- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iOS alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajthabalazs
senior tag
"
Persze mindez racionális fogyasztókat feltételez, ami a hardverpiacon a sok fanboy és enthusiast miatt hibás hipotézis. [...]
"1.) Tehát el tudják adni 50k-ért is, ez a fogyasztói társadalom szépsége. Kijön egy teszt, és a kártyád, ami tegnap még jól vitte a játékokat már csak egy régi darab, amit le kell cserélni, mielőtt eladhatatlan lesz. Néha már csak egy áreséses bejelentés is elég, és a használt hardware árak megmozdulnak lefelé. Rosszabb, mint a tőzsde...
2.) Nem tudnának annyit gyártani, hogy alacsonyabb áron érjék el a magasabb profitot.
-
lajthabalazs
senior tag
Ez egy buta magyarázat. Azért dobják le az árat, mert így többet tudnak belőle eladni.
Egyszerű közgazdaságtan, ami egyszerű matek. Ha egy terméket 100Ft-ért állítanak elő, és 120Ft-ért 1.000 ember veszi meg, 110Ft-ért pedig 5.000, akkor érdemes a terméket 110Ft-ért adni. Ha mindenki húzza a száját, hogy 50.000-ért nem vesz videokártyát, inkább használja a régit, de 40.000-ért már minden játékos lecseréli, akkor a fenti megközelítés alapján meg kell nézni, mit mondanak a számok, és meghatározni az árat.Még egyszerűbb a helyzet, ha van alternatív termék a piacon, akkor azt fogják megvenni, aminek a hasznosságra eső költsége kisebb. Tehát alacsonyabb áron kell adni, mint az ugyanolyan hasznosságú helyettesítő terméket adják, és akkor megszerezték az egész piacot.
Persze mindez racionális fogyasztókat feltételez, ami a hardverpiacon a sok fanboy és enthusiast miatt hibás hipotézis. A fogyasztónak lövése sincs, hogy mekkora hasznosságot hoz az új eszköz, csak azt tudja, hogy kell neki. És két terméket sem tud összehasonlítani, mert a piros vagy zöld matrica aránytalanul nagy feltételezett előnyt jelent a számára.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
fatallerror #33 üzenetére
Nem csak a kimeneti pixelek kerülnek ám a memóriába. Ott vannak a poligonok és a textúrák is. Attól még, hogy alacsony a felbontás, lehetnek szépek a textúrák, ami azt jelenti, hogy elfogy a VGA memóriája. Emellett ha gyengébb modelleket (kevesebb poly) használsz és gyengébb textúrákat, akkor Full HD-hez is elég az 1GB.
Én CoD MW2-t játszottam sokat HD5750 1GB-on, és vettem egy Full HD monitort, felraktam a felbontást natívra. Elkezdett a játék csúnyán fagyni. Megnéztem a hibaüzenetet, Out Of Memory - kövezkező futásnál fent hagytam a Task Manager-t is. Kiderült ,hogy a rendszermemóriát is használta a textúrák tárolására, és ki volt kapcsolva a lapozó-file, ezért a 32 bites oprendszer feladta 3,néhánytized GB-nál.
Levettem a textúrákat Ultra-ról High-ra (amit egyébként eredetileg ajánlott a játék), és így már ment. De persze a kártya nem bírta számolni az AA-t, meg a High beállításokat, akadozott, 20-30FPS körül. A felbontást, textúrákat megtartottam, a modell minőségét és az élsimítást levettem Mediumra és 0-ra, és hozta az 50+ FPS-t.
Úgyhogy a memória és a felbontás bár közvetlen összefüggésben állnak, mégsem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az 1GB kevés a Full HD-hez. Függ a játéktól, és játékon belül is függ a beállításoktól. Ezért van olyan gomb, hogy Auto, amit pld MW2-nél és Metro 2033-nál egész jól eltaláltak.
Már most is van játék, ami örül a 2GB-nak, gyorsabb lesz, mint ha a rendszermemóriát kellene túrnia (DDR3 vs GDDR5 ráadásul az előbbi távol van). És valószínüleg a 6970-es teljesítménye már olyan, hogy a memória mérete lesz a szűk keresztmetszet, és nem a shader-ek vagy a GPU, vagy a memória-vezérlő sávszélessége. Mindig az egyensúlyra kell törekedni, mert a leggyengébb láncszem határozza meg a teljesítményt. Egyes komponensek ugyan tudják tehermentesíteni egymást, de nem 100%-os hatásfokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Formula-1
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Mass Effect
- Facebook és Messenger
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest