- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
es a telefon egy TV hogy annyira nagyon fontos legyen rajta a HDR? Oke 300 ropi... de ott van az XS ha valakinek ez (is) kell... Bar tudom most mar ebben a korszakban ezen kell tartalmat fogyasztani (a metron meg hasonlo helyeken) es ott lesajnalnak majd ha csak egy nem HDRes XR van az ember kezeben... Nekem Xem van es ritkan elinditok rajta egy YT 5-15 perces videot es hat szerintem az a HDR nem annyira eszreveheto. Ha lecserelnem a TVmet HDR-re az joval praktikusabb dontes lenne, es amennyit sporolok az Xrel azzal a felarral sokkal jobb TVt tudnek venni (nem tudom kovetitek-e a TV arakat..). (BTW inkabb megtartanak a 3D-t a TVknel mint hozzak az UHDt meg a HDRt-t... nem mindig de par hetente jo egy 3D filmet megnezni, az ad pluszt.. plusz ha mar UHD, ott tenyleg jo lenne a 3D az LG passziv megoldasaval ami felezi a sorok szamat)
Az Xr meg foleg hogy a kijelzoje miatt lesz idotallo, ahogy irtak is, az LCDn soha nem varhato olyan beeges mint az AMOLED-en ha valaki rendszeresen waze-zik vele napon es fel kell huzni a fenyerot, vagy csak altalaban 80-100%on hajtja a kijelzot...
En is most rendeltem meg, telekomnal keket, van keszlet, szerintem most hogy az apple kitartott elorendelesen azonnali kiszallitasi idoben, a 4 het eltolassal az Xshez kepest nagyon sokat nyertek. A vegere mar jol fel tudtak biztos porgetni a gyartast sokszorosara ezert barmennyi elorendeles is erkezett be nem nott meg 2-4 hetre a kiszallitas.
-
Fall-N
veterán
Én értem mit írsz. De az átlag felhasználó nem fog HDR miatt telefont venni. Sőt, az sem feltétlenül, akit érdekel a tech. Azért valljuk be, sokszor parasztvakítás a HDR, es egyáltalán nem életszerű. Arról nem is beszélve, hogy egy telefon kijelző méretén el is bukik az élvezhetősége. Oda nagy kijelző kell. Még TV-k közül sem árt a nagyobb méret.
-
-
nkmedve
őstag
Kíváncsi lennék, hogy hányan néznek telefonon filmet, és ezek közül egyáltalán hányan tudják, hogy mi a HDR és van rá igényük. Szerintem bőven 1% alatt lenne az arány, ezek pedig vehetnek Xs-t vagy valami Samsungot. Szerintem először tartsunk ott, hogy a HDR tévék legyenek elterjedve (és itt nem a kamu-HDR-es LCD-kre gondolok, mint amilyen az enyém is), majd azután legyen ez szempont egy telefonban.
Hogy az előző kommentre is reagáljak, a kijelző egyáltalán nem elsődleges az időtállóságban, sőt a kissebb (de még nem zavaró) felbontás pont, hogy időtállóbbá tehet egy hardvert (GPU oldalról). Az 5 éves 5S-emben sokkal inkább érződik minden egyébb hardverelem elavultnak, mint a kijelző - az még mindig egy minőségi LCD ami nem felhősödik, pont olyan színei vannak mint új korában, felbontása, kontrasztja pedig most pont úgy elég egy telefonba mint régen (sajnos 5 év alatt nem lett újabb, jobb szemem
).
Bármilyen sokan is ajánlgatják itt az Xr helyett, az X szerintem jóval hamarabb el fog avulni (a nagyobb felbontás hamarabb megeszi a GPU-t, az OLED pedig el fog használódni valamilyen mértékben), arról nem beszélve, hogy drágább is. Az egyetlen komoly előnye az X-nek a kompaktabb méret, a nagyobb felbontású OLED egyszerű eye candy ami normál használat mellett legtöbb embernek fel sem tűnik.
-
-
Fall-N
veterán
Szerintem OS-től függetlenül marginális az a réteg akit érdekel. Engem mint akit érdekel technológia, még engem sem érint meg. Nálam az a fő szempont, hogy az én igényeimnek feleljen meg, ne amit a marketingosok találtak ki. HDR még a TV-nél sem hat meg, nemhogy a telefonon. Egyébként is hol vannak a minőségi HDR anyagok? Telefonra minek?
Egyébként is, a legtöbb felhasználó szociál vackokra, fotózásra, zenehallgatásra használja a telefont, így bőven elég (lenne) bármilyen közepes droidos vagy alap iPhone. Aki tényleg kihasználja és egyáltalán tudja is miket takarnak ezek a technológiai dolgok, azok kevesen vannak. Mint írtam nem magunkból kell kockákból kiindulni.
Kijelző: utálom az OLED-et, így nem kell. FHD meg bőven elég telefonba, de persze nem baj ha nagyobb. Főleg a mostani 18:9-es 6"-os csodák mellett. De nem fő szempont.
-
tomson67
tag
Gondolom, hogy akik megvásárolták a készüléket, azoknak nem lényeg a HDR.
Ezért is vették meg. Ahogy írtam és még írták rajtam kívül ezren mindenütt és mindig, drága.
Ezen túllépve mondtam, hogy nekem ettől függetlenül nagyon tetszik a telefon és a jelek szerint nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel, bár az én telefonom egy Xs max lesz, ami szintén kurva drága és nem éri meg az árát és át vagyok baszva vele, a cég iránti feltétlen lojalitásból veszem meg, iPhone zombi módjára, stb, stb, stb.Ezelőtt egy X-em volt, életem legjobb telefonja volt, ezért akarok, ha nem is nagy léptékben, szintet lépni a lehető legnagyobb és legjobb kijelző, hardver irányába. Nem fogom megbánni.
-
lolal
senior tag
Figyelj személyes példám:
Én is 7 és 8 Plus között vacilláltam, valamint még az XR is elgondolkodtatott. Rengeteg összehasonlítást néztem. Élőben is próbáltam a 7 és a 8 Plust is. XR- árát sokalltam, plusz nem tetszett a notch, így maradt a két "hagyományos" nagy iphone. Élőben sebességben nem láttam különbséget a 7 és a 8 Plus között. Képeknél is max az este készülteken láttam előnyt a 8Plus javára. 3GB-RAM van mind a kettőben. Hosszas gondolkodás után a 7Plust választottam, szerintem nem fogom megbánni. Hétköznapi használatra, nem hinném, hogy szükségem lenne az új chip erejére, ahhoz, hogy facebookozzak, e-maileket írjak, böngészgessek,GPS-t használjak, illetve néha napján fotózzak. Árban pedig nem ért nekem 50.000 forint különbséget az üveg hátlap, sem a vezeték nélküli töltés(amit nem is használnék, mert nincs mivel), illetve a hétköznapi felhasználás során nem felfedezhető gyorsaság az i8 Plus javára.
Az XR-t meg úgy gondolom vegye meg aki hétköznapi használatra egy csúcs hardvert akar. Egészségére. Jó készülék szerintem. De én beérem kevesebbel. Hétköznapi használatban úgy sem látszik, és kijelző minőségben sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest