Hirdetés
- Yettel topik
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
nagyúr
Állítólag volt valami kísérlet, hogy kötelezővé tették, erre a nagyérdemű az hitte, hogy ettől versenypályává váltak a bringautak, és több lett a baleset. Szóval inkább rájuk hagyták.
(Amúgy nincs abban semmi rossz, hogy inkább óvatosabban menjenek, és kerüljék el azt a balesetet, amiben a sisak megakadályozta volna a fejsérülést, az eredmény így is jó! De azt felejtik ki a képletből, amikor beüt a szar, akkor meg brutális fejsérülés lehet, és annak élethosszig tartó következményei, ha egyáltalán túléli az ember. Mindenki eldöntheti, hogy csak bízik a hosszan tartó szerencsében, vagy tart a tűzben passzív biztonsági elemet is.)
Ui: szép dolog a KRESZ-ben a bizalmi elv, de két keréken "puhatestűként" sokszor inkább arra intenek, hogy írd fölül a saját tepsi épséged érdekében. Elsőbbsége ugye annak van, akinek megadják.
Néha sajnos "lemondatnak" róla, de inkább ez, mint a baleset.
(És itt jön képbe, hogy Hollandiában, ha olyan a kerékpáros infrastruktúra, az jelentősen lecsökkentheti a balesetveszélyét az adott útvonalnak: kereszteződések kialakítása stb. Ha megnézel nálunk egy dunaparti "kerékpárutat", ahol két bringás alig fér el egymással szemben, éjszaka meg még csak kivilágítva sincs, cserébe tele van kátyúval, gyökérrel... Ehhez képest egy "bringás autópályán" nanáhogy biztonságosabban lehet csapatani.
)
-
Az úthálózat is, a kerékpáros útvonalak védettsége, és jelentős részben a domborzat hiánya. De főleg a biztonságérzet az, ami miatt feleslegesnek érzik a kényelmetlenségekhez képest.
Továbbá "Minél magasabb a kerékpárral közlekedők száma egy városban, annál biztonságosabbá válik a kerékpáros közlekedés."
-
moma
őstag
Arról mit gondoltok, hogy hollandiában ahol tömegek bicikliznek és nagyon szabályoriántált ország, nagyon erős a biztonság mentalitás, még sem hordanak az emberek sisakot? Sőt kisgyerekeket is viszik simán anélkül?
Az út hálózat számít ennyit, hogy biztonságosnak érzik? -
Yoshida
aktív tag
Csak én vagyok a lifehacker egy sí sisakkal télen bringán?
Januárban le is ért a földre, amikor egy épület északi- nap által nem sütött oldalán a 4 fokban is még le volt fagyva a lejtős bringaút
Ráadásul jól kombinálható, 0 fokig elég csak a sisak egy védőszemüveggel, az alatt mehet alá maszk, még nagyobb hidegben a sí szemüveg is akár. Súlyra sem vészes, mégis bélelt, meleg, a drágább sisakokon állítható szellőző is van.
-
-igu-
addikt
azert jottem, hogy ugyanezt irjam, de igy akkor mar nem kell
-
kuntics
aktív tag
válasz
fehér_ember #14 üzenetére
20k egy sisak ami elvileg 5 évig jó, vagyis kb 400ft/hó. Nyamvadt telefontokokra meg üvegfóliákra többet költenek az emberek, pedig az csak egy telefon. Felcsatolni meg max 10mp. Ennyit csak megér az esély, hogy kisebb legyen a baj egy esetleges esésnél.
-
fehér_ember
addikt
Rollerrel még nem estem (meredekebb domboldal laza talaján lefele gyökkettővel és folyamatosan fékezve elcsúszást/tanyálást nem számolom). Bicajjal már megesett egyszer-kétszer; de a fejemre, eséskor mindig vigyázok így sisak nélkül (kézzel, átfordulással) . Mindig hátamat szoktam megütni az átesések után persze kezeket/tenyeret, lábakat nem számolva. Csigolyáknál lehorzsolt bőr, pár perc néma csend, szédülés + hányinger; ilyenek fordultak elő hát/csigolya megütésektől. Legalábbis a szédülés-hányingeres esetnél sem volt semmi nyom a kobakomon. Szóval nekem gerincet kellene inkább védenem. Persze értem én, hogy elég ha egyszer rosszul jönnek össze a dolgok. Mondjuk ha hátulról elütnének, akkor nem tudom hogy tudnám azt lereagálni, valószinű úgy elég tehetetlen volnék az esésre nézve.
-
-
válasz
fehér_ember #9 üzenetére
Teljesen ártatlan helyzetben, 15-tel estem rollerrel akkorát, hogy ha nem lett volna rajtam sisak (+ egyéb protektor), szinte biztos, hogy most nem írnám ezt a mondatot. Amíg nincs baj, addig nincs baj. Minden más esetben utólag a Mastercard is kevés.
-
Ezért is állok értetlenül és haragszom Küküre (Kerékpárosklub ex-elnök), aki a bringás sisakviselés ellen kampányol. Az ő fő érve annyi, hogy ha sisakban tekersz, akkor az autósok kevésbé fognak rád vigyázni.
Ellenérv szokott még lenni a "jajafrizurám" - de szerintem kócosan is jobban nézel ki, mint széttört arccal, vagy urnában.Például a húgom sem lenne már életben, ha nincsen rajta sisak. Pedig kerékpárúton ment.
-
beef
őstag
válasz
fehér_ember #9 üzenetére
Elesni pont ugyanúgy el lehet tesco-ba menés közben is
-
fehér_ember
addikt
Kerékpárral is általában ugyanúgy forgalomba megyek csak azzal méglassabb (25km/h) vagyok mint rollerrel (50km/h). Amúgy agyamat el szoktam dobni mikor suhancok és felnőtt emberek is járdán bicajoznak (nem, nem kerékpárútról van szó).
Rollerhez ugyan vettem kerékpáros fullface-est, de városban azt sem szoktam hordani ha leszaladok tesco-ba vagy lidl-be (venni ezt-azt).
Nem örülnék ha bármelyikre kötelezővé tennék városon belül a sisakot. Persze 1-2 bünti után biztos feltenném. -
beef
őstag
Vannak kerékpáros sisakok, nem értem miért venne fel bárki is nem oda való/tervezett fejvédőt?
-
kuntics
aktív tag
Miért hideg télen a biciklis sisak? Lehet alá venni vékony sapkát, arc elé csősálat fel leht húzni, meg vannak komplett fejre való maszkok.
-
válasz
ergoGnomik #4 üzenetére
Pontosan, ha nem viselt volna, nem élne. Az életét mentette meg.
-
ergoGnomik
tag
Vagy gondoljatok Michael Schumacher balesetére!
Gondolhatunk, de ő speciel pont viselt sisakot. A rárögzített kamerának tulajdonítják a vesztét. Legjobb tudomásom szerint.
-
Viktor S
csendes tag
Szerintem két fő okból sem terjedt el az ilyen bukó a bringások között:
- nyáron meleg, télen bepárásodik
- egy országútin (itt a legnagyobb a sebesség) előredőlve kényelmetlen a nagy súlya -
-
Jarod1
veterán
Hmm , xerintem is kell rolleresek re bukó mivel forgalomba mennek, ahol autók is vannak,,
Horváth Éva robogós balesete is jó példa, fejét védte a bukó, bár lába eltört..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Jómagam azok közzé tartozom, akik a legszívesebben kerékpáron is kötelezővé tenném a bukósisak használatát. Legalábbis...
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Mobilinternet
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest