- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Egyébként, ha nem kellene másra pénz akkor Te is a plafont vennéd?
Ha országgyűlési képviselő, vagy jól menő vállalkozó lennék természetesen csúcs Sandy Bridge-em, és HD6970CFX-em lenne 16GBDDR3-al, és SSD-kel.
De mivel csóringer munkás vagyok, akinek decemberben született meg azonos nevű kisfia, a meglévő kis-csajszi mellé, és mivel a nyakamon van még egy-két személyi kölcsön, rezsi, számlák stb., így csak egy ilyenre futja.
(mondjuk ezt ki nem szarja le, egyéni problémám, de nekem így is jó, nem ez a lényeg...
Sör legyen a hűtőben
)
-
tzsolesz
nagyúr
Most komolyan kit érdekel a fogyasztás ezen a szinten?
Senkit, nem ezért mondtam, olvasd el még egyszer. OEM-re nem mehet....
Ha Te is egy potenciális high end vásárló lennél akkor nem így nyilatkoznál, és nem érdekelne, hogy mennyit eszik a vas.
Jól látod, nem vagyok potenciális HIGH END vásárló. Kell másra is a pénz. A jelenlegi vasamon is minden megy közepes-magas beállításokon, 0 - 4XMSAA-ig 1680x1050-ben minden egyes mai napig megjelent játék. Azért hogy 8XAA-val és full maxxon játsszak nem adok plusz 100K-t mert nem hoz annyit a látványon, hogy megérje. Ennyi.
-
lajthabalazs
senior tag
"
Persze mindez racionális fogyasztókat feltételez, ami a hardverpiacon a sok fanboy és enthusiast miatt hibás hipotézis. [...]
"1.) Tehát el tudják adni 50k-ért is, ez a fogyasztói társadalom szépsége. Kijön egy teszt, és a kártyád, ami tegnap még jól vitte a játékokat már csak egy régi darab, amit le kell cserélni, mielőtt eladhatatlan lesz. Néha már csak egy áreséses bejelentés is elég, és a használt hardware árak megmozdulnak lefelé. Rosszabb, mint a tőzsde...
2.) Nem tudnának annyit gyártani, hogy alacsonyabb áron érjék el a magasabb profitot.
-
lajthabalazs
senior tag
Ez egy buta magyarázat. Azért dobják le az árat, mert így többet tudnak belőle eladni.
Egyszerű közgazdaságtan, ami egyszerű matek. Ha egy terméket 100Ft-ért állítanak elő, és 120Ft-ért 1.000 ember veszi meg, 110Ft-ért pedig 5.000, akkor érdemes a terméket 110Ft-ért adni. Ha mindenki húzza a száját, hogy 50.000-ért nem vesz videokártyát, inkább használja a régit, de 40.000-ért már minden játékos lecseréli, akkor a fenti megközelítés alapján meg kell nézni, mit mondanak a számok, és meghatározni az árat.Még egyszerűbb a helyzet, ha van alternatív termék a piacon, akkor azt fogják megvenni, aminek a hasznosságra eső költsége kisebb. Tehát alacsonyabb áron kell adni, mint az ugyanolyan hasznosságú helyettesítő terméket adják, és akkor megszerezték az egész piacot.
Persze mindez racionális fogyasztókat feltételez, ami a hardverpiacon a sok fanboy és enthusiast miatt hibás hipotézis. A fogyasztónak lövése sincs, hogy mekkora hasznosságot hoz az új eszköz, csak azt tudja, hogy kell neki. És két terméket sem tud összehasonlítani, mert a piros vagy zöld matrica aránytalanul nagy feltételezett előnyt jelent a számára.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem nincsenek betojva. A HD 6970 a GTX 570 fölött van teljesítményben. Ahhoz, hogy ezt megverjék, az NV-nek verni kell a házon belüli GTX 570-et. Inkább az lehet a háttérben, hogy egyre több pletyi van azzal kapcsolatban, hogy több NV-s partnernek is financiális problémái vannak. Az AMD úgy dönthetett, hogy a gyártókkal kooperálva leviszik az árazást, így minden oldalról betámadják az új terméket, és kivárják, hogy a partnerekkel mi fog történni. Igazából nem rossz a stratégia. Lényegében a HD 6970 előállítása is kb. annyi, mint az NV érkező termékéé. Bele lehet menni egy agresszívabb letámadásba. Ha kiütnek egy gyártót már megérte.
-
tzsolesz
nagyúr
Hát végül is sarkos ez egy kicsit. Mert a GTX570 azért erősebb a 6950-től. Nagyjából 5%-al. Így ha a az 560 gyengébb is lesz kb 10%-al az 570-től, akkor nagyjából annyival lesz gyengébb az 560 a 6950-től, amennyivel gyengébb a 6950 a GTX570-től. Kicsit fura ez. 5%-os tyúklépésekben fogják egymást követni a kártyák.
Ez szerintem nem más mint üzletpolitika. -
tzsolesz
nagyúr
Nem kell hozzá nagy logikai készség. Én azt mondom hogy a 60 és a 70 között minimum 10% különbségnek kell lennie. Ugye eleve a 570-et hozza a 6950. Na már most ettől -10%, az nagyjából 5870. Ebből következik, hogy az AMD nem enged, és nagyon magasra tette a mércét. Nem egy új (csonkított) gpu-val támad ellen, hanem egy meglévőből készít olcsóbbat.
Nem kicsit durva, és agresszív piaci hozzáállás ez. -
tzsolesz
nagyúr
Szerintem 5870 közeli lesz a teljesítménye. persze mindez annak a fényében, hogy gondolom a GTX570-től gyengébb lesz 10%-al.
Szerintem meg inkább az AMD rakja így túl magasra a mércét, ami kicsit szopacs az NV-nek.(#58) Zanik Lassan érdemesebb lesz külföldről hardvert venni.
-
-
Oliverda
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest