- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wuk07
tag
Itt nem symbian hívőség a lényeg, hanem,hogy szar képeket lőttek a 808-l, helyenként meg még a 1020-l is szerintem. Egy olyan oldalon ami ráadásul symbianos, és miért szarok? Nézd meg MR007RM-t (aki amatőr, (nem sértésnek szánom)) milyen fotókat pakol ide föl fórumra, mintha két különböző telefonnal csinálták volna, és nem fehéregyensúly, kontrasztra gondolok, hanem elmozdult, szarul fókuszált problémára. Nem tudok jól angolul így nem tudtam elolvasni a cikket, a készítés folyamatát, de egy korrekt tesztet, állványról kéne készíteni, lőni minimum 5-t, aztán kiválasztani a legjobbat. Így ki lehetne szűrni az emberi tényezőt.( Jó példa a Mobilaréna készítői ) Nekem ez a problémám a cikkel.Egyébként örülök a cikknek,hogy végre valami, de majd Bog-k cikke lesz számomra mérvadó, ők korrektül megcsinálják majd.
-
MR007RM
addikt
Mikor kilépek a progiból mindent megjegyez, de ha változtatni szeretnék a látottak alapján, azt marha gyorsan el tudom végezni. És ha valami kell az embernek arra több fotót is beruház. Fogalmad sincs ez mennyire egyszerű.
(#974) SymbianOS: Én meg pont azt gondolom, hogy nem. Nyilván állványról jobbat lő a mostanikhoz képest a hosszú záridő miatt, de a gyengébb optika visszaüt. Nameg a tökéletlen algoritmus. Ez a teló még este sem fog tudni olyan igazi értékelhetőt felmutatni(olyat amiért érdemes este kézből használni), amit én is hozok, ha akarok egy jól kivilágított városban, mint azt korábban meg is mutattam. Majd a következő utód talán tovább lép.
(#972) Vikthor:
-
MR007RM
addikt
Leszedtem a fotókat és megnéztem az adatokat. Mit nem értesz?
A 808-nál már megint rossz helyen nyomkodtak(az első full automata mód
). Az említett fotónál zoommoltak ami baromira nem fer, mert sokat ront a veszteségmentesség ellenére(azért az nem egészen úgy van ahogy mondják, ja meg minek. Inkább nagyobb fotó és vágás, mint a másiknál). Ha a 808-nál magasabb ISO-t használtak volna, még mindig kevesebb zaj lenne(főleg napsütésben), mint a 1020-nál, de élesebb fotó.(A másik teló miatt kötelező lenne) Egyszerűen azt szűrtem le vagy direkt, vagy fingjuk sincs alap szinten a fényképezéshez, ami nálam azért legalább megvan, kialakult a teló kapcsán, úgy hogy korábban semmi nem volt.
Már több fotós ismerőssel dumáltam a telefon(808) kapcsán. Az egyik 200 iso alatt szinte nem is fotózik, és. egy portrét nem tudott nyomni a telómmal, míg meg nem mutattam hogy lesz a legjobb. Érdekes mi?
Mégis hol élsz? Ha valamit reklámoznak valamivel szemben azt illik felnyomni, jól tálalni, mert el kell adni. Én tudom milyen fotókat tudok készíteni a sajátommal, a tesztfotók bizony nagyon gyengék. Sőt mind ezt a megjelenés után 1 évvel produkálni, fantasztikus teljesítmény.
(#959) Vikthor: Mikor a zaj és a mosás házasságra lép, hát nem éppen a legszebb.
Külön-külön még oksa, sőt a zaj sok esetben még javíthat is, csak nem így.
-
MR007RM
addikt
Nézd már meg pl a 3. fotó párosnál az értékeket, mert mindenben más. A 808-nál még 2.46-os zoom is van. Jó hogy kevésbé éles talán. Milyen összehasonlító teszt ez?
Arról nem beszélve, főleg ezután a többi beállítás is bármi lehet. Szóval vicc az egész.
(#954) walko: Hát igen gyönyörűek azok az éjszakaiak is.
Van értelme.
-
Quasi_modo
nagyúr
A színhőmérséklet szoftveres dolog - ez állítható, tehát ezt ne hozzuk fel problémaként Ettől még ezeknél a képeknél nekem probléma.
A szélek "mosása" pedig optikai probléma, és ezt semmiféle kamera peccs nem fogja orvosolni. ez meg valószínű, de nem biztos. Ugyanis ha ez HW probléma, akkor így nem volna szabad kihozni egy kamerára kihegyezett mobilt. Másrészt nem minden 1020 képen látható, ezért akármi is okozhatja. -
tailor
őstag
Nem rossz a 808 sem - a második képen Photoshopban adtam rá intelligens élesítést úgy, hogy ne tűnjön túlzónak. Viszont nekem még így is az 1020 részletesebb képe tetszik (a pH! feltöltés kicsit megette a részleteket, a kép letölthető innen).
De örüljünk legalább, hogy már két überbrutál fényképezős teló van a piacon!
-
MR007RM
addikt
Csak nyugtatgatni próbáltalak.
Mellesleg valamit azért tudok, mivel egy éve nyomkodok egy ilyen(hasonló) kamerát. (Az előző tesztképek jobbak voltak)
De ha nem tudnak szoftveresen javítani ezen a helyzeten, mint ahogy te magad is gondolod
, akkor az elég nagy gáz lesz szerintem.
Érdekes hogy én az amatőr senki, azért tudok jó minőségű fotókat készíteni a sajátommal, olyat is amivel bárki elégedett lenne, egy profi is. Attól hogy telefon az eszköz, még nem akadály élveszhető, fogyaszthatót és meglepőt kihozni belőle. Remélem a lumiák jelenlegi szintjénél nem fog megakadni a Nokia.
Még valami. Az a zaj típus amiről olyan jól felismerhető milyen márkájú telefonnal készült a kép, ne legyen. Elég a külső kialakítás egyformasága a telefonoknál, a fotóknál ez inkább ne. És az se legyen gond számodra, ha valaki ezzel elégedetlen, mert belekóstolt valami jobba amit már megszokott.
-
MR007RM
addikt
Valszeg ezek is automatán készültek. Az előd fotóit meg inkább hagyd, azzal sokak szerint csak automata módban hiteles fotózni bénáskodás mellett, mert ügye komoly fotót nem illik felrakni tőle, nehogy kiderüljön hogy olyat is tud..
Szóval ha profi módban lesz mit nézni elégedettebb leszel, talán jobban fognak tetszeni.
-
Wuk07
tag
Szerintem aki ekkora batár érzékelős telefont vesz, az joggal vár el durva minőséget. A 808 előnye az volt,hogy full belenagyítva nem volt zaj, ezért kellet a nagy érézkelö és ezért is vették azok akik vették, ha te csak monitor méretben nézed a dolgokat bőven jó a lumia 925 is, S4 iphone 5 kamerája, a 808 és a lumia1020 totál felesleges pénzkidobás.
-
Wa2x_
veterán
Bevallom én is kicsit jobb képminőségre számítottam, de ezt is csak azért gondolom így, mert a 808 képei szinte zajtalanok voltak. Amúgy meg...
A színek kiválóak, ilyen jó dinamikát még sehol sem láttam (mobilos körökben) és az élesség is nagyon jó (cserébe mondjuk jön a zaj, sajnos), de 5 MP-en verhetetlen, ez tény. Az meg megint más tészta, hogy ki, hogy bánik vele.
-
értem én amit mondasz, de a 808 óta eltelt egy év és azt gondolná az ember, hogy nem visszafelé, hanem előrefelé halad a tecnhika. Vagy tényleg ennyit számít a kisebb szenzorméret? Amúgy lőttem a 808-al kb. 4-5 képet, próbaszinten, de maradok a PV 5 vagy max 8 mp-es felbontásnál, mert szebb úgy. De legalább nincs benne zaj vagy rizsa, mint a 1020-nál. És valóban a kijelzők túlnyomó többsége is még csak 2 mp-es, messze van még a 8 mp-es kijelzők elterjedése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest