Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#56573440 #106 üzenetére
Talán juniorok esetén megnézik a diplomát, de ott sincs értelme. Szerintem menekülj, ha egy cégnél a diplomáról kérdeznek, mert az azt jelenti, hogy ott nem hozzáértőt keresnek, hanem csak a papírokat nézegetik.
Az pedig nem ellenérv, hogy van egy laikus (akár diplomával vagy anélkül), aki nem ért valamihez.
-
válasz
#56573440 #84 üzenetére
"Meg milyen kontextusban "nyomorítja" meg?"
Leírtam: ha az iskolából nem úgy jön ki a diákok legnagyobb része, hogy a tanulás jó dolog, akkor az iskola nem jól teszi a dolgát. És az sem segít ebben, hogy engem nem tudott maga alá gyűrni a rendszer, de általában nem ezt látom a felnőtteken - egyik korosztályon sem.
@Kékes525: ha neked az akadémiai / Nobel-díjas számok kellenek, legyen. Az én értékrendemben ez semmit sem jelent.
-
Kékes525
félisten
válasz
#56573440 #84 üzenetére
"Meg milyen kontextusban "nyomorítja" meg?"
Ezt ne tőlem kérdezd, nem én írtam.
Magyarország azért tart ott ahol tart többek között mert az oktatása rossz.
Néhány kérdés:
1. Ha ennyire jó itthon a helyzet, akkor miért nem ide jönnek a migránsok és miért mennek nyugatra?
2. A magyar, vagy az USA egyetemein dolgoznak több Nobeldijasok?
3. A magyar egyetem kutatóinak átlag citációja és átlag impakt faktora több mint ugyanez az USA-nál?
4. Melyik diák tud jobban elhelyezkedni (nagyobb fizetésért) az aki az USA legjobb egyetemein végzett vagy az aki a legjobb magyar egyetemein végez?
5. Melyik ország egyetemein jobb a tanszékek műszer és számítástechnikai ellátottsága az USA vagy a magyar egyetemeken?
6. Melyik ország egyetemi oktatóinak ismertsége nagyobb a világban a magyar vagy az USA egyetemi oktatóinak?
És még vég nélkül sorolhatnám, sajnos.
-
citkar
addikt
válasz
#56573440 #72 üzenetére
Megértem, hogy nyűg az eféle oktatás és egyéb velejáró. Kétségtelen, hogy szükséges, de van elég dolguk és jött ez a plusz teendő. Megcsinálják biztosan, de jelenleg plusz "munkát" ad nekik.
Aztán, hogy valamiért nem működik annak sok oka lehet, akár egy idősebb, hozzá nem értő felhasználó is.
Viszont az is tény, hogy a felhasználó hiába készült el mindennel: levizsgázott, megvan a terminál, driverek, tanusítványok, ott az új e-személyi, a kliens mindent rendben talál, de a program nem teszi lehetővé az elvárt munkavégzést (míg más, ugyanabban a munkakörben/helyzetben több hónapja/fél éve tesztelhették).
-
citkar
addikt
válasz
#56573440 #15 üzenetére
A tomográf képek esetében nem (csupán) a puszta tárolás, hanem a megfelelő elérhetőség "kielégítése" miatt vannak fenntartásaim. Részben a biztonságosm negfelelő távoli elrés képítése, illetve amikor egy nagyobb intézménytől egyszerre több beteg, adott esetben több képanyagát akarják máshol megnézni (amihez szükséges az eredeti minőség és formátum), az komoly adatmennyiséget jelent, amit szükség esetén gyorsan le akar húzni majd minden más intézmény.
Nem afelől van kétségem, hogy nem oldható meg, hanem inkább, hogy nem áll készen erre sok magyar kórház informatikai háttér.Másik probléma, ha bezár a képelkotó osztály, ki tárolja tovább a képanyagot? Főleg felmerül ez, ha a nem OEP finanszírozott magán képalkotókat is bevonják (ez mondjuk lehet sokára lesz még), az bármikor bezárhat és a képek mennek a levesbe. Ráadásul már mai nap is egész sok vizsgálat készül ilyen formában és szerintem inkább gyarapodni fog.
Arra akartam kilyukadni, hogy a teljes, eredeti (és feldolgozott) képanyag tárolását és elérhetőségét szerintem nem a készítő intézményre kellene rásózni.
"szimplán hangulatfüggően kitalálhatja, hogy alkalmatlan"
(#57) azbest :
Ez mondjuk butaság. Van egy új belépő, nem érdeke sem az üzemorvosnak, sem a munkahelynek, hogy alkalmatlannak titulálják, hisz munkaerőt keresnek. Épp az ellenkezője szokott előforsulni.
Továbbá, ha elhallgat valaki egy betegséget az üzemorvosa elől, akkor az az ember felelőségre vonható emiatt, mert saját, valamint mások életét veszélyeztetheti emiatt. -
Kékes525
félisten
válasz
#56573440 #42 üzenetére
"már hozzáférhetnek a gyógyszeres kezelés elozmenyeihez,"
A régi rendszerbe nem volt meg az a lehetőség hogy, ha elmentem például a háziorvoshoz és egy szakorvoshoz maszekba (vagy többhöz) és mindegyik felírt nekem ugyanarra a betegségre valamit, akkor egyik orvos sem tudhatott a másikról, hacsak el nem mondtam. Ez most megváltozik.
(#38) blackrulz
"Nem mindegy hogy az onkológus pesten a -hasraütök- miskolci szakprofnak két klikkből felkínálja konzíliumra az anyagot, vagy kitolja a netre valami harmadik félnek.az összes releváns felvételét, leletét, gyógykezelését, úgy alapvetően mindenét előzményekkel, utózmányokkal"Ezt ha jól értem negatívumként írod, pedig szerintem nem az. Így átláthatóbb, ellenőrizhetőbb lesznek az orvosi diagnózisok, terápiák, szakvélemények. Ezért az orvosok is komolyabban fogják venni a szakvéleményüket, diagnózis felállítását és a javasolt terápiát. Ez sokkal több haszonnal jár, mint az, hogy esetleg valaki visszaél ezzel.
Másrészt ha egyszer egy orvos megvizsgált, szakvéleményt adott, diagnózist állított fel, terápiát javasolt, az attól kezdve a jövőben minden kezelőorvosom látni fogja és pontosan tudni fogja az anamnézisemet. Eddig ez csak az adott intézményen belül volt lehetséges illetve, ha én pontosan összegyűjtöttem a papírokat és megmutattam neki. Ez az utóbbi persze az emberek döntő többségénél nem áll fenn.Amúgy ezekkel az adatokkal ki tudna visszaélni? Biztosítók, állás ajánlók, vezető pozíciót betöltő egyének ellen lehetséges. Ez nagyon szűk kör, a hasznát élvezőkhöz képest. Másrészt megfelelő rendszerrel csökkenthetők ezek a károk.
Tehát nagyon előnyös az új rendszer nekem mint betegnek.
-
tomazin
veterán
válasz
#56573440 #38 üzenetére
Gondolkoztam, és számomra az identitás olyan jelentéssel bír, amely tudati szintű, tehát te miképpen határozod meg magad. De most utánaolvastam (bár csak a wikipédiához jutottam el), ahol szerepel, hogy ezt orvosi szempontból betegségként fogják fel.
Egyik alapján sincs köze ahhoz, hogy fizikailag mi hogy van, az már csak egy következmény lehet.Látom leszűrted a lényeget. Nem érdekel milyen ponton lopják el az adatokat. A kérdés az, hogy lesz-e felelőse, ha ellopják. De a csámcsogós pdf-ben elég tisztán le van írva az itthoni helyzet: nincs sem felelős, sem következmény.
Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy ez egy rossz dolog. De az lesz, még pedig a megvalósítás miatt. Nem látom, hol vannak a fékek a rendszerben (mindenképpen pozitívként éltem meg, hogy valamit rendelkezhettem, de hogy pontosan miről azt nem tudom). Nem látom hol tudok tájékozódni. Mint írja itt fórumtársunk a kivitelezés olyan jó "köz"-szerű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest