- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na igen azoknak a P4-eknek az ára a rambus-al meg csodálatos volt. Erre olcsó alternatívának vettél egy 1Ghz-es tualatint, meghúztad 1,33-ra és lám a P4 alázva volt és még sokkal olcsóbban is kijöttél. Nekem ez az olcsó tualatin téma jött be és még mindíg működik és játszani is lehet rajta. Ennyit a 423-as socketről. És utána a 478 sem volt teljesen korrekt, mert amikor kijöttek a prescott magos p4-ek, az akkori új lapokba már nem lehetett tenni willamate magos procikat, szóval választhattál hogy olyan lapod van ami visszi a willamate-et és northwood-ot, vagy northwood és prescott. Intel bácsi jól megcsinálta hogy mindíg legyen okod új lapot venni.
Kíváncsi vagyok ha jönnek a 32 nanos procik, akkor még ha a foglalat azonos is lessz, melyik lapok fogják megkajálni és akkor még a hatalmas költsgérőr nem is beszéltem amit most sokan belenyomatnak. Nekem kössz, de nem kell ennyiért...
-
twine
veterán
válasz
Bluegene #149 üzenetére
Bízom benne hogy nem komolyan kérdezted
Az első smile erre enged következtetni, de a falba fejelős, már megingatot cseppet! A zeneszerkesztést kihagytad,,,azt meg már a "ceruzámmal" csinálom mert én olyan ügyes vagyok...de ha ez nem volna elég van még a lábamon is 10 ujjam, szimultán mindet tudom használni egyszerre...durvábban nyomom a multitaskot mint a windows....remélem hogy ennél értelmesebb választ nem vártál
fgordon: Thx
üdv
twine -
Aprósólyom
addikt
válasz
WonderCSabo #98 üzenetére
-
syC
addikt
10.5 -es szorzó? Hát nem is tudom, ennek nem látom túl sok értelmét
-
Chaser
legenda
Kár, hogy a cikk alapján úgy tűnik, nem lesz gyári 4 gigás E8xxx, ára gebasz lenne, de legalább megmutathatná az intel, ki most az úr
Kisebb E8xxx-ek árcsökkentésére is kiváló lenne
-
fgordon
senior tag
válasz
afterburner_ #55 üzenetére
"van egy olyan erzesem hogy a core i7 az erősen megfelel anno a 423-as bukott p4-nek:-) egyelore én is hanyagolom"
Igen, a 423-as socket akkora bukta volt (RAMBUS-szal kiegészítve), hogy hosszú évekig még játékokban is felvette a versenyt a nála jóval újabb processzorokkal, architektúrával... és egy ilyen "bukott P4" nekem kb 1999 óta atom stabilan működik, rendszeres használattal most is, 2009-ben, 10 év óta...
Ennyit a "bukott" Intel processzorokról... remélem, még sok ilyet csinál az Intel, mint a 423 meg a Core i7!
Én annak drukkolok, hogy minél többen vegyenek AMD-t, elvégre valakinek azt is vennie kell, különben az Intel konkurencia nélkül marad és drágább lesz, de az nekem nem jó. Nekem nem sok szerencsém volt az AMD desktop processzoraival...
-
kariad
senior tag
Aki játszik 2 magozzon, aki tömörít szerkeszt 4magozzon.Aki meg a cseresznyét szereti azt magozza!!
-
Kicsibika
csendes tag
A jó öreg 6400-am utódja jelent meg
INTEL
A programok még a 2magot is most kezdik teljes részében kihasználni, 1-2 %-os győzelem nem nagy győzelem. lehet sok mindent lehet csinálni egyszerre, de nem mindenki használja ki.
-
richies
senior tag
ena cegnel autodesk inventorozom (3d CAD) ,s sajna az a gagyi progi nem hasznalja ki a dualcore-t sem.. (nevetseges amugy)
E6600 va na gepekben ,s a fonokom latja milyen lassu soxor...neha 15 percet kell varni egy komolyabb parancsnal, nonszensz.igy holnap megrendeltetnem ezt a procit, de sajna nem lehet kapni sehol meg angliaban, igy marad a kisoccse az E8600...
Valaki tud vmi jobb alternativat? (lehet sunyiban kcisit megrancigalom a fulet, mennyit kellene neki vinni atomstabilan?)
Bar ha AMD vagy i7 akkor uj alaplap, stb.. -
Bahama
aktív tag
Szerintem mindenki tudja hogy milyen célra vásárolta a saját CPU-ját. Jó lenne ha el tudnánk fogadni hogy a másiknak mások az igényei, és nem felelőtlenül írkálni hogy ez meg az erre meg arra sokkal jobb. Szerintem nagyon jó kis proci, igaz nem bestbuy, de egy szűk rétegnek nagyon jól fog jönni.
peace -
twine
veterán
.....kicsi a rakáááááás!!!!
nekem is rá kell ugranom.....
Szóval,1mag,2mag,4mag......eddig ugy láttam mindenki csak a teljesitményen lovagolt....
de a windows multitask.....én két magnál kezdtem el ezt érezni 486Dx2/66 óta....aztán igazán 4 magnál teljesedett ki ez az érzés......sok-sok ablak, sok-sok munkafolyamattal,,,időt spórolok vele....két magnál még nem volt ekkora a szabadság....videót,zenét vágok, képet szerkesztek....majd el felejtettem,,,még játszom is....Kinek a pap, kinek a lánya....van aki kihasználja, és van aki nem,,,,én azért vettem mert KI TUDOM használni....talán többen is irták hogy nincs értelme a négy magnak....tévedtek...legfeljebb nekik nincs értelme megvenni....
Egyébként meg jó hogy van már ilyen proci is....örülök neki... Up az órajelekkel! -
Bluegene
addikt
válasz
Depression #135 üzenetére
ennyiért tényleg csak egy szűk rétegnek éri meg, szerintem, én is inkább 4magost vennék ezért a pénzért, hisz jövőállóbb
-
Depression
veterán
válasz
Bluegene #134 üzenetére
bővitve: irritáltak ezek a mondatok ebben a topicban. Ez egy kb. 70k Ft-os kétmagos C2D-ról szól.
"... ezek a hsz-ek nem erre a procira vonatkoznak" Rémlik?A fr@ncnak kezded itt a flamet, én a témához szólok hozzá, te meg általánosságban kezdesz kötökedni.
Nem véletlenül nem írtam ide az i7-920-at, ami ugyanebben az árban kapható, hanem szigorúan ennek a procinak az ellenfelét. Ugyanaz az ár, ugyanaz a foglalat!
-
Bluegene
addikt
válasz
Depression #130 üzenetére
Ezért is irritáltak a '2 mag bőven elég' mondatok, mert a 2 mag 'elég' annak, akinek nincs pénze (vagy nem akar költeni) 4-re akkor miért nem veszel 8magos gépet?? arra meg neked nincs péénzed
a két mag elég, kevesebbet fogyaszt(környezettudatosság), a windows és játékok alatt(kiv GTA4) észrevehetetlen a 4 mag, pazarlás
jelenleg, sőt irodai gépbe minek beépíteni 4ghz-es 4magost? oda az egymag elég, játékgépbe 2mag elég, a 4 mag majd 1 év múlva talán megéri
-
gametofiton
tag
válasz
Depression #130 üzenetére
Én is azt vallottam h a 2 magos proci elég, de nem emellett a 2 magos mellett érveltem
Persze, 70K körül már lehet más a helyzet, de egy 30 rugós, tuningolható 2 magos esetén már más... -
Depression
veterán
Ahogy mondod. Nem átlagfelhasználóknak szánják, hanem extreme overclockereknek. Ezért is irritáltak a '2 mag bőven elég' mondatok, mert a 2 mag 'elég' annak, akinek nincs pénze (vagy nem akar költeni) 4-re. De ezek a hsz-ek nem erre a procira vonatkoznak.
Örvendek, hogy vannak olyan kitartó és hozzáértő clockerek, mint Te, akiknek jól jön. De az átlag azért mégsem ilyen.Épp ezért tartom fontosnak, hogy az idetévedt kevésbé hozzáértőknek legyen fogalma arról, hogy ennyi pénzért nekik már a 4 mag a jobb választás.
-
Egzee
őstag
Tényleg jó dolog ez a 3,5Ghz, meg 65W mellett csak
, de azért ennyi pénzért a legerőssebb PhenomII szerintem dádázni fogja... Mert az is vmi 65k-ha jól emléxem... Ha játékban nem is lesz több FPS, minden máshol jobb... Bár most még mindenki csak találgat... Én csak akkor néztem mikor olvastam, hogy Wolfdale magos lesz ez is... Akkor mi ebben az új? Emelték az órajelet meg beletaknyoltak valamit azt kidobták, mert úgyis megveszi valaki... De 65k-ért... ki?
-
adalbert1
veterán
válasz
Depression #122 üzenetére
Gondolom annyi céljuk van ezzel, hogy teljesen lefedjék a 2 magosok szegmensét, a legfelső kategóriában a kevesebb eladott darabszámot úgyis kompenzálja az adott terméken lévő + haszon. Vásárlóköre úgyis lesz ennek a processzornak is.
Persze nem kérdés ha valaki hozzám vágna ennyi cash-t processzorra, akkor én is a Q9550-et választanám. -
RootRulez
félisten
Örülök neki, de csak azért mert talán lenyomja a nekem való procik árát (~8400)
-
sNORh
addikt
na ezt nevezem gyári órajelnek, nagyonjó kis proci lessz
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Igazság szerint ez még egy vadiúj termék, még nem lehet kapni és az új dolgok eleinte mindig drágák. Így van ez szinte az összes cikkel, a Q9550 régebb óta van a piacon, így annak már zuhanhatott az ára. Majd ennek is fog, ugyanúgy.
-
tome.jr
addikt
válasz
Sokáig lehetne vitázni 2 mag kontra 4 mag, de szerintem az E8700-et nem ilyen szempontból kell nézni. Ez egy C2D csúcsproci ami nem a 4 magosok ellenfeléül lett szánva hanem a hardcore overclocker-eknek, akik kipréselik majd belőle az utolsó fsb-t is. Az ilyen user nem fogja nézni hogy mennyibe kerül és hogy ezen az áron már kap quadot is. Ő quadból is QX-et vesz vagy 965 Extreme-et. Szóval a célközönség nem az ahol mérlegelnék ezeket a racionális dolgokat.
-
Depression
veterán
válasz
#64791808 #109 üzenetére
Itt elvileg nem általánosan folyna a 2-4 mag vita, hanem az intel kiad egy 3,5ghz-en futó 2 magosat egy Q9550 (2,83ghz) árán. És én, aki a 4 magot tartom jobb ötletnek kétlem, hogy az az alapon 25% sebességtöbblet felér még 2 maggal (se játék, se semmi más).
A 2 mag is kíváló, de ott nincs (nem kellene, hogy legyen) szükség ilyen drága procira.
Nem teljesen válasz akart lenni -
Örvendetes ez az új proci, meg majd az árcsökenés, csak sajna nálunk nem csökkenek az árak, hanem mennek felfelé a forint gyengesége miatt. Bezzeg amikor 145 Ft volt egy dolcsi...
-
tome.jr
addikt
válasz
gametofiton #116 üzenetére
-
Lipton
őstag
-
Sunyi Sanyi
senior tag
Ide lépek a "ring" mellé kicsit közelebbről figyelni az eseményeket.
Én is tervezek gépet upgradeolni ,de az a kérdés, hogy 2 mag vagy több mint 2 mag.
Én úgy érzem /még/ elég a 2 magos; magas órajelű cpu arra az időre míg meg nem jelenek sorjában a több magot kihasználó gammák tömkelege. (DE)kódolni is szoktam olykor-olykor és komolyabb cpu-t igénylő prt is használni. Én kb. 4 évente cserélek teljes platformot( bár tán csak nem kell 4 évet várni a többmagos gkre). Most jött el az idő, hogy lecseréljem a 2500+ jó öreg Bartonom. Az szinte fix, hogy AMD+ATI combo lesz. Ha jól emlékszem 2004-ben is az AMD+ATI tolta jobban a szekeret szvsz ( és tesztek alapján). Még van egy kis időm rágódni a dolgon....
Intel nekem az ára miatt nem rúg labdába leginkább. -
törölt tag
Felhoztad az Intel legdrágább architektúráját, s ár / értékben tényleg a Phenom II alatt van, mégsem adhatják olcsóbban, hiszen akkor saját maguknak állítanának konkurenciát. Hasonlítsd össze egy ugyanolyan árban levő Core 2 Quad-dal a Phenom II-t, úgy fair. De azt se ebben a topicban, mert ez nem erről szól!
Komolytalan érv, hogy az AMD olcsóbban adná. Az AMD nem kínál ilyen teljesítményű kétmagost, az Intel viszont (hamarosan) igen. Ha drága, vagy nem tetszik, más processzort is lehet venni. Ennyi a történet.
-
gametofiton
tag
Szerintem is felesleges az átlag otthoni embernek a 4 mag...nekem jelenleg egy 1magos procim van, és tervezem, hogy majd beszerzek egy kétmagosat a játékok miatt...szoktam tömöríteni, meg photoshopban képeket retusálni, stb, de nem tragédia ezzel a 2500+ os Bartonnal sem...mondjuk most 2400MHz-n járatom
Szal szerintem egy C2Dproci bőven elég...kb 2 év, mire a játékokhoz is kéne több mag, addigra meg tényleg a mai négymagosak sem lesznek jók, vagy ha igen., akkor is olcsók lesznek...
Akinek olyan az élete, h reggel 8tól este 8ig dekódol, meg egyéb, annak sem 4 magos proci kéne, hanem 2 mellű nő! -
Psych0
őstag
én az e6550-em 3.5 ön járatom, akkor pontosan ugyanakkora teljesítményűek?
-
törölt tag
Tökjók az ilyen topicok. Először is hirtelen mindenki architektúra-szakértővé válik, majd mindenki úgy érzi, a jövőbe lát, és félvállról, biztos információként kiböfög valamit, amit más profi piacelemzők akkor sem tudnának megmondani, ha ütnék őket közben. A pancserek...
Ezt megfejeli a tökéletes intolerancia a másik ember irányába, a két magot pártolók hülyézik a négy magot pártolókat, és fordítva. Leszámítva azt, hogy nincs ennél jobb dolguk, nyilván el sem tudják képzelni, hogy azért van két- és négymagos Core 2, mert valahová ez, valahová az az optimális választás. Tudom, hogy nehéz felfogni, de a kétmagosok és a négymagosok nem zárják ki egymást.
A tetejébe egy csipet AMD-Intel vita a szokásos vasvillás-Billy Boy stílusban, holott ennek a világon semmi értelme nincs, de lehet rajta veszekedni, és gerjeszteni a feszültséget.
Kenyeret és cirkuszt a népnek!
És ezzel le is írtam az utóbbi idők összes prohardveres processzortopicját. Uncsi.
-
tome.jr
addikt
Szó sincs fikázásról csupán arról hogy Core i7 játékok alatt kb nem hoz semmi gyorsulást ráadásul a teljes konfigot le kell hozzá cserélni ami alsó hangon 150k. Ha olyan nagy lett volna az előrelépés hidd el én is az elsők között rohantam volna a boltba Core i7-et venni.
-
tome.jr
addikt
válasz
moha bácsi #100 üzenetére
Mindenki azt hisz el amire fogékony, ezen kár vitatkozni, de kb annyira volt alátámasztva fless eredménye mint az enyém.
-
PetX
aktív tag
Sztem teljesen felesleges Quadot venni, mikorra kijönnek azok a játékok amiknek kell a 4 mag, akkorra megveszed féláron ( meg még kevesebbért) mint most.
4 mag? ugyan már, még a 2 magot se használják ki a játékok úgy ahogy ki kellene. Hol van legalább +75% plussz teljesítmény egy 1 és 2 magos proci között?
És hol az oprendszer hozzá ami minden tekintetben kihasználja? Vagy nektek olyan windózotok van?
Kövezzetek meg ha tévedek. -
keIdor
titán
Az i5 lehet csúszik 2010-re. Egyelőre semmi szükség nincs rá, csak házon belüli konkurencia lenne. Core i7 nem fog megszünni, mivel más kategória. Igaz, hogy az i7 920 ehhez képest nem drága, viszont az alaplap árak... nevetségesen magasak. E8800? Minek, ez is teljesen fölösleges... olcsóbb lesz a Phenom II 940, Q9550... aki meg az órajelekre gerjed, az meg is érdemli.
(#52) Oliverda: Mi az, hogy new P45 DDR3? Ilyen alaplap most is van, méghozzá nem is egy.
-
WonderCSabo
félisten
De jó ez az átlátszó burkolat.
-
Sweet Lou 6
addikt
Hát ennyi pénzért biztos, hogy nem 2magos procit vennék
-
sirály12
őstag
A gazdasági helyzetet aláírom, nem olyan, de mint te is írtad mindkettő a maga idejében új platform. És mint láthatod mindkettőt fikázták az elején. Aztán meg a régen fikázott lga775-is beindult nem? Így lesz ez most is.
A fejlődés nem áll le, max egy kicsit megtorpanunk, mert drága, és így még drágább lesz, mert aki most még lga775-ös procit vesz DDR2-vel, az 1-2 év múlva vehet másikat, ha nem akar lemaradni.
Én ezt gondolom. Bár lehet nincs igazam. Az idő majd eldönti.u.i.: Én 2-3 évente cserélem a gépem, legutóbb most karácsonykor cseréltem. Előtte egy 3000+ -os athlon 64-es gépem volt, és már megérett a cserére. Amim most van remélem kitart vagy 3 évig (biztos vagyok benne
)
És szerintem sokan vannak úgy vele, hogy nem vesznek félévente gépet, azoknak én már nem ajánlanék lga775-öt. -
Oliverda
titán
Mert a jelenlegi LGA1366 és a köré épűlő egész platform egy meglehetősen drága, csúcskategóriás cucc. Az LGA775 pedig nem ennek indult anno. Másrészt a gazdasági helyzet is meglehetősen más mint 4 éve. Akkor fel sem merült annak az ötlete hogy vissza kellene fogni a gyártósorok kapacitását, és még sorolhatnám. Tehát a két helyzet között max. annyi párhuzam van hogy mindekettő Intel és a maga idejében mindkettő új platform (volt).
-
negyedes
addikt
Ez mind szep es jo, de vlm uj mobil proci nincs a kornyeken?
-
Depression
veterán
válasz
rootkiller #80 üzenetére
Tévedsz. Ennél a procinál semmilyen fejlesztés nem történt. Semmivel nem tud többet, mint az eddigiek, csak ki lettek válogatva azok a procik, amik ezt a 3,5GHz-et stabilan viszik. A tunning szempontjából ez nem jelent többletet, kivéve, ha FSB nem bírná. Az alapfesz pedig ugye minden egyes procinak más lehet, így arra hivatkozni teljesen felesleges.
-
sirály12
őstag
Egyébként nem értem, miért vagytok olyan maradiak.
Régen is és most is, mindig ez van, kijön egy új, jobb platform és fikázás. Nem értem.
Amikor kijött az lga775- akkor sem fogyott valami jól, fikázás, most meg mindenki azt védi/félti, miért? [link]
Az 1 vs 2 magos vitáknál is az elején mindig az lett a vége, hogy játékra 1 magos kell. És most őszintén, hol az a hadcore játékos, aki még erőlteti az egymagos rendszereket? Ez kész.
Haladni kell, ha mindig kitartunk a régi mellett, akkor még mindig comodore16-os lenne 14"-os monokróm moncsival, ez kell?
Elsősorban ajánlom ezt a kis szösszenetet:
tome.jr és afterburner_ -nek -
rootkiller
őstag
Nagyszerű, legalább árcsökkenés várható a C2D szériában. Amúgy kiváncsi leszek, hogy ez lesz-e a C2D vége, vagy lesz-e még E8800 3,66ghz-vel. Mondjuk ezt már alapfeszen stabilan 4,2-4,3ghz körül lehet járatni (E8400 is megy alapfeszen 3,8at), és szerintem léggel 5-5,3körül van a vége, vízzel meg 5,5-5,7, esetleg egyes példányok vízzel viszik majd a 6GHz-t, és Valid Recordban még közelebb kerülünk a 7ghz-hez, ami azért nem szar.
-
littlelion21
addikt
Ennek már fesz.emelés nélkül is kötelező lesz a 4Ghz...
-
tome.jr
addikt
Nekem van egy 2 magos meg egy quad procim is és játékok alatt, főleg 3 way SLI-ben sincs szinte semmi különbség min avg max fps között. Egyenlőre korrekten helyt állnak a C2D-k. Más kérdés hogy majd a 4 magot igénylő játékok esetén jogos lesz a quad, de hol vagyunk még attól.
-
sirály12
őstag
Hát nem is tudom, nekem 4 magos procim van, de már nem vennék 2 magosat az biztos. Szerintem nem ez a fejlődés iránya, inkább egy kis visszalépés.
Ez csak arról szól, hogy az intel egyelőre nem tud annyi i7-et eladni, amennyire számított, és most kidobott egy kis csemegét. Ennyi, semmi más. Ez már egy alavultabb technológia, kihoznak belőle még egy kis lóvét, aztán úgyis behal.
-
tome.jr
addikt
Az átlag tuningon átlag usert értettem aki nem fog vizezni vagy komolyabb hűtőt venni a procihoz.
A te gondolatmeneteddel az a baj, hogy az fsb-t le fogja korlátozni a lap teljesítménye. Tehát egy E8700 10,5 szorzóval jóval nagyobb órajelet tud elérni a max fsb mellett mint egy alacsonyabb szorzójú E8200.
-
vérpistike
csendes tag
Nagyszerű, legalább megy le az E8600 ára, ami úgyis pofátlanul drága az E8400/8500-hoz képest.
Az lenne az igazi, ha az E8400/8500/8600 ezután az egyel gyengébb árán lenne kapható, valamint az E8700 minimum 5e-vel olcsóbban az E8600 mostani áránál , és az E8200 el lenne felejtve, úgyis ott van az E7400 és az E7500 is jön. -
kem
addikt
válasz
gametofiton #45 üzenetére
CPU-Control nevű progiban be kell állítani,h használja az összeset...
#64: tome.jr
Egyértelmű,h egy olyan lehetőséget használtak ki, amit kb minden user megtesz tuning néven
Ez nem fejlődés... ezt úgy hívják, hogy valamiről lehúznak még egy bőrt...
-
Valty
aktív tag
Én a helyükben inkább kiadtam volna egy szorzózár nélküli "E8400 Black Editon"-t, fele ennyi pénzért, szerintem több értelme lett volna, mint ennek
-
audi100td
nagyúr
válasz
Igen, a GTAIV már ilyen...
-
kem
addikt
De jó lehet tuningoló mérnöknek lenni...
-
tome.jr
addikt
Pont erről beszélek. Intelnek a 775 nagyon nagy árbevétel. Jönnek még itt jófajta C2D meg quad procik 2011-ig. Nyilván nem a mostani szériát fogják 3 év múlva is gyártani. Core i7 csak nagyon szűk piaci részesedésben lesz jelen, vagy teljesen kihal és marad szerver szegmensben ahova valójában szánták, főleg ez után a hír után. Aki eddig Core i7 váltáson gondolkodott (mint ahogyan én is) ezek után örül, hogy megtartotta a 775-öt mert 2011-ig naprakész lesz vele és nem kell az egész konfigot lecserélnie.
Szerintem a legutóbbi Intel piaci terv meeting-en a csúcs góré biztos belökte a: "mert hülye azért nem vagyok" szlogent mikor a 775 kivezetést valaki felvetettte.
-
N-vidi-A
őstag
Jó cucc, bár 2-3 hónapot várni kell vele, míg mérséklődik az ára!
-
tome.jr
addikt
Kb egy hónappal ezelőtt megtaláltam neten az Intel procikkal kapcsolatos terveit 2010-ig Ott nem szerepelt az E8700, tehát ez egy teljesen új dobás a részükről nyilván a jelenlegi helyzetre kellett valamit lépni és szerintem ez egy nagyon jó húzás volt.
Szóval egyáltalán nem biztos hogy temetni kellene a 775-öt. Nyilván az Intelnél összevetik a 775 vs Core i7 eladási adatokat és a végeredmény azt fogja igazolni hogy még rengeteg lehetőség van anyagilag a 775-ben. Az Intel sem teljesen hülye hogy egy olcsó sikeres terméket kivezessen a piacról főleg hogy az utódja "bukásra" van ítélve.
-
Oliverda
titán
Hát megszünni nem fog abban biztos lehetsz.
New DDR3 P45 / G45 comes shortly (Core 2 lives to 2011)
-
MZsoltee
veterán
Én azon sem csodálkoznék, ha megszünne az i7 vagy a i5 nem jelenne meg. A mai gazdasági helyzetben nem jó húzás ez a két foglalat. A 775 lehet még kap egy fél évet, de sztem már különösebben nem lesz újítás. E8800 kemény lenne..
Ha valami újat akrnának csinálni, akkor a fogyasztás csökkentésével lehetne előre lépni, de sztem már nem nagyon dolgoznak ezen.
-
wombation
tag
válasz
Úgy tudom,hogy pl a GTA 4 ilyen...
-
gametofiton
tag
Mondjatok olyan játékokat, amik kihasználják a 4 magot, ill a 2 mag érezhetően lassú benne...komolyan kíváncsi vagyok
-
tome.jr
addikt
Az Intel szerintem már rájött hogy ez a Core i7 Core i5 dolog nem volt túl jó időzítés, ráadásul egymással sem lesznek kompatibilisek. Core i5 úgy tudom nem 3 channel csak dual channel lesz és a foglalat is más. LOL. A 775 ezzel szemben teljes átjárhatóságot biztosít rengeteg alaplap, proci meg ram között, olcsó és ráadásul teljesítményben sincs sokkal a Core i7 alatt játékok szempontjából, szinte egál. A játékbeli teljesítményt elsősorban úgyis a VGA fogja eldönteni, fölösleges az új platform.
Nem lennék meglepődve ha az Intel újabb és újabb 775-ös procikat jelentene be. Bajban lesznek mert nyárra ígérték Core i7-ből a 975/985 Extreme szériát. A mostani cuccokat sem veszik igazán és eléggé kockázatos ilyen helyzetben új procikkal kijönni főleg a már említett kompatibilitási problémák miatt. Nem is beszélve a jelenlegi gazdasági helyzetről.
-
MZsoltee
veterán
Így van alig várom amikor eladva az E4400ast +15kért cserélem E8***ra vagy Q8***-ra, mert úgy dobják majd utánam, legefeljebb még egy hűtőt kell rá venni és megoldva a teljesítmény duplázás!Nem nagyon van olyan game illetve vga amihez nem lenne elég egy 3,5-4Ghzen játatott C2D vagy egy 4magos 1680*1050ben.
Szeretek mindig a csucs után menniEgyedül alaplapban nem, annó megvetten a P35-DS3at (1,5éve), és bele megy minden
Az 1950es atit most cseréltem 3850esre 5kba fájt
, Ram 2*1Gbról 2*2re megint 5k volt. Szépen haladunk és főleg olcsón!
-
tome.jr
addikt
válasz
moha bácsi #31 üzenetére
-
Killing
addikt
Na azért kíváncsi vagyok hogy mennyit fog kóstálni?Egy Intel Core i7-920 (2.66 Ghz) 76000.-
akkor ez mennyi lesz?Ezzel szemben egy AMD Phenom 9550 (2,6Ghz) 43000.-
Never Intel,AMD 4ever!!!
-
MZsoltee
veterán
Nem tudom ki hogy van vele, de én örülök neki, ha kijön az i5 én tuti cserélem az E4400ast egy Q8***ra vagy egy E8***-ra természetesen az aljából, hiszen a tuninggal kihozoma 3,5-4Ghzet és akkor van egy fullos S775-ös konfigom, ami sztem még egy két év múlva is jó lesz, főleg ha szt nézzük hogy van aki még S462-ön tolja...
-
tome.jr
addikt
Egy ilyen procit senki nem fog alapjáraton futtani szvsz. Én csak az extreme tuning potenciál miatt veszem majd meg.
Nem tudom ez a proci mennyire volt tervbevéve az Intelnél, de szerintem csak azért adják ki mert a Core i7 eladások nem hozzák a várt eredményt és ettől meg szép profitot remélnek.
-
kecsetif
aktív tag
Ez az átlag user szemszögéből mennyire értelmetlen!
A kisebb E8xxx-ek is szinte kivétel nélkül megfutják a 4Ghz-et, de a 3,5-öt teljesen lazán. Csak annyi a különbség, hogy most már hivatalosan is megy ez a mag 3,5-ön.
No de ennyi pénzért?? -
mephi666
nagyúr
ez már szerintem csak ilyen presztízsdolog, ha jó a tuningpotenciálja, hogy 2magos rendszerből tuninggal mi a plafon, amit ki lehet hozni
majd szeretik a hc 3dmark gamerek
-
Szlovi
senior tag
Conroe-kat is elérte a netburst-ök órajele... Prescott/Smithfield magos procikat zavarták ennyire magas órajelen...na de azokat kellett is, mert az akkori AMD procik 2/3 ekkora frekvencián is állva hagyták őket.
Meg ugye azok (netburst architektúra) alapon jobban fűtöttek,mint a Core-ok tuningolva. -
tzsolesz
nagyúr
Így van.
Szerintem az összes E8xxx-es proci ugyan az a lapka, csak más más gyártástechnológiából származó tulajdonsággal. Ami részben meghatározza, hogy mennyire bírja a magas órajelet adott VID mellett. A szerint szét dobálják őket, és beszámozzák. Na már most ebből kifolyólag röhögve csinálunk bármelyikből E8700-at, sokszor egy gramm fesz emelés nélkül. Szerintem, én legalább is eddig így tudtam.
-
Cyberpunk
félisten
Nem gyenge, de bármelyik E8xxx-es röhögve megy ennyit. Sőt még az én E6750-em is megy 3,6 GHz-en. Az viszont igaz hogy 450-es FSB-n
. Ez meg alapon megy 3,5-öt.
Tuningolóknak jó lesz, de ennyiért vegye meg a bánat -
Ricco_hun
senior tag
válasz
Depression #12 üzenetére
Itt az igazság. Aki csak a mostani játékokban akar 150fps helyett 160-at, az vegye. De aki hosszútávra tervez, az mindenképpen quad-ot vegyen. Ugyanis egyre több játék fogja kihasználni a 4 magot. És hiába húzod te 4,5GHz-re az E8700-adat, attól még nem fog több mag belevarázsolódni a procidba. És ugye azt is tudjuk, hogy az órajel emelésével egyenes arányosságban nő a fogyasztás. Na így már nem is olyan vészes a mostani steppinges quadok 95 wattja.
Na még a 68k-val is alálőttem: €259 - ~75K. Szép. -
Dolby
senior tag
válasz
Depression #12 üzenetére
Sztem meg aki ezt megveszi induló áron most hogy ráadásul jönnek folyamatosan az új fejlesztések és árcsökkentések, annak annyira mindegy hogy mennyibe fog kerülni ergó valszeg max 1 évig fogja használni a procit aztán túlad rajta és újat vesz e7300-as procija van, feltételezem ez sem idősebb 1 évnél és már a cseréjét tervezi.. :-)
-
tzsolesz
nagyúr
Na ez az a proci, ami tuning nélkül is képes megfelelő teljesítményt nyújtani a ma létező összes VGA mellett.
3.5Ghz szinte mindenre elég, persze én biztosan tuningolnám így is.
Nekem lehet hogy ebben az évben az E5200 az utolsó Intel-es procim. Nekem kezdenek egy kicsit drágák lenni, a híres árcsökkentéseik ellenére is.
Lehet hogy Kipróbálom a Phenom II-őt. -
m1sk4r
aktív tag
Én személy szerint megvárom míg a Phenom II ára lejjebb megy egy kicsit. Mondjuk a nyár közepén/végén, ha lesz rá keret.
-
Oliverda
titán
3.5GHz Core 2 Duo E8700 listed
€259 - ~75K
-
tome.jr
addikt
Na én egy ilyenre benevezek.
Az E8600 jelenleg 60k körül kapható, így a jelenlegi árak mellett 70k lenne a reális ár érte. Elérhetne már hozzánk az Intel árcsökkentése.
C2D-ből miért nem csinálnak szorzózár nélküli extreme változatot?
-
_Orbi_
aktív tag
Biztos vagy benne?
Vegyél quadot ennyiért, egyen meg 2x annyi áramot, de ne reménykedj, hogy több FPS-ed lesz mint ezzel (sőt... tuti kevesebb, hiába quad, attól még lassú)...
Megjelenik itthon és veszem is meg.Szóval ja...
-
Ricco_hun
senior tag
Szerintem az indulóár kishazánkban: 68k HUF. Ezt úgy megvizionáltam.
Ennyiből meg már Quadot vesz az ember. Bár a rekordereknek biztos jól jön a +feles szorzó.X@b3e: "A Core 2 Duo E8700 3,5 GHz-en fog működni." Tudod, 10,5x333MHz.
-
X@b3e
addikt
Ez azért odab@sz... Gyári 3700MHz, nem semmi.. Játszani jobb lesz, mint sok i7.
-
Devid_81
félisten
Tjűűű, remélem a tuning képesség hasonló lesz, mint az eddigiek...1GHz szinte feszemelés nélkül....a többi meg ajándék
-
Hulk24
senior tag
Na ez vajon mennyi lesz nálunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest