgyűrű mondjuk, meg belehet kapcsolni a Spread Spectrum-ot is.
Különben is tuningversenyeken nem zavarja a gépet a háznélküliség? Gondolom van ott is mindenkinek mobiltelefonja. Maximum majd agyrákot kapunk, na és? -
Gergő_
őstag
Engem ez a műanyag kapcsoló nagyon irritál és az odd-t is illet volna fóliázni.
Ajtónak én személy szerint valami redőnyszerűt vagy plexit tudnék elképzelnihackeeeee:
fejedbe fordult?nem inkább fejedben?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Csakénvagyok #16 üzenetére
És tényleg...
Csak ő a fémre pakolt parafát, azért nem teljesen ugyanaz.
-
Xirtam
veterán
Hát nemtudom, vízhűtéssel még el viselném! De így rettenetesen melegedhet!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
LackoMester #10 üzenetére
Ez tényleg nézőpont kérdése, hogy kinek mi tetszik. Aki tud bánni a fával, az tud csinálni szép dolgokat. Egyszer kétszer nekem is megfordult a fejembe, hogy csinálni kéne, a bútorhoz illő házat fából, csakhát mahagóniból nem pont a legolcsóbb lenne ilyet csinálni, ígyhát letettem róla. Mondjuk az én tervem az egy lecsúpaszított vázra került volna, ahogy már írták lejjebb is.
-
bolvar
senior tag
szerintem tök vagány
én mindig is egyedi házakat vásároltam és ez a fa ház is vagány
.de csak fejlődjön szépen a dizájn lehet még a köv házam egy ilyen szépség lesz
-
Nimrod
addikt
Nekem úgy rémlik, hogy Winner_hun is csinált már fából házat. Talán rossz a memóriám?
-
LackoMester
addikt
nemigazán tetszenek ezek a modding fa házak
Maradok a klasszikus fémnél....de minden elismerésem a készitönek...
-
Na, most nem tom, hogy került elő hírtelen Bacsis, bár neki is nagyszerű írásai vannak, ez tény. Bár ezt a reklámot én sem értem, meg fura tényleg, hogy ezt a belsőt nem is ebbe a házba rakták.
-
Akybron
aktív tag
Hogy bejön, vagy sem, az egyéni izlés kérdése.
A munka valóban minőségi, azzal semmi probléma.
Ami bennem is felmerült a sorozatgyártással kapcsolatban, az a zavarsugárzás és zavarvédelem kérdése. Nem véletlenül zárt fémdoboz egy számítógép.
Olcsón lehet elektromosan zárttá tenni pl. alufólia beragasztásával. A levehető oldallap okozhat kis fejtörést, de megoldható.
Én inkább egy egyszerű fém ház köré építenék fa burkolatot (a műanyag előlap is fára lenne cserélve), így az elektromos dolgokkal nem is kéne foglalkozni. -
Ez a cikk megérdemli, hogy lehozza a PH!
(#1) DEV_NULL: Lehet neked nem tetszik, de kivételesen igényes darab.
Amúgy bacsis rulez. -
tothbe
addikt
nem rossz ez a ph! hir, de azért az hiányzik belöle, hogy a külsö és a belsö pont nem ugyanazt a gépet, hanem a két külön verziót mutatja.
Amúgy a meleg lehet tényleg a legföbb ellenfele ennek a konstrukciónak is, mert az az 1 venti nem valami sok, ráadásul a kifelé szálló hő is csak a tápon át tud távozni, legalább egy rács lehetne a tetején, mert igy a táp egyrészt igen hangos lesz másrészt hamar tönkre is fog menni. -
EczkE
veterán
nekem bejön
-
DEV_NULL
őstag
Hihetetlen mennyire fel lett kapva ez a ház, totál nem jön be se az 1. se a 2. verzió..
Érdekes, hogy megért egy ph postot is, minek ez a hírverés? Bacsis munkásságát sokkal többre tartom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest