- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
samfishR
senior tag
válasz
Vikthor #1001 üzenetére
igen meg vagy feszülve, lazíts kicsit. a teszt képeivel kapcsolatban kérdeztem, arra a hsz-re is reagáltam, mert ott a 808 a 1020-hoz képest a fasorban sincs. az, hogy a fórumozók itt miket lőnek, szóba sem került. ezzel kapcsolatban feltettem egy kérdést és jöttél te, forogsz itt mintha fizetnének neked azért, hogy a 808-at védd. ha bárki bármi módon megmeri kérdőjelezni a 808 elsőségét, egyből ugrotok, mintha valami anyázás hangzott volna el
pedig eddig az összehasonlító tesztek alapján szerintem mindig a 1020 került ki szebb képekkel. de inkább várjunk egy 808at győztesként kihozó tesztre és akkor végre nyugalom lesz
-
tailor
őstag
Ácsi, senki nem mondta, hogy húzz el! Mindössze az az unalmas, hogy ugyanazon a dolgokon megy a lovaglás, ami százszor meg lett már magyarázva... Zajos a képe? Igen, sőt mi több: ezt a Nokia is elismeri - cserébe több a részlet és nagyobb a dinamika a korábbi generációhoz képest. Amúgy erre a zaj-témára mutatok egy példát a saját példámból: melyik a jobb kép? Ne vedd személyeskedésnek, de ez a "zajosság" tipikusan a hozzá nem értő fotóamatőrök perpetuum mobiléja
Mást nem tud véleményezni, csak látja, hogy szemcsés a kép: Zaj! Fúj! (Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy a képzaj bizonyos esetekben és bizonyos követelményekkel szemben igenis gond, hacsak nem tudatosan lett felhasználva; de mivel egy telefonról beszélünk, úgy érzem, kicsit túlreagált ez a dolog.)
-
tailor
őstag
Sehol nem látom, hogy tapasztalatból írta volna, de ha te tudod, legyen. Nekem nem az a bajom, hogy valakinek a 808 képe jobban bejön - ízlések és pofonok. Most, visszanézve a 808 anno bemutatott promó-fényképeit, számomra azok nem annyira meggyőzőek, mint az 1020 fotói.
Az pedig, hogy "mindenhol" ilyeneket írnak, még annyira sem érdekel - én látom a különbségeket, pláne a többi telóhoz viszonyítva; és az, hogy bárki, a legkevesebb fotós alaptudás nélkül készült képeken ítéletet mond úgy, hogy közben teljesen irreleváns dolgokat hoz föl az igaza bizonyítására, nos azt nem venném mértékadó tesztnek, amire hivatkozni lehet. -
NGA
addikt
Tudod mennyi fizetett kommentelő létezik a világon? Pozitív és negatív értelemben is az a feladatuk, hogy hihetően fikázzák, vagy magasztalják a terméket. Sok esetben az is fontos, hogy el tudják venni az élét a fikázásnak, pozitívra fordítsák a kommentelést. Nagyon naiv vagy, ha az ailyen kommentelős dolgokban hiszel :-) Az egyik ismerősöm is ilyen véleményvezér, az a dolga, hogy kommenteket írogat adott témában sok-sok helyre egy adott márka termékénél. Sőt elárulom neked, hogy sokszor én is írtam így. Az nem tech termék, másfajta.
-
Vassili_Zait
senior tag
Egy szóval nem méltattam egyik rendszert sem... Amúgy wp párti vagyok, a symbian nekem túl ergonómiátlan volt... Épp ezért nem használtam huzamosabb ideig... Csak az idegesít, hogy minden 1020-as lumia fórumban arra terelik egyes Symbianhuszárok a témát, hogy milyen pompás rendszer volt és a wp milyen fos...
-
tailor
őstag
Nos, én azért nem hiszem, hogy a Nokia mérnökei azért dolgoztak volna, hogy rosszabb végeredmény szülessen, mint előtte... Mint ezt ők is elismerték, más a jpeg-motor, mint a 808-ban, ami kicsit több élesítést, és ezzel együtt valamivel nagyobb zajt eredményez. (Én személy szerint elviselem a picivel nagyobb zajt a több részletért cserébe, de mindenkinek más az ízlése - pl. Neked valószínűleg ezért tetszenek a 808 képei. És ezzel nincs is semmi baj!) Full felbontásban persze a nagyon finom részletek elmosódnak, de ahogy Te is írod, 5 MP-ben használva (komolyan, az Instagram fénykorában, egy amatőrnek mire nem elég 5 MP?) szerintem brutál képeket készít.
-
tailor
őstag
Komolyan mondom, nem értem ezt a nagy siránkozást. Ezek full amatőr, banális, point-and-shoot képek. Komolyan azt várjátok, hogy ez a szenzor 35 megapixelen úgy rajzoljon, mint egy fullframe digit váz? Mert ahogy elnézem, ez a minimális elvárás mostanában errefele. A másik: minek 35 MP-ben nézni a képeket, amikor a fényképeket általában egészében érdemes vizslatni (legalábbis az ilyen amatőr emlékképeket, amikhez ez a teló készült - fotóművész tájképet nem ezzel készít majd), és manapság még a leges-legjobb kijelzők sem tudnak 3200 x 1800-nál jobb felbontást? Ha valaki arra izgul, hogy 100%-os nagyításban mennyire részletgazdag a szomszéd Józsi kertjében a sztender a Simsonon, az vegyen egy Hasselbladot középformátumú hátfallal, aztán mehet az izgulás. Csak magamat tudom ismételni, hogy utána kell nézni, mit jelent az oversampling kifejezés, és ez mit is takar ebben a készülékben.
Na befejeztem, mert van az a bizonyos mondás...
-
walko
tag
Nagyobb az érzékelő.
-
BobTail
őstag
... mindig kihagyod a hozzászólásaidból, hogy "szerintem".
(#722) Glenda, köszönöm!
(#723) woland_y2k, igen sajnos én is így érzem. Egyeseknek már nem is a kép és a tartalom számít, hanem meglátja hogy Lumiával készült, és elvből elutasítja... vagy mostanában tényleg csak szar képeket csinálnék?!
(#724) Quasi_modo, NA EZ A BESZÉD! Én is ezt mondom, hogy nem a 808 konkurenciája akar lenni az 1020, hanem a többi gyártóé, és abban viszont kétségtelenül hozza az elvárásoknak megfelelőt! (Sőt, mint mondtam, egy prototípussal a képek széleinél lévő mosódást leszámítva láthatóan jobb képeket készítettem, de nyilván én vagyok a vak és szar szemét, hogy a 808 - aminek-akinek köszönhetem azt, ahol most éppen vagyok - szerintem alulmaradt.) -
B1T3
addikt
Szerintem nem ennyire egyértelmű, hogy a legjobb még mindig a 808. Helyzettől függ bizonyára. Pl. éjszaka biztosan jobb lesz a 1020, illetve a kamerához tartozik a videózás funkció is, abban is veri a 808-at.
(#717) Wa2x_
Tőled is láttam már helyesírási hibát, korrektor úr.(#718) Vikthor
A PureView címet legfeljebb a 920-szal járatták le, bár a maga módján az is előremutató (volt). -
matec7
tag
Egyébként ezzel a készülékkel még mindig jobban jársz. Lehet, hogy egy iPodot vinned kell magaddal, de megspórólsz egy fényképezőgépet, ami nagyobb helyet foglal
Ha meg valóban annyival fontosabb neked a zene, mint a fényképek, akkor tényleg nem neked találták ki ezt a telefont
-
SentryGun
aktív tag
OFF:
Egyébként teljesen érthető a te álláspontod is - nem egyformák a preferenciák. Én átvitt értelemben hasonló okok miatt nem tudok telefon cserélni, mert egyszerűen nem találok olyat, ami csúcskészülék, 4-4,3" coll közé beférne. Vagy rendszert kell váltanom a kisebb mérethez. Az embernek kompromiszumokat kell kötnie időről-időre. Ezzel én is így voltam régen: A világ minden tárhelye kevés lett volna: toronygép, 4x 2 TB vinyó, stb. Ez így tarthatatlan lett annak változásával, hogy rengeteget utazom, és így át kellett állnom más/modernebb megoldásokra. Ma mindent megoldok egy ultrabookon és egy mobilon.
A mobilnet még problémás kérdés, ezzel együtt a zenehallgatás is, mert sokszor nem tartózkodom annyit egyes országokban, hogy megérje előizut kötnöm. Becsülendő viszont, hogy a külföldi szolgáltatók nagy része már nem köt hűségidőhöz, ha nem vásárolsz készüléket, és bármikor felmondható a csomagok 90%-a. Ha mág az EU átveri a Roaming díj eltörlését az Unión belül, akkor viszont megoldódik minden ilyen poroblémám, és lehet majd keresztbe-kasba mobilnetezni.Akit érdekel bővebben a roaming téma: LINK
-
Nfsman20
tag
Azért, hogy legyek pozitív is, abban igazad van, hogy manapság simán lehetne alap követelmény egy csúcskategóriás készüléknél a 64-128GB, vagy legalább a bővíthetőség, viszont nem tartom létfontosságúnak... sokak szerint, és szerintem is ma még ki lehet jönni 16-32GB-ból okosan. Énnyi.
-
afk22
tag
Amugy lesz 64GB-s valtozat is, viszont azt valoszinuleg EU-ban a Telefonica csoporthoz tartozo mobilszolgaltatok fogjak csak arulni.
Azert esetleg erdemes lenne kiprobalni, az aktualis fulessel, hogy milyen tomoritesnel hallod meg, hogy mar zajos vagy torz...
Neha elrobog mellettunk a technika es eszre sem vesszuk, tehat erdemes dolgokat neha ujragondolni, kiprobalni...
(na latom kicsit lassu vagyok
)
-
Xero
nagyúr
Ez csak lossless:
Ez pedig a teljes:Mégis elvagyok.
Képek tárolása szempontjából lehet, hogy kevés, de videóknál nem vészes. Két éve 16GB-on vagyok, de nem érzem szűkösnek. Magyarországon, egyből megy fel a felhőbe, ha wifi-t lát és már mehet is a kukába, míg külföldön úgyis ott van velem a laptop, szóval nem nagy kaland archiválni.
Na de hagyjuk ezt a tárhely témát. Jó kis készülék lesz ez pont.
(#582) Glenda: Akkor ez is megoldva.
-
B1T3
addikt
Biztos nem csak Neked kell ennyi tárhely, de elég keveseknek. A legtöbben szerintem 10 GB-tól több zenét nem hordoznak magukkal. Én is tudom, éppen milyen korszakomat/hangulatomat élem, és aszerint tárolok bizonyos zenéket a telefonomon, amelynek egyébként 16 GB beépített memóriája van, de még egyszer sem éreztem hátrányát. (Bár a Lumia 1020-nál már lehet, húznám a számat a spéci képek és videók miatt. Ezért is lehet szűkös a 1020 esetében a 32 GB, szóval ebben egyetértek, mert egy-egy hosszabb 1080p videó könnyen zabálja a tárhelyet.)
Szóval sokan nem másolnak sok száz albumnyi zenét a telefonjukra. Még többen – az átlagfelhasználók – viszont annyira igénytelenek tapasztalataim szerint, hogy össze-vissza felmásolgatnak pár ocsmányul ID3-tagelt (vagy nem tagelt, mert YouTube-ról töltötték le) zenét kb. 128kbps tömörítésben a telefonjukra. Na jó, lehet, kicsit túloztam, de szerintem az általam említett típusú emberek vannak a legtöbben. -
Bog
HÁZIGAZDA
Továbbra is te vagy itt a hisztigép. Kifejtetted, hogy neked kismillió zenéd van és az mind kell neked offline.
Oké.
Ez a telefon nem rendelkezik bővíthető memóriával. Akkor nem neked találták ki. Akkor felesleges mindenkivel hadakoznod, akik mondjuk logikus okok mentén megkérdezik, hogy minek tárolod Venezuela úthálózatát konstans módon a készülékedben és rámutatnak arra, hogy manapság a cloud zenehallgatás terjed.
Neked ezek nem kellenek, de hogy utána még te legyél felháborodva, az furcsa reakció.És ezen a fórumon általában én döntöm el, hogy ki és mennyit kéne visszavegyen.
-
Bog
HÁZIGAZDA
-
=Mentor=
őstag
Mi a rosebbnek tárolsz te egy telefonon több száz albumos zenei gyűjteményt? Ne is haragudj, de az userek 99%-nak biztosan nem jut eszébe ilyesmi... egy telefon nem erre való egyszerűen.
Amúgy meg mire nem elég 32 GB? Ja aki 5-10 gigás Full HD filmeket akar tárolni a telóján annak minden tárhely kevés.
-
Xero
nagyúr
Csak óvatosan kérdezem:
- A felhők korában mi a bánatnak 450 albumos gyűjtemény a készülékre? Van ahol jó (pl autó), de oda jobb egy dedikált eszköz. Nálam is 30GB kesztyűtartóban, a telefon pedig dolgozik hálózaton.
- Mi a bánatnak teljes világtérkép állandóan? Még aki nemzetközi beszerző vagy sales-es az sem utazik hetente a világ három-négy pontjára, ráadásul semmiből nem tart egy térképet felrakni/leszedni.- Az viszont tény, hogy a 4k megzabál minden tárhelyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest