- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
walko
tag
válasz
MR007RM #1164 üzenetére
"Az 1020 semmiben sem több a 808-nál, mint azt hírdetik"
Te is tudod, hogy ez egyszerűen nem felel meg a valóságnak. Maximum úgy lenne igaz ez a mondat, hogy a kamera tekintetében a te szempontodból nem jobb.
Nekem meg speciel nem csak szoftverben, hardverben de még kamerában is jobb, mivel az OIS igenis sokat dob a low light szitukban lőtt képeken és maga a ProCam is sokkal szimpatikusabb, leszámítva az olyan gyerekbetegségeket, hogy nincs lehetőség szaturáció és élesség beállítására, amik valószínűleg orvosolva lesznek egy érkező frissítéssel.Viszont az, hogy a világ pénzét elkérik érte, igaz...
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz
MR007RM #1128 üzenetére
Nem mondtam, hogy melyik a modernebb. Amúgy specifikáció tekintetében az 1020 modernebb, viszont a hardveres feldolgozás hasznosabb, mint a szoftveres.
Gondolom a helyigény miatt nincs külön proci (vagy OS megkötés miatt), de a Nokia úgy vélte, hogy ezt érdemes beáldozni azért, hogy egy designosabb telefont kiadjanak. -
BobTail
őstag
válasz
MR007RM #1053 üzenetére
Tessék, itt van fullHD-ban
még mindig zseniális...
-
MR007RM
addikt
válasz
MR007RM #1059 üzenetére
Nokia Lumia 1020 Launch: Interview w/ Nokia's Imaging Heads Na végre találtam egy videót. Egy arcnélkülit.
-
BobTail
őstag
válasz
MR007RM #1053 üzenetére
Többiek: Ugye!
Azért látszik, hogy most több hangsúlyt fektetnek a reklámokra. Csinálnak mindenfélét; amiről vitatkoznak az emberek, és amitől leesik az álluk... személy szerint utóbbival szívesen találkoznék a hazai televíziókban, vagy akár moziban 3D vetítések előtt is!
-
tailor
őstag
válasz
MR007RM #1040 üzenetére
A legnagyobb baj az, hogy vannak, akik a sz@r képek alapján véleményezik a kamera tudását annak ellenére, hogy láttak bőven ellenpéldát is. Kikerül a netre pár jó kép: na jó, egész okés a tudása. Kikerül pár sz@r, bemozdult: fúúj, mi ez? ezt nevezik fejlődésnek? Anokialehúzhatjamagát!. Megint kikerül pár újabb jó kép: hmm, egész jó, tényleg.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
MR007RM #1027 üzenetére
nem publikus Ez most itt konkrétan azt jelenti, hogy a párom van rajta az erdő közepén, és nem kíván itt szerepelni.
Ha csak az a baj, hogy erős a fény, akkor szűrő be, exp korrekció minuszba.
A fasor illetve erdő azért példa, mert (nagyon) nem homogén a megvilágítás. A kontraszt állítgatása segíthet, de csak finoman, mert el is szabható a kép, és elveszhet a dinamika. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
MR007RM #1024 üzenetére
Tisztában vagyok vele. Egy fasornál pont az a baj, hogy lehetnek sötét és nagyon világos területek egyszerre. Ott jobb a HDR, ha lenne hozzá türelmem. Vagy marad az utómunka. Bár tény hogy a múlt héten sikerült az erdőben hasonló megvilágítás mellett is nyersen is gyönyörű képet csinálnom. (csak az a kép nem publikus...)
-
-
tailor
őstag
Értek mindent, csak az a baj, hogy hülyeséget beszélsz. Én is leszedtem a fotókat, és megnéztem az exif adatokat - ennyire nem vagyok amatőr, hogy a levegőbe beszéljek. A 808-nál 8 mm-en készült a fotó, és mily meglepő, az optika gyútávja épp 8 mm. Ezt megszorozva a crop factorral (3,2) kijön a 25,6 mm-es ekv. gyútáv. Az 1020 képében nincs elmentve a gyútáv sajnos, de mivel annak az optikája 25 mm-es ekv. gyújtótávolságú, és a két kép már szemre is azonos látószögű, nem értem a felháborodásod.
Az, hogy az ismerősöd 2 bites a fotózáshoz, az az ő baja. Sokan viszont tudnak fotózni.
És végül: mivel én is a reklámszakmában dolgozom, tisztában vagyok a marketing erejével. Ugyanakkor azt is tudom, hogy kizárólag marketinggel semmit nem lehet eladni, és a mérnökök sem koktélozással töltötték a két készülék között eltelt időt.
-
tailor
őstag
"Valszeg ezek is automatán készültek." Hát persze, te már csak tudod...
Amúgy idézem: "and we used the manual controls in the Nokia Pro Cam app to adjust shutter speed, flash settings, white balance, focus, ISO and exposure compensation (from -3.0 to +3.0)."
A Dpreview tesztelőiből kinézek egy-s-mást, de azt nem, hogy amatőr módon állnának neki tesztelni
A képekkel meg én már most igen elégedett vagyok. -
-
crane75
senior tag
Nincs olyan vészes különbség,mint amire én számítottam. Az pedig,hogy a 808-cal nem találtak fókuszt, inkább user error... Az iso-val kapcsolatos meglátásodat osztom. Majd ha már sokan használják a 1020-at (köztük valszeg sok ex 808 tulaj),akkor lehet némi reális képet alkotni a kettő közötti különbségről.
-
NGA
addikt
Miért lenne undorító? Nagyon nem mindegy, hogy egy cégről milyen a kialakult vélemény a neten. Elég pár véleményvezér, aki szándékosan (pl utálja a márkát, vagy bármi más okból) folyamatosan negativ kampányt folytat forumokon. Ha te cégvezető lennél, akkor te sem örülnél, ha egy hozzá nem értő kókler elkezdené folyamatosan fikázni a termékeidet, alaptalanul. Hiába perled, mire eljut a per valameddig, már aláásta a hirneved a neten. Igy több lehetőség van. Az első, hogy megpróbálják megvásárolni a véleményvezért. Ekkor előfordul az, hogy az addig fikázó szép lassan méltatóvá válik, és akik adtak a szavára, azok elhiszik, hogy mennyit javult a termék. Ergo: jól jár a cég.
Sok esetben a rágalmazás is alaptalan oldalakon, pl Red Bull - patkányvizelet stb. Ezekre nagyon figyelnek a cégek, még az elején kell elkapni az ilyen pletykákat. -
-
tailor
őstag
"Az Apple és a Samsung meg jön fel minőségileg nagyon. A következő felsőkategóriás telójuk a PV technika nélkül is verős lehet" Verős, bizony; sőt, az is lehet, hogy addigra megfordulnak a világ mágneses pólusai, és Elvis is előkerül élve. A képalkotás szerencsére még mindig fizikai dolog, objektíven mérhető eredményekkel. Úgyhogy - hacsak nem kapnak elő a szekrényből egy ekkora szenzort és optikát - erősen kétlem a "verést"
Amúgy most komolyan, szerinted nulláról kezdték Nokiáék a fejlesztést? Ezt magad sem hiszed el, remélem...
Örülj neki, hogy kiszolgál téged a 808, örülj, ha szerinted jobb képeket készít, de teljesen felesleges ezen a témán tovább pörögni. -
-
Kasya
nagyúr
Ezekkel a szinvilagokkal jelenleg eleg egyedi tudsz lenni. Bar, regebben sokkal egyedibbek voltak a formavilagaok, igaz.
-
Blyan
félisten
-
Воланд
titán
a ket telefont majd akkor lehet osszehasonlitani, hogy ha az 1020 megjelent es egy ember a ket telefonnal ugyan olyan korulmenyek kozott, ugyan azt fotozza. ebbol jelenleg meg az a feltetel sem teljesul, hogy az 1020-bol vegleges verzio legyen kint. addig tok felesleges kepeket linkelgetni.
-
MR007RM
addikt
-
pushalias
addikt
-
B1T3
addikt
Pedig a Lumia 1020 kamerája az OIS-nek köszönhetően pont viszonylag jó minőségű képeket lesz hivatott lőni rosszabb fényviszonyok között is, szóval én hiszem, hogy fogja azt a minőséget hozni.
Bár a szenzor kisebb mérete még bekavarhat az állításomba, de a nappali fotók alapján nagyon korrekten összerakták a 1020-féle kameramodult, mert nem is nagyon tűnik fel a képek minőségéből, hogy 1/1,2"-es szenzor helyett „csak” 1/1,5"-es kapott helyet a 1020-ban. Lehet, hogy állványról jobb képet fog lőni a 808, de valljuk be, azt a felhasználóknak legfeljebb 1%-a használja, és lehet, akkor még erősen el is túloztam az arányt.
-
BobTail
őstag
Szerintem kicsit túldimenzionálod már ezt az egészet... és szerintem pont fordítva van: az (átlag)emberek jó fotót szeretnének csinálni a lehető legegyszerűbb módon, és ezért vesznek egy ilyen telefont, mert elvárják tőle: a legjobb kamerás mobilnak kikiáltott telefon igenis automatikus beállításokkal is csináljon lenyűgöző képeket! Az már csak ráadás, hogy lehet ezt-azt állítgatni... És mondom én, aki szintén nem ért a fényképezés technikai részéhez, én is szeretem a kényelmet és az egyszerűséget, sokszor a 808-assal nem is babráltam sokat, mert tudtam hogy majd Ps-ban megcsinálom, ami kell nekem.
Nincs itt semmi félrevezetés, a fórumozók már úgyis tudják, hogy milyen képeket lehet csinálni a 808-assal, csak azt nem tudják, hogy milyen beállításokkal készültek, de nem is ez a lényeg, hanem a végeredmény...
-
BobTail
őstag
Most, és korábban is direkt csináltam alapbeállításokkal az összehasonlító fényképeket, hogy azonos feltételek mellett mutassam be azt, amit automatikusan tudnak a telefonok. Mert azért valljuk be, hiába van célközönsége ezeknek a fotózásra kiélezett telefonoknak, 10-ből 8 nem fog babrálni a beállítások nagy részével, mert nem is tudja mire valók azok...
Szerk: na igen, ahogy Wa2x_ írja, ha előkapja az ember a telefonját hogy gyors fényképezzen, nem biztos hogy az az előre 3 beállított profil pont jó lesz az adott témához...
-
Wa2x_
veterán
Én egyetértek ezzel a trenddel, amit a Lumia család tagjaival követ a Nokia. Hisz egy kamerás mobilnak az a lényege, hogy pillanatokat örökítsünk meg. Spontán, nem beállított eseményeket. Ilyenkor bizony fontos a gyors fotókészítés (előkap, lő).
Minden másra vannak a fényképezőgépek, ha babrálni akarsz. Személy szerint örülök, hogy alap beállításokkal is ilyen minőséget produkál a 1020. Én is szeretek állítgatni (erre a 1020 is sok lehetőség adott szerencsére), ne érts félre, de ha sietni kell, ez csak hátrány.
-
BobTail
őstag
Az ND szűrővel csak több lehetne a 1020, párszor hasznos + lenne a konkurenciához viszonyítva, de inkább az hiányozzon belőle, mint a OIS
(#493) Quasi_modo, én úgy vettem észre, hogy már rendben vannak a színek - mintha ha a 808-on Élénk beállítással fényképeznék (ami nálam már alap)! A Nokiás tesztképeken szerintem is melegek a színek, de lehet azért mert ők nem a kijelzőre bökve számíttatták a szoftverrel a fehéregyensúlyt és expo-korrekciót (mint én), hanem átlagoltak az exponálóval, és shot. De ez megint olyan dolog, amit később szoftveresen lehet korrigálni!
Az összehasonlításnál egyébként mindent alapállásba raktam a 808-on!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Viccrovat
- Battlefield 6
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OTP Bank topic
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG Wing (8GB RAM, 128 GB, szürke) független
- Apple iPhone 15 Pro (Használt, független , 512 GB, 8 GB RAM, Natúr Titán)
- Samsung Galaxy Z Flip6 (használt, független , 256 GB, 12 GB RAM, ezüst)
- Honor 400 Pro (Újszerű, Független, 512 GB, 12 GB RAM, fekete)
- Apple iPhone 15 Pro Max (használt, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Titánium kék)
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest