Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nkmedve

őstag

válasz CharlieDrop #396 üzenetére

Ez az ami engem elszomorít leginkább, nem az Xr PPI-je, vagy szimpla kamerája. Most kiadtak 3 phabletet, és nem igazán van már normális méretű, egy kézzel is kezelhető iPhone a portfólióban ami az 5S-emet válthatná (talán az XS kompromisszumokkal vállalható lenne, de túl drága arra amire én használom).

Reménykedem benne, hogy talán tavasszal kijönnek egy Xr tudású és hasonló árú de jóval kissebb SE2-vel. Még csak nem is kéne bele feltétlenül A12-es chip, adhatják A11-el, 3GB RAM, max 5"-os 330 PPI-s LCD, úgy hogy férjen bele az i8 méreteibe de legyen valamivel jobb képernyő/előlap aránya. Amíg nem jön egy ilyen készülék addig valószínűleg marad az 5S (iOS 12-vel és új akkuval egész jól használható még mindíg)

• nkmedve

őstag

válasz ollie #273 üzenetére

Kíváncsi lennék, hogy hányan néznek telefonon filmet, és ezek közül egyáltalán hányan tudják, hogy mi a HDR és van rá igényük. Szerintem bőven 1% alatt lenne az arány, ezek pedig vehetnek Xs-t vagy valami Samsungot. Szerintem először tartsunk ott, hogy a HDR tévék legyenek elterjedve (és itt nem a kamu-HDR-es LCD-kre gondolok, mint amilyen az enyém is), majd azután legyen ez szempont egy telefonban.

Hogy az előző kommentre is reagáljak, a kijelző egyáltalán nem elsődleges az időtállóságban, sőt a kissebb (de még nem zavaró) felbontás pont, hogy időtállóbbá tehet egy hardvert (GPU oldalról). Az 5 éves 5S-emben sokkal inkább érződik minden egyébb hardverelem elavultnak, mint a kijelző - az még mindig egy minőségi LCD ami nem felhősödik, pont olyan színei vannak mint új korában, felbontása, kontrasztja pedig most pont úgy elég egy telefonba mint régen (sajnos 5 év alatt nem lett újabb, jobb szemem :) ).

Bármilyen sokan is ajánlgatják itt az Xr helyett, az X szerintem jóval hamarabb el fog avulni (a nagyobb felbontás hamarabb megeszi a GPU-t, az OLED pedig el fog használódni valamilyen mértékben), arról nem beszélve, hogy drágább is. Az egyetlen komoly előnye az X-nek a kompaktabb méret, a nagyobb felbontású OLED egyszerű eye candy ami normál használat mellett legtöbb embernek fel sem tűnik.

• nkmedve

őstag

válasz Sinesol #57 üzenetére

Én az 5S-emet hasonlítottam X-el és ott sem volt semmi egetverő különbség, nagyon közelről nézve látszott a PPI különbség de semmi olyan ami a mindennapi használatban észrevehető lenne.

Amúgy az XR még mindíg a 8 utódja, amihez képest hozott előrelépést, nem is keveset. Ha valaki azt várta, hogy a 8 utódját féláron fogja dobálni az Apple, akkor ott nem az Apple-el van a baj :) Az pedig, hogy XY Androidos telefont olcsóbb az teljesen irreleváns, más rendszer, más szintű támogatás, stb..

Új hozzászólás Aktív témák