- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
De jó ez az átlátszó burkolat.
-
Sweet Lou 6
addikt
Hát ennyi pénzért biztos, hogy nem 2magos procit vennék
-
sirály12
őstag
A gazdasági helyzetet aláírom, nem olyan, de mint te is írtad mindkettő a maga idejében új platform. És mint láthatod mindkettőt fikázták az elején. Aztán meg a régen fikázott lga775-is beindult nem? Így lesz ez most is.
A fejlődés nem áll le, max egy kicsit megtorpanunk, mert drága, és így még drágább lesz, mert aki most még lga775-ös procit vesz DDR2-vel, az 1-2 év múlva vehet másikat, ha nem akar lemaradni.
Én ezt gondolom. Bár lehet nincs igazam. Az idő majd eldönti.u.i.: Én 2-3 évente cserélem a gépem, legutóbb most karácsonykor cseréltem. Előtte egy 3000+ -os athlon 64-es gépem volt, és már megérett a cserére. Amim most van remélem kitart vagy 3 évig (biztos vagyok benne
)
És szerintem sokan vannak úgy vele, hogy nem vesznek félévente gépet, azoknak én már nem ajánlanék lga775-öt. -
Oliverda
félisten
Mert a jelenlegi LGA1366 és a köré épűlő egész platform egy meglehetősen drága, csúcskategóriás cucc. Az LGA775 pedig nem ennek indult anno. Másrészt a gazdasági helyzet is meglehetősen más mint 4 éve. Akkor fel sem merült annak az ötlete hogy vissza kellene fogni a gyártósorok kapacitását, és még sorolhatnám. Tehát a két helyzet között max. annyi párhuzam van hogy mindekettő Intel és a maga idejében mindkettő új platform (volt).
-
negyedes
addikt
Ez mind szep es jo, de vlm uj mobil proci nincs a kornyeken?
-
Depression
veterán
válasz
rootkiller #80 üzenetére
Tévedsz. Ennél a procinál semmilyen fejlesztés nem történt. Semmivel nem tud többet, mint az eddigiek, csak ki lettek válogatva azok a procik, amik ezt a 3,5GHz-et stabilan viszik. A tunning szempontjából ez nem jelent többletet, kivéve, ha FSB nem bírná. Az alapfesz pedig ugye minden egyes procinak más lehet, így arra hivatkozni teljesen felesleges.
-
sirály12
őstag
Egyébként nem értem, miért vagytok olyan maradiak.
Régen is és most is, mindig ez van, kijön egy új, jobb platform és fikázás. Nem értem.
Amikor kijött az lga775- akkor sem fogyott valami jól, fikázás, most meg mindenki azt védi/félti, miért? [link]
Az 1 vs 2 magos vitáknál is az elején mindig az lett a vége, hogy játékra 1 magos kell. És most őszintén, hol az a hadcore játékos, aki még erőlteti az egymagos rendszereket? Ez kész.
Haladni kell, ha mindig kitartunk a régi mellett, akkor még mindig comodore16-os lenne 14"-os monokróm moncsival, ez kell?
Elsősorban ajánlom ezt a kis szösszenetet:
tome.jr és afterburner_ -nek -
rootkiller
őstag
Nagyszerű, legalább árcsökkenés várható a C2D szériában. Amúgy kiváncsi leszek, hogy ez lesz-e a C2D vége, vagy lesz-e még E8800 3,66ghz-vel. Mondjuk ezt már alapfeszen stabilan 4,2-4,3ghz körül lehet járatni (E8400 is megy alapfeszen 3,8at), és szerintem léggel 5-5,3körül van a vége, vízzel meg 5,5-5,7, esetleg egyes példányok vízzel viszik majd a 6GHz-t, és Valid Recordban még közelebb kerülünk a 7ghz-hez, ami azért nem szar.
-
littlelion21
addikt
Ennek már fesz.emelés nélkül is kötelező lesz a 4Ghz...
-
tome.jr
addikt
Nekem van egy 2 magos meg egy quad procim is és játékok alatt, főleg 3 way SLI-ben sincs szinte semmi különbség min avg max fps között. Egyenlőre korrekten helyt állnak a C2D-k. Más kérdés hogy majd a 4 magot igénylő játékok esetén jogos lesz a quad, de hol vagyunk még attól.
-
sirály12
őstag
Hát nem is tudom, nekem 4 magos procim van, de már nem vennék 2 magosat az biztos. Szerintem nem ez a fejlődés iránya, inkább egy kis visszalépés.
Ez csak arról szól, hogy az intel egyelőre nem tud annyi i7-et eladni, amennyire számított, és most kidobott egy kis csemegét. Ennyi, semmi más. Ez már egy alavultabb technológia, kihoznak belőle még egy kis lóvét, aztán úgyis behal.
-
tome.jr
addikt
Az átlag tuningon átlag usert értettem aki nem fog vizezni vagy komolyabb hűtőt venni a procihoz.
A te gondolatmeneteddel az a baj, hogy az fsb-t le fogja korlátozni a lap teljesítménye. Tehát egy E8700 10,5 szorzóval jóval nagyobb órajelet tud elérni a max fsb mellett mint egy alacsonyabb szorzójú E8200.
-
vérpistike
csendes tag
Nagyszerű, legalább megy le az E8600 ára, ami úgyis pofátlanul drága az E8400/8500-hoz képest.
Az lenne az igazi, ha az E8400/8500/8600 ezután az egyel gyengébb árán lenne kapható, valamint az E8700 minimum 5e-vel olcsóbban az E8600 mostani áránál , és az E8200 el lenne felejtve, úgyis ott van az E7400 és az E7500 is jön. -
kem
addikt
válasz
gametofiton #45 üzenetére
CPU-Control nevű progiban be kell állítani,h használja az összeset...
#64: tome.jr
Egyértelmű,h egy olyan lehetőséget használtak ki, amit kb minden user megtesz tuning néven
Ez nem fejlődés... ezt úgy hívják, hogy valamiről lehúznak még egy bőrt...
-
Valty
aktív tag
Én a helyükben inkább kiadtam volna egy szorzózár nélküli "E8400 Black Editon"-t, fele ennyi pénzért, szerintem több értelme lett volna, mint ennek
-
audi100td
nagyúr
válasz
Igen, a GTAIV már ilyen...
-
kem
addikt
De jó lehet tuningoló mérnöknek lenni...
-
tome.jr
addikt
Pont erről beszélek. Intelnek a 775 nagyon nagy árbevétel. Jönnek még itt jófajta C2D meg quad procik 2011-ig. Nyilván nem a mostani szériát fogják 3 év múlva is gyártani. Core i7 csak nagyon szűk piaci részesedésben lesz jelen, vagy teljesen kihal és marad szerver szegmensben ahova valójában szánták, főleg ez után a hír után. Aki eddig Core i7 váltáson gondolkodott (mint ahogyan én is) ezek után örül, hogy megtartotta a 775-öt mert 2011-ig naprakész lesz vele és nem kell az egész konfigot lecserélnie.
Szerintem a legutóbbi Intel piaci terv meeting-en a csúcs góré biztos belökte a: "mert hülye azért nem vagyok" szlogent mikor a 775 kivezetést valaki felvetettte.
-
N-vidi-A
őstag
Jó cucc, bár 2-3 hónapot várni kell vele, míg mérséklődik az ára!
-
tome.jr
addikt
Kb egy hónappal ezelőtt megtaláltam neten az Intel procikkal kapcsolatos terveit 2010-ig Ott nem szerepelt az E8700, tehát ez egy teljesen új dobás a részükről nyilván a jelenlegi helyzetre kellett valamit lépni és szerintem ez egy nagyon jó húzás volt.
Szóval egyáltalán nem biztos hogy temetni kellene a 775-öt. Nyilván az Intelnél összevetik a 775 vs Core i7 eladási adatokat és a végeredmény azt fogja igazolni hogy még rengeteg lehetőség van anyagilag a 775-ben. Az Intel sem teljesen hülye hogy egy olcsó sikeres terméket kivezessen a piacról főleg hogy az utódja "bukásra" van ítélve.
-
Oliverda
félisten
Hát megszünni nem fog abban biztos lehetsz.
New DDR3 P45 / G45 comes shortly (Core 2 lives to 2011)
-
MZsoltee
veterán
Én azon sem csodálkoznék, ha megszünne az i7 vagy a i5 nem jelenne meg. A mai gazdasági helyzetben nem jó húzás ez a két foglalat. A 775 lehet még kap egy fél évet, de sztem már különösebben nem lesz újítás. E8800 kemény lenne..
Ha valami újat akrnának csinálni, akkor a fogyasztás csökkentésével lehetne előre lépni, de sztem már nem nagyon dolgoznak ezen.
-
wombation
tag
válasz
Úgy tudom,hogy pl a GTA 4 ilyen...
-
gametofiton
tag
Mondjatok olyan játékokat, amik kihasználják a 4 magot, ill a 2 mag érezhetően lassú benne...komolyan kíváncsi vagyok
-
tome.jr
addikt
Az Intel szerintem már rájött hogy ez a Core i7 Core i5 dolog nem volt túl jó időzítés, ráadásul egymással sem lesznek kompatibilisek. Core i5 úgy tudom nem 3 channel csak dual channel lesz és a foglalat is más. LOL. A 775 ezzel szemben teljes átjárhatóságot biztosít rengeteg alaplap, proci meg ram között, olcsó és ráadásul teljesítményben sincs sokkal a Core i7 alatt játékok szempontjából, szinte egál. A játékbeli teljesítményt elsősorban úgyis a VGA fogja eldönteni, fölösleges az új platform.
Nem lennék meglepődve ha az Intel újabb és újabb 775-ös procikat jelentene be. Bajban lesznek mert nyárra ígérték Core i7-ből a 975/985 Extreme szériát. A mostani cuccokat sem veszik igazán és eléggé kockázatos ilyen helyzetben új procikkal kijönni főleg a már említett kompatibilitási problémák miatt. Nem is beszélve a jelenlegi gazdasági helyzetről.
-
MZsoltee
veterán
Így van alig várom amikor eladva az E4400ast +15kért cserélem E8***ra vagy Q8***-ra, mert úgy dobják majd utánam, legefeljebb még egy hűtőt kell rá venni és megoldva a teljesítmény duplázás!Nem nagyon van olyan game illetve vga amihez nem lenne elég egy 3,5-4Ghzen játatott C2D vagy egy 4magos 1680*1050ben.
Szeretek mindig a csucs után menniEgyedül alaplapban nem, annó megvetten a P35-DS3at (1,5éve), és bele megy minden
Az 1950es atit most cseréltem 3850esre 5kba fájt
, Ram 2*1Gbról 2*2re megint 5k volt. Szépen haladunk és főleg olcsón!
-
tome.jr
addikt
válasz
moha bácsi #31 üzenetére
-
Killing
addikt
Na azért kíváncsi vagyok hogy mennyit fog kóstálni?Egy Intel Core i7-920 (2.66 Ghz) 76000.-
akkor ez mennyi lesz?Ezzel szemben egy AMD Phenom 9550 (2,6Ghz) 43000.-
Never Intel,AMD 4ever!!!
-
MZsoltee
veterán
Nem tudom ki hogy van vele, de én örülök neki, ha kijön az i5 én tuti cserélem az E4400ast egy Q8***ra vagy egy E8***-ra természetesen az aljából, hiszen a tuninggal kihozoma 3,5-4Ghzet és akkor van egy fullos S775-ös konfigom, ami sztem még egy két év múlva is jó lesz, főleg ha szt nézzük hogy van aki még S462-ön tolja...
-
tome.jr
addikt
Egy ilyen procit senki nem fog alapjáraton futtani szvsz. Én csak az extreme tuning potenciál miatt veszem majd meg.
Nem tudom ez a proci mennyire volt tervbevéve az Intelnél, de szerintem csak azért adják ki mert a Core i7 eladások nem hozzák a várt eredményt és ettől meg szép profitot remélnek.
-
kecsetif
aktív tag
Ez az átlag user szemszögéből mennyire értelmetlen!
A kisebb E8xxx-ek is szinte kivétel nélkül megfutják a 4Ghz-et, de a 3,5-öt teljesen lazán. Csak annyi a különbség, hogy most már hivatalosan is megy ez a mag 3,5-ön.
No de ennyi pénzért?? -
mephi666
nagyúr
ez már szerintem csak ilyen presztízsdolog, ha jó a tuningpotenciálja, hogy 2magos rendszerből tuninggal mi a plafon, amit ki lehet hozni
majd szeretik a hc 3dmark gamerek
-
Szlovi
senior tag
Conroe-kat is elérte a netburst-ök órajele... Prescott/Smithfield magos procikat zavarták ennyire magas órajelen...na de azokat kellett is, mert az akkori AMD procik 2/3 ekkora frekvencián is állva hagyták őket.
Meg ugye azok (netburst architektúra) alapon jobban fűtöttek,mint a Core-ok tuningolva. -
tzsolesz
nagyúr
Így van.
Szerintem az összes E8xxx-es proci ugyan az a lapka, csak más más gyártástechnológiából származó tulajdonsággal. Ami részben meghatározza, hogy mennyire bírja a magas órajelet adott VID mellett. A szerint szét dobálják őket, és beszámozzák. Na már most ebből kifolyólag röhögve csinálunk bármelyikből E8700-at, sokszor egy gramm fesz emelés nélkül. Szerintem, én legalább is eddig így tudtam.
-
Cyberpunk
félisten
Nem gyenge, de bármelyik E8xxx-es röhögve megy ennyit. Sőt még az én E6750-em is megy 3,6 GHz-en. Az viszont igaz hogy 450-es FSB-n
. Ez meg alapon megy 3,5-öt.
Tuningolóknak jó lesz, de ennyiért vegye meg a bánat -
Ricco_hun
senior tag
válasz
Depression #12 üzenetére
Itt az igazság. Aki csak a mostani játékokban akar 150fps helyett 160-at, az vegye. De aki hosszútávra tervez, az mindenképpen quad-ot vegyen. Ugyanis egyre több játék fogja kihasználni a 4 magot. És hiába húzod te 4,5GHz-re az E8700-adat, attól még nem fog több mag belevarázsolódni a procidba. És ugye azt is tudjuk, hogy az órajel emelésével egyenes arányosságban nő a fogyasztás. Na így már nem is olyan vészes a mostani steppinges quadok 95 wattja.
Na még a 68k-val is alálőttem: €259 - ~75K. Szép. -
Dolby
senior tag
válasz
Depression #12 üzenetére
Sztem meg aki ezt megveszi induló áron most hogy ráadásul jönnek folyamatosan az új fejlesztések és árcsökkentések, annak annyira mindegy hogy mennyibe fog kerülni ergó valszeg max 1 évig fogja használni a procit aztán túlad rajta és újat vesz e7300-as procija van, feltételezem ez sem idősebb 1 évnél és már a cseréjét tervezi.. :-)
-
tzsolesz
nagyúr
Na ez az a proci, ami tuning nélkül is képes megfelelő teljesítményt nyújtani a ma létező összes VGA mellett.
3.5Ghz szinte mindenre elég, persze én biztosan tuningolnám így is.
Nekem lehet hogy ebben az évben az E5200 az utolsó Intel-es procim. Nekem kezdenek egy kicsit drágák lenni, a híres árcsökkentéseik ellenére is.
Lehet hogy Kipróbálom a Phenom II-őt. -
m1sk4r
aktív tag
Én személy szerint megvárom míg a Phenom II ára lejjebb megy egy kicsit. Mondjuk a nyár közepén/végén, ha lesz rá keret.
-
Oliverda
félisten
3.5GHz Core 2 Duo E8700 listed
€259 - ~75K
-
tome.jr
addikt
Na én egy ilyenre benevezek.
Az E8600 jelenleg 60k körül kapható, így a jelenlegi árak mellett 70k lenne a reális ár érte. Elérhetne már hozzánk az Intel árcsökkentése.
C2D-ből miért nem csinálnak szorzózár nélküli extreme változatot?
-
_Orbi_
aktív tag
Biztos vagy benne?
Vegyél quadot ennyiért, egyen meg 2x annyi áramot, de ne reménykedj, hogy több FPS-ed lesz mint ezzel (sőt... tuti kevesebb, hiába quad, attól még lassú)...
Megjelenik itthon és veszem is meg.Szóval ja...
-
Ricco_hun
senior tag
Szerintem az indulóár kishazánkban: 68k HUF. Ezt úgy megvizionáltam.
Ennyiből meg már Quadot vesz az ember. Bár a rekordereknek biztos jól jön a +feles szorzó.X@b3e: "A Core 2 Duo E8700 3,5 GHz-en fog működni." Tudod, 10,5x333MHz.
-
X@b3e
addikt
Ez azért odab@sz... Gyári 3700MHz, nem semmi.. Játszani jobb lesz, mint sok i7.
-
Devid_81
félisten
Tjűűű, remélem a tuning képesség hasonló lesz, mint az eddigiek...1GHz szinte feszemelés nélkül....a többi meg ajándék
-
Hulk24
senior tag
Na ez vajon mennyi lesz nálunk
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 5700X3D dobozában eladó (értékelésre vár)
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- Intel Core I9 14900F - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.08.27. -ig - Eladó!
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 256GB magyarbill. 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest