- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- De mennyi az annyi?
- Magisk
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
cqr
aktív tag
Ha egy elfogult Apple fan lennék, akkor használnák más terméket?
Egy nyilvános kivégzésen nem sír annyit az elítélt, mint te azzal az sgs-sel.. ha valaki nem ismer még azt hiheti, hogy kb. mártírosat akartál csak játszani amikor megvetted.. Szóval ettől még olyan apple fan lehetsz, hogy csak na.. ha nem lennél az, akkor annak a 2k hsznek talán a töredékét ha beírod ebbe a fórumba.. : d
-
Everman
addikt
"Ugye nem arra célzol, hogy nem?"
Ha egy elfogult Apple fan lennék, akkor használnák más terméket?
Igen, favorizálom a termékeiket, mert per pillanat nincs jobb a piacon.
Ha egy kalapban nézed a hardvert+OS-t+szoftvereket+szolgáltatásokat amit az Apple egy csomagban kínál, akkor sajna nem tudsz másik alternatívát mondani, ami ezzel az ökoszisztémával képes lenne versenyezni.
Lehet, hogy egy konkurens termék egy-két funkciója fejlettebb, vagy máshogy van megoldva és jó pár embernek emiatt szimpatikusabb is, de összeségében mindenképpen kevesebb tudást, funkciót, értéket képvisel.Én úgy látom, hogy mindegyik mai mobiltelefon rendszer rendelkezik kompromisszumokkal, de az iOS az ami a legnagyobb felhasználóbázis számára elfogadható mederben tartja ezeket.
Igen, sok embernek fontos a mass storage, a bt fájltransfer, vagy az FM rádió, de sokkal-sokkal többnek fontosabb a stabil, megbízható működés, a hardverhez optimalizált OS, nagyon jó támogatás, a hatalmas mennyiségű, jó minőségű alkalmazás és szolgáltatás kínálat (és mára már a vírusmentesség is szempont lett).
Az iOS felhasználótábora átlépte a 200 milliót, aki azt állítja, hogy ennyi ember csak divatból választja ezt a platformot, az igencsak rossz úton jár.Ettől eltekintve én három konkurens platformnak is drukkolok, mégpedig a WP7-nek, a WebOS-nek és a MeeGo-nak. Per pillanat ezekben látok sok lehetőséget (a WP7 terjeszkedése év végén, jövő év elején meg fog ugrani, a WebOS, meg ha a HP valóban hozza azt amit tervezett, akkor eléggé drasztikusan jelen lesz minden hardverplatformon, hogy ismertté és elfogadottá váljon, a MeeGo meg konkrétan csak tetszik ).
Az Android egy lufi, ami szét fog pukkanni, mivel nincs erős kézben tartva a fejlődése, szoftveresen és hardveresen is annyira fragmentált megoldás, amit mostanra már szinte lehetetlen normális mederbe terelni. Nem véletlen, hogy a nagyobb gyártók csendben más utakat keresnek. A Motorola esetében saját OS fejlesztéséről pletykálnak, a HTC meg saját úton vinné tovább az Androidot. Hosszú távon nem hinném, hogy életképes lenne ez a platform így, ahogy ma ismerjük. A Symbianról meg ne is beszéljünk, halottról jót vagy semmit.
Szóval ennyit az én fanságomról
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz alamuszi #175 üzenetére
"Na ácsi akkor szerinted az összes samsung érdekeltség a félvezetőgyártástól a szórakoztató elektronikán, át a mobilkommunikációs részleget is beleértve"
Nem, kizárólag a mobil részlegekről van szó.
"motorola a minden hadi technikai részlegétől kezdve a félvezető részlegig, mindenével együtt"
Sajna a Motorola mindennel együtt is mélyrepülésben van: [link] ezt személy szerint nagyon sajnálom.
"vagy éppen a Sony Ericsson, komplett termelésével együtt, ha beleveszem a Sony-t az Ericssont külön"
"Ennyit írtam mire Te a nemzet APPLE hőse handras előtt, elkezdtél sértegetni. "
Sértegetni te szoktál én csak ironizáltam, amit két smiley-val is igyekeztem jelezni.
"Aztán csak nem SJ dobta ezt a grafikont? Kicsit sántít."
Nem, máshol is megtalálhatod az adatokat, lásd linkek, vagy itt egy összevetés: [link]
" ja persze nem azt szajkózom, amit az átlag bocs...."
Van egy olyan átlag, akik azt szajkózzák, amit te
-
-
cqr
aktív tag
válasz alamuszi #175 üzenetére
Abban valsz. teljesen igazad van, hogy félreértelmezhető a diagram. Természetesen a riválisok esetén csak a mobil "divízió" értékét becsüli fel. (Nem egy végtelenül pontos becslés egyébként, de valószínűleg a "megteszi" kategóriát eléri)
(Az eredeti cikk, melyben egyébként látszik a becslés menete is).
--
Egyébként természetesen nem csak "törvények/szabályzások/korlátozások" miatt nem venne meg a "liqiud-assets"-el összehasonlítható méretű céget az apple. Attól függetlenül, hogy elvileg egy annál nagyobbat is meg tudna.[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Na ácsi akkor szerinted az összes samsung érdekeltség a félvezetőgyártástól a szórakoztató elektronikán, át a mobilkommunikációs részleget is beleértve, a motorola a minden hadi technikai részlegétől kezdve a félvezető részlegig, mindenével együtt, vagy éppen a Sony Ericsson, komplett termelésével együtt, ha beleveszem a Sony-t az Ericssont külön, az apple az összesnél nagyobb, mindenestül szőröstül bőröstül.
Én Németországban dolgozom, ezt is leírtam már, ahol napi szinten angolul kommunikálok akivel lehet,
Én meg azt feltételezem, hogy ez amit belinkeltél alapvetően is félrevezető, mert nem értelmezi, hogy pontosan mire vonatkozik.
Ennyit írtam mire Te a nemzet APPLE hőse handras előtt, elkezdtél sértegetni. Mire gondoljak hogy nem egészen vagy megint pontos szokás szerint. Vagy csak nem vagy képes kommunikálni.
(#173) erdoke :
Nem hiszek abban, hogy az apple nagyobb lenne mobilkommunikációs központokban, mint egy Ericsson, bár megtudtam Everman kollégától, hogy az apple éppen most bárkit meg tudna venni, pl a Nokiát, Infineont de bárkit akit akar, csak egyszerű ostobaságból lopja a technológiát, mert megteheti.
Aztán csak nem SJ dobta ezt a grafikont? Kicsit sántít.
Okoskodó vagyok nahát, ja persze nem azt szajkózom, amit az átlag bocs....
[ Szerkesztve ]
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
cqr
aktív tag
Apple párti, hát igen, Samsung telefon és Wintel PC mellett garantáltan elfogult Apple párti fan volnék...
Ugye nem arra célzol, hogy nem? Á, biztosan nem, hiszen már más topikban "bevallottad" (nem mintha ezen bármit is be kellene, mert nyilvánvaló ). Csak elsőre úgy tűnt, mintha ironizálni próbálnál.
Csak tudod az a helyzet, hogy én magam is ugyanezt tapasztaltam a saját és ismerősöm készülékén is. Én még csak rendben lennék, mert eléggé Apple fan vagyok, de az ismerősöm inkább az Androidhoz húz, szóval a fenti szabály szerint nála nem kéne akadoznia
Találd ki ezt ki mondta. (Spoiler)
-
erdoke
titán
válasz alamuszi #171 üzenetére
Nem tűnne fel, hogy nem értesz angolul és/vagy a közgazdaságtan alapjaihoz (és emiatt nem is gondollak semmi csúnyának, ezért nem is írtam jelzőket), ha nem éreztél volna kényszert, hogy arra a bizonyos grafikonos hozzászólásra is írj valami negatívat, csak hogy egyensúly legyen az elképzelt világodban. Velem is előfordul sajnos, hogy beleokoskodok olyasmibe, amihez nem nagyon értek, vagy nem olvastam eleget utána, de nem rohanok le senkit ilyen témákban.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Everman
addikt
válasz alamuszi #171 üzenetére
"Nem egyértelmű, ennyi, az, hogy félinformációkkal manipulálsz"
Szó nem volt félinformációkról, csupán el kellett volna olvasnod a feliratokat a diagramon.
Bocs, hogy minimális angol nyelvtudást feltételezek arról, aki ide írogat (bár, ezt még a Google is gond nélkül fordítja)."Akkor ha te nem értesz alapszinten az autószereléshez, vagy a virágkötészethez az mindegy, hogy nem értesz alapszinten hozzá, neked hiányosságaid vannak az értelem szintjén."
Én speciel nem értek sem a virágkötészethez, sem az autószereléshez, ebből következően nem is írok ezen két szakma fórumába, és főleg nem oktatok ki ott senkit.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Már csak egy kérdésem van, te ha nem tudsz értelmesen válaszolni, akkor csak személyeskedni tudsz. Nem egyértelmű, ennyi, az, hogy félinformációkkal manipulálsz, az csak egy dolog, az, hogy nem vagy képes kommunikálni értelmesen az megint a te problémád, az pedig, hogy beteg vagy az meg egy pszichiáter problémája lesz.
(#167) erdoke:
Akkor ha te nem értesz alapszinten az autószereléshez, vagy a virágkötészethez az mindegy, hogy nem értesz alapszinten hozzá, neked hiányosságaid vannak az értelem szintjén. Hát ti aztán szupermenek lehettek.
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz brendoncsopi #166 üzenetére
Te most abból akarsz sportot űzni, hogy mennyi idő alatt bannolnak téged?
Utánad néztem itt a fórumon és meglepve láttam, hogy kemény 43 hozzászólásod fele arra ment el, hogy az Androidot szidod, a másik fele meg személyeskedő trágárság.
Most akkor ki is vívja azt a szélmalomharcot és mi ellen?
"Csak nézz körül a fórumban meg a saját életedben...utál majdnem mindenki,csak a tahó fajtád visel el."
Hát, jobban tennéd, ha nem magadból indulnál ki...
Valóban vívunk itt kemény szópárbajokat, de ettől én még nem tartom a vitapartnert sem ellenszenvesnek, sem másnak, amit te voltál szíves a fejemhez vágni.
Még téged sem tartlak annak, mert színesíted a fórum életét (bár a témában felmutatott tudásodat nem nehéz minősíteni). Az, hogy te ezt negatív "hősként" próbálod megélni, az a te egyéni problémád (lehet, hogy a magánéleti válságaidat nem egy netes fórumon kéne kiélned).Vannak vitatható nézeteim, de ezeket az élet szülte, pont úgy, ahogy te is családtál az Androidban, csak ez a vélemény amit hangoztatok nem 1-2 készülék, hanem több mint 100 után született. Én már akkor érintőképernyős "smart" készüléket használtam, mikor te még óvodába jártál, vagy még meg sem születtél (stílusod alapján a 20-as éveid elején járhatsz).
"Tov.kellemes napot parasztkám"
Neked is földi
"nem véletlen,hiszen az apple pártiaknak,tiszt.annak a kevés kivételnek,ilyen a stílusuk"
Apple párti, hát igen, Samsung telefon és Wintel PC mellett garantáltan elfogult Apple párti fan volnék...
Ok, van egy iPadem, ide kérem a köveket...[ Szerkesztve ]
-
válasz brendoncsopi #168 üzenetére
Végre! Nehéz szülés volt.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
brendoncsopi
tag
Ez van...
Érdekes hogy egy apple-os cikk mindig idáig fajul,de nem véletlen,hiszen az apple pártiaknak,tiszt.annak a kevés kivételnek,ilyen a stílusuk. Ez generálja az egészet. A többi gyártó megvan egymás mellett,érdekes,csak itt van valami gond, és ez elgondolkodtató,miért is...Részemről vége.
-
erdoke
titán
válasz brendoncsopi #163 üzenetére
Jelen esetben teljesen igaza volt, aki nem tudja értelmezni a grafikont (az végülis mindegy, hogy nyelvi vagy alap gazdasági ismeret hiányosságok miatt), az inkább ne reagáljon rá.
A stílusod pedig tartogasd a kocsmába, ha a haverok kíváncsiak rá, itt tízből legalább kilencen csak megvetnek miatta, ugyanis ezt a primitív szintet egy jól betanított majom is simán hozza, a teljsen fölösleges személyeskedésről nem is beszélve.
-
brendoncsopi
tag
Szélmalomharcot vívsz!
Alapfogalmak,iskola :-D Ez a baj hogy ilyeneket termeltek ki mint te. Emlékszem erre az okoskodó nulla kategóriára,amihez te is tartozol.
Amilyen sulit (egyetem) én anno elvégeztem,meg amit csinálok neked szétrobbanna az agyad tőle,csak ha nem értesz valamihez akkor ne ugass. Muszáj felvenni ellened ezt a stílust amivel egy ilyen kocka kutyaütővel beszélni lehet.
Te jó ég, nem tudom hány éves lehetsz,de borzasztó ellenszenves vagy, ki kellene már nőni ezeket a dolgokat mert egyszer nagy pofonnak leszel kis gazdája valahol...
Csak nézz körül a fórumban meg a saját életedben...utál majdnem mindenki,csak a tahó fajtád visel el.
Az utolsó szó jogán még fröcsögd ki magad,elvégre ettől élvezel el te senkiházni!
Tov.kellemes napot parasztkám :-D -
Peat;)
veterán
Ekkora összeg nincs akkora cég amelynél ne lenne szignifikáns. Lehet hogy eltörpül egy mérlegfőösszeg mellett, vagy "cégérték" mellett, de szignifikáns összeg amellyel igen sok dolgot lehet csinálni. Pl. egy kompletten új területre K+F részleget felállítani. Már ha a nokiának van esze és visszaforgatja, a hírből úgy néz ki egyelőre csak kozmetikára kell...pont mint nálunk itthon a nyugdíj licenc (csak én nem érzem magam Apple helyzetűnek... )
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz brendoncsopi #163 üzenetére
"Csak jót röhögünk rajtad,mert már régesrég átcsúsztál a szánalmas kategóriába..."
Ez a te billentyűzetedből dicséretnek számít, ritkán látni ennyire szánalmas figurát, mint te.
Az, hogy nem vagy tisztában alapfogalmakkal, az még hagyján, de hogy ezt még büszkén hirdeted is.... A mai iskolarendszer csődjének tökéletes példánya vagy, kis intelligencia, nulla hozzáértés és nagy száj.
-
brendoncsopi
tag
1-2 orosz "üzletember" meg röhögve megvehetné az apple-t utána meg be a turmixgépbe.
:-)
El tudom képzelni azokat a pénztornyokat egy csarnok közepén, amik körül SJ és agymosottai körtáncot járnak és éljeneznek.
De látszik hogy egy dilettáns cég akkor is,hogyha ennyire nem tud mit kezdeni a kp-val,meg hogy egyáltalán minen van kp-ja egy cégnek?!?! Nem életszerű,csak a mesében.
De ezek csak költői kérdések... Bár te erre is tudsz választ,mert te mindent tudsz.
Nem tudom mi a munkád,ha egyáltalán van,de pályázhatnál az apple-hez simán, írunk ajánlólevelet is neked hogy te vagy a csúcs! :-DDe hidd el NEVER nem fogsz itt senkit megtéríteni. Csak jót röhögünk rajtad,mert már régesrég átcsúsztál a szánalmas kategóriába...
-
Everman
addikt
válasz alamuszi #160 üzenetére
"Azért azt te sem gondolod komolyan, hogy az összes gyártó összes telefonja után szerzett bevétele a felét teszi ki az Apple Iphone bevételeinek."
Nem, mivel az ábra még véletlenül sem ezt jelenti.
Az ábra azt mutatja, hogy mennyi az Apple jelenleg mozgósítható készpénztartaléka és mennyi a konkurens cégek piaci értéke. Vagyis konkrétan ha az Apple úgy döntene, hogy felvásárolja a teljes konkurenciát, akkor, ha úgy dönt, hogy a Samsungot meghagyja a jövő évre, akkor a többi céggel ezt különösebb probléma nélkül megtehetné. (Persze nem, mert ezt bizonyos törvények szabályozzák, de elméletben, mivel megvan hozzá a pénze igen.)
"Kicsit szerintem jobb lenne ha nem linkelnél be ilyen beteg grafikonokat, ami picit sem egyértelmű, hogy mire vonatkozik."
Arról, hogy nem tudsz olvasni nem én tehetek, panaszt az iskoládban tegyél, már ha jártál ilyen helyre ..
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Kicsit nem egyértelműek a mértékegységek, amit a képek tartalmaznak. Szóval picit megint félrebeszélésnek érzem ezt a grafikont.
Azért azt te sem gondolod komolyan, hogy az összes gyártó összes telefonja után szerzett bevétele a felét teszi ki az Apple Iphone bevételeinek.
Kicsit szerintem jobb lenne ha nem linkelnél be ilyen beteg grafikonokat, ami picit sem egyértelmű, hogy mire vonatkozik.
-
joey04
titán
ez a komment azért még mindig rámutat arra, hogy milyen bosszúságot okoz a symbian a mindennapokban
-
Everman
addikt
Én is írtam egy listát: [link]
Erre miért nem reagálsz? Egy mai smartphone esetében alap egy jól használható e-mail kliens, böngésző, office alkalmazás és file viewer.
Most néztem éppen az E6 böngésző képességét: [link]
Sorry, ha úgy gondolom, hogy 2011-ben ez már édeskevés és nem véletlen, hogy lecserélik erre: [link]
Szintén sorry, de a Symbianről nekem már alapból ez jön le: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
A 91es hozzaszolasomban pont azt irtam, hogy az igenyeim kielegitesere nekem a symbian a legjobb, erre te hozakodtal fel a "komoly programokkal", ami engem ugye nem erint, mert symbianon is van minden, amire szuksegem van egy telefonon.
Egy szoval nem irtam, hogy a symbian jobb, hanem azt, hogy nekem jobban megfelel.
A listamat a symbian^3 gyarilag tudja, iphone-n meg banyaszhatnek hosszasan, hogy ugy tudjam hasznalni, hogy az nekem kenyelmes legyen.[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
"ezt bírtad válaszolni egy általam feltett kérdésre"
Nem volt ebben semmi személyeskedés, csupán arra utaltam, hogy vannak fontosabb dolgok (legalábbis nekem), mint a qwerty, ami valljuk meg, csak megszokásból kedvesebb számunkra, mert ilyen kis méretben ugyanúgy kompromisszumokkal lehet használni, mint egy virtuális megoldást.
"egyébként ha bármelyik platformról tudsz telót javasolni, azt is szivesen veszem. fizikai qwerty és 3 átlagos munkanap"
A qwerty nem lenne probléma, de a 3 munkanap már sajnos igen. Nekem úgy tűnik, hogy a jelenlegi fejlesztéseknél minden fontosabb, mint az üzemidő
De csak, hogy lásd nem vagyok elfogult, én meglesném a 21-i Nokiás bemutatót, hátha az N9 valóban tud meglepetést okozni [link]
---
"(én reménykedem az e6-ban)"
Én máshonnan várom a valódi meglepetést, mégpedig a HP-től és a WebOS-től. Bár, hogy qwerty-s eszközt adnak-e ki vele, az még a jövő titka.
Amit viszont a tablet gépükről már láthattunk, az eléggé meggyőző [link].Az meg, hogy ezzel a rendszerrel minden hardveren jelen akarnak lenni (smartphone, tablet, notebook, desktop pc, TV), szintén érdekes lesz.
[ Szerkesztve ]
-
bigboka
csendes tag
"Nekem meg mondhatsz egy Symbianes e-mail klienst, ami kezel minden protokollt, megbírózik a html tartalommal is és egy nagyobb 40-50 megás attachment esetén sem omlik össze, hogy csak a hardreset hozza vissza a készüléket. De mondhatsz egy normális browsert is, ami mellett nem öregszel meg, mire két oldalt léptetsz és a tartalmat hibátlanul mutatja, megy a gyors zoom kezelés és mindezt akár 8-10 megnyitott oldallal a háttérben is megteszi.
Mondhatsz egy office csomagot, aminek a szövegszerkesztője támogatja a formázott szövegek másolását, képek kezelését és akár a PDF-be nyomtatást is. Apropó PDF, nem ártana egy reader, ami a legtöbb elterjedt formátumot képes kezelni, mindezt gyorsan és PDF esetén akár több száz megás állományokkal is."ezt bírtad válaszolni egy általam feltett kérdésre, amit még csak nem is neked címeztem.. ebben mennyi tisztelet volt? egyébként ha bármelyik platformról tudsz telót javasolni, azt is szivesen veszem. fizikai qwerty és 3 átlagos munkanap (BB nem játszik. nem jött be.)
"Lehet ettől még szeretni őket, de szemellenzősen tagadni, hogy eljárt felette az idő, eléggé buta dolog."
én nem tagadok semmit ebből, viszont számomra jobb még nincs (én reménykedem az e6-ban).
semmi gond nincs azzal amit írsz, csak a stílussal. Értem én hogy "a másik ütött először", te meg vissza, de így teljesen személyeskedésbe csap át.
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
"kicsit tisztelhetnéd azokat akik kevesebb/más dologra használják a telefont."
Ezzel nekem semmi bajom, írtam is, hogy sokaknak egy S40-es Nokia is tökéletesen lefedi a mobil szükségleteit.
A gondom azzal van, ha ezt úgy adja valaki elő, hogy azt a többletet amit a másik használ nem hajlandó figyelembe venni:"A komolyabb alkalmazásokat meg személy szerint magasról telibesz*rom, amire szükségem van, az megvan symbianon is, a többi meg pont nem érdekel."
Vagy ha az olyan kifogásokat emleget, amiknek köze nincs a valósághoz:
"nem lehet saját zenéket rámásolgatni"
stb.
Majd mikor ezt szóvá teszik, azt személyes sértésnek veszi és személyeskedő stílusban vagdalkozik.
Engem nem zavar, hogy te, vagy bárki más mit használ, én is évekig használtam Symbian eszközöket és elégedett is voltam velük, de mára már a konkurens lehetőségekhez képest elavulttá váltak. Lehet ettől még szeretni őket, de szemellenzősen tagadni, hogy eljárt felette az idő, eléggé buta dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
"- fájlküldés bt-n"
Megoldott (Celeste).
"- smart dial"
Passolom, nem tudom mit takar a kérdés. Írd meg.
"- rendes home screen"
A LockInfo-t kirakhatod a Home Screenre, vagy használhatod Androidos redőnyként is és widgeteket is rakhatsz ki, ha ehhez van kedved.
"- főképernyőre ki lehessen rakni legalább 3 nevet, akiket egyből lehet hívni"
Erre még jailbreak sem kell, van rá App Store-os alkalmazás is. [link]
"- vertikálisan gördülő menü"
Szerintem mindegy, hogy melyik irányba gördül, de erre is van megoldás, több is (pl.. Infiniboard).
"- fektetett nézet a teljes menürendszerben"
Sprigboardra, alkalmazásokra van megoldás, belső menürendszerre pl. Settings szerintem nincs. Bár ötletem sincs, hogy ott miért lenne ez hasznos.
"- a menüben lehessen egy húzással az utolsó "oldalra" lapozni"
Erre is több megoldás van.
"- konvertálás nélkül játszon xvidet, dvixet, a képeket eredeti méretben tárolja és játszon feliratot is"
Ehhez még jailbreak sem kell, tucatnyi App Store-os lejátszó képes erre.
"Egyéb hardveres dolgok, mint pl a billentyűzár, a felvesz/letesz gomb"
Billentyűzár külön felesleges, mert van lock screen, letesz gomb meg hardveresen a power gomb.
"kamera gomb"
iOS5-től rendszer szinten használja erre a hangerő felt, régebbi rendszerekre meg több hasonló kisalkalmazás van.
-
bigboka
csendes tag
ez nem egy óvodás verseny, hogy "te meg akkor mondhatsz nekem...". én nem vitattam, hogy számodra az iphonnál semmi nem jött be jobban. arra vártam kérdést, hogy az ÉN perferenciámat ki tudja-e elégíteni az apple, vagy egyébként bármelyik másik szolgáltató/gyártó. kaptam a teló mellé egy autós tartót (semmi értelme), világtérképet a(z offline) navihoz, és nokia messaging szolgáltatást, ami szintén nem rossz, tekintve, hogy egyébként havidíjas. A hozzá járó mail kliens kezel html-t (már ha frissíted).
Nem azért nincs iphone-om mert arra nincs pénzem, de másik két telóra két előfiezéssel és 2 mobilnetre meg van..
te dropboxozol, én meg viszem a szubnotim. te egy all in one készüléket használsz. én külön mp3 lejátszót használok, de van itouchom is. külön fényképező. és notik. így szoktam meg. régebben sokat utaztam, és szívtam az akksival. mivel mindenre külön (és szerintem jó) eszközöm van, így nem esek el egyszerre több szolgáltatástól ha mondjuk az egyik eszköz lemerül, avgy éppen megfirkan. nem mondom hogy én milyen okos vagyok, sőt. néha nem jó ennyi mindent cipelni, de ettől függetlenül nekem így jó. mintahogy neked az a fontos, hogy minden ott legyen egy darabban, ami elfér a zsebedben. nem jobb/rosszabb egyik sem szerintem. kicsit tisztelhetnéd azokat akik kevesebb/más dologra használják a telefont.béke
-
Kashim
őstag
JB nélkül ezek közül nem tudod mindet megvalósítani iPhone-on. Azzal viszont kivétel nélkül szinte mindet.
Óvatosan jegyzem meg, ha ennyire foggal körömmel ragaszkodsz és nem vagy alkalmazkodóképes, akkor életed végéig ez a telefonod lesz, mert nincs két egyforma rendszer amin ugyanazt képes vagy megcsinálni. Ugyanilyen listát fel tudnék neked sorolni én is és egy Android user is, amit nem tudnál Symbianon megcsinálni. Csak nincs értelme. Részemről, még ha minden funkció és app elérhető lenne rá, a kezelőfelület miatt akkor sem használnám, mert egyszerűen pain in the ass, egy iOS-hez képest, számomra, hangsúlyozom. Lehet most minden Symbianostól megkapom a konzumer idióta bélyeget, de nem tud izgatni.
Csak a viszonyítás kedvéért, hogy mennyire különbözőek vagyunk, a listád 80%-a számomra, és fogadni merek sok ember számára is, teljesen felesleges vagy szükségtelen feature, neked nyilván nem az, érthető és nem vita téma. Igazad van, de attól még hogy a szükségleteidhez teljesen passzol a Symbian, nem lesz jobb rendszer a többinél, maximum számodra. Csak érdeklődés szintjén kérdem, volt kezedben Androidos teló vagy iPhone huzamosabb ideig?btw. lista:
- BT fájlküldés, korlátozottan JB nélkül is megy de csak iOS készülékek közt (valaki cáfoljon meg)
- Smart dialra van app
- Ezt nem teljesen értem, ha lockscreent érted ezalatt, JB alatt zsúfolásig rakhatod amivel csak akarod
- JB-vel simán szintén
- Nem tartom túl relevánsnak, de JB-vel ez is megoldható
- Ezt sem értem, miért jobb egy hosszabb menücsík amiből kevesebbet is látsz listázva, ahol szükséges ott van fektetett nézet
- Szerintem erre lehet app, JB nélkül, ha körülnéz kicsit az ember, persze nem biztos
- Ez nem lenne rossz, talán JB-vel orvosolható
- Számomra is teljesen érthetetlen, hogy erre miért nincs lehetőség, ha az első oldalra lapozáshoz, vagy felugráshoz csak meg kell érinteni a menüsávot, ráadásul JB-vel sem hiszem hogy van lehetőség megoldani
- Van rá app, nem is egy
- iOS5-ben lehet fényképezni gombbal is (végre), JB-vel meg simán most is
- SD kártya szvsz sose lesz, bár 16-32 giga szerintem untig elég egy mobil készülékbeAlkalmazások terén nincs mit összehasonlítani, szerintem ebben Te is egyetértesz. App Store-nak jelenleg nincs ellenfele.
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
Egyébként csak úgy kíváncsiságból, adok egy listát, amik nekem kellenek, hogyan valósítanád meg iphone-n, lehetőleg JB nélkül:
- fájlküldés bt-n (az email nem játszik)
- smart dial (3 dollárért van rá program ugyan, de a symbian ingyen adja)
- rendes home screen (a zárolt képernyőt túl rövid ideig látom ahhoz, hogy a fontos infokra felfigyeljek)
- főképernyőre ki lehessen rakni legalább 3 nevet, akiket egyből lehet hívni
- vertikálisan gördülő menü
- fektetett nézet a teljes menürendszerben (a tárcsázónál nem lényeges, de plusz pont)
- a telefonkönyvben a nevek alatt írja ki a telefonszámot is
- a virtuális billentyűzeten gyorsan lehessen elérni az ékezeteket (ebben a symbianos billentyűzet verhetetlen, bármilyen magyar karakterhez elég két leütés)
- a menüben lehessen egy húzással az utolsó "oldalra" lapozni (mint a symbianon a görgetősáv vagy a telefonkönyvben a neveknél a betűsáv)
- konvertálás nélkül játszon xvidet, dvixet, a képeket eredeti méretben tárolja és játszon feliratot is
Egyéb hardveres dolgok, mint pl a billentyűzár, a felvesz/letesz gomb, kamera gomb megszokható, ha nincs, de inkább legyen, mint ahogy a microsd-s bővíthetőség is jó, ha van.Alkalmazásokról nem írok, azokat nyilván meg lehet találni iphone-ra is, amiket használok.
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
modernebb rendszerek, gondolhatsz ide bármit a Androidtól WebOS-ig, mert mindegyik mérföldekkel fejlettebb, mint a Symbian.
Egy rendszer nem a ráírt programoktól lesz fejlett, helyénvalóbb lenne úgy fogalmaznod, hogy ios-re és androidra jobb a programkínálat (példaképpen említenám a uiq-t, ami fejlettebb volt az s60-nál, mégis kinyírták a gyenge hardverrel és a támogatás hiányával). Bár utóbbi esetében ugye figyelembe kell venni az erős szegmentálódást, értem ez alatt a rendszer verzióját, a képernyő felbontását és egyéb speciális hardverelemeket.. -
Everman
addikt
válasz brendoncsopi #136 üzenetére
Mint te?
-
Dotcom
aktív tag
Én csak Neverman-nak hívom, mivel teljesen mindegy mivel próbálsz érvelni neki, a válasz úgyis az, hogy never, az icucc akkor is mindent jobban tud...
az Alma az agyban csodákra képes...Az Apple az új Chuck Norris...
-
Everman
addikt
"Mondhatsz egy office csomagot, aminek a szövegszerkesztője támogatja a formázott szövegek másolását, képek kezelését és akár a PDF-be nyomtatást is."
"te meg tanulj meg nem ferdíteni"
Hol van itt a ferdítés? Word doksikat kell szerkeszteni (Dropboxban vannak sablonok, amiket csak módosítani kell szükség szerint), amikben képek, diagramok vannak és szerkesztésnél nem árt, ha az átmásolt szövegrész megőrzi a formázását. Ezeket szoktam pdf-be menteni és úgy elküldeni, mert szeretem, ha a célszemély pont azt látja, amit én meg akarok mutatni és nem azt amire az éppen használt Office csomagja képes. No meg nem akarom, hogy szerkeszthető maradjon.
Az említett nyomdai anyagok pdf-ben érkeznek, illetve ezeket küldöm tovább CTP-re, ha el lett fogadva (nem ritka a 2-300 megás állomány sem).---
"még mindig szeretlek"
Kezdek félni
[ Szerkesztve ]
-
cqr
aktív tag
Sztem meg valahogy úgy történhetett, hogy volt két telefonja, az egyikről felhívta a másikat, majd mindkettőt a fejéhez emelve ennyit szólt bele az egyikbe (titokzatos, eltorzított hangon, hogy úgy tűnjön nem saját magától jött):
"Nem az iPhone a legjobb telefon"
Ez figyelembe véve, hogy mindkét vitapartner everman azonnal összehoz egy 12 órás beszélgetést (monológot).
#132: Weak comeback is weak. : s ; )
[ Szerkesztve ]
-
Misály
addikt
brendoncsopi fordítok neked: ő okosabb nálad, maradj csendben
Amúgy everman, gyanítom te vagy egyedül olyan zseni, hogy telefonon szerkesztesz nyomdai anyagokat Micsoda létfontosságú igényeid vannak, amikre nincsenek más eszközök amik nem kicsit jobban alkalmasak
Ha minden este töltőre rakod az nem egyenértékű azzal, hogy két napot kibír.
De igazad van, tökéletes az érvrendszered.
Szeretlek
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
Nekem meg mondhatsz egy Symbianes e-mail klienst, ami kezel minden protokollt, megbírózik a html tartalommal is és egy nagyobb 40-50 megás attachment esetén sem omlik össze, hogy csak a hardreset hozza vissza a készüléket. De mondhatsz egy normális browsert is, ami mellett nem öregszel meg, mire két oldalt léptetsz és a tartalmat hibátlanul mutatja, megy a gyors zoom kezelés és mindezt akár 8-10 megnyitott oldallal a háttérben is megteszi.
Mondhatsz egy office csomagot, aminek a szövegszerkesztője támogatja a formázott szövegek másolását, képek kezelését és akár a PDF-be nyomtatást is. Apropó PDF, nem ártana egy reader, ami a legtöbb elterjedt formátumot képes kezelni, mindezt gyorsan és PDF esetén akár több száz megás állományokkal is.Nekem a készülék munkaeszköz, nem játszom a widgetekkel, nem küldözgetek BT-on fájlokat, ellenben néha több száz oldalas Word doksikba javítgatok bele és küldök, fogadok nyomdai preview anyagokat PDF formátumban. Ezeket főként Dropbox-ba mentem, közvetlenül a szerkesztő programból.
A fizikai QWERTZ nekem is jól jönne, de mostanra már gyorsabban tudok virtuális billentyűzeten írni, mint anno az e61i-n, vagy a kommunikátorokon. Ide is általában vagy iPadről, vagy mobilról írok és igen ritkán gépelek el valamit.
IPhone esetén az akkuval nekem soha nem volt gondom, átlagos használattal a 2-2,5 nap könnyedén megvolt, bár este én minden készülékem töltőre teszem, így ez nem olyan nagy probléma (az már inkább, hogy amíg az i4-en 12 órát tudtam beszélni egy töltéssel, addig az SGS-en csak 6-ot és nem a netezés meríti nálam le, hanem a beszéd ).
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz brendoncsopi #121 üzenetére
Te nem egy kis hisztis picsa vagy?
Lirionon és most rajtad kívül itt senki nem személyeskedik és vagdalkozik.
Az, hogy közel száz készülék használata után elég sommás véleményem van, az az én dolgom, vagy elfogadod, vagy nem olvasod. Majd, ha neked is lesz mindegyik rendszerrel saját, személyes tapasztalatod, akkor és csakis akkor foglak vitapartnernek tekinteni. Addig csak egy kis pöcs vagy aki regelt egy új accounton, hogy bátran beszólogathasson.
"Csak hogy témánál maradjunk,a Nokia és rendszere(i) igenis ki tudnak nagyon sok igényt elégíteni."
Ezt én sem cáfoltam (rengeteg embernek az S40 is kielégíti minden mobiltelefonnal kapcsolatos igényét), csupán vannak igények, amik már túlmutatnak ezen az öreg rendszeren, ekkor lépnek be az újabb, modernebb rendszerek, gondolhatsz ide bármit a Androidtól WebOS-ig, mert mindegyik mérföldekkel fejlettebb, mint a Symbian.
[ Szerkesztve ]
-
Misály
addikt
Ipad, billentyűzettel meg egy kis aggregátor hozzá?
Egyébként komolyan szeretném tudni mi az, mik azok a képességek, funkciók, amikben a mostani divatrendszerek sokkal de sokkal többet nyújtanak, mint a symbian^3? Ja és persze mókolás nélkül ha lehet.
A social buzulást hagyjátok ki, az divat, nem funkció.
-
cqr
aktív tag
Hmm, ezt még beírom, aztán megpróbálom elhagyni a süllyedő hajót.. : d
A #91-ről sem az ugrik be mint neked.
A #91 ominózus része:
Én józanul mérlegeltem és számomra a symbian a legjobb rendszer, az iOS elmehet a búsba a hülye korlátozásaival
Lirion-nak volt néhány számára fontos "tulajdonság".. (pl.: bt, massSt, SD). Ezeket az iOS alapból nem tudja. Más az elve a két rendszernek, más a megcélzott közönség. Meg lehet "hekkelni" (mindkettőt) de ettől még ugyan úgy igaz lesz az, hogy Lirion szempontjából az iOS-ben gyárilag több a korlátozás mint a symbianban. Miért venne iOS-t, ha azok a dolgok amiket használni szeretne csak jb után elérhetőek, míg a symbian-on alapból is. (Ettől függetlenül szignózhatja, patchelheti a symbiant kedve szerint, de míg itt opcionális, a másik rendszeren számára elkerülhetetlen.)
Amennyiben Lirion soha nem élt a szignózás és patchelt firmware lehetőségével, akkor fel lehet hozni, hogy a jb utáni megoldások nem játszanak, ellenkező esetben viszont még ennyi sincs az oldalán.
Ezt lehet nézni úgy is, hogy egyszerűen az egyik rendszer gyárilag is ki tudja elégíteni ezeket az igényeket, a másik nem. Akkor "nyilván" azt preferálod ami gyárilag is tudja nem? A másikban meg a te szemszögedből több a korlátozás.
Van egy olyan érzésem, hogy abba az ominózus idézetbe senki sem kötött volna bele ezen a fórumon.. (leszámítva azt aki meg is tette, de ő még saját bevallása szerint is elfogult az apple felé..).
---
Valamikor sheratan egyébként szépen leírta amit én is megjegyeztem volna a topikban.. szóval "+1" a 90-es hsz-ra : )
Csak esetleg még hozzátenném, hogy én meg olyan audit nem vennék, aminek a szélvédője be van fújva fekete festékkel, és csak egy kis 3.5"-os lyukon lehet kilátni.. : DD..[ Szerkesztve ]
-
brendoncsopi
tag
Bocs,a fórum lakóitól,de személyeskedni fogok! :-)
Everman! Te jó lennél elrettentő példának gyerekek számára! Mindenben okosnak,de inkább okoskodónak kell lenned?! Komolyan,ki vagy te hogy bárkinek is lapot ossz?!? Az hogy őstag,nem magyarázat!
Rá akarod eröltetni a mondókádat bárkire,aki nem úgy gondolkodik mint te. Nem ragozom tovább,csak még egy költői kérdés, ha ennyire gyűlölsz mindent és mindenkit,már pedig ezt a bicskanyitogató stílust nem sokan viselik el,akkor miért nem mész el a kütyüiddel egy lakatlan szigtre és ülsz le egy almafa tövébe és magyarázod tovább magadnak hogy te vagy a legjobb,te tudsz mindent?!?! Utána SJ minden évben elhajózik hozzád és rituális szertartás közepette átnyújtja az új iphonet! :-D
Tessék,itt egy sületlenség a te szuper történeteidre,mert a fórum lényege hogy bárki leírhassa véleményét,amit te előszeretettel ollózgatsz és cincálsz szét,puszta zavarkeltés és önigazolás céljából!
Tedd meg most is ha gondolod,elvégre ez a lételemed!Csak hogy témánál maradjunk,a Nokia és rendszere(i) igenis ki tudnak nagyon sok igényt elégíteni.
-
bigboka
csendes tag
2004 óta okostelefonokat használok. Próbáltam párat, de most megtudtam, hogy bizony az e72 egy kalap sz*r. tudna valaki valami i-alternatívát rá? kellene fizikai qwerty billentyűzet, és az hogy adott esetben 4 napokat is kibírjon állandó email szinkronizáció mellett.
-
Lirion
addikt
Igazad van, én vagyok a hülye tudatlan barom, mert nem nyalok be tövid az iOS-nek és stív dzsobsznak.
Különben én nem az iOS ellen érveltem, ezt csak te akarod belelátni az írásaimba. Te fikázod állandó jelleggel az összes többi os-t és nem vagy képes elfogadni, hogy másoknak jobban kedvelik akár az androidot, akár a symbiant, mint az iOS, csak mert a te agyacskádban ez egy elképzelhetetlen jelenség..
-
cqr
aktív tag
Kissé rosszul vágtad össze az idézeteket
Valaki meg mintha kicsit rosszul súlyozta volna őket. ; )
Btw, melyik app-al lehet cserélni az sd kártyát, ezt nagyvonalúan elfelejtetted megírni neki.
(Sejtem, hogy erre milyen válasz jönne.. szóval meg lehet spórolni.. : )joey20:
hogy van rá megoldás, ha neki ennyire kellNem volt nehéz úgy kiragadni, mert érdekes módon nem fért bele +1 szóban a megoldás leírása, de +3 sorban az igen hogy az neki mennyire nem kell. Fordított esetben lehet, hogy nem generált volna vitát.. az meg persze elfogadhatatlan. : )
A hsz többi részére (de inkább a végére) meg nyilvánvalóak az "okok". : )
-
Lirion
addikt
Tudom, hogy jailbrake után megnyílnak a lehetőségek, de még akkor is maradnak apróságok, amik miatt jobban tetszik nekem a symbian. Pontosabban mondva az én igényeimet legjobban kielégítő telefon symbianos, amivel persze nincs problémám, mert (bármilyen hihetetlen is) én szeretem ezt a rendszert, jobban, mint az iOS-t vagy a többi csilivili modern rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
"Eszedbe se jut, hogy esetleg olyan embernek akarok küldeni fájlokat, aki nem okostelefont vett és nem internetes díjcsomaggal"
Közel 2000 kontakt van a készülékemben, de 1-et nem tudnék mondani, akinek igénye volna olyanra, hogy a telefonjára küldjek bármit is, mint írtam a kisiskolás vicces kép és csengőhang küldözgetésből már kinőttem. Akinek kell valami azt e-mailen küldöm és ha mobilon akarja hurcolászni, akkor szépen rátölti, de még anyám is inkább a 20"-os monitoron nézegeti a családi fotókat mint az N97 minijén.
"A többi agymenésedet tekintve meghagylak abban a tévhitben, hogy tudod, mire használom a telefonomat és tudod, hogy mi lenne nekem a jobb megoldás."
Engem nem zavar, hogy neked mi a jobb, ez a te preferenciád, az zavar, hogy mindezt olyan indokokkal támasztod alá és érvelsz egy másik OS ellen, ami nem igaz és messziről látszik, hogy minimális ismereted sincs a témában és még akkor sem ismered ezt el, ha kijavítanak.
Magyarul használd egészséggel a Nokiádat, csak közben ne postolj hülyeségeket a másik platformmal kapcsolatban... -
Everman
addikt
-
joey04
titán
iphonera telepíthető mind a 2 program, a mass storage módot és bt filtransfert lehetővé tevő egyaránt. nem kell ezen kívül hozzá semmi. usb drive és celeste a nevük. a videók alapján megy ios 4-en is.
az egyéni vitába direkt nem szólok be, csak a tévhitek miatt írtam, hogy ha symbianon túrod a rendszert akár minimálisan is, akkor a jb is belefér (kb 5 gombnyomás). ott meg olyan a programtelepítés, mint bárhol máshol. a zenék meg alapból felmennek.
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
Hogyan küldöd át e-mailben a képet egy nem okostelefonra, amin nincs net?
Hogyan kötöd rá mass storage módban a telefont egy olyan gépre, ahol nincs se iphone, se itunes és a kellő program se? Hordod magadnál pendrive-n a programot?A lényeget mindenesetre nem sikerült megragadnod neked se. Az én személyes preferenciáimnak a logikus, józan választás a symbian, Everman pedig megpróbálja megmagyarázni, hogy ez nem igaz. Erről szól a történet, nem arról, hogy melyik a jobb os.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Van még példa? (lusta vagyok újra végigfutni ilyen szemszögből is) mert ez a 2 ok, bár hozzáteszem, hogy ezt ugyan szépen kiragadtad, de azt nem, hogy azt is leírta a bt-nál, hogy van rá megoldás, ha neki ennyire kell (A mass storage is egy program kérdése). Amennyiben Lirion soha nem élt a szignózás és patchelt firmware lehetőségével, akkor fel lehet hozni, hogy a jb utáni megoldások nem játszanak, ellenkező esetben viszont még ennyi sincs az oldalán. Az meg külön vicc, hogy nem eredeti zenét nem lehet felmásolni, meg konvertálni kell, meg stb. ez jb nélkül is megy hivatalosan (természetesen) A #91-ről sem az ugrik be mint neked. Mondjuk ha szabad ilyet mondani: egyik kutya, másik eb, csak az egyik elmegy néha kicsit agresszív, alpári stílusba.
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
Talán azért mert rohadtul nem életszerű, hogy Te BT-on küldözgetsz fűnek-fának tartalmat. Aki ezzel hozakodik elő azon konkrétan jót szoktam nevetni, mert smartphone-t vesz de annyira skót, hogy nincs hozzá semmi netkapcsolata így BT-al bohóckodik. Mondjuk megnézném, hogy egy nagyobb HD-ben felvett videót mennyi idő alatt küldesz át jó szüleidnek BT-on, illetve az átlagos idősebb korosztály által használt mobil mit is kezd vele
Eszedbe se jut, hogy esetleg olyan embernek akarok küldeni fájlokat, aki nem okostelefont vett és nem internetes díjcsomaggal, ugye? Mert neked minden ismerősöd kivétel nélkül (szüleid, nagyszüleid beleértve) okostelefonnal és internetcsomaggal szaladgál, gondolom, sőt, a hd videókat is le tudják játszani a telefonon, aminek 720p-s kijlezője is van...
A többi agymenésedet tekintve meghagylak abban a tévhitben, hogy tudod, mire használom a telefonomat és tudod, hogy mi lenne nekem a jobb megoldás.
-
cqr
aktív tag
Szerintem használjátok megelégedettséggel a számotokra megfelelő rendszert, legyetek boldogok, de ne győzködjétek egymást, így megspóroltok egy fél fórumra való személyeskedést és egy csipetnyi önégetést.
Ha elolvasod #91-t, és az arra adott választ/válaszokat akkor sztem elég tisztán látszik, hogy ki kezdte, és ki próbált meg vitát generálni (protip: nem Lirion). Így kicsit igazságtalanul használod itt a többes számot.
De tudod mit, én is idézek (én csak a vicc kedvéért):
Lirion: Korlátozás pl. hogy nem használhatod rendesen a telefont mass storage módban
Everman:Nem is akarom, mert..
----
Lirion: nem küldhetsz át bluetoothon fájlokatEverman: BT-on soha senkinek nem küldözgetek semmit, kinőttem a kisiskolás bohóckodásból már jó régen.
Jó mi? Lirion leírja az igényeit, Everman meg megmondja neki, hogy azok rosszak, mert neki nincsenek ilyen igényei, másképp csinál meg dolgokat... ..Szóval sztem ne vedd őket egy kalap alá.. ; )
[ Szerkesztve ]
-
Kashim
őstag
Csak pár idézet a korábbi hozzászólásodból:
"képzeld, nekem ez is fontos, ha pl. a bnőmnek/szülőknek/egyéb rokonnak küldeném a saját készítésű fotókat"
"igen, vagyok olyan paraszt, hogy nem fizetek azért, ami az országban 100%-ig legális és ingyenes és nem akarok vacakolni az állandó konvertálgatással"
"A komolyabb alkalmazásokat meg személy szerint magasról telibesz*rom, amire szükségem van, az megvan symbianon is, a többi meg pont nem érdekel."
"Mellesleg amit írtam, abban is benne van, hogy számomra ez a legjobb, innentől kezdve fölöslegesen téped a billentyűzetet a marhaságaiddal, mert marhára nem érdekel, hogy neked mik az igényeid."Ergo Te is saját példákkal hozakodtál elő, amik valószínűleg pont annyi embert érdekelnek, mint az övék, főleg az alpári stílusodban. Neked a Symbian az isten, neki iOS, van egy pro tippem: rajtatok kívül senkit se érdekel.
Szerintem használjátok megelégedettséggel a számotokra megfelelő rendszert, legyetek boldogok, de ne győzködjétek egymást, így megspóroltok egy fél fórumra való személyeskedést és egy csipetnyi önégetést.[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
" elhiszem, hogy neked az alma az isten és amit azon nem tudsz megcsinálni, az kisiskolás szint."
Kérdés csak az, hogy amit iOS-en röhögve meg tudok oldani, de a Symbianon nem (vagy azért, mert nincs rá alkalmazás, rendszerszintű tudás, vagy türelem, hogy kivárjam), akkor az a bölcsis szint? Könyörgöm egy olyan rendszert próbálsz egy szinten említeni az iOS-el, ami jó 5-6 évvel le van maradva hozzá képest (és bármelyik másik ma kapható rendszerhez képest). Nem véletlen, hogy csődközeli állapotba került a Nokia, ezzel a rendszerrel ma már az alsó kategóriában sem tud versenyképes lenni.
"Az van, hogy fingod nincs, mire és mennyit használom a telefonomat "
Mivel jól ismerem a Symbiant és az alkalmazáskínálatát, így pontosan be tudom határolni, hogy mire és mennyire használod ki a készülékedet. Megsúgom, hogy kb. 10-ed annyira sem, mint egy Android, vagy iOS tulaj.
"az iphone nekem nem alternatíva a sok kis hülyesége miatt."
Én ezt elhiszem, kolléganőm is hangos tiltakozást vágott le, mikor céges telefonnak egy Galaxy Ace-t akartunk venni neki, mert képtelen lenne megtanulni, neki tökéletesen jó a Symbian. Zöld gomb, piros gomb...
" Magasról teszek rá, hogy a te anyád picasaban nézegeti a képeket, nem is értem, mi a bajnak hozakodsz elő folyton a saját példáiddal..."
Talán azért mert rohadtul nem életszerű, hogy Te BT-on küldözgetsz fűnek-fának tartalmat. Aki ezzel hozakodik elő azon konkrétan jót szoktam nevetni, mert smartphone-t vesz de annyira skót, hogy nincs hozzá semmi netkapcsolata így BT-al bohóckodik. Mondjuk megnézném, hogy egy nagyobb HD-ben felvett videót mennyi idő alatt küldesz át jó szüleidnek BT-on, illetve az átlagos idősebb korosztály által használt mobil mit is kezd vele
-
deka10
senior tag
Köszi az infót alma vs droid, ez is megerösített abban a dologban, hogy a symbián^3 sem annyira rossz mint amennyire beállítják egyesek, de ha azt nézem, hogy a hír miről szól akkor nem igazán értem mi folyik itt Gyöngyösön. Az meg, hogy az Apple-nek fizetnie kell valamiért amit felhasznált és más szellemi tulajdona szerintem természetes és sokat nőtt a szememben, nem a szokásos amerikai maszlaggal jön, hogy nem jól tartod a telefont, hogy megmagyarázza az egyértelműt.
[ Szerkesztve ]
Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!
-
Lirion
addikt
Nem fogok leállni vitázni egy ilyen isheeppel, mint te, elhiszem, hogy neked az alma az isten és amit azon nem tudsz megcsinálni, az kisiskolás szint.
Az van, hogy fingod nincs, mire és mennyit használom a telefonomat és nem vagy képes felfogni a borsó agyaddal, hogy az iphone nekem nem alternatíva a sok kis hülyesége miatt. Azt pedig megintcsak nem kérdeztem (és nem is érdekel), hogy te mit mire használsz és mivel helyettesítesz. Magasról teszek rá, hogy a te anyád picasaban nézegeti a képeket, nem is értem, mi a bajnak hozakodsz elő folyton a saját példáiddal...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ja, közben rájöttem. de ahogy elnézem, az opera is saját clipboard-ot használ, így hiába van nekem rendszer szinten megoldva...
mondjuk én amúgy is gyűlölöm (asztali gépen) amikor valami képekkel együtt formázottan akarja másolni a szöveget. annál már csak a kijelölt szöveg áthúzással áthelyezése rosszabb -
Everman
addikt
válasz #16820480 #103 üzenetére
"opera minire gondolsz, vagy a teljes operára?"
Az Opera csak példa volt, bármiből megpróbálhatod, a QuickOffice Androidon saját clipboardot használ és semmit nem fogad el kívülről. Egy kalap lótúró az iOS-es változathoz képest. Formázott szöveget, képet, videót, vagy más objektumot meg eleve képtelen az Android clipboardon keresztül kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
az érdekes, hogy működik úgy is. én még olyanokról hallottam, hogy a zenelejátszókban levő ios szinkronizáló plugin nem képes kezelni a szifonokat, csak a régebbi ipodokat. mondjuk kipróbálni persze nem tudom, mert senkinek nincs szifonja a környezetemben.
opera minire gondolsz, vagy a teljes operára?
-
Everman
addikt
válasz #16820480 #100 üzenetére
"egyébként total commander sincs linuxra, ahogy itunes sem"
A Linux alapból támogatja az iOS-t ezen a téren, legalábbis, ha Ubuntura rászúrtam, akkor szépen megjelent, mint vinyó és másolhattam rá. Jailbreak nélkül a média rész és az alkalmazások, jailbreakkel meg a teljes fájlrendszer.
De írtad, hogy a Miezun megy rendesen a copy-paste, megtennéd, hogy megpróbálod, hogy Operából kimásolsz egy szövegblokkot és beilleszted a QuickOffice-ba? SGS-en ez a primitív feladat sem lehetséges. Az, hogy ne csak sima szöveget, hanem formázott szöveget képekkel együtt másoljak át, ami iOS alatt röhögve működik, már meg sem merem említeni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
valószínűleg ebben is találnál idegesítő dolgokat, ha mást nem, akkor az angol fordításokban, én csak annyira akartam célozni, hogy az én használati szokásaimnak tökéletesen megfelel ez a készülék.
mondjuk ha ők nem lennének, akkor szerintem biztosan kitermelném a pénzt valahogy egy nexus modellre, mert a többinél áltlaában csak bajok vannak a gyártók bevatkozásaival.egyébként total commander sincs linuxra, ahogy itunes sem és gyanítom, hogy a simán felmásolom dolog az vagy valami tc-s pluginnel megy, ami kezeli az ios protokollját, vagy jailbreak+mass storage, ami nem lenne rossz, de akkor már megint a rendszerben túrás esete forog fenn
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz #16820480 #95 üzenetére
A Miezu-t nem ismerem, így nem is vitatom a véleményedet.
Én eddig Nexus One-t, Desire-t, Desire HD-t, SGS-t, X10-et és SGS-t használtam hosszabb rövidebb ideig, mint Androidos mobil. Ezekkel tapasztaltam amit írtam."ios-en zenét sem tudnék hallgatni, mert nem tudnám hogyan felmásolni rá"
Ha nem a gyári alkalmazást használod, akkor akár TotalCommanderrel is rámásolhatod a zenéidet, szóval ez messze nem indok
-
Everman
addikt
"Korlátozás pl. hogy nem használhatod rendesen a telefont mass storage módban"
Nem is akarom, mert gond nélkül tudok iOS-re is fájlokat küldeni USB-n keresztül és még csak nem is kell előtte újraindítanom a készüléket, mert egy futó alkalmazás használja a háttértárat, mint Symbianen.
"nem küldhetsz át bluetoothon fájlokat"
Ha ez a perverziód, akkor küldhetsz, van rá megoldás. Bár én anyámnak is e-mailben küldök képeket, vagy a Picasa albumomba rakom fel, ahol megnézheti. BT-on soha senkinek nem küldözgetek semmit, kinőttem a kisiskolás bohóckodásból már jó régen.
"nem lehet kirakni a teendőket/találkozókat/egyéb emlékeztetőket a főoldalra "
Ki lehet, én is így használtam.
"nem lehet saját zenéket rámásolgatni"
???? Miért ne lehetne? Mond, te miért beszélsz zöldségeket???
"és nem akarok vacakolni az állandó konvertálgatással"
Meglepő, de iOS alatt sem kell.
"A komolyabb alkalmazásokat meg személy szerint magasról telibesz*rom, amire szükségem van, az megvan symbianon is, a többi meg pont nem érdekel. "
Akkor neked nagyjából az S40 is tökéletes lenne
"Mellesleg amit írtam, abban is benne van, hogy számomra ez a legjobb"
Meg az is, hogy minimálisan sem ismered a platformot amiről megpróbálsz negatív véleményt nyilvánítani.
"én meg vidáman elvagyok a symbianos régiségemmel..."
Ha nem volnának ilyenek, mint te a Nokia már vagy csődbe ment volna, vagy már rég összekapta volna magát.
-
Lirion
addikt
Korlátozás pl. hogy nem használhatod rendesen a telefont mass storage módban, nem dughatsz bele memória kártyát, nem küldhetsz át bluetoothon fájlokat (képzeld, nekem ez is fontos, ha pl. a bnőmnek/szülőknek/egyéb rokonnak küldeném a saját készítésű fotókat), nem lehet kirakni a teendőket/találkozókat/egyéb emlékeztetőket a főoldalra (ahonnan mellesleg két kattintás alatt hívhatom a kedvenceket is), nem lehet saját zenéket rámásolgatni (igen, vagyok olyan paraszt, hogy nem fizetek azért, ami az országban 100%-ig legális és ingyenes és nem akarok vacakolni az állandó konvertálgatással), stb..
A komolyabb alkalmazásokat meg személy szerint magasról telibesz*rom, amire szükségem van, az megvan symbianon is, a többi meg pont nem érdekel. Mellesleg amit írtam, abban is benne van, hogy számomra ez a legjobb, innentől kezdve fölöslegesen téped a billentyűzetet a marhaságaiddal, mert marhára nem érdekel, hogy neked mik az igényeid. Rejszolj nyugodtan a tökéletes iphoneodra, én meg vidáman elvagyok a symbianos régiségemmel...
-
törölt tag
lehet, hogy most hülyének fogsz nézni, de az én telefonomat úgy használom, ahogy adták (leszámítva a telepített programokat). nincs rootolva, nincs rajta custom fw, nem hegesztettem rajta semmit, csak használom.
remekül működik a copy-paste is, meg kb minden olyan funkció, ami eddig kellett és használtam. van benne mass storage, vannak benne olyan widgetek, amikre szükségem van (ilyen wifi, bt, és hasonlókra gondolok, nem pedig a lapozgatós youtube cuccra...), nem fagy, nem lassul be, remekül működik rajta az összes program, amit használok, és megvan minden program, amire eddig szükségem volt. az ázsiai nyelvi támogatása például sokkal jobb, mint bármelyik másik rendszernél, és hekkelés nélkül cserélgethetem például a billentyűzetet, ha másik tetszene inkább. egész jól bírja az akksija is, és úgy általában jó minőséget hoz, illetve pontosan azt, amit elvárok tőle.
szóval nem barkácsoltam, nem túrtam könyékig az olajban, csak hetente kb felteszem a frissebb szoftvert, amit kiadnak hozzá. ennyi.az a nagy helyzet, hogy ennél többre más készüléket sem nagyon használnék. illetve például wp7-en vagy ios-en zenét sem tudnék hallgatni, mert nem tudnám hogyan felmásolni rá
-
Solten
őstag
Ezt rohogve kifizeti az Apple, mindenesetre az 550 millio $/ev a kesobbiekben meg fajhat... A fagyi visszanyalt.
Saor Alba
-
Everman
addikt
"Én józanul mérlegeltem és számomra a symbian a legjobb rendszer, az iOS elmehet a búsba a hülye korlátozásaival"
A Symbian komolyabb korlátozásokat tartalmaz, akkor most miről is beszélsz? Ja, hogy szignózás és patchelt firmware után már nem annyira korlátozott a dolog?
Nekem nagyobb korlátozás Symbian alatt, hogy nincsenek rá komolyabb alkalmazások, amik meg vannak azok olyanok, mint amik más platformon 3-4 éve voltak.
Én meg úgy vagyok az ilyesmivel, hogy kedvelem a régiségeket, nekem is porosodik pár Symbian eszköz a polcomon (N73, 9300i, N97 Mini) és néha elő is veszem őket, de eszembe nem jutna már napi szinten ezeket használni. Lassúak és idejétmúltak. -
Everman
addikt
válasz #16820480 #90 üzenetére
"de nem értem miért nem vagy képes felfogni, hogy mások igényeit meg esetleg egyáltalán nem tudja."
Az én igényeimet is lefedi, csak kényelmetlen és ostoba. Valahogy már kinőttem a barkácskorszakomból és nem tud lelkesíteni, hogy romokkal kell foglalkoznom azért, hogy használható készüléket faragjak belőle. Aki meg azt mondja, hogy gyári állapotában is jól használható, nem kell piszkálni, azt elnézést, de kiröhögöm.
Gyakorlatilag semmi olyat nem tudok mondani az SGS-el kapcsolatban, amit én használok és az iPhone-ból/iOS-ből hiányzik. Van benne rádió, de én akkor is inkább a netrádiókat használom, mert ott kötetlenül azt a csatornát választom amit akarok, nem korlátoz a vételi lehetőség és a relatíve gyenge minőség. Nem használok extra widgeteket, amiket meg igen, azok iOS-en is elérhetők voltak, akár widgetként, akár lockscreenre kitehető infóként.
Témát használok Androidon is és használtam iOS-en is, csak ott lényegesen nagyobb választék volt, itt adott firmware változathoz jó ha van 8-10 használható téma, iOS-en meg össze se lehetne számolni mennyi van. Launchert Androidon könnyebb cserélni, ez igaz, de ez iOS-en sem akadály, ha valakinek ez kell.Alkalmazásokat, játékokat meg felesleges összevetni, mert 99%-ban a jobb Androidos alkalmazások iOS portolások, gyakran kevesebb funkcionalitással és néha ki-ki lépős működéssel.
Viszont zavar Androidon az ostoba copy-paste, mert addig eljutottak, hogy némileg lemásolták az iOS megoldását, de nem mindenhol működik és csak sima szöveget tud másolni, a kijelölés meg gyakran csak esetlegesen működik.
Zavar az ostoba multitask, mert ez egy mobilkészülék, nekem ne ragadjon be a háttérben egy taszk, ami lezabálja 3-4 óra alatt a zsebemben az aksit, főként szánalmas, ha ezt maga rendszer teszi.
Zavarnak a telefonfunkciók hibái, kontakthoz beállított csengőhang vagy megszólal, vagy az alap szól, vagy néha semmi. Az meg, hogy néha magába fordul a jószág és a bejövő hívást vagy sehogy, vagy 2-3 próbálkozás után képes csak fogadni szintén kellemes tulajdonság.
Zavar az ostoba notifikáció, alkalmazás futása közben vagy nem tudom, hogy van egy esemény, mert nem kapok szöveges értesítést, vagy kivág az alkalmazásból és jó esetben be is zárja azt. Ha meg zsebben van a készülék és nem hallom meg a prüttyenést, akkor jó esetben nem figyelek fel a fejlécben a plusz egy ikonra a sok között és nem tudok az elmaradt emlékeztetőről.
És bár ez csak SGS tulajdonság, de roppant mód dühít, hogy a töltőről lehúzva véletlenszerűen 80-95% közé ugrik a töltöttség 100%-ról és ha 100%-ra akarom tölteni, akkor vissza kell dugni 2-3-szor mire eléri a megfelelő töltési szintet és 100%-on marad. Ez külön vicces egy teljes éjszakai töltés után reggel."(nem áll le a motor, ha rosszul fogod a kormányt )."
SGS-en tenyérbe fogva nem csak a GSM térerő csökken, hanem a Wifi is, ami iPhone-on nem. Ráadásul ha már kocsi, akkor az iOS-es kocsiból nem fogy ki a benzin félúton, míg a droidosból igen (jó akkukapacitású droidos készüléket még nem láttam, pl. az SGS ezen a téren kb. fele annyit tud, mint az i4).
Ez az SGS nekem a 6. Androdos készülékem (ha azt vesszük, hogy Desire és SGS kétszer volt, akkor a 8.), de mindegyikkel voltak komoly problémák, amik iPhone-on soha nem jöttek elő.
Amikor valaki az Androidot dicséri, akkor olyan érzésem van, mint amikor a Trabantos fényezi a járművét, mert abban egy fél délután saját kezűleg ki tudja cserélni a motort. Apró probléma, hogy aki autót vesz, az közlekedni akar vele, nem motort cserélni és barkácsolni könyékig az olajban.
-
törölt tag
ilyen "cipőt a cipőboltból" típusú emberek minden platform esetében vannak, ez ne megy gyártó/régió kiváltsága.
amúgy én azért nem annyira kedvelem az ilyen wireless szinkronizáló progikat, mert lényegében mindegyikhez kell valami klienszoftver ugyanúgy, hiába tcp-n át megy. a wp7 is tud valahogy vezeték nélkül szinkronizálni, de ahhoz kell egy zune az asztali gépre.
Everman: Én inkább tartom zombinak azokat, akik ezt a "valamit" jónak tartják
lehet, hogy a te igényeidet csak és kizárólag az ios tudja kielégíteni, de nem értem miért nem vagy képes felfogni, hogy mások igényeit meg esetleg egyáltalán nem tudja. pont ez a lényege a piacnak, hogy van választás, nem úgy mint mondjuk 4-5 éve, amikor okostelefon is alig volt, drága is volt, és választhattál wimo és symbian közt.
én például nem vennék Audit, mert nem adok ki annyi pénzt egy kocsira, amikor fele áron kapok egy fain kis Volvot vagy Saabot, ami ugyanolyan kényelmes, és esetleg pár dologban még talán jobb is (nem áll le a motor, ha rosszul fogod a kormányt ). egyszerűen nem látom az értékbeli különbséget, ami az árban jelentkezik. -
válasz brendoncsopi #88 üzenetére
Hány telefonja van a Nokiának? Túl sok - túl sok klón minimális supporttal.
Bár mivel az elmúlt hónapokban alig jött ki új, lehet ez változni fog.[ Szerkesztve ]
-
brendoncsopi
tag
Ha nem lenne Apple,unalmas lenne az élet :-)
A Nokiát pedig akkor se lehet leírni.
Hány telefonja is van az Applenek? És hány a Nokiának? Biztosan nagyon jó szakemberei vannak az Applenek de azért a marketing gépezet az ami igazán életben tartja. Nem rosszak az iphoneok,de kéremszépen 2kilóért legyen is kellően optimalizált. -
Everman
addikt
"Egy apple fannak nem magyarázod meg, hogy létezik más is ami működik"
Én éppen Androidot használok (SGS), lassan már 2 hónapja és ettől inkább érzem úgy, hogy az iOS az ami működik, minden más csak parasztvakítás.
Nem kell ehhez nagy fannak lenni, csak józanul mérlegelni. Persze, akinek egy kevésbé stabil rendszer, a romfőzés, iOS-ről levetett, portolt, gyakran lerontott alkalmazások jobban bejönnek, akkor hajrá. Attól, hogy tudok widgeteket tologatni és flash tartalommal végletekig lassítani a böngészést, még nem tartom jobbnak a droidot.
Én inkább tartom zombinak azokat, akik ezt a "valamit" jónak tartják, egyetlen számomra is elfogadható érv az, hogy ebből van olcsó, belépőszintű termék is, amit bárki meg tud fizetni. De egy Suzuki tulaj sem henceg a kocsijával az Audisok előtt...
Személy szerint nagyon várom már a szeptembert és az új iPhone-t, azután egy jó darabig megint bottal sem piszkálom a zöld robotot.
---
"Valamint ez az alkalmazás vásárlási hajlandóság, USA-n kívül annyira nem népszerű, Kelet Európában, és távol - kelet szegényebb régióiban, pedig nem hogy nem népszerű, hanem nem jellemző"
Cserébe ez a terület egyik komoly gyártó számára sem piac.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Hát nem is feltétlenül alkalmazás vásárlási hajlandóság, de márkahűség azért nagyon erős. Valamint ez az alkalmazás vásárlási hajlandóság, USA-n kívül annyira nem népszerű, Kelet Európában, és távol - kelet szegényebb régióiban, pedig nem hogy nem népszerű, hanem nem jellemző, szóval, a Nokia ilyen szempontból jó helyzetben van.
-
alamuszi
senior tag
-
Egyszerubb leirni azt, hogy ennek kovetkezteben mit nem lehet (Mango elott!) megcsinalni WP7-en: multiplayer realtime jatekok (egy sakk meg mukodhet egy koztes szerverrel), remote desktop alkalmazasok, koztes szerver nelkuli MSN/GTalk/IRC/... kliens, taviranyito programok, torrent kliens, HTTP/WebDAV szerver (lasd: Discover), SMB kliens (ld. SymSMB), UPNP videolejatszas (ld. Nokia Play To, Samsung AllShare; kiveve LG-ken ahol OEM-kent a gyarto eleri ezt), FTP kliens, SSH kliens, sajat email kliens...
Az mondjuk egy masik teny, hogy ezek kozul nem is lehet mindent megcsinalni pl. iOS-en az Apple App Store-os korlatozasai miatt. Viszont legalabb technikai akadalya nincs. A TCP/IP azert eleg alapveto dolog a kilencvenes evek ota...
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
Szerintem meg programozókon kívül az átlagembernek gőze sincs arról, hogy te miről beszélsz, azt viszont egyből megérzik, hogy rádugják a gépre és nem tudnak másolni rá fájlokat..
Persze ha lefordítod emberi nyelvre is, amit annyira hiányolsz, lehet, hogy valóban fontos lesz. -
válasz #16820480 #80 üzenetére
Nem, szerintem a tobbseg az "ez egy telefon, telefonalok, maximum SMS-ezek vele" kategoria, ami szamhaboruban jo, de egyebkent a gyarton kivul senkit se erdekel, hiszen senkit se erint.
Szerintem fontosabb a TCP, hiszen adatatvitelt tudsz afolott implementalni (sot meg wireless is lesz, wow).
[ Szerkesztve ]
-
"Igen csak azt felejted el, hogy a Nokia mögött egy hatalmas nagy tábor áll, amit az Apple nek sem sikerült elérnie, de megközelítenie sem. Ez viszont ha nem szálnak el az árakkal simán behozza a lemaradást."
Es mi ez a tabor? Merthogy nem fizetesi hajlandosaggal rendelkezo fogyasztok (gondolok az alkalmazasokra), az biztos.
-
gerilee
aktív tag
Ez egy nagyszerű marketing maszlag, amire SJ agy-mosottai valószínűleg felállva tapsolnának, de nem válasz a kérdésemre.
Mi az, amit a symbian NEM tud?Hülyékkel vitatkozni olyan, mint egy galmbbal sakkozni. Feldönti a bábukat, rász*rik a táblára, majd boldogan ugrál, hogy ő nyert...
-
Kashim
őstag
"Igen csak azt felejted el, hogy a Nokia mögött egy hatalmas nagy tábor áll, amit az Apple nek sem sikerült elérnie, de megközelítenie sem."
Nem ti szoktátok mindig írni, hogy azért viszik az almás cuccokat, mert mögöttük áll a világ legnagyobb zombi-sznob serege? Tehát akkor a Nokiáé még nagyobb?
(Csak poénnak szántam, nehogy flamewar kerekedjen belőle)
-
alamuszi
senior tag
-
Lirion
addikt
Ez nem igazán jó példa, mert a csapágyak nem szabványkötelesek, léteznek különleges csapágyak is meg egyediek is, stb.. Keressetek más példát a szabványos vitátokhoz inkább.
Másrészről meg az apple nyilván nem egyezett volna meg peren kívül, ha nem neki kellene tényleg fizetnie a licenszdíjakat. Ez nem olyan kicsi összeg, hogy azt mondhassák rá, inkább kifizetik, csak ne legyen jogi herce-hurca. Az az igazság, hogy egyikőtök se tudja, hogy ki a valódi bűnös, volt-e szándékosság a licenszdíj meg nem fizetésében, stb., de a "békülésből" inkább valószínű, hogy a nokia vádjai jogosak voltak, mint az, hogy nem az applenek volt díjfizetési kötelezettsége.
-
alamuszi
senior tag
Igen csak azt felejted el, hogy a Nokia mögött egy hatalmas nagy tábor áll, amit az Apple nek sem sikerült elérnie, de megközelítenie sem. Ez viszont ha nem szálnak el az árakkal simán behozza a lemaradást.
Valamint ha megnézel egy N8-at minőségben megveri a konkurenciát, lehet még az IPhone-t is.
-
Everman
addikt
"Valamint csúcs Nokia telefonoknál sem a kijelzővel van a gond"
Mondjuk azzal is, a felbontás amivel ma egy top Nokia operál, más gyártóknál a középkategória.
"A WP7 hamarosan elérheti az IOS szintjét, ha kiforr, akkor nem hiszem hogy annyival el lesz maradva, mint itt leírják."
WP7-el a Nokia nem az Apple ellen szál harcba, hanem a HTC-vel, Samsunggal, LG-vel stb.
Ezen a téren egy lesz a sok közül és nem nagyon van ezen a platformon akkora szabadsága, hogy jelentősen kitudjon tűnni a többi gyártó közül.[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Ma már ez nem é, pontosan ezért lesz képes a Nokia visszatérni alapvetően, ma már nincs akkor különbség egy jobb Samsung, HTC, vagy agy Iphone között. Valamint csúcs Nokia telefonoknál sem a kijelzővel van a gond, hanem a szoftverrel itt ott. Amit meg idővel megoldanak nem nagy hátrányból indulhatnak majd A WP7 hamarosan elérheti az IOS szintjét, ha kiforr, akkor nem hiszem hogy annyival el lesz maradva, mint itt leírják.
-
gerilee
aktív tag
"...tudásban és használhatóságban is a legutolsó smartphone OS a piacon."
A használhatóság terén még esetleg igazat is adhatnék, de ebben a kérdésben eléggé nagy szerepe van a tulajdonosnak. Mindenkinek más termék a használható, ez eléggé szubjektív.
De hogy tudásban a legutolsó lenne... Mégis mi az amit NEM tud, a többi pedig igen?Hülyékkel vitatkozni olyan, mint egy galmbbal sakkozni. Feldönti a bábukat, rász*rik a táblára, majd boldogan ugrál, hogy ő nyert...
-
Everman
addikt
"de ha az apple pl felhasználja ezeket a fejlesztéseket igen is fizessen érte"
Erre volt jó a csapágyas hasonlatod.
Ha te legyártod a csapágyakat, de nem foglalkozol a szabványokkal, nem is rendelkezel vele, én meg megveszem ezeket és legyártok vele kistrillió metrószerelvényt, akkor én vagyok a hibás, vagy te, mikor utólag szólnak a licenc tulajdonosai? Hisz te elvileg nem gyárthatnál semmit a licenc tulajdonlása nélkül, így a vásárlód nem is néz ennek utána. Mint fentebb írták, lehet nem véletlen, hogy az Apple kukázta az Infineont, mint beszállítót. -
Everman
addikt
"A Nokia ott hibázott hogy beszállt a érintős okos telefon piacba"
Más a gond. A Nokia az Apple hibáját követte el, egy megoldást túl korán piacra dobott, mikor az még nem volt rá felkészülve.
Az Apple ezt a Newtonnal játszotta el, a Nokia meg a 7700/7710-el.
Nem volt sikerük és elkönyvelték, hogy az érintőképernyős mobilkészülék nem piacképes termék.
Amikor meg a konkurencia elkezdett ilyen eszközökkel kijönni, akkor ők kényelmesen hátradőltek, mondván, hogy nem foglalkozunk ezzel, hisz úgyis belebuknak, mint mi is előzőleg. Mire meg észbe kaptak, hogy azóta változott a piac hozzáállása a kérdéshez, addigra olyan hátrányból kellett indulniuk, amit képtelenek voltak behozni. -
alamuszi
senior tag
Értem én, hogy az apple mindent megvehetne, de, akkor miért kerül ilyen helyzetekbe érted, a Nokia, vagy az IBM, ereje nem abban van, amit ma hanem amit a múltban fejlesztettek, ez nem titok, de ha az apple pl felhasználja ezeket a fejlesztéseket igen is fizessen érte, he meg meg tudja venni vegye meg, de ez a minden meg tudna venni, és a legnagyobb leggazdagabb leg leg leg ilyen műsor volt az MTV-n 25 éve de az is kb ilyen kicsinyes volt mint az apple viselkedése
(#62) Karma
Szerintem meg a VS jóval feljettemm támogatottabb, mint az Obect c-s sztori, picit van csak kezelhetőségben lemaradva. A VS-t meg csak annyira nyomja az MS,hogy aki akarja meg is tanulja nagyon hamar. Komolyan dokumentálva van a VS agyonkommentezve, agyon példázva az egész, szóval szerintem jobb az apple fejlesztőeszközeinél. Persze magánvélemény, ezért is írom így, hogy SZERINTEM.
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
"Hozzávéve a hagyományos telefonokat is, a nokia 108.5 milliót adott el, ami ismét csak több, mint 2010 q1-ben. A haláltól azért igencsak messze áll még a nokia, maximum rossz irányba fordultak, de már kezdenek visszakanyarodni lassacskán."
A részvényeseket nem hatja meg az eladott darabszám, főként, hogy ennek zöme alsó kategóriás eszköz, amin marginális haszon van.
Egy dolog érdekli őket, mégpedig a profit, ezen a téren meg a Nokia konkrétan zuhanórepülésben van, aminek már nincs messze a vége, de az nem a kilábalás, hanem a teljes csőd. Ha Microsofttal kötött "házasság" nem hozza meg a várt eredményeket, akkor a Nokiának, mint mobilgyártónak végérvényesen vége, nem lesz második lehetőségük a kilábalásra. -
Szvsz az XCode siman helybenhagyja a VS Express valtozatat. Az Obj-C es a Silverlight sincs nagyon egy ligaban, se a frameworkok ami felette van (TCP socket luxus?). Majd a Mangotol kezdve kezd hasonlitani az iOS4-re a WP7, addig meg...
[ Szerkesztve ]
-
GALARDO
addikt
Ez tény amit leírtam még a Samsung is jobban csinálta a dolgokat és megelőzte a Nokiát. Amúgy meg a Nokia már nem a régi.Volt n95 az jó volt utána én marha beleugrottam az n97-be na ott kicsapta a biztosítékot nálam a Nokia a sok hibával meg mindennel együtt.Egyik haver most vett N8-at....hát mit mondjak nem éreztem azt hogy hű ez egy Nokia, az már elmúlt.A Nokia ott hibázott hogy beszállt a érintős okos telefon piacba de, ez csak az én véleményem! Remélem a WP 7 visszahozza a Nokiát a csúcsra. Amúgy meg azt nem értem hogy mi ez a duma hogy én meg akarom változtatni a Nokiát miről beszéltek ti?
[ Szerkesztve ]
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
Everman
addikt
"ha én csinálok egy golyóscsapágy gyárat, és elkezdek golyóscsapágyakat gyártani, akkor egyáltalán nem nézek utána, hogy a golyóscsapágy szabadalma le van -e védve"
Muszáj utánanézned és megszerezned, mert különben nem kapsz engedélyt sem a gyártásra, sem a forgalmazásra. A legyártott szabványtalan termék meg megy a zúzdába, te meg csődbe.
"Szerintem el kellene ismerned, hogy az Apple, akár csak a Creative esetében most is gyúlt, csak most nem egy kis Singapore -i modulgyártóba kötött bele, hanem a füld legnagyobb konzumer mobilkommunikációs cégébe."
Amit konkrétan zsebből megvehetne háromszor az Apple, ha akarná. A Nokia már rég nem akkora cég, mint itt sokan gondolják.
"Szóval Te sajnálod az Apple-t, én nem. Így jár aki nagyképű, és ostoba viselkedéssel áll a konkurenciához."
Nem sajnálom én, nekem nem fáj, ha nekik fizetni kell. Azt meg már írtam, hogy nem tudjuk mi áll a háttérben, lehet az Apple jóval többet kapott a pénzéért, mint mi gondolnánk. A Nokiának ez konkrétan mentőőv volt, ha az Apple még elhúzza 2-3 évig a pereskedést, akkor lehet már nem kellett volna fizetnie, mert nem lett volna kinek.
-
alamuszi
senior tag
"De azt sem gondolom, hogy szándékosan nem rendeztek volna alapvető licenckérdéseket, amire mindenképpen fény derül idővel."
Igen És vajon ha ez lett az eredmény, akkor ugye egyértelmű a válasz, nem? Hibázott az apple (pont). Nem gondolom, hogy az itt valaki is tudnak konkrétumot a két félen kívül, de az eredmény el szokott árulni a bizonyos dolgokat ami egyértelmű, hogy ki a kakukktojás. Szóval én meg a múlt tapasztalataiból kiindulva tudom az ellenkezőjét mondani mint te.
(#58) Karma :
Várj csak mikor kijött az IPhone egy mennyi hiányossága is volt? Nagyon sok? A MS kiadta az ingyenes fejlesztőeszközeit a WP7-het sztem ez kb pár hónapon belül meg lesz oldva. Valamint ha megnézed, hogy milyen módon lehet fejleszteni egy IPhone-ra, vagy megnézed a Visual Studiót. csak fényévekre vannak egymástól, szóval nem aggódom, de az Apple-ért kezdek, mert az Ericsson még csendben van.
[ Szerkesztve ]
-
Kumite
aktív tag
"Nem tudni mi történt, így pont annyira vagyok okos a kérdésben, mint mondjuk te "
Persze mindenki csak találgat, de azért nem kellene túl egyoldalúan.
És az sem biztos, hogy igaz, hogy az Apple ráért volna pereskedni, mert lehet, hogy egy bukott per végén ennek az 500 milliónak a jelentős többszörösével lesz kisebb a pénztárcájuk. Vagy akkor szedeti le a bíróság a szabadalom megsértése miatt az aktuális terméket a polcokról, i5, i6, attól függően, hogy mikor lenne vége a pernek, amikor már legyártottak belőle kis milliót.
Én azt tudom elképzelni, hogy ez mindkét gyártónak a legjobb végeredmény egyik és másik oldalról is nézve. -
Everman
addikt
"Régebben az okostelefont az határozta meg, hogy "Mit tud?""
Régebben a legtöbb gyártó szép kövér feature listát gyártott, hogy a készüléke mit tud.
A gond az volt, hogy ezt csak elméletben tudta, a gyakorlatban ennek jelentős része használhatatlan megoldás volt a többi meg 3-4. frissítésre már talán működött is.
"ma már az, hogy "Hogyan tudja, azt amit engednek?"."
Ma meg már az, hogy adott eszköz valójában tudja azt amit a gyártó ígér és főként azt, hogy azt a tudást valóban ki is lehet használni, vagy csak pár tucat geek örömére van ott a szoftver mélyén.
Ma már a gyártók a tömegeknek készítenek smartphone-t és nem egy kisebb rétegnek.
"A marketing gépezet lenyomta a tényleges tudást."
A mai készülékek fényévekkel használhatóbbak mint a legokosabb régebbi eszközök, úgyhogy ez eléggé fals kijelentés.
Symbian esetében meg még viccesebb ezt kijelenteni, mert ma már, tudásban és használhatóságban is a legutolsó smartphone OS a piacon.
-
Everman
addikt
"Kezdem azt hinni, hogy Te okosabb vagy/hiszed magad az Apple embereinél"
Nem tudni mi történt, így pont annyira vagyok okos a kérdésben, mint mondjuk te
Elképzelhető, hogy a beszállítói szerződés tartalmazta a licenceket is, de nem teljes körűen, így az Apple oldaláról rendezettnek gondolták a kérdést. Ne felejtsd el, ott is emberek dolgoznak
"azt akarod mondani, hogy igazságtalanság történt és az Apple ártatlanul és rossz döntések meghozása után vállalta magára, hogy fizetnie kell?"
Pontos okokat az ottani jogászokon és vezetőkön kívül senki nem fog tudni, így mi csak találgathatunk. De azt sem gondolom, hogy szándékosan nem rendeztek volna alapvető licenckérdéseket, amire mindenképpen fény derül idővel.
--
A sajtó főként a kifizetendő összegre fókuszál, de gyanítom a Nokia is letett pár dolgot az asztalra, hogy a megegyezés megszülessen. Az Apple ráért volna még évekig pereskedni, a Nokiának van szüksége sürgősen a pénzre.
-
gerilee
aktív tag
Még szerencse, hogy nem az ő igénye szerint készít a Nokia telefont, soha többet nem vennék.
A Nokia ma napig vezető gyártó lenne az okostelefonok között, de az utóbbi években az Okostelefon meghatározása a köztudatban komolyan megváltozott. Régebben az okostelefont az határozta meg, hogy "Mit tud?", ma már az, hogy "Hogyan tudja, azt amit engednek?". Színes-szagos, csillivilli, gigamegaherzek, hype-hype-hype, ez kell az egységsugarú júzerekenek. A marketing gépezet lenyomta a tényleges tudást.Hülyékkel vitatkozni olyan, mint egy galmbbal sakkozni. Feldönti a bábukat, rász*rik a táblára, majd boldogan ugrál, hogy ő nyert...
-
alamuszi
senior tag
Érdekes válasz, de tudod, ha én csinálok egy golyóscsapágy gyárat, és elkezdek golyóscsapágyakat gyártani, akkor egyáltalán nem nézek utána, hogy a golyóscsapágy szabadalma le van -e védve, hanem elnevezem SKF-ZYN-ek, majd elkezdem használni, majd árulni. És vajon szerinted ki a hibás azért, ha az én csapágyamat, a saját metrómba beépítem, majd eladom? Szerinted nem fogják észre venni, hogy olyan technológiát használom ami évtizedek óta ismert.
Ezt Te sem gondoltad komolyan ugye? Szerintem ez még csak a kezdet, az igazi nagyágyúk nem álltak csatasorba, majd ha ők is ott lesznek akkor lesz haddelhadd.
Szerintem el kellene ismerned, hogy az Apple, akár csak a Creative esetében most is gyúlt, csak most nem egy kis Singapore -i modulgyártóba kötött bele, hanem a füld legnagyobb konzumer mobilkommunikációs cégébe. Szóval Te sajnálod az Apple-t, én nem. Így jár aki nagyképű, és ostoba viselkedéssel áll a konkurenciához.
-
Kumite
aktív tag
"Az, hogy ennek a licence nem volt rendezve nem feltétlenül az Ő saruk."
"Jelen esetben inkább tartom valószínűnek, hogy beszállítói téren történt mulasztás"A profi Apple(öd)től el tudod képzelni, hogy félrenéznek egy 500 milliós licensz hiányt? Na ne már, ugye csak viccelsz...
Kezdem azt hinni, hogy Te okosabb vagy/hiszed magad az Apple embereinél és azt akarod mondani, hogy igazságtalanság történt és az Apple ártatlanul és rossz döntések meghozása után vállalta magára, hogy fizetnie kell? Ugye Te sem képzeled ezt?[ Szerkesztve ]
-
-
Everman
addikt
"Ezt pont meg lehetne kérdezni, hogy az Apple, miért perelte a HTC-t, a Samsungot, meg a többit."
Mivel az teljesen más történet, elvileg az Apple nem fogott egy Nokia készüléket és lemásolta a kinézetét és szoftverét, hanem a megfelelő specialistától/beszállítótól megvásárolta a szükséges elemeket a gyártáshoz. Az, hogy ennek a licence nem volt rendezve nem feltétlenül az Ő saruk.
Jelen esetben inkább tartom valószínűnek, hogy beszállítói téren történt mulasztás, amit a Nokia inkább az Apple-vel rendezett, mivel onnan van pénz, az Infineon meg max. bedőlne egy ilyen büntitől, de egy fia krajcárt nem látna tőlük.
Egyébként ha az Infineon, illetve a GSM hardver szállítója mulasztotta el a megfelelő licencek kifizetését, akkor pont olyan joggal perelte a Nokia az Apple-t, mint ahogy mondjuk téged is perelhetne, hogy használtad a terméket, de nem fizettél érte licencdíjat, te meg néznél, hogy csókolom én úgy vásároltam meg a terméket, hogy úgy tudtam ez már rendezve van.
Elvileg egy baseband rendszert nem hinném, hogy a szükséges licencek nélkül lehetne gyártani, vagy árusítani.[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
Szerinted mégis kit érdekel, hogy neked mi kell vagy nem kell? Voltak sikeres felsőkategóriás okos telefonjai a nokiának az n95 óta is, amik fogytak olyan jól, mint mondjuk egy felső kategóriás htc...
Figyelembe véve, hogy symbiant 1 gyártó árul, q1-ben 24 millió példányt adtak el, androidból ugyan 35,7-t, de azt hányan is csinálják? HTC, Samsung, Motorola, SE, LG, ZTE, egyéb kis fing gyártók... Azon kívül 2010 q1-hez képest több symbian fogyott idén. Tehát mire is alapozod a kinyilatkoztatásodat, hogy a nokia már halott?Hozzávéve a hagyományos telefonokat is, a nokia 108.5 milliót adott el, ami ismét csak több, mint 2010 q1-ben. A haláltól azért igencsak messze áll még a nokia, maximum rossz irányba fordultak, de már kezdenek visszakanyarodni lassacskán.
[ Szerkesztve ]
-
GALARDO
addikt
Hidd el nem az. A Nokia nem való a felső szegmensbe az utolsó jó okos Nokia az n95 volt azóta nem hozott ki olyan okostelót amire azt lehetne mondani hogy ez nekem kell.Alsószegmensbe se olyan nahy már a paletta mint régen.
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
alamuszi
senior tag
Ezt pont meg lehetne kérdezni, hogy az Apple, miért perelte a HTC-t, a Samsungot, meg a többit. A különbség csak annyi, hogy az apple maga sem létezett, mikor a Nokia már kommunikációs eszközöket tervezett és gyártott.
"A fent említett szabadalmak elsősorban az alapvető GSM, UMTS, 3G, WCDMA és Wi-Fi szabványokkal állnak kapcsolatban. A Nokia szerint az összes többi nagy mobilgyártóval és szolgáltatóval régóta van megállapodásuk ezen technikák felhasználásáról, azonban az Apple elmulasztotta a jogok megvásárlását."
Amúgy ilyen szabványokkal van kapcsolatban. Szóval már csak azt nem értem, hogy ennyi erővel az Apple miért perel bárkit is? Ugyanis ezek igencsak alapdolgok egy mobiltelefonnál. Vajon miért van az, hogy csak az apple-nek nem jut eszébe, hogy nem Ő a leginnovatívabb cég a mobilpiacon, mert ha az lenne akkor már "G5"-ot használna, "gondolatátvitellel", de miért érzem azt, hogy ezt megint az Ericsson fogja szállítani.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Te egy jós vagy. Már csak azért is, mert a Nokia teljesen más közegben mozog, mint az apple. Míg a Nokia minden szegmensben benne van, ami telekommunikáció, addig az Apple a felsőkategóriás mobiltelefon bizniszben.
Szóval ja azért nem kell temetni a Nokiát. Az Iphone meg ugyan már arányaiban mennyi van a többi telefonhoz képest, nem sok! Szóval azért valótlanságokat nem kell ide írni.
-
Mehet persze úgy is, és úgy is kerek a történet.
Ezt kívülállóként nehezen tudjuk megítélni szerintem.sheratan: Azt azért kizártnak tartom, hogy az Apple csak gyártósort bérelne az Infineontól, hiszen konkrét Infineon termékek szerepelnek az iPhone-okban. Valami közük csak van az Infineon jogász/mérnökeinek is hozzá
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
itt most nekem az nem tiszta, hogy miként szerzik be az adott gyártótól a cuccaikat. mert ha mondjuk bemennének az Infineon nagykerbe, és felvásárolnának tőlük néhány tonna gsm modult, akkor ebben benne kéne lennie a licenszdíjnak is. viszont ha mondjuk gyártókapacitást bérelnek tőlük, akkor nem hiszem, mert ilyenkor elvileg kölcsönadják a gyártósorukat pénzért, tehát nincs közvetlen közük ahhoz, hogy ki és mit termel rajtuk.
-
Kumite
aktív tag
És azt honnan lehet tudni, hogy az Infineon és Apple között nem olyan szerződés van, hogy "mi adjuk az eszközöket, de az áraink nem tartalmazzák a licenszeket, azt nektek kell intézni"? Csak mert ezt mindenki annyira tényként kezeli, hogy nekik kell fizetni.
Pl rengeteg vállalati programban van user alapú licenszelés. Hiába tud a sw 100ezer usert kezelni, ha a vásárló cég licensze csak 10ezerre szól, akkor csak 10ezerrel használhatja, ha többel akarja, akkor többet kell fizetnie. Az is specializált termék...
Akár az egész mehet úgy, hogy "Mi adjuk az elemeket, Te meg majd fizetsz annyi használt dologért, ahogy és amennyiért a szabadalom tulajdonosával megegyezel" szerződés szerűen.[ Szerkesztve ]
-
A programnyelves metaforádban csak az sántít, hogy míg egy C fordító általános célú, egy baseband chipsettel valószínűleg nem MP3 dekódoló kenyérpirítót fogsz csinálni. Azaz specializált termék, szűkebb lehetőségekkel és így szűkebb érintett szabadalomhalmazzal...
Szerintem is az lenne közelebb a "józan észhez", ha az Infineon fizetné az ilyesmit (végülis biztosan ők is valamilyen fizetett kapcsolatban állnak a Nokiával, ha már egyszer rádiós cuccokat gyártanak), az Apple meg licencelné tőlük simán, a Nokia meg békében porlad tovább.
-
Kumite
aktív tag
"A kérdés az, hogy milyen jogon kérnek ezért pénzt?"
Például el tudom képzelni, hogy az egyes hardver elemek beszerelési módja, az elemek közötti fizikai és szoftveres kapcsolat, megoldások, protokollok stb. már licenszhez kötöttek.
Pl. hiába használsz egy programozási nyelvet ingyen vagy akár megvásárolva, és írod meg benne az MP3 kódolás/dekódolás/egyéb algoritmusokat, azt már valakik kitalálták, azért fizetned kell. Az általad vásárolt programnyelv árába pedig nem lehet beépíteni az MP3 dolgait, mert akkor ugyanezzel az erővel 1 csilliárd szabadalom árát is bele lehetne építeni. Az adott példánál maradva továbbra is, miután már kifizetted az MP3 pénzeket és futtatáshoz használod a Java-t és valamelyik virtuális gépet, már nem fogsz fizetni a virtuális gépben lévő megoldások szabadalmaiért, azt már kifizetted / kifizette neked a Sun/Oracle. -
Kumite
aktív tag
Az oké, hogy szerinted (és még sok más ember szerint) "kismiska" ez a pénz, de ez az Apple nyereségét 2%-kal csökkenti ha úgy számolok, hogy a nyereség negyedévente ~6,x milliárd, az évente ~25 milliárd.
Ne legyetek már ennyire, hogy úgy mondjam "nem okosak", egyik cég sem ad ki szívesen fél milliárd forintot, függetlenül attól, hogy mennyi a nyeresége vagy a pénztartaléka. -
blackydan
senior tag
Legalább lesz miből kifizetni a Nokia vezetőinek év végi bónuszait
-
törölt tag
mondjuk ettől függetlenül nem túl bíztató az, ami az európai gyártókkal/márkanevekkel történik: a franciák vagy csődbe mentek, vagy felvásárolták őket a kínaiak (Sagem és Alcatel), a hollandok szintén (Philips), a németek szintén (Siemens meg BenQ-Siemens), a svédeknél annyi különbséggel, hogy ők egy japán céggel léptek unióba (de ott is volt róla szó, hogy csődközeli állapot van, és esetleg a Sony kivásárolná a maradék részesedést is, egy egyedül vinné a boltot). és hát egyelőre a finnek maradnak csak, akik európai cégként működnek, de például a szoftveres részleg rövid időn belül majdnem teljesen kikerül az EU-ból (S40 ugye már most is USA, a wp7 meg szintén az lesz).
nem tudom miért megy ennyire siralmasan az itteni cégeknek. a pofátlanság viszont az, hogy lényegében nincs már egy "hazai" (EU-n belüli) cég lassan, aki telefont gyárt, mégis vannak védővámok ezeken a termékeken... -
erdoke
titán
válasz t72killer #28 üzenetére
Minek dobnának ki megint olyan készülékeket, amik nem versenyképesek? Hogyan konvertálnák át Symbian felhasználók tízmillióit olyan WP7-es készülékekre, amik funkcionalitásban messze elmaradnak az általuk megszokottól?
Szerintem akkor adjanak ki WP készülékeket, amikor meg tudják magukat különböztetni nem csak az egyéb OS-t futtató készülékektől, de a többi OEM-től is. Nokia Maps-et és hasonlókat integrálni nem két perc. 7-8 hónap alatt kijönnek készülékekkel, amik egy számukra teljesen új platformon működnek. Szerintem gondold át ezt a pörgősséget, egyedi felületű, a megszokott Nokia szolgáltatásokkal felvértezett androidos készülékekhez még ennél is több idő kellett volna.A legjobb aláírás a héten
-
NakedMan
csendes tag
A Nokia második negyedéves tervezett bevétele 6,1 és 6,6 mrd $-ra tervezték, de a hónap elejei hírek szerint ez nem jött volna össze. Ez a viszonylag könnyű pénz bizony a Nokiának se jött rosszul
Szvsz Nokiában van még potenciál, nem kell még temetni, csak jöjjenek már a WP modellek...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Igen, elhasaltak az okosteló-bizniszben. Például máig nem tudom megérteni, miért szerelik NEGYEDANNYI rommal a telóikat, mint a versenytársak A másik meg, hogy lemaradtak az OS versenyben. A symbian már a múlté, a WP-vel meg SOKKAL pörgősebben kellett volna kijönniük, a konkurrencia 3 generációt elad addig, míg ők moccannak egyet...
Nem csoda, hogy a részvényárfolyamaik 10éve csökkennek... Nem értem, miért van az, hogy az európai cégek mintha be lennének oltva innováció, gyors fejlesztés és siker ellen...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
JR.CSé
senior tag
Ennyit az erőfitogtatásból.Azért szerintem sokmindent elmond a helyzetről a végkifejlet.Kinek mekkora a befojása a piacon.
"A lényeg lényege lényegében lényegtelen mert a definíció szubjektivitása annyira dekurbinált h nem fér össze a valóság egzisztanciájával."
-
GALARDO
addikt
Akkor most a Nokiának is érdeke hogy menjen az iPhone. Amúgy ez az összeg se fogja már megmenteni a céget, a Nokia már halott.
-
Misály
addikt
Ti miert nem tozsdeztek? Annyira ert itt mindenki a penzhez, meg a joghoz.
-
t72killer
titán
"Majd mikor a kész telefont használni akarom, akkor a semmiből bekopog egy kedves ügyvéd, hogy fizessek licencdíjat az X cégnek, mert anno ők fejlesztettek valamit a mobilkészülékekkel kapcsolatban."
Ez bizony így működik manapság, ezért alakult ki egy kész pókháló a tech cégek pereiből (=mindenki perel mindenkit).
Mivel az alkotóelemeket kínában gyártják, ahol azt hogy szabadalom, meg szellemi tulajdon, nem ismerik, így attól tartok, az viszi el a balhét, aki USA-ba importálta az adott technológiával szerelt gépet. Ha jól tudom, ez az Apple, lévén már a kis almás dobozkákban köt ki az áru valahol a keleti parton...
Ja, amúgy tényleg izgalmas lenne, ha nokiáék iOS-sel adnák a telóikat (pénz helyett szoftverrel fizetne az Apple), terjedne a platform.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
erdoke
titán
Ha nem is a MS-nak szól, a MS-Nokia szövetséggel megváltozott piaci helyzetnek annál inkább. Amíg a Nokia potenciális Android OEM volt, teljesen más veszélyt jelentett az Apple-re, mint most. A MS az Aplle szemében a kezelhető, "korrekt" versenytárs, akivel kvázi azonos játékszabályok alapján küzdenek, ám az Android a maga álságos nyíltságával kiszámíthatatlanabb, ill. sokkal nehezebben befolyásolható piaci környezetet alakít. Az Apple-nek is lényegesen jobb így.
-
hülyegyerek
addikt
válasz Totheground #12 üzenetére
Megint ????
Vazze, írok 5 hsz-t egy hónap alatt, abba is bele kell kötni ?hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
anubys1984
aktív tag
Kedves kis összeg. Mostantól az Apple biztosítja, hogy a Nokia életben maradjon.
Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
Everman
addikt
Haver szerint ez a megegyezés nem a Nokiának szólt, hanem a Microsoftnak.
Az Apple és az MS között több tucatnyi keresztlicenc szerződés van életben, most, hogy a Nokia fogalmazzunk finoman az MS szárnyai alá került, az Apple is megenyhült irányukba. Szerintem tényleg lehet ebben valami.
--
Az is érdekes dolog, hogy tegyük fel, akarok készíteni egy mobiltelefont a garázsomban. Megvásárolom a szükséges alkatrészeket és a hozzájuk tartozó szoftvereket és fejlesztési elemeket a gyártóktól (gondolok itt pl. az Infineon basebandre és annak programozására), írok egy saját operációs rendszert, ami kommunikál ezekkel a hardverelemekkel a gyártók által rendelkezésre bocsájtott frameworkökön keresztül.
Majd mikor a kész telefont használni akarom, akkor a semmiből bekopog egy kedves ügyvéd, hogy fizessek licencdíjat az X cégnek, mert anno ők fejlesztettek valamit a mobilkészülékekkel kapcsolatban.
A kérdés az, hogy milyen jogon kérnek ezért pénzt? Az alkotó elemek gyártóitól én minden hardvert, szoftvert és ezek felhasználásához szükséges jogot megvettem, akkor most miért kalapoznak idegenek, ezt nem azokkal kéne rendezniük, akik ezt a technológiát felhasználják és kiárusítják?--
Kis gonosz gondolatként felvillant bennem, hogy hosszabb távon lehet, hogy jobban jártak volna, ha nem a licenceket fizetik meg, hanem felvásárolják a Nokiát és utána az összes konkurens mobilgyártót úgy ugráltatják, ahogy nekik tetszik
[ Szerkesztve ]
-
callmeakos
veterán
akkor tejelni fog az alma de rendesen
All→M8
-
domi007
őstag
szerintem ő almáék keresetére gondolt, de ez csak egy tipp
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
D@niel
addikt
Én úgy tudtam, hogy az egyszeri kifizetés mellett minden iPhone után még 4 eurót fizet.
Szerintem az apple-nél azt mondták, hogy "aaaah hagyjuk már ezeket a finneket, itt van a dohány építsenek belőle még sok-sok szaunát, mi nem érünk rá"
『𝖕𝖔𝖈𝖔 𝖋4 - 𝕡𝕒𝕣𝕒𝕟𝕠𝕚𝕕 ᵁᵛᴵᵀᴱ14』
-
Totheground
addikt
válasz hülyegyerek #4 üzenetére
Már megint kezded?...
Hint: teljesen mindegy, hogy mennyit adnak el, ha a bevétel alig vagy egyeltalán nem fedezi a kiadásokat.
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
őstag
nokia connecting apple
VGA-t, AM4, AM5/ Intel 10-14. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-, DDR5-t, SSD-t veszek!
-
CS_D
senior tag
válasz Oppenheimer #7 üzenetére
Valami hasonló jutott a cikk után nekem is most eszembe.
-
Oppenheimer
nagyúr
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Daffchy
őstag
#4/5: A NOKIA akkora szuper király mega isten, hogy Ő leszarja azt a 110000000000 Ft-nyi pénzt.... neki az nem összeg, rip-rop elad pár 3210-est és be is jön a pénz.
[ Szerkesztve ]
-
domi007
őstag
Most olvastam HVG-ben, hogy Almáéknak 63 milliár dolláros tartalékuk van, szerintem nem fognak beleroppanni ebbe az évi 550 millióba
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Wajk
addikt
a végén még a Nokia iOS-el fogja szerelni az új telóit
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Daffchy
őstag
Azért ez az összeg nem piskóta... és ha valóban fizetnie kell évi 550 milliót még utána is, akkor az már igen komoly "támogatás" a NOKIA-nak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest