- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- MIUI / HyperOS topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
Valóban van egy tucat készülék amin nem fagy le a rendszer a driverek betöltésétől, igazad van...
De egyik csúcsdroidot sem birtoklom. Pl egy Nexus, vagy Galaxy S2/3 OEM támogatott, aztán droid4-en van esély hogy elmegy(galaxy S), vagy nem(ez jellemzőbb). Se driver, se fejlesztő az API-ra, szinte semmi. Aztán droid4-en és GB S2-őn kívül van ami viszi ezt a találmányt? Szóval olyan hű de kompatibilis mindenki számára elérhető rétegcuccot ajnározol, amiből ha a közeljövőben lesz is kompatibilis eszközöm, akkor is max egy haverrel tudom kipróbálni (S2). Meg nem is törik agyon magukat a gyártók. Szép lassan leszivárog a csúcsmodellekkel, de nem akkora robbanás mint a bluetooth volt, sokkal kisebb.
Fizess elő mobilnetet nekem, már ajánlottam, akkor lesz. Meg ha csökkentik az adókat, vagy növelik a fizetések reálértékét. Mivel egyik sem valószínű, elvagyok nélküle. Egyébként N900+linux kocka=bárhol ingyen wifi(nem szoktam babrálni más cuccával, csak használom, de nem tudatom vele)
Szóval az utolsó szalmaszálad is elúszott a WiFi directtel. Esetleg sorold fel a kompatibilis eszközöket. Az idei ICS-es modellek javarészt benne vannak, de még kevés rohangál belőlük. -
quailstorm
félisten
Azért jó kis agyfaszháborút tartottatok. Szerinted ha 50CM-re van a két telefon, és 20MB-ot akar megosztani a két fél, akkor mit fognak használni, mobilnetet? Ha olyan kőgazdag vagy akkor meg fizess elő nekem is.
Az N95-2-esemben nincs mobilnet, sose volt előfizetésem meg percdíjasom se. N900-ban meg SIM sincs. Jöhetsz a bicskáddal rendet tenni. Képzeld megvagyok nélküle, sőt, havonta ha egyszer kéne. Olyankor meg találok WiFi-t valahol.
Az hogy nem minden ember egyforma, túl sok számodra hogy felfogd ugye? Térj észhez mielőtt flamet indítasz. IrDA-ról áttérni könnyebb volt, főleg mert egy-két évig párhuzamosan volt a telókon BTés IrDA. WiFi direct meg csak a drága mobilok kiváltsága, ahogy az NFC Beam is. meg a franc fog a kedvedért meg a középkorért fizetni, vagy FTP szervert csinálni a helyi WiFi-t feltörve... -
quailstorm
félisten
Ahha, tehát ha ott állunk egymás mellett, akkor mondjam azt hogy majd átküldöm x idő múlva gépről neten? Mit szívtál ma?
A mobilnet nincs ingyen, a bluetooth igen. WiFi direct meg nem elterjedt, max a LAN-os skype ami megoldható, olyat csináltam, meg FTP-t. A W200-ról meg nem te döntesz...
Úgy lehet hogy olcsó, és mindig kéznél van mindenhol, mindenkinél. Meg pl nem lassú, highspeed bluetooth megvan? S2 és N95-2 közt megy, 2-300KB/s -
quailstorm
félisten
Értem én hogy mindenre van hack, az N95-öm is küld már sis/sisx/jar fájlokat, de azért más userek is vannak rajtunk kívül.
Neked lehet ódivatú, de akkor mifarkon küldjem? NFC nincs mindenkinél, WiFi direct se a legkönyebb mindig, pl proxy-s LAN-nál. Szóval kell az. Nekem kell.
A WP8-nak nagyon örülök kernel szinten, de nekem egyelőre egy börtönnek tűnik. Ha kezembe nyomnának egy kész telefont 3 napig, lehet változna a véleményem.
A WP7 nevű traumával meg nem tudok mit kezdeni, nem értem miért kellett... Inkább akkor HTC HD2 WinMO6.53. Lehet hogy régi, de az rendszer, nem tákolmány mindenféle szorított jogokkal meg lehetőségekkel.
Majd kiderül mit hoznak ki belőle. De a Symbian meg kész van ugye, szóval amíg a másik nem bizonyít, addig nem érdekel. Persze ne hidd hogy elvakult vérfan vagyok, rengeteg dolgán változtatnék az emlegetett rendszernek mert nem felhasználó és fejlesztőbarát, meg elavult. De a mai világban már különcségnek mondható, hogy olyan világuraló rendszer(eddig eladottak alapján van pár tella vele forgalomban), ami natív kódban íródik, ráfejlesztett appok igen széles HW rétegen elmennek, optimalizált, és semmi köze az emulációhoz. Valahogy így képzelem el a dolgot. Egyébként ha nem jelenik meg a Belle, akkor elfordultam volna tőle. Nem bírtam nézni a c7-en a 10éves fos shellt laggolni. A Belle meg meggyőzött hogy az érintőképernyő nem csak rossz lehet. Bugok meg vannak, lesznek, amíg emberek csinálják. De ha nyíltabbá tennék a fejlesztést az is hamarabb megoldódna.
Tisztában vagyok azzal hogy a Nokia általam kedvelt két rendszere szünetel, de bízok benne hogy 3-4 éven belül előkerül, hiszen ha nem, akkor a nulláról kell írni valamit. Márpedig amikor a dalvik eléri határait, akkor hiába pakolnak +8 magot alája...
Egyébként most, 2012-ben minden nap van nálam egy telefon, amin van IrDA port. Akár hónapok is eltelnek mire kell, annyira kikopott, de van. És attól még az N95-2 nem lett bénább, vagy vastagabb hogy van benne. -
quailstorm
félisten
Látom felkészültél. Igen persze, attól még baszhatod ha a multithread CPU-k-ra 2db multitaskoló OS van, és mindkettő egykészülékes. Gondolok a maemo5-re és a meego harmattanra.
Androidon nem mindegy a multithread? A rendszer egyszálas emulátor. iOS megintcsak egyszálas. A WP7-et meg nem értem a mai napig, az egy katyvasz, max a Metro UI tesztelésére volt jó.
Szal a symbian multithread nélkül real time multitaskot tol egy magon, szerinted akkor mit művelne nem 2002-es technikán? Másképp is meg lehet közelíteni... -
quailstorm
félisten
A droid nem használ Thumbot. Más rendszer sem nagyon, pedig egy részét tudja az ARM11 is. De míg a Nokiákban VGP, és VFP11 van, addig a legtöbb már jobbnak számító droidban, (cortex-A5-A8) VGPlite, és VFPlite. Ami azonos órajelen kb 60%-át nyújtják teljesítményben. A VFP11, a cortex A9-es VFP-vel van rokonságban, köztük kicsi a különbség, és igen hatékonyak. A VFPlite, meg alig 20%-kal gyorsabb mint egy emulált FPU, csak pontosabb. FPU-t meg gyakrabban használnak manapság programok mint Thumb2-őt, amiben előnye van a cortexnek.
A VGP meg a GPU technológia, ráadásul mint kiemeltem, pl a Nokia 701-ben van 512MB RAM, meg egy 128MB-os vidkártya. A galaxy S-ben meg kvázi alaplapi kártya van, elveszi az OS elől, nincs neki saját. -
quailstorm
félisten
A 808 annak is ékes példája hogy iszonyat elavult hardverrel is lehet valami gyors. Ahhoz képest hogy ARMv6, nem rossz a teljesítménye. Középdroidot földbe veri az biztos. Mondjuk ARMv6, de a cortex-A8-nál helyenként fejlettebb ARMv6. Szóval ez is csak féligazság. Mindenesetre örülök hogy optimalizált rendszer maradt a symbian. De sokat kellene újítani ahhoz, hogy a külső fejlesztőknek legyen kedve támogatni. Ezt meg a Nokia nem lépi meg önállóan...
(#62) this is life: Az utolsó európai mobilgyártó, ami kiment Kínába a saját hülye gazdaságpolitikája miatt, megcéloz egy olyan piacot, amin semmi múltja, és esélye? Tiszta logika nem?
Én még büszke vagyok arra, hogy nem éhbérért dolgozó alulképzett kínai rabszolgák rakták össze a telóm (N95-2), hanem finn szakemberek. Nem is találkoztam a lötyögés szindrómával.
Szoftverpiacon meg kéne valami durrantás a Google és az Apple orra alá. Pl felszabadítani a szolgaságból a WP8-at, megírni rá az aero-t, keresztfordítót adni a népnek, és egyből mennének pl, az ogre engines játékok. Aztán WineCE, mint a linux Wine, csak mobilokra, CE-t, azaz WinMO-t futtatni emuláció nélkül.
Symbian ARMv7-re, kissé módosított felülettel, és valami új Maemo, komolyan gondolva.
Ezek után csak a levegőt kapkodná a többi gyártó a béna rendszerével. Csak sajna a koncepcióm egyelőre ködös álom... -
quailstorm
félisten
válasz
this is life #60 üzenetére
A Symbian eltemetve sikeresebb mint a WP7... Szoftveres támogatottsága pedig nagyobb is marad. A legutolsó sorozaton a Gameloft HD játékai repülnek, nem is 2db-ot adtak ki belőlük, office-t is átportolták, egyébként meg gyors, és irtó sok HW komponenest támogat. (NFC, dual DSP mindenkinél előbb).
Temetik már egy éve, de jönnek a frissítések sorban, nomeg eddig se volt lomha. A legjobb multitaskélményt adja, ARMv6-on, 256 és 512mb ramokkal. IGP chipek saját RAM-mal. 8xAntialiasing, ami droidon csak chainfire pro-val van, 600maggal. (nagyon idegesítő a nova3 szőrszálmozgása 1280x800-on, mert lélegzik a karakter)
Ezt a rendszer még ha inkompatibilisen átportolnák ARMv7-re, akkor is világverő lehetne a swype UI-val. A kompatibilitás egy párszor már így is elveszett (ARMv4-ről v5,v6 ra állás, vagyis S60v2-->v3, és v3--->v5).
De nem, hagyják az emulátort elhúzni. -
quailstorm
félisten
válasz
Quasi_modo #45 üzenetére
Windows Phone-t meg csődöt. És sok sok hülyeséget.
-
quailstorm
félisten
A leghosszabb frissítési időszakot kapott Nokiával példálózol. Ügyes vagy. Igaz, a symbian^3 minőségbeli előrelépést nagyobb mértékben kapott, de mi a tököt vársz 434MHz ARMv6 nofpu nogpu, 128MB SDRAM-tól? Ehhez képest a samsung felhasználói ujjongva tapsikoltak mikor kiadta a közösségi főzött ROM-ot D900-ra frissítésnek...
A kétféle GPU-s S^3 telefonok közül a régebbi (pl N8) bármelyik ARMv6-os Androidost leveri hardverben, a következő generáció a 128MB-os GPU-jával meg az egymagos droid középkategóriát. Van mire építeni... A Nokia 500 se túl gyenge, csak nincs benne GPU. Viszont amikben van, azok nem a DDRRAM-ból veszik el, hanem sajátjuk van. Ez az oka a Gameloft HD játékainak. -
quailstorm
félisten
Azért a multitask még mindig előrébb van mint a droid. Először is mert van, másodszor mert akkor és CSAK akkor van az automata bezárás jelensége, ha pl a webböngészővel feleszed az ÖSSZES ramot, és az aktuális folyamatot helyezi előtérbe. Szerencsére pl az X-Plore megjelölhető rendszeralkalmazásnak és futva marad.
Nekem megy az alkalmazásonkénti net AP választás, mire gondolsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali játékos kérdések órája
- Háztartási gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest