- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Nem tudom
Egyébként konkrétan nem utálom a Diablo-t. Önmagában nem egy rossz játék, nincsenek tényszerű hibái.Én egyénileg gagyinak és unalmasnak (talán ezek a legjobb kifejezések) tartom, de ez ugye csak szubjektív.
Szóval a Diablo-t, ha szidom, akkor azért teszem, mert nekem nem jön be. Egyébként ez a Blizzard produktumok esetén általában így van, mert bizonyos szempontból mindegyik igényes, csak nekem sok nem jön be közülük. Nem szarok, csak olyan szinten nem találják el az ízlésemet és elképzeléseimet, hogy ihaj.
Az más kérdés, hogy a Diablo-nak annyi köze van az RPG-hez, mint Fekete Pákónak a magyar érettségihez
-
Morden24
nagyúr
A Diablo nem is rpg (nem mintha konkrétan lenne összefüggés a csíkok és az rpg, mint stílus között).
A Mortal Kombat-ba is kell a piros csík
Amúgy meg ez csak szokás kérdése, meg rinya a régi dolgok változása miatt. Molineux meg ugyan ismert arról, hogy néha túl nagyot álmodik, de ettől még jobban bízok az ő koncepcióiban, arról nem is beszélve, hogy itt ráadásul igaza is van.
Mint mondtam, a számok (csíkok, whatever) máshogy nem reprezentálható értékeket, tulajdonságokat helyettesítenek. Ha meg tudják oldani jobban, akkor oldják meg jobban, szebben.
Jobbat mondok neked: a végtelen vagy bénán korlátozott inventory-t (pl. Dragon Age) is kidobnám a sunyiba. Oldják meg eszközökkel, járművekkel stb. Annak viszont semmi értelme, hogy a karakterem elvihet 10.000 kardot is (pl. Gothic), vagy azért ez irreális, úgyhogy lekorlátozzuk 80 darabra (Dragon Age).
-
Morden24
nagyúr
Ja, ezt nem tudtam.
Mellesleg viccet félretéve: nem. Mindkettő csak szükséges rossz, amit megfelelő játéktervezés esetén ki lehet váltani.
Egyébként a piros csíkot a legkönnyebb megoldani, egyszerűen vizuális reprezentáció szükséges a sérülésekről, tehát ez csak a grafika kérdése.
A kék csíkot már kicsit nehezebb, ott nyilván verbális közlés szükséges, pl. "I'm low on mana", oszt ennyi.A sok "legyenek reálisabbak a játékok" marhulás közepette ennek jóval több értelme lenne, mint a plazmaágyú és a tűzlabda fizikájának valós modellezésének...
Vegyék csak ki a francba. Egy rpg-nek nem arról kell szólnia, hogy kiszámolom az életerőmet. Ez a pen&paper rpg-k esetén egy kötelező rossz (mert valahogy vezetni kell a karakter statisztikáját), de a cRPG-kben teljesen felesleges.
-
Morden24
nagyúr
válasz
julius666 #13 üzenetére
Nem értem, ezzel mi a baj.
Az életerőcsík létének egyetlen oka, hogy kell egy grafikus reprezentáció az egészségi állapotról.Ha ez megvalósítható konkrét grafikai elemként, akkor az sokkal jobb, mint egy béna piros csík akár itt, akár ott.
Példának okáért stratégiai játékból már száz éve kivettem volna, mert a léte is ostobaság. Itt pedig, ha a karakterek/szörnyek rongyolódása jól meg van oldva, akkor mi a francnak hiányozna egy piros csík? Nem is értem... -
atike
nagyúr
Nem lesz HUD, meg életerő, meg semmi? Csak kolbászolsz...? Érdekes lehet....
-
julius666
addikt
Na, ezek szerint az lesz az új divat játékoknál, hogy onnan tudod hogy fogy a karaktered élete, hogy mész oszt' egyszer csak megpurdálsz. Mert hát ugye az életerőcsík az rontja a játékélményt, pfujj.
-
aram01
nagyúr
válasz
CriticalHit #9 üzenetére
elsőnek úgy olvastam: az agyatlan konzolosoknak
-
Morden24
nagyúr
válasz
CriticalHit #9 üzenetére
Jó, hát tény, hogy nem olyan agytorna, mint a PC-s játékok többsége
Itt még adott esetben párbeszédet hallgatni, meg olvasni is kell...
-
Def26
félisten
válasz
CriticalHit #9 üzenetére
Tudsz még ilyen jókat mondani?
-
CriticalHit
addikt
a konzol célközönségnek jó lesz agyatlankodásra, sajnos
-
pityeszka
őstag
Hát akkor egy nagy kaksi lesz!
-
Spectrum
aktív tag
Úgy érzem, hogy ez sem jön pc-re
-
leviske
veterán
És gondolom mindez a Natal miatt...
-
Def26
félisten
Bízni kell Molyneux -ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Tesla topik
- ZIDOO médialejátszók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest