- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz
chaosmonger #482 üzenetére
ki tudja, de ezt már nem fogjuk megtudni mivel több eladott darabszám érték nem lesz publikus.
-
kchris78
veterán
válasz
nickedez89 #477 üzenetére
nem, az a T plusz "jofejsege". De szerintem inkabb csak felmertek hogy kevesebb macera ha eleve fuggetlenul adjak. Az eloiras tudomasom szerint az az hogy 2 ev utan ingyenesen kell fuggetleniteniuk.
-
kchris78
veterán
válasz
nickedez89 #473 üzenetére
az szuper... En ugy hallottam hogy a Telekomos olyan hogy eSIMet csak Telekomosat lehet beletenni majd, de fizikai SIMet barmilyet fogad (ahogy nem fuggok az altala kiadott telefonok mar).
-
kchris78
veterán
válasz
Ron Swanson #455 üzenetére
gratula!!!
. tenyleg kivancsi lennek mar egy olyan tesztre ahol ax xs/xr fo moduljat hasonlitjak ax X fo moduljahoz (foto).
-
kchris78
veterán
meg egy dolog ami az Xr javara irhato: szerintem ha esetleg betorne a kijelzoje sokkal olcsobban varhato csere alkatresz mert SE nem AMOLED, es 3D touch sincs benne. Ez mind olcsositja a potalkatreszt... Alapvetoen ezert volt anyagi katasztrofa (meg most is) egy X kijelzo tores...
-
kchris78
veterán
nehez osszehasonlitani mert teljesen mas az Xr fogyasztasi karakterisztikaja mint egy Xsnek vagy Xnek akar...
7nm, standbyban foleg valoszinu meg joval kevesebbet fogyaszt, ugyanakkor a kijelzo is maskepp fogyaszt mert IPS vs AMOLED... teljesen mas kulonbsegek jonnek ki attol fuggoen hogy valaki foleg az asztalon tartja a telefont vagy hasznalja es ha igen akkor meg mire... -
kchris78
veterán
válasz
nickedez89 #419 üzenetére
grat, kivancsi vagyok mikor lesz itt teszt.. amin ujra beindul a porges a ppin es az ips kijelzon 😀.
-
kchris78
veterán
válasz
Balage992 #410 üzenetére
latni en is latom, foleg kozelrol, de kozelrol latni a szinesseget az amolednel a hatarvonalakon es a feheren a szinkomponenseket...
ha amoled akkor a pentile miatt kellene a samu felbontasa! ellenkezo esetben viszont nekem jobb teljes 326ppi mint a pentile. a szinek: az alma lcdje is hozza a p3 szinskalat ugyhogy ez szerintem nem nagyon lehet erv, inkabb a fenyero/kontraszt. -
kchris78
veterán
válasz
nickedez89 #412 üzenetére
tegnap olvastam amugy hogy az xs eseteben meg szarabb lett a pwm, mostmar csak 100% fenyeron nincs jelen. azert gaz. gondolom ramentek a fogyasztasra.. pwmmel ugyanis hatekonyabb a fogyasztas alacsonyabb fenyeron.. mikor fog nyilvanossagra kerulni valami olyan tanulmany ami miatt a pwm ugyanugy nem lesz tamogatott mint a kek feny este???
-
kchris78
veterán
válasz
nickedez89 #401 üzenetére
Telekom. Multhet penteken delelott adtam le a rendelest a flottas kapcsolattartonak (de mi "vipskent" ugyanugy a webshop keszletet kapjuk, elojegyezni nem lehet uzleti vonalon) akkor volt meg minden szinbol.. azota valoszinu nem nagyon kaphattak? ezt most szallitottak ki..
-
kchris78
veterán
válasz
Ron Swanson #400 üzenetére
kék
. sokat vacilláltam rajta
. feketet mar nem akartam...
-
kchris78
veterán
ééés megjött az Xr-em! Komolyan a full subpixel array 326ppije miatt élesebbnek/szebbnek/homogénebbnek látszanak az élek mint az X pentile-ja ahol 2 sz0nkomponens ppi-je csak 306ppi...
-
kchris78
veterán
válasz
CharlieDrop #396 üzenetére
de ez is ízlés. ha telefonnak használja az ember teljesen praktikus de ha ezen túllép az ember elég egértelevíziós érzése van az embernek... és sajnos ez az igény valamiért nem mozgatja már meg az almát (nekem nem hiányzik de miért ne legyen egy kisebb telefon is)
-
kchris78
veterán
válasz
aujjobba #388 üzenetére
(hja főleg úgy hogy hozzá nem értők kezében ez megoldhatatlan probléma). ezzel próbálják orvosolni a droid hátrányát abban hogy az alkalmazások szarul vannak megírva, és folyamatosan csinálnak valamit a háttérben, ezért ha a fogyasztást kordában akarja tartani a rendszer akkor nincs más, el kell altatni vagy ki kell lőni.
-
kchris78
veterán
válasz
Balage992 #383 üzenetére
miért ne vehetné egy technikai beállítottságú ember? vagy aki technikai beállítottságú vagy "racionális" vagy okos az csak Andrdoidot választhat? hogy pl egy "okos" árat figyelembe vevő döntés után szopjon az egyik típussal hogy mit kell állítgatnia hogy NE lője ki a memóriából az instant messaging programot "optimalizálás" címszóval???
-
kchris78
veterán
válasz
CharlieDrop #381 üzenetére
nekem a plus utan az x visszalepes volt a szelesseg miatt, ez egyeni izles kerdese...
-
kchris78
veterán
válasz
aujjobba #372 üzenetére
igen szinfuggo hogy eppen mi hogy esik. a 8plus kijelzok a legjobbak.
ja van meg egy dolog ami kannibalizalhatja az xs parost az xrben: es az az aksi! a kijelzo-cpu paroshoz viszonyitva szerintem ebbe raktak a legnagyobb kapacitasu aksit. nincs meg tartos teszt de nagyon jonak kell lennie. ja es itt fuggetlen az SOT attol (vegre) hogy mit rakok ki a kijelzore (jo a dark mode de igazabol kenyszermegoldas hogy be zabalja le az aksit a sztarolt oled kijelzo, es szemnek se a legjobb tartos olvasasra). -
kchris78
veterán
azok huzzak le a kijelzot leginkabb akik az eletben nem vennenek meg kb iphonet se... a teszteken erdekes modon inkabb dicserik mint lehuzzak.. pedig megkopkodhetnek.. mint MCs a 3GB RAM-ot
, o szerintem folyamatosan fotozik vele hogy ennyire zavarja a 4GB hianya..
-
kchris78
veterán
válasz
kchris78 #360 üzenetére
mondjuk en kenyelmes helyzetben vagyok mert:
- ios fejlesztes miatt kell az iphone
- nettoert tudok vasarolni igy az xem csereje ingyenben lesz Xrre es ez boven belefer
- zavar a pwm (betegseg, plusz kockazat amit nem vallalok)
igy nalam az xs/xs max vetele elmeleti, es ellenkezo esetben nagyon nagy dilemma lenne hogy kiadjak e xs maxert annyi penzt, nagyon nagyon nem mosolyognek mikor leraknam a penzt.. es a cegnel is egy kicsit hulyenek neznenek (hogy legyen szamla) mert akinek nem hobbija a telefon es/vagy nem keres annyit ott nagyon nehez 400+ ezret megindokolni telefonra. -
kchris78
veterán
ezen az elven evek alatt az ember sokszazezer ftot tud elverni olyan alapon hogy ugyis csak parezer ft havonta az "nem szamit" a havi ketesethez kepest.. ezek a dontesek leirjak kinek milyen a hozzasllasa a penzugyi dolgokhoz.. es ebben mi magyarok mondhatni nem vagyunk a topon a statisztika szerint.
(bar faterom szerint nem annyira sok ertelme van a sok eves kuporgatasnak es on-megvonasnak ha olyan kis osszeg jon utana ossze hogy nem sokat lehet vele kezdeni akkor azon kell lenni hogy keressen tobbet valahogy az ember) -
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
van mar hozza 2.5D kijelzo vedo uveg? ez lesz az elso amit rakatok ra, az Xes tapasztalat hogy mar napi ovatos hasznalat mellett is megjelennek a mikrokarcok..
-
kchris78
veterán
ezzel egyetertek, tehettek volna bele a plusos iphoneoknak megfelelo ppis kijelzot azert..
viszont a 3-400ezres difivel nem ertek egyet, aki nem konnyen de osszerakja a 300-at annak a plusz 100 az mar siman tulesik azon a lelektani hataron hogy azt mar nem rakja ossze. foleg hogy a meret miatt annak inkabb a max esik kozelebb. ami +140. -
kchris78
veterán
es a telefon egy TV hogy annyira nagyon fontos legyen rajta a HDR? Oke 300 ropi... de ott van az XS ha valakinek ez (is) kell... Bar tudom most mar ebben a korszakban ezen kell tartalmat fogyasztani (a metron meg hasonlo helyeken) es ott lesajnalnak majd ha csak egy nem HDRes XR van az ember kezeben... Nekem Xem van es ritkan elinditok rajta egy YT 5-15 perces videot es hat szerintem az a HDR nem annyira eszreveheto. Ha lecserelnem a TVmet HDR-re az joval praktikusabb dontes lenne, es amennyit sporolok az Xrel azzal a felarral sokkal jobb TVt tudnek venni (nem tudom kovetitek-e a TV arakat..). (BTW inkabb megtartanak a 3D-t a TVknel mint hozzak az UHDt meg a HDRt-t... nem mindig de par hetente jo egy 3D filmet megnezni, az ad pluszt.. plusz ha mar UHD, ott tenyleg jo lenne a 3D az LG passziv megoldasaval ami felezi a sorok szamat)
Az Xr meg foleg hogy a kijelzoje miatt lesz idotallo, ahogy irtak is, az LCDn soha nem varhato olyan beeges mint az AMOLED-en ha valaki rendszeresen waze-zik vele napon es fel kell huzni a fenyerot, vagy csak altalaban 80-100%on hajtja a kijelzot...
En is most rendeltem meg, telekomnal keket, van keszlet, szerintem most hogy az apple kitartott elorendelesen azonnali kiszallitasi idoben, a 4 het eltolassal az Xshez kepest nagyon sokat nyertek. A vegere mar jol fel tudtak biztos porgetni a gyartast sokszorosara ezert barmennyi elorendeles is erkezett be nem nott meg 2-4 hetre a kiszallitas.
-
kchris78
veterán
válasz
Flechette15 #212 üzenetére
hat ezt amit irtal ezzel szamomra a sajat hozza nem ertesedet bizonyitottad. van:
- max fenyero (nits) / cm2
- minimalis fenyero
- kontrasztarany
- szinskala, szineket hogy kepes visszaadni
- szinhelyessegolvass es tajekozodj.
az hogy csak a felbontasra figyelsz az kb annyit jelent hogy egy trabant ugyanolyan auto ha utolag kicserelik a motorjat 200lesre mint egy gyari 200Les premium auto...
csak a forum miatt kikerestem es az iphone 4 volt az elso ips paneles lcd de az meg szinhelyessegben es kontrasztaranyban sokkal sokkal rosszabb volt (1100 vs a mostani i7-es 1700). szinhelyessegben / lefedett szinpalettaban nem arra kell gondolni hogy egy tulszaturalt szar legyen mint az elso samu galaxyk amoled kijelzoje - hanem olyan szinu legyen a foto abrazolas mint amit lefotozott az ember. igen ez is ips lcd meg az is de nagyon sokat finomitottak az elmult evek alatt rajta... mint ahogy a samu az amoleddel tette. ezt kb a benzin-dizelhez tudnam hasonlitani, mindkettonek vannak elonyei hatranyai.
egy 4-50ezres lcds telefonba nemigen fognak egy ilyen minosegu panelt beletenni mint az apple teszi.displaymate.comon lehet meresi eredmenyeket olvasgatni. de lehet sok embert ez nem erdekel, ugyanugy mint ahogy egy kollegamat a kv ize sem erdekel csak usson a benne levo koffein. -
kchris78
veterán
válasz
<Lacy85> #136 üzenetére
az 500 feletti rgb subpixel felbontas megint mas teszta!
itt konkretan amire reagaltam az egesz elejen az egy xs ppije (pentile!) es egy xr ppije volt.
az egyik 458ppi pentile a masik 326ppi rgb, hogy utobbit megszokni kell elozohoz kepest. ezek kozott olyan nagy difi nincs (felbontasban)... en is tudom hogy vannak ennel jobb felbontasu panelek oled es ips vonalon is, de itt nem ezekrol volt szo... -
kchris78
veterán
válasz
<Lacy85> #133 üzenetére
en nem 2 amoled szinhuseget hasonlitottam ossze hanem 2 ips ppi erteket, azert ez kicsit mas teszta. de ha mar igy szoba hoztad az xs rs x kep minoseg kulonbseget boltban az ottani fenyviszonyok mellett en sem lattam. mellesleg az hogy mi forumozok latjuk a difit sokat nem jelent mert mi nagyon nagyon kis reszet tesszuk ki a vasarlokozonsegnek, erre probaltam utalni.
-
kchris78
veterán
válasz
hombre[EU] #120 üzenetére
semmilyen padlasrol nem hoztak ezeket a paneleket. ezt a meret-felbontas es a forma (notch) is bizonyitja...
-
kchris78
veterán
válasz
aprokaroka87 #117 üzenetére
szerintem ennek mar nincs jelentosege. on the fly downsizeolja a GPU. Egy jatekhoz kepest ez aprosag. Erzekelni a szem ugysem erzekeli igazabol ahogy irtad. A legnagyobb rossz a plusz tarhely lehet.
-
kchris78
veterán
válasz
aprokaroka87 #112 üzenetére
es miert kene 4k kijelzesnek lenni? nem a telon nezem vissza... lehet hogy sokan mar itt annyira telefon fuggok hogy mindent az 5-6" os telefonon csinalnak de van tv is a vilagon (sarkosan: még, a 3d-t sajna mar megszuntetik)
-
kchris78
veterán
magyar oldalon meg mindig okt 26-29 a kiszallitasi idopont. vagy kevesen rendelik vagy brutal nagy a keszlet... en utobbira gondolok mert az xbol anno aranyaiban nem sokat vettek (teljes vs x vasarlas). 1 honap alatt meg hatalmas keszletet tudtak mar felhalmozni, felporgettek a termelest az biztos mostanra.
-
kchris78
veterán
a) mostmar olyan gpuk (jo algoritmusokkal) vannak es olyan picik a pixelek hogy egy 2ds film atmeretezest foleg lefele nem vesz eszre az ember.
b) fejlesztek iosre reg ota. akkor volt jo mikor 4s/5 idoszak volt, akkor lehetett pixelre pozicionalni a programokban a grafikai objektumokat, most mar ezek logikai szabalyok alapjan kerulnek kiszamitasra jo reg ota, most mar mindegy igazbol iosnel is a meret... -
kchris78
veterán
de hát az összes IPS-es nem pluszos iphone-nak 326-os ppije van.. ezt lehetett tudni hogy ennyi lesz, mert az alma kitalálta hogy ennyi elég kell legyen mert a szem többet nem érzékel.. mégis most jön ide köpködni mindenki. Az X XS XsMax OLED ppije is csak a pentile miatt van feljebb emelve 458-ra ami amúgy kinézetre kb ezen a kb. 350-es szinten van, azt mégsem köpködi emiatt senki... Lehet azért mert az se tudják mi az a pentile csak a számot látják?
-
kchris78
veterán
egyszerűen nem hiszem el hogy ennyire mindenki be van állva erre hogy csak az OLED és kész...
pedig fehér háttérrel erős fényerővel (és ha az ember olvasgat akkor sok ilyen van) TÖBBET fogyaszt mint a leszarozott IPS. Ja és a DCI-P3-at már az iphone8 is tudta. Az hogy fekete a fekete... látja az ember esetleg koromsötétben olvasgatva.. Plusz az OLED sajnos 240Hz-en vibrál. Valaki leszarja valakit zavar.
Az oled ha az ember sokat Waze-zik nyáron ahol fel van tekerve a fényerő OTT IS problémás lehet a beégés miatt! (igaz már közel nem annyira mint a régebbi típusok)
A pentile RGB miatt az OLED fizikai felbontásának lehet venni a 60-70%-át... Nekem volt Samsung Note1-em és ott nagyon szépen lehetett látni milyen ronda (és zavarja a szemet olvasáskor) a pentile matrix ha nincs 500-ra feltekerve a ppi-je... Emiatt látom nem szép homogén fehérnek az X-em fehérjét egy IPS-el ellentétben hanem szivárnyszínű kis pontok halmazának fehér háttérrel..Mindenkinek vannak preferenciái, lehet sokaknak jobb az OLED de vannak akik mást tartanak fontosabbnak és az IPS mellett teszi le a garast.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Trollok komolyan
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB újszerű, dobozában.
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged