Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• alamuszi

senior tag

válasz cqr #183 üzenetére

:D

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

• Everman

addikt

válasz cqr #174 üzenetére

"Ugye nem arra célzol, hogy nem?"

Ha egy elfogult Apple fan lennék, akkor használnák más terméket?

Igen, favorizálom a termékeiket, mert per pillanat nincs jobb a piacon.
    Ha egy kalapban nézed a hardvert+OS-t+szoftvereket+szolgáltatásokat amit az Apple egy csomagban kínál, akkor sajna nem tudsz másik alternatívát mondani, ami ezzel az ökoszisztémával képes lenne versenyezni.
    Lehet, hogy egy konkurens termék egy-két funkciója fejlettebb, vagy máshogy van megoldva és jó pár embernek emiatt szimpatikusabb is, de összeségében mindenképpen kevesebb tudást, funkciót, értéket képvisel.

Én úgy látom, hogy mindegyik mai mobiltelefon rendszer rendelkezik kompromisszumokkal, de az iOS az ami a legnagyobb felhasználóbázis számára elfogadható mederben tartja ezeket.
    Igen, sok embernek fontos a mass storage, a bt fájltransfer, vagy az FM rádió, de sokkal-sokkal többnek fontosabb a stabil, megbízható működés, a hardverhez optimalizált OS, nagyon jó támogatás, a hatalmas mennyiségű, jó minőségű alkalmazás és szolgáltatás kínálat (és mára már a vírusmentesség is szempont lett).
    Az iOS felhasználótábora átlépte a 200 milliót, aki azt állítja, hogy ennyi ember csak divatból választja ezt a platformot, az igencsak rossz úton jár.

Ettől eltekintve én három konkurens platformnak is drukkolok, mégpedig a WP7-nek, a WebOS-nek és a MeeGo-nak. Per pillanat ezekben látok sok lehetőséget (a WP7 terjeszkedése év végén, jövő év elején meg fog ugrani, a WebOS, meg ha a HP valóban hozza azt amit tervezett, akkor eléggé drasztikusan jelen lesz minden hardverplatformon, hogy ismertté és elfogadottá váljon, a MeeGo meg konkrétan csak tetszik :) ).

Az Android egy lufi, ami szét fog pukkanni, mivel nincs erős kézben tartva a fejlődése, szoftveresen és hardveresen is annyira fragmentált megoldás, amit mostanra már szinte lehetetlen normális mederbe terelni. Nem véletlen, hogy a nagyobb gyártók csendben más utakat keresnek. A Motorola esetében saját OS fejlesztéséről pletykálnak, a HTC meg saját úton vinné tovább az Androidot. Hosszú távon nem hinném, hogy életképes lenne ez a platform így, ahogy ma ismerjük. A Symbianról meg ne is beszéljünk, halottról jót vagy semmit.

Szóval ennyit az én fanságomról :D

[ Szerkesztve ]

• Everman

addikt

válasz cqr #176 üzenetére

"(Az eredeti cikk, melyben egyébként látszik a becslés menete is)."

Köszi, hogy megtaláltad angolul, én egy olasz oldalon bukkantam rá és azt nem akartam linkelni (ha ez a pár angol szó gondot okozott, akkor egy olasz cikk mekkora zavart keltett volna) :D

• Everman

addikt

válasz cqr #131 üzenetére

Ejnye, nem sportszerű, hogy magadhoz hasonlítasz. Én nem vagyok olyan okos, hogy ilyet csináljak :D

• Everman

addikt

válasz cqr #110 üzenetére

"Jó mi? Lirion leírja az igényeit, Everman meg megmondja neki, hogy azok rosszak, mert neki nincsenek ilyen igényei,"

Kissé rosszul vágtad össze az idézeteket, ugyanis én mindegyiknél írtam, hogy van rá lehetőség, de konkrétan engem hidegen hagy, mert nekem nem kell.

• joey04

titán

válasz cqr #110 üzenetére

Van még példa? (lusta vagyok újra végigfutni ilyen szemszögből is) mert ez a 2 ok, bár hozzáteszem, hogy ezt ugyan szépen kiragadtad, de azt nem, hogy azt is leírta a bt-nál, hogy van rá megoldás, ha neki ennyire kell (A mass storage is egy program kérdése). Amennyiben Lirion soha nem élt a szignózás és patchelt firmware lehetőségével, akkor fel lehet hozni, hogy a jb utáni megoldások nem játszanak, ellenkező esetben viszont még ennyi sincs az oldalán. Az meg külön vicc, hogy nem eredeti zenét nem lehet felmásolni, meg konvertálni kell, meg stb. ez jb nélkül is megy hivatalosan (természetesen) A #91-ről sem az ugrik be mint neked. Mondjuk ha szabad ilyet mondani: egyik kutya, másik eb, csak az egyik elmegy néha kicsit agresszív, alpári stílusba. :B

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés