- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JustCouse
csendes tag
BLA BLA BLA
amd soha nem lesz olyan megbízható mint a legnagyobb konkurense: D
-
ProEvoFan
nagyúr
hááát, nekem húzott 4850 512MB vgam van de 1680x1050ben a magas minőségű árnyékot nem igazán szereti minden játékban
pl a Borderlandsban az árnyék be van kapcsolva, akkor sok helyen leesik 30fpsre a játék, és zavaróan szaggat, de ha kikapcsolom az árnyékot, minden más maxon, akkor fix 62fps mindenhol
Batman: Arkham Asylum maxon meg simán megy szinte fix 60fpsel
szvsz ez játékfüggőigen, a boltok nem szeretnek előre bevásárolni, mert félnek h rajtuk marad a cucc
itt Pécsen a kedvenc boltomban rajtuk maradt egy HD5830, amit már kb 2-3hónapja nem tudnak eladni 63Kért... -
zapok
aktív tag
Árverseny?! De hol?
Megnéztem a három éves MSI 8600 GT 256 MB kártyám gyári dobozán az árcímkét: 17200.-
Bementem ma kíváncsiságból ugyanabba a boltba, ahol vettem és látok egy Asus 500 megás 8800 GT-t 16900.- HUF -ért, ami ugyancsak 3 éves! Kérdem mennyi a vége - válasz 15.500!
Itt az aprón lehet alkudni a 15 pénzből is! Inkább 10-12-őt érnek...
Ránézek a boltban az új kártyák áraira...:
Hd 4350 512 MB Sapphire - 13.000 HUF
Gt 430 1 GB, Palit - 23.000.-
Hd 5670 1 GB, Galaxy - 28.900.- Ez volt a legkomolyabb kártya a boltban!
A pasi bőszen ajánlotta a netes boltjukat, ha kellene valami egyéb, mint ami a polcokon van!
Jah, még érdekelt volna egy Genius bill., de sajnos az sem volt! -
Joe.36
addikt
Tapasztalatom szergint DX11 ben nagyon kell egy erös VGA
-
RyanGiggs
őstag
Nekem is tökéletesen megfelel, kb ~2.5éve megvan! (4850-es)
Ahogy mondod, a sebesség a kérdéses...
Ez az év lesz szerintem a meghatározó sebességben!
Hisz igazából ebben az évben fognak debütálni az
új játékok, az új grafikai motorral.
Gondolok itt akár a crysis2-re, rage-re, vagy a battlefield3-ra!
Ha ezek elindulnak majd normális sebességgel,
akkor nincs mitől tartanunk egy ideig!!! (szerintem)
Mondjuk én nem is igen tudok variálni a beállításokkal,mert
a 19"-os lcd monitorom, csak max 1280x1024-es felbontást bír!
Az ilyen b*zi szűrők meg élsimítások nem érdekelnek! Off azt kész!!! -
Joe.36
addikt
Amig egy HD 6950 ből simán tudtam csinálni egy HD 6970 sztem semmi esélye az árversenyben az Nvidiának.
100000.- res kártya 73 ért
-
Oliverda
titán
Az egyik külföldi nagykerben már van 1 gigás Sapphire 6950. Durván 30 euróval olcsóbb mint a 2 gigás.
-
fatallerror
addikt
válasz
lajthabalazs #74 üzenetére
nekem is lesz full hd kijelzőm ezért gondolkodom vga cserén,de előbb megnézem h mi lesz a mostani vga-val ha kell akkor cserélem csak akkor a proci is csere és mehet erősebb vga mint amit ez kihajt, de ez inkább év vége fele lesz v 1 év múlva
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59 üzenetére
nekem is 512es vga-m van (5750), 1-2 kivételtől eltekintve mindent max v max közeli beállítással játszok még szűrők is vannak, 1680as felbontás mellett... sokszor meglep h fut játszhatóan egy játék így is
-
Srodney
senior tag
már tavaly sejthető volt hogy hamarosan fej-fej melletti harc várható aminek következménye az "áresés",de inkább egy kis árverseny...persze ez kellene nekünk proci téren is...
-
tzsolesz
nagyúr
Egyébként, ha nem kellene másra pénz akkor Te is a plafont vennéd?
Ha országgyűlési képviselő, vagy jól menő vállalkozó lennék természetesen csúcs Sandy Bridge-em, és HD6970CFX-em lenne 16GBDDR3-al, és SSD-kel.
De mivel csóringer munkás vagyok, akinek decemberben született meg azonos nevű kisfia, a meglévő kis-csajszi mellé, és mivel a nyakamon van még egy-két személyi kölcsön, rezsi, számlák stb., így csak egy ilyenre futja.
(mondjuk ezt ki nem szarja le, egyéni problémám, de nekem így is jó, nem ez a lényeg...
Sör legyen a hűtőben
)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Release-ben van ennyi írva.
At the $279 price-point the Radeon HD 6970 1GB and will pose a more affordable alternative for the company's Radeon HD 6950 (which has lower processing power, but 2GB of memory onboard and $299 price-tag) and a more expensive alternative for the Radeon HD 6870 (which has lower performance and costs from $225 to $259). While in very high resolution, with high FSAA levels and in generally demanding games the model 6970 with 1GB of memory is likely to be slower compared to the model 6950 with 2GB of memory, in loads of today's games performance of the novelty is likely to be close to that of the 6970 with 2GB of GDDR5.Nem tudom, hogy a többiek honnan vették ezt az árat. Maximum azt tudom elképzelni, hogy az AMD elírta, de az van a press-ben, amit fentebb bemásoltam.
Annyit tudok tenni, hogy visszaírok neki, hogy mi van akkor.[link] - más is így hozta le. Nem is tudja máshogy, hiszen ez az ár van a pressben.
-
tzsolesz
nagyúr
Most komolyan kit érdekel a fogyasztás ezen a szinten?
Senkit, nem ezért mondtam, olvasd el még egyszer. OEM-re nem mehet....
Ha Te is egy potenciális high end vásárló lennél akkor nem így nyilatkoznál, és nem érdekelne, hogy mennyit eszik a vas.
Jól látod, nem vagyok potenciális HIGH END vásárló. Kell másra is a pénz. A jelenlegi vasamon is minden megy közepes-magas beállításokon, 0 - 4XMSAA-ig 1680x1050-ben minden egyes mai napig megjelent játék. Azért hogy 8XAA-val és full maxxon játsszak nem adok plusz 100K-t mert nem hoz annyit a látványon, hogy megérje. Ennyi.
-
smkb
őstag
Más források meg azt jelezték, hogy a HD6950/1GB lesz a 279$ és ennek van csak értelme, a HD6970-nek nincs, azt az AMD nem engedheti meg magának... sokkal szarabbul áll és totálisan értelmetlen lenne, mert a HD6950/1GB kerülne a HD6870 ársávjába, azt is le kellene áraznia, ezzel minden szegmensből eltüntetné a VGA-in a nyereséget.
stb.. stb...
Úgyhogy sosem fog a HD6970/1GB 279$-ba kerülni... újabb urban legend
...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Most dobták fel, hogy jön 279 dollárért a HD 6970 1 GB. Ezt több média megírta. Ez nem jelentős lépés?
Az felsőkategória volt. A HD 4850 volt talán felső-közép, majd miután megjöttek a gyorsabb HD 5700-ak középkategória alja lett belőle. Az árak folyamatosan estek, csak a kategóriák kerültek helyre. Annak, hogy te 240 fontért vettél GTX 280-at a gyártók nagyon nem örültek, de nem volt más választásuk.
Minek a 350 wattra tervezett, méregdrága Volterra PWM, a 200-250 wattot fogyasztó kártyákra? Ilyen egység még a GTX 580-on sincs. Az NV is egy korábbi generációs MOSFET-et alkalmaz. Az AMD DrMOS-t akar, de nekik ez csak a PowerTune miatt kell, mert a MOSFET erre nem jó.
-
Sharks
tag
Árverseny? Először azt hittem, hogy elírt valamit a cikk szerzője... aztán rájöttem, hogy van itt verseny, csak nem úgy, ahogy mi gondoljuk. A verseny célja nem az, hogy olcsóbban többet tudjanak eladni, hanem az, hogy drágábban.
-
TTomax
félisten
A jobb technológiát szeretnénk látni az olcsóbb árak képzésében is,ha az amd van fölényben akkor evidens ö tudna jelentősen csökkenteni.Mivel ezek kapitalista cégek,más nem érdekli őket mint a profit maximalizálás.És itt szépen el is ül az árverseny...
(#104) Abu85
Most a HD5700 meg a GTS450 a középkategória.. most... gyakorlatilag ugyanazt a teljesítményt nyújtják mint az előző kategória HD4850/4870-e akkor az mi volt?Az is középkategória volt... történt egy generáció váltás az árak meg csücsülnek...A GTX280-am anno 240 fontért vettem az 580-at meg 411-ért..#107) Abu85
nem,egyáltalán nem jelentős,mert nekik is ennyivel olcsóbb lesz előállítani,sőt szerintem még többet keresnek rajta mint a 695066970-en,mivel nem csak a memória mennyiségén spórolnak hanem a nyákon is.. ez nem verseny,hanem egy butított verzió... -
Abu85
HÁZIGAZDA
A HD 4800-at olcsóbb volt gyártani kb. a Barts felel meg annak a szintnek. A GTX 200 kb. annyi volt, mint a mostani legjobb. Nagyon drága termék volt. A BFG-nek ezen fogytak el a pénztartalékai.
A HD 5700 és a GTS 450 a középkategória.
(#103) kenwood3: Először várjuk meg míg beárazzák, aztán beszéljünk erről.
-
TTomax
félisten
Na hát erről beszélek... középkategória megfizethetetlen áron... az 1G-s 6950/70-ek meg 20 dolcsival lesznek olcsóbbak... mennyi is az?Akkora verseny van,majd leesünk a székről.Mennyi volt a HD4850/70?? És a GTX260?? Na az verseny volt...Ne legyen igazam inkább,mert azt nekünk kell kifizetni végfelhasználóknak...
#101) Abu85
Pontosan erről beszélek,majd leköveti az Nv ha gyengébb lesz az 560 ...pontosan oda árazzák ahova a teljesítménye szól,plusz pár ezer a ficsörökért...
Állítom a 6950-et,vagy a 6970-et nem drágább gyártani a 4850/4870-nél,mint ahogy a GTX 260/280-at sem volt drágább az 570/580-nál.Emlékezz azok áraira,és nézd meg ezek árait.
Hol van a 30-40ezer forintos középkategória? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Egy haldokló piacon nem is várhatsz vérre menő harcot, de láthatod, hogy többen megírták, hogy az 1 Gb-os HD 6970 279 dollár lesz. Ez gondolom azonos forrásból származik. Ez felhívás egy árversenyre, amit az NV lekövethet.
(#100) Def26: Ez technológia kérdése. Amikor az NV-nek volt jobb technológiája ő mellettük álltam. Ez ugyan rég volt, de ott is megkaptam a magamét az ATI-fanoktól. Voltak szép viták pl.: [link]
-
kenwood3
addikt
na 1 gtx 560 75k körüli áron [link]
-
TTomax
félisten
Nem lesz itt semmilyen verseny...a cikk írójának vízióit olvashattuk.
(#98) Abu85
Pont ez az,hogy olvasok,csak én túl látok a marketingen.Az árverseny az RV770-el eltűnt a polcról,mert a túlélés a tét.Szépen elkartellozik a két gyártó,veled meg elhitetik a médiában,hogy mekkora verseny van.Nincs itt semmilyen verseny,csupán a lefedetlen kategóriákat keresik mindkét oldalon.Tudom rendkívül prózai a hozzáállásom... -
-
smkb
őstag
"AMD has officially confirmed the upcoming 1GB version of its Cayman based HD 6950 card, the new card will officially be priced at $279
European retailers have already listed the first 1GB cards with prices starting at €234. This is no bargain, as 2GB versions go for as little as €245 to €250"
Na így már hihetőbb és értelmesebb a történet..., vagyis a HD6950-ről engednek 20$-t.
-
lajthabalazs
senior tag
"
Persze mindez racionális fogyasztókat feltételez, ami a hardverpiacon a sok fanboy és enthusiast miatt hibás hipotézis. [...]
"1.) Tehát el tudják adni 50k-ért is, ez a fogyasztói társadalom szépsége. Kijön egy teszt, és a kártyád, ami tegnap még jól vitte a játékokat már csak egy régi darab, amit le kell cserélni, mielőtt eladhatatlan lesz. Néha már csak egy áreséses bejelentés is elég, és a használt hardware árak megmozdulnak lefelé. Rosszabb, mint a tőzsde...
2.) Nem tudnának annyit gyártani, hogy alacsonyabb áron érjék el a magasabb profitot.
-
he7edik.
addikt
"mag órajele az alap 900 MHz-ről 975 MHz-re emelkedhet"
Félelmetes tuning -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Palit csoporttal vannak ilyen infók. Most a leányvállalatok keresik a VGA-t kiegészítő üzletágat. A Galaxy már meg is találta, mert SSD-t fognak forgalmazni. A Gainward esetében nincs semmilyen infó.
A Sandy Bridge IGP-jével nem lehet mit kezdeni. A gyártók 500+ gépet építettek rá, de csak 200 gép esetében van meg a diszkrét GPU alkalmazásának lehetősége. Ez önmagában elég nagy probléma, főleg, hogy abból a 200 gépből sem mindegyik tartalmaz alapfelszereltség mellett dedikált GPU-t. A gyártók elképzelése egyszerű. Ha lehetőség van rá, akkor mellőzni szereznék a GPU-t. Innentől kezdve halál mindegy, hogy a lekapcsol vagy nem kapcsol le a Sandy IGP-je, a gépek többségében fizikailag sincs meg a lehetőség VGA-ra. Lassan leeshetne már, hogy az NV nem viccből csinál saját processzort, és ezzel lehetőséget a platformra.
Marhára kockázatos projekt ez, de nincs más lehetőség. Az már nagyon gáz, ha egy olyan platformra vagy kénytelen építeni, ahol legjobb esetben csak a gépek 40%-ba férhetsz be.
Az AMD inkább a partnerek miatt aggódott eddig. Most viszont mindenkinek megvan a Fusionre a lehetősége. Csinálhatnak alaplapot a Brazoshoz. Ketten már ki is használták ezt. Valószínűnek stratégia van az AMD árazása mögött. Mivel a piac szűkül, így maguk a gyártópartnerek is egyre kisebb eladásokat generálnak. Pár cég kiválása egy kis lélegzetvételt eredményezhet számukra.
(#81) Def26: Mert eddig nem volt integráció. Ez a mostani helyzet teljesen új. A Sandy Bridge példájából kiindulva, eddig sosem volt olyan, hogy a készülő gépek 60%-ból kimarad a VGA alkalmazásának lehetősége. A piac szűkül, és ennek a hatásait egyre jobban érzik a vállalatok. Ha az árakat növelik, akkor a szűkülés még gyorsabb lesz, a termékekre az igény lecsökken, és nő a fajlagos gyártási költség, mert az üzemek optimális kihasználása csökken. Jelenleg az a helyzet, hogy rövidtávon be lehet vállalni egy nehezebb időszakot, ha jó esély van arra, hogy pár konkurens gyártó megadja magát, a'la BFG. Minden cégnek megvan a maga kis szelete, ha valaki kihullik, akkor arra a szeletre le lehet csapni.
-
Def26
félisten
válasz
lajthabalazs #77 üzenetére
Ez egy szép magyarázat, de eddig ezt miért nem tették meg?
-
smkb
őstag
"Inkább az lehet a háttérben, hogy egyre több pletyi van azzal kapcsolatban, hogy több NV-s partnernek is financiális problémái vannak. Az AMD úgy dönthetett, hogy a gyártókkal kooperálva leviszik az árazást, így minden oldalról betámadják az új terméket,z új terméket, és kivárják, hogy a partnerekkel mi fog történni. Igazából nem rossz a stratégia. "
Láthtanánk valami linket valami portálra ahol ezek a pletykák szerepelnek? Nehogy úgy járjunk, mint a "Sandy Bridge lekapcsolja az igp-t ha diszkrét gpu-t érzékel" és emiatt főleg az NV bajban lesz című urban legenddel
Azt viszont tudjuk, hogy az AMD tényleg financiális problémákkal kűzd, ezért is fura, hogy önként tennének ilyen manővert, mikor úgy hiányzik nekik az extraprofit, mint szaharának az eső
-
drater
tag
Nem vagyok biztos benne hogy az Nvidia tud még normális vga-t csinálni. Most perpillanat atit használok és sztem mivel az AMD nagyobb háttér forrásokkal bír, így több jut a fejlesztésekre is. Mondjuk az nvidia sem olyan pici, de valahogy az amd mindig 1 lépéssel előrébb van.
-
lajthabalazs
senior tag
Ez egy buta magyarázat. Azért dobják le az árat, mert így többet tudnak belőle eladni.
Egyszerű közgazdaságtan, ami egyszerű matek. Ha egy terméket 100Ft-ért állítanak elő, és 120Ft-ért 1.000 ember veszi meg, 110Ft-ért pedig 5.000, akkor érdemes a terméket 110Ft-ért adni. Ha mindenki húzza a száját, hogy 50.000-ért nem vesz videokártyát, inkább használja a régit, de 40.000-ért már minden játékos lecseréli, akkor a fenti megközelítés alapján meg kell nézni, mit mondanak a számok, és meghatározni az árat.Még egyszerűbb a helyzet, ha van alternatív termék a piacon, akkor azt fogják megvenni, aminek a hasznosságra eső költsége kisebb. Tehát alacsonyabb áron kell adni, mint az ugyanolyan hasznosságú helyettesítő terméket adják, és akkor megszerezték az egész piacot.
Persze mindez racionális fogyasztókat feltételez, ami a hardverpiacon a sok fanboy és enthusiast miatt hibás hipotézis. A fogyasztónak lövése sincs, hogy mekkora hasznosságot hoz az új eszköz, csak azt tudja, hogy kell neki. És két terméket sem tud összehasonlítani, mert a piros vagy zöld matrica aránytalanul nagy feltételezett előnyt jelent a számára.
-
tzsolesz
nagyúr
A HD 6970 a GTX 570 fölött van teljesítményben. Ahhoz, hogy ezt megverjék, az NV-nek verni kell a házon belüli GTX 570-et.
Én is ezt szajkózom már rég. Az 560-at ne állítsuk már be úgy hogy ütni fogjka a nagyobb számú társait házon belül. Minimum -10%-ot saccolok. Az pedig a HD6950 alatt van. Nem beszélve arról ami éppen a 6950/70 topic-ban folyik most. Az új driverrel 5-10% gyorsulás lett az általad említett 2-ik setup motor aktiválásával.
Ajjaj, lesznek még itt meglepetések AMD oldalról is rendesen. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem nincsenek betojva. A HD 6970 a GTX 570 fölött van teljesítményben. Ahhoz, hogy ezt megverjék, az NV-nek verni kell a házon belüli GTX 570-et. Inkább az lehet a háttérben, hogy egyre több pletyi van azzal kapcsolatban, hogy több NV-s partnernek is financiális problémái vannak. Az AMD úgy dönthetett, hogy a gyártókkal kooperálva leviszik az árazást, így minden oldalról betámadják az új terméket, és kivárják, hogy a partnerekkel mi fog történni. Igazából nem rossz a stratégia. Lényegében a HD 6970 előállítása is kb. annyi, mint az NV érkező termékéé. Bele lehet menni egy agresszívabb letámadásba. Ha kiütnek egy gyártót már megérte.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
fatallerror #33 üzenetére
Nem csak a kimeneti pixelek kerülnek ám a memóriába. Ott vannak a poligonok és a textúrák is. Attól még, hogy alacsony a felbontás, lehetnek szépek a textúrák, ami azt jelenti, hogy elfogy a VGA memóriája. Emellett ha gyengébb modelleket (kevesebb poly) használsz és gyengébb textúrákat, akkor Full HD-hez is elég az 1GB.
Én CoD MW2-t játszottam sokat HD5750 1GB-on, és vettem egy Full HD monitort, felraktam a felbontást natívra. Elkezdett a játék csúnyán fagyni. Megnéztem a hibaüzenetet, Out Of Memory - kövezkező futásnál fent hagytam a Task Manager-t is. Kiderült ,hogy a rendszermemóriát is használta a textúrák tárolására, és ki volt kapcsolva a lapozó-file, ezért a 32 bites oprendszer feladta 3,néhánytized GB-nál.
Levettem a textúrákat Ultra-ról High-ra (amit egyébként eredetileg ajánlott a játék), és így már ment. De persze a kártya nem bírta számolni az AA-t, meg a High beállításokat, akadozott, 20-30FPS körül. A felbontást, textúrákat megtartottam, a modell minőségét és az élsimítást levettem Mediumra és 0-ra, és hozta az 50+ FPS-t.
Úgyhogy a memória és a felbontás bár közvetlen összefüggésben állnak, mégsem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az 1GB kevés a Full HD-hez. Függ a játéktól, és játékon belül is függ a beállításoktól. Ezért van olyan gomb, hogy Auto, amit pld MW2-nél és Metro 2033-nál egész jól eltaláltak.
Már most is van játék, ami örül a 2GB-nak, gyorsabb lesz, mint ha a rendszermemóriát kellene túrnia (DDR3 vs GDDR5 ráadásul az előbbi távol van). És valószínüleg a 6970-es teljesítménye már olyan, hogy a memória mérete lesz a szűk keresztmetszet, és nem a shader-ek vagy a GPU, vagy a memória-vezérlő sávszélessége. Mindig az egyensúlyra kell törekedni, mert a leggyengébb láncszem határozza meg a teljesítményt. Egyes komponensek ugyan tudják tehermentesíteni egymást, de nem 100%-os hatásfokkal.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kb. +10-12 dollár a memória. A Volterra cseréjéven 6-8 dollárt nyernek. Elenyésző a különbség. Azért dobják le ennyire az árat, mert meg lehet tenni, ugyanis a Cayman dizájnban a GF114-hez hasonlít, vagyis a rá épülő kártyák előállítási költsége hasonló.
A HD 6800 sorozatot ne keverjük ide. Az sokkal olcsóbban gyártható a GTX 460-560-HD 6900 trióhoz képest. Az ellen a GF106-os lapka jó.
-
smkb
őstag
... HD6970 1GB 280$ ...
1. akkor mégis csak drága az a +1GB 5,5ghz GDDR5 mégha az egyéb módosításokat is belevesszük
2. a 2gb HD6950 és HD6970 eladásai egy az egyben meg fognak állni. Kutya nem fogja venni őket 299$ és 369$-ért, mert Eyefinity esetén lenne csak értelme, egyébként meg minek adjon ki majd plusz 100$-t valaki
Vagyis AMD beáldozza a jelenlegi 2gb-os kártyái piacát a GTX560 ellenében... érdekes... ennek fényében a HD6950 1GB valahol a mostani HD6870 árában kellene, hogy legyen, ezzel a HD6870-et kivégezve.... hacsak lejjebb nem tolják, de akkor meg a HD6850 alatti szegmens kivégezve...
Vagy mégsem 280$ lesz az 1GB HD6970...
-
tzsolesz
nagyúr
Hát végül is sarkos ez egy kicsit. Mert a GTX570 azért erősebb a 6950-től. Nagyjából 5%-al. Így ha a az 560 gyengébb is lesz kb 10%-al az 570-től, akkor nagyjából annyival lesz gyengébb az 560 a 6950-től, amennyivel gyengébb a 6950 a GTX570-től. Kicsit fura ez. 5%-os tyúklépésekben fogják egymást követni a kártyák.
Ez szerintem nem más mint üzletpolitika. -
Djuree
félisten
jó hír, legyen csak olcsóbb minden kari
ez csak nekünk jó
mire kijön a shogun2 addigra kell az új vga -
Def26
félisten
Tehát akkor igazából a GTX570 -el fog majd versenyezni. Vagy kéne, hogy versenyezzen, mert azok alapján amit leírtál nem sok esélye lesz az 560 -nak. Az 570 árát meg gondolom nem akarja az 1gb -os hd 6950/70 szintjére csökkenteni az nv.
Pedig az lenne az igazi árverseny. -
tzsolesz
nagyúr
Nem kell hozzá nagy logikai készség. Én azt mondom hogy a 60 és a 70 között minimum 10% különbségnek kell lennie. Ugye eleve a 570-et hozza a 6950. Na már most ettől -10%, az nagyjából 5870. Ebből következik, hogy az AMD nem enged, és nagyon magasra tette a mércét. Nem egy új (csonkított) gpu-val támad ellen, hanem egy meglévőből készít olcsóbbat.
Nem kicsit durva, és agresszív piaci hozzáállás ez. -
Angel1981
veterán
Jó lenne végre egy kis árcsökkentés.....
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror #37 üzenetére
Az 512 is elég a FullHD-hoz (tapasztalat), csak ne nagyon tolj rá képminőséget...
-
tzsolesz
nagyúr
Szerintem 5870 közeli lesz a teljesítménye. persze mindez annak a fényében, hogy gondolom a GTX570-től gyengébb lesz 10%-al.
Szerintem meg inkább az AMD rakja így túl magasra a mércét, ami kicsit szopacs az NV-nek.(#58) Zanik Lassan érdemesebb lesz külföldről hardvert venni.
-
vbbb
őstag
Mennyiben jelent majd hátrányt a -1GB-os fogyás a kártyán a játékoknál? Ha jól tudom minél nagyobb felbontásban játszik valaki annál lényegesebb...1920*1080-nál azért észere lehet majd venni a különbséget az 1GB és 2GB-os változat között, még ha a slankított változat órajele magasabb is lesz?
-
kpal
nagyúr
Ha az 560 megjelenik az is szépen betesz az Atinak .
-
GTX 565-öt akarok húszezeré'.....
Árverseny? Aha-persze....
-
Zso2
őstag
Nem értem mire van alapozva ez a főcím, de én jó pár hónapja(lehet az év is belefér) nem láttam árversenyt
Azt látom inkább , hogy mindíg belövik a teljesítménynek megfelelő legnagyobb árra és kész. Ezt már jól megtanulta az AMD isnem lesz kikiáltva "userbarát"-nak már
Addig tartják az áraikat a vga-k míg ki nem sajtolják az utolsó darabot a raktárakból.. -
törölt tag
"Éleződik az árverseny a VGA-piacon?" Igen, de nem a magyar piacon.
-
kenwood3
addikt
válasz
fatallerror #40 üzenetére
én gépigényre sose adok , csak arra amit a gépen látok menni
-
Źşë'
addikt
válasz
RyanGiggs #44 üzenetére
erre azért még sztem várni kell jócskán, még nagyon friss a 6xxx széria... mondjuk ha ebben az ütemben halad a vga fejlesztés ami jelenlegi szemmel 1 év / széria akkor jövőre itt is van
am ezt nem tartom túl jó dolognak hisz több lesz a szemét ezáltal, na meg eleve sztem nem lenne szükség ilyen "megváltoztatom a memória méretet", vagy ami hihetőbb, átmatricázom és elnevezem új néven 5870 után nagyon nem kellett volna a 6870 vagy legalábbis a számozás... most kiv leszek h az 560 mennyivel lesz erősebb a 460tól, komoly palacsinták vannak nvidiánál is
-
RootRulez
félisten
Versenyezzenek csak! Az nekünk csak jó...
-
Boxi88
őstag
Most már nagyon kíváncsi leszek a GTX560-ra, és az őt követő árazási eseményekre!
-
buherton
őstag
Nem lennék meglepve, ha kiderülne hogy összekooperáltak. És alig lenne észlelhető árcsökkenés. Na majd kiderül. Mindenesetre bizakodom.
-
TOM-202
senior tag
Ezek alapján várjak még a HD6870 kártya vásárlással mert az is olccsóbb lesz valamivel vagy vegyem meg inkább? Ha érdemes tudok még várni a vásárlással.
-
Zanik
addikt
Nem lesz itt árverseny, szépen betömik ezekkel a maradék réseket, és 200$-tól 500$-ig, lehetőleg minél kisebb ugrásokkal, az ár/teljesítmény arányhoz igazodva szépen lefedik az egész piacot!
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
FullHD-ban nagyon sokan játszanak, de ettől függetlenül az 1 giga nem kevés.
-
wolfman
veterán
válasz
Én pl.
-
wolfman
veterán
Az elkövetkezendő AMD GPU-k már a kisebb csíkszélességet kapják? Vagy azok mikor jönnek pontosan, mert ha lehetséges, én inkább azokat várom!
-
nednez
tag
Sztrájkoljunk 3 napig mi is mint az autósok a benzinár ellen lehet ezeknek is csökkentenék az árát
-
Archer
őstag
Hiszem ha látom azt a nagy árversenyt. Még a tavalyi év utolsó hónapjaiban akartam venni GTX 460-at de azt tanácsolták, hogy ne vegyek mert jön a 6850 aztán lejjebb nyomja az árakat, hát nem nyomott az semmit sehová, még drágább is lett kicsivel a 460.
-
-
ityam
őstag
Vazzeg én meg pont most terveztem hogy kéne VGAt venni. Most az ilyen hírek hallatán hogy vegyek bármit is?
ezexerint még újjabb 1 hónapig fogok VGA nálkül lenni -
Oliverda
titán
-
Def26
félisten
-
Def26
félisten
Ennyire erős lesz a GTX560, hogy az ati rákényszerül a felső kategóriáját olcsóbbítani?
El tudom képzelni, mit szólhatnak most a hd 6950/70 tulajok.
-
atti_2010
nagyúr
Na várjuk ki a végét nehogy árverseny helyett állverseny legyen!N a persze én nem vagyok nagyon pesszimista de néha már kezdett olyan érzésem lenni hogy ameddig mi széttépjük egymást addig a drága szeretteink kartelleznek, hiszen pl elméletileg az AMD jóval olcsóbban gyárthat.
-
hd.tv.zs
csendes tag
hát ezek nagyon jó hirek.
az 1gb-os 6950-et várom én is, de ha nagyon közel lesz hozzá árban az 1gb-os 6970 akkor lehet jobb választás. -
Devid_81
félisten
Nah kell a verseny a piacnak.
-
kenwood3
addikt
azért az a 6970-es nem lesz nagyon gyenge az 1 giga rammal
-
törölt tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #1 üzenetére
Remélhetőleg nem a GPU-k.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Kíváncsi leszek mi fog kisülni ebből
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asrock Phantom Gaming OC - RX7900XT 20GB /Garanciális! - Újszerű/
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest