- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misály
addikt
válasz
quailstorm #91 üzenetére
Te tenyleg nem tudod mi a wifi direct
Ez a jo a linux szakbarbarokban, ugatnak tudas nelkul. Nem keszulek kerdese segitek
-
quailstorm
félisten
Valóban van egy tucat készülék amin nem fagy le a rendszer a driverek betöltésétől, igazad van...
De egyik csúcsdroidot sem birtoklom. Pl egy Nexus, vagy Galaxy S2/3 OEM támogatott, aztán droid4-en van esély hogy elmegy(galaxy S), vagy nem(ez jellemzőbb). Se driver, se fejlesztő az API-ra, szinte semmi. Aztán droid4-en és GB S2-őn kívül van ami viszi ezt a találmányt? Szóval olyan hű de kompatibilis mindenki számára elérhető rétegcuccot ajnározol, amiből ha a közeljövőben lesz is kompatibilis eszközöm, akkor is max egy haverrel tudom kipróbálni (S2). Meg nem is törik agyon magukat a gyártók. Szép lassan leszivárog a csúcsmodellekkel, de nem akkora robbanás mint a bluetooth volt, sokkal kisebb.
Fizess elő mobilnetet nekem, már ajánlottam, akkor lesz. Meg ha csökkentik az adókat, vagy növelik a fizetések reálértékét. Mivel egyik sem valószínű, elvagyok nélküle. Egyébként N900+linux kocka=bárhol ingyen wifi(nem szoktam babrálni más cuccával, csak használom, de nem tudatom vele)
Szóval az utolsó szalmaszálad is elúszott a WiFi directtel. Esetleg sorold fel a kompatibilis eszközöket. Az idei ICS-es modellek javarészt benne vannak, de még kevés rohangál belőlük. -
Misály
addikt
válasz
quailstorm #88 üzenetére
Tudod te egyáltalán mi az a wifi direct? Nem úgy néz ki... Mielőtt okoskodsz, okulj.
Mobilnet nélkül meg egy mobil ma már start sem ér, csak azok állítják az ellenkezőjét akik nem használják.
MR, nem állítottam ilyesmit, ajánlom a szövegértést.
-
quailstorm
félisten
Azért jó kis agyfaszháborút tartottatok. Szerinted ha 50CM-re van a két telefon, és 20MB-ot akar megosztani a két fél, akkor mit fognak használni, mobilnetet? Ha olyan kőgazdag vagy akkor meg fizess elő nekem is.
Az N95-2-esemben nincs mobilnet, sose volt előfizetésem meg percdíjasom se. N900-ban meg SIM sincs. Jöhetsz a bicskáddal rendet tenni. Képzeld megvagyok nélküle, sőt, havonta ha egyszer kéne. Olyankor meg találok WiFi-t valahol.
Az hogy nem minden ember egyforma, túl sok számodra hogy felfogd ugye? Térj észhez mielőtt flamet indítasz. IrDA-ról áttérni könnyebb volt, főleg mert egy-két évig párhuzamosan volt a telókon BTés IrDA. WiFi direct meg csak a drága mobilok kiváltsága, ahogy az NFC Beam is. meg a franc fog a kedvedért meg a középkorért fizetni, vagy FTP szervert csinálni a helyi WiFi-t feltörve... -
Misály
addikt
válasz
Quasi_modo #86 üzenetére
Tokre igazad van, es kozben rajottem hogy sokkal jobban ertesz hozza.
-
Quasi_modo
nagyúr
az emberek többsége még mindig pont-pont kapxcsoéatokban gondolkodik.
A sok maradi...hogy email esetén nem csak egy telefonra küldöd a csomagodat, hanem bárhonnan elérhető.
Kir érdekel, ha csak egy helyre akarom küldeni ?Az 50 centis hülyeségedet meg értem
Dehogy érted. Innentől meg nincs miről beszélnünk.
Be is fejeztem.
Off kikapcs. -
Misály
addikt
válasz
Quasi_modo #84 üzenetére
Szerem az ilyen túldimenzionált kijelentéseket. De telefon, és telefonálsz vele. Ezen felül még ismeri az internet mesés világát. Ennyi.
Az 50 centis hülyeségedet meg értem, te nem akarod felfogni, hogy email esetén nem csak egy telefonra küldöd a csomagodat, hanem bárhonnan elérhető.
Felfogásod maradi, pont ettől van annyi felesleges adattöbbszöröződés a világon. Mert az emberek többsége még mindig pont-pont kapxcsoéatokban gondolkodik. Életszerű hasznos példát se lehet felhozni ma már sem az irda, sem a bt fájlküldésre.
-
Quasi_modo
nagyúr
Idéznék magamtól: Ha két egymástól 50 cm-re levő készülék között csak a szolgáltató közbeiktatásával lehet adatot cserélni az bizony nem kis zavar az erőben
De ha nem akarod érteni akkor nem. Semmi gond.Egy ilyen mobil offline módban egyébként is igen sokra használható. Ezek ugyanis már rég nem telefonok.
-
Misály
addikt
válasz
Quasi_modo #82 üzenetére
Ertem en, es? Szolgaltato nelkul a mobilnak sincs ertelme. Akkor minek?
-
Misály
addikt
válasz
Quasi_modo #80 üzenetére
Régen, irda korszakban ugyanez volt a vélemény a btről, mint most a wifi directről, nem volt mindenkinek. Akkor is rinyáltatok?
Mobilnet meg alapvető kellék egy okostelefonhoz, még n95-höz is volt nekem. Aki anélkül használja, az ki is dobhatná. Emailt meg jó ideje lehet küldeni telefonhoz, arról nem is beszélve hogy csengőhang meg vicces kép küldésen kívül másra sose használták. Vagy te ha kapsz egy fényképet akkor azt örökké csak a mobilon nézed? Vagy kényelmesebb talán egy email formájában egy helyen tárolni és nem kábellel rátolni gépre utólag?
Ezzel a nagytestvérezéssel meg max paranoidnak látszol....
Egyetlen jelentéktelen feature-be kapaszkodtok, aminél csak gyorsabb és kényelmesebb alternatívák léteznek.
-
quailstorm
félisten
Ahha, tehát ha ott állunk egymás mellett, akkor mondjam azt hogy majd átküldöm x idő múlva gépről neten? Mit szívtál ma?
A mobilnet nincs ingyen, a bluetooth igen. WiFi direct meg nem elterjedt, max a LAN-os skype ami megoldható, olyat csináltam, meg FTP-t. A W200-ról meg nem te döntesz...
Úgy lehet hogy olcsó, és mindig kéznél van mindenhol, mindenkinél. Meg pl nem lassú, highspeed bluetooth megvan? S2 és N95-2 közt megy, 2-300KB/s -
Misály
addikt
válasz
quailstorm #77 üzenetére
Email, fb, wifi direct, w200 kidobása. A középkornak vége... Hogy lehet ilyen tetűlassú szabványokhoz ragaszkodni?
-
Misály
addikt
válasz
Quasi_modo #74 üzenetére
Nekem sincs, mégse használtam bt-t több mint két éve. Biztos olyan k nagy szükség van rá? Kb mintha vhs-hez ragaszkodnánk, irda meg magnókazetta szint.
-
quailstorm
félisten
Értem én hogy mindenre van hack, az N95-öm is küld már sis/sisx/jar fájlokat, de azért más userek is vannak rajtunk kívül.
Neked lehet ódivatú, de akkor mifarkon küldjem? NFC nincs mindenkinél, WiFi direct se a legkönyebb mindig, pl proxy-s LAN-nál. Szóval kell az. Nekem kell.
A WP8-nak nagyon örülök kernel szinten, de nekem egyelőre egy börtönnek tűnik. Ha kezembe nyomnának egy kész telefont 3 napig, lehet változna a véleményem.
A WP7 nevű traumával meg nem tudok mit kezdeni, nem értem miért kellett... Inkább akkor HTC HD2 WinMO6.53. Lehet hogy régi, de az rendszer, nem tákolmány mindenféle szorított jogokkal meg lehetőségekkel.
Majd kiderül mit hoznak ki belőle. De a Symbian meg kész van ugye, szóval amíg a másik nem bizonyít, addig nem érdekel. Persze ne hidd hogy elvakult vérfan vagyok, rengeteg dolgán változtatnék az emlegetett rendszernek mert nem felhasználó és fejlesztőbarát, meg elavult. De a mai világban már különcségnek mondható, hogy olyan világuraló rendszer(eddig eladottak alapján van pár tella vele forgalomban), ami natív kódban íródik, ráfejlesztett appok igen széles HW rétegen elmennek, optimalizált, és semmi köze az emulációhoz. Valahogy így képzelem el a dolgot. Egyébként ha nem jelenik meg a Belle, akkor elfordultam volna tőle. Nem bírtam nézni a c7-en a 10éves fos shellt laggolni. A Belle meg meggyőzött hogy az érintőképernyő nem csak rossz lehet. Bugok meg vannak, lesznek, amíg emberek csinálják. De ha nyíltabbá tennék a fejlesztést az is hamarabb megoldódna.
Tisztában vagyok azzal hogy a Nokia általam kedvelt két rendszere szünetel, de bízok benne hogy 3-4 éven belül előkerül, hiszen ha nem, akkor a nulláról kell írni valamit. Márpedig amikor a dalvik eléri határait, akkor hiába pakolnak +8 magot alája...
Egyébként most, 2012-ben minden nap van nálam egy telefon, amin van IrDA port. Akár hónapok is eltelnek mire kell, annyira kikopott, de van. És attól még az N95-2 nem lett bénább, vagy vastagabb hogy van benne. -
Misály
addikt
válasz
quailstorm #72 üzenetére
Bocsánat, azt hittem nem vagy laikus... 7.8- tol fölfelé lehet. Bár kissé ódivatú igény...
-
Misály
addikt
válasz
quailstorm #70 üzenetére
Kit érdekel az android? Messziről kerülöm azt a tákolmányt.
Tudom, hogy a symbian porba döngölne mindent ha támogatna normális hw-t, de nem teszi -> elavult, halott, szia. Mi lenne dolgokból nem lesz kész termék. És az én N8 am továbbra is éktelen lagokra képes hétköznapi szituációkban. A 808 és társai nem fejlődtek érdemben semmit, csak teljesítményben számomra tavaly novemberben derült ki a 701 és társainál, hogy ennek reszeltek. Jöhet a wp8, az legalább modern, és ugyanúgy bővíthető lesz, mint egy symbian.
-
quailstorm
félisten
Látom felkészültél. Igen persze, attól még baszhatod ha a multithread CPU-k-ra 2db multitaskoló OS van, és mindkettő egykészülékes. Gondolok a maemo5-re és a meego harmattanra.
Androidon nem mindegy a multithread? A rendszer egyszálas emulátor. iOS megintcsak egyszálas. A WP7-et meg nem értem a mai napig, az egy katyvasz, max a Metro UI tesztelésére volt jó.
Szal a symbian multithread nélkül real time multitaskot tol egy magon, szerinted akkor mit művelne nem 2002-es technikán? Másképp is meg lehet közelíteni... -
Misály
addikt
válasz
quailstorm #68 üzenetére
Attól még baszhatod ha a cpu nem multi thread.
-
quailstorm
félisten
A droid nem használ Thumbot. Más rendszer sem nagyon, pedig egy részét tudja az ARM11 is. De míg a Nokiákban VGP, és VFP11 van, addig a legtöbb már jobbnak számító droidban, (cortex-A5-A8) VGPlite, és VFPlite. Ami azonos órajelen kb 60%-át nyújtják teljesítményben. A VFP11, a cortex A9-es VFP-vel van rokonságban, köztük kicsi a különbség, és igen hatékonyak. A VFPlite, meg alig 20%-kal gyorsabb mint egy emulált FPU, csak pontosabb. FPU-t meg gyakrabban használnak manapság programok mint Thumb2-őt, amiben előnye van a cortexnek.
A VGP meg a GPU technológia, ráadásul mint kiemeltem, pl a Nokia 701-ben van 512MB RAM, meg egy 128MB-os vidkártya. A galaxy S-ben meg kvázi alaplapi kártya van, elveszi az OS elől, nincs neki saját. -
Misály
addikt
válasz
quailstorm #64 üzenetére
Hol fejlettebb a v6 a cortexnél?
-
válasz
quailstorm #64 üzenetére
Kinai ,pontosabban a fejlodo piacokban lenne talan fantazia,der ott meg a sok olcso gyarto fojtogatja oket ,azzal meg hogy kivonultak europabol,koltseget optimalizalnak,egy piacvesztett zsugorodo ceg talan nem is tehet mast . Ha buknak a wp8 al akkor szerintem amugyis eselyes a hattyudal vege,a siemens mobile,alcatel sorsat kovetik majd ok is ...
-
Neha nem jo a tul gyors hardverfejlodes,lasd droid ,vagy a windows pc-n a jatekok ,mert hiaba az eros hardver ha nem optimalizalnak akkor eromu kell ala... A 808 ,vagy a 701,603 szerintem nem egy renyhe lassu darab egy maggal sem,de alairom 2 maggal biztos meg furgebb lelek lenne . Tableten elvagyok droiddal de telefonon valahogy egyik gyarto felulete sem fogott meg. Na jo igaz az nem droid de az N9 re csorogna nyalam:-) ...Abban viszont igazad van hogy a nokia tul sokaig ult a baberjain,nem ketto hanem minimum harom evet ,az s60v5 utan elobb kellett volna lepniuk,mind szofver mindfv hardver teren de nem tettek espiacukat vesztettek lettek ..
-
quailstorm
félisten
A 808 annak is ékes példája hogy iszonyat elavult hardverrel is lehet valami gyors. Ahhoz képest hogy ARMv6, nem rossz a teljesítménye. Középdroidot földbe veri az biztos. Mondjuk ARMv6, de a cortex-A8-nál helyenként fejlettebb ARMv6. Szóval ez is csak féligazság. Mindenesetre örülök hogy optimalizált rendszer maradt a symbian. De sokat kellene újítani ahhoz, hogy a külső fejlesztőknek legyen kedve támogatni. Ezt meg a Nokia nem lépi meg önállóan...
(#62) this is life: Az utolsó európai mobilgyártó, ami kiment Kínába a saját hülye gazdaságpolitikája miatt, megcéloz egy olyan piacot, amin semmi múltja, és esélye? Tiszta logika nem?
Én még büszke vagyok arra, hogy nem éhbérért dolgozó alulképzett kínai rabszolgák rakták össze a telóm (N95-2), hanem finn szakemberek. Nem is találkoztam a lötyögés szindrómával.
Szoftverpiacon meg kéne valami durrantás a Google és az Apple orra alá. Pl felszabadítani a szolgaságból a WP8-at, megírni rá az aero-t, keresztfordítót adni a népnek, és egyből mennének pl, az ogre engines játékok. Aztán WineCE, mint a linux Wine, csak mobilokra, CE-t, azaz WinMO-t futtatni emuláció nélkül.
Symbian ARMv7-re, kissé módosított felülettel, és valami új Maemo, komolyan gondolva.
Ezek után csak a levegőt kapkodná a többi gyártó a béna rendszerével. Csak sajna a koncepcióm egyelőre ködös álom... -
Misály
addikt
válasz
quailstorm #61 üzenetére
6 éve használok symbiant, eléggé ismerem, és ha fejlődött volna az elmúlt két évben, a guin kívül mondjuk egy normális soc támogatásával, akkor a következő is az lenne. A 808 ékes példája a fejlődés hiányának.
Az extra hw komponensek nem mérvadóak, droidhoz lehet írni drivert, ahogy wp8-hoz is.
-
válasz
quailstorm #61 üzenetére
Nekem i symbi van ,mikor a 701 et vettem totoztam hogy ez vagy. 710 de valahogy nem fogot meg a win,mindamelett hogy mar akkor is suru k.ss volt azesetleges wp8 frissites lehetosegerol,igy felejtos is lett . De nem bantam meg hogy maradtam a platformon:-) a droid meg mas lap,azt sokan toljak kismillio gyarto ,na meg hype .....Egy jo multitask meg ablakban.Arm v7 re nem lenne rossz a portolas de tokeeros cegnelkul nehezen menne,kene ra a munka fejlesztes aztan az eladasokhoz a marketing,Elopek meg inkabb amerika iranyaba koteleztek el magukat...
-
quailstorm
félisten
válasz
this is life #60 üzenetére
A Symbian eltemetve sikeresebb mint a WP7... Szoftveres támogatottsága pedig nagyobb is marad. A legutolsó sorozaton a Gameloft HD játékai repülnek, nem is 2db-ot adtak ki belőlük, office-t is átportolták, egyébként meg gyors, és irtó sok HW komponenest támogat. (NFC, dual DSP mindenkinél előbb).
Temetik már egy éve, de jönnek a frissítések sorban, nomeg eddig se volt lomha. A legjobb multitaskélményt adja, ARMv6-on, 256 és 512mb ramokkal. IGP chipek saját RAM-mal. 8xAntialiasing, ami droidon csak chainfire pro-val van, 600maggal. (nagyon idegesítő a nova3 szőrszálmozgása 1280x800-on, mert lélegzik a karakter)
Ezt a rendszer még ha inkompatibilisen átportolnák ARMv7-re, akkor is világverő lehetne a swype UI-val. A kompatibilitás egy párszor már így is elveszett (ARMv4-ről v5,v6 ra állás, vagyis S60v2-->v3, és v3--->v5).
De nem, hagyják az emulátort elhúzni. -
Hat ki tudja mennyire lesz felkapott a win ,a halott symbibol meg igy is tobb fogyott reklam nelkul mint a marketinggel felpumpalt wp 7.5 bol [link],igaz aki wp8 at szeretne az mar fel eve nem veszi az elodot hanem kivar a novemberi kezdesre...Majd az ido eldonti hogy sikeres lesz e vagy sem ....
Symbit meg mar foldelik elfele ,kar erte de ez van... -
Misály
addikt
válasz
Quasi_modo #57 üzenetére
Hol, inog? Azon túl, hogy ezt világszerte hangoztatják a symbian fanok, arról nem is beszélve, hogy az új lumia széria messze nagyobb érdeklődést váltott ki a sajtóban, mint az elmúlt 3 évben bármilyen más nokia termék.
M7= mostoha gyereket max, sosem volt a saját fejlesztésük...
-
Quasi_modo
nagyúr
Várjunk még egy kicsit azzal a kidobással. A WP8 még nem lett sikeres. És Elop széke is inog kissé.
-
Misály
addikt
válasz
Quasi_modo #54 üzenetére
Semmit, kidobják.
-
MR007RM
addikt
folytatás
Azért még várhatom az én dolgom nem? Korábban Jolla Meego-jának folytatására szem számított mindenki. Attól hogy a fejlesztőket leépítették még léteznek, és még nem telt el olyan sok idő az FP2 óta. Persze igaz pár hónapon belül minden kiderül, hogy érdemes-e még illúziókat táplálni a jövőjét illetően.Én azért szeretném ha jelennének még meg jó és hasznos alkalmazások, esetleg új funkciók a telómra, ha a figyelem azért nem esne le a 0-ra. Ha azt mondták 2016, akkor legyen az. Te könnyen beszélsz a WP fanságoddal, annak van jövője a jelenlegi állás szerint a támogatás miatt. Azt szeretném, ha az MS nem diktálna a Nokiának, mert szerintem csak erről van szó. És ha igen, akkor a Nokia már nem is létezik csak a neve, ami így egy nagy hazugság.
-
Misály
addikt
-
MR007RM
addikt
Van is felháborodás a fórumon. Szerintem ha az új WP8-as telók nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, akkor a kérdés nagy viszhangot fog kelteni. Ne feledd sokan ragaszkodnak még a symbi-hez vmi miatt. Az mindegy miért. MeeGo, Symbian és Asha szemben a WP8-al és az előbbiek még sikeresebbek, keresettebbek, érdekesebbek. A Nokia öngyilkos módjára viselkedik. Már várom Elop bukását, mert a végtelenségig ez nem mehet tovább.
[link] -
Misály
addikt
válasz
Quasi_modo #49 üzenetére
Semmit, symbian in maintenance mode.
"Developer_Nokia 2012-10-11 09:07:52 EEST
Dear developer,
Thank you for your improvement ideas, thus Symbian is in maintenance mode and
no new features will be implement without extremely good reason ( business
case). We have written down your ideas for future development if there is a
chance that new features will be released.Kind Regards
Nokia Developer support
" -
Quasi_modo
nagyúr
Csak kérdeztem, mert el nem tudom képzelni, hogy mi a fenét kapunk még 2016-ig.
A 808 minden esetre marad még évekig. -
válasz
Quasi_modo #45 üzenetére
Majd varjak hogy 2017 legyen,2016 ig meg talan nekiallnak toldozni foltozni valamit ha valam nagy gebasz lenne a softverrel,de ezugyben is eros ketsegeim vannak,az itcafe hir szerint nem nagyon szalad a szekernekik,de nincs is rajta mit csodalkozni a wp7.5 fiasko utan,uj telefon meg még ablakban...Egy eve kicsit hamar jelentettek be a symbi kukat ,az uj rendszer meg nem vette at a helyet ,aztan meg szivas a wp8 miatt...
-
quailstorm
félisten
válasz
Quasi_modo #45 üzenetére
Windows Phone-t meg csődöt. És sok sok hülyeséget.
-
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo #45 üzenetére
Semmit. Úgy néz ki meggondolták magukat. A cél az hogy magától múljon ki, már nem akarják etetni. Azért remélem nem jön be a Symbian ellenes ármánykodásuk.
[link]
A symbi még mindig nagyon népszerű. Csak maguknak csinálják a bajt. -
Quasi_modo
nagyúr
Amennyiben ez volt az utolsó Symbian frissítés akkor érdeklődnék, hogy mi a xart fognak csinálni 2016-ig?
-
blueMerle
veterán
Időnként megjelenik a digitális óra fekete betűkkel. Érdekes.
-
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo #42 üzenetére
Mostantól minden új telefonomat külföldön fogom megvenni vagy megvetetni mint ezt. Szerintem ez így elég gáz ha erről van szó. Rosszúl nyúltak beléjük, maradt benne hiba. Habár az is igaz az új symbis teló miatt már nem kell izgulni.
-
Quasi_modo
nagyúr
Mindenkinél van hiba csak nálad nem. Ebből kiindulva a hiba általános, tehát nincs értelme ismét ráküldeni a frissítést. A különbség az lehet, hogy a tied nem magyar lokalizációjú, csak tud magyarul. És mint írtam ez a bug nem érdekel, mert nem a mobilon szoktam nézni az időt. Illetve az analóg órát is le tudom olvasni. Másrészt felnyitott képernyőnél van digi óra.
-
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo #40 üzenetére
Szoval hibásan megjelenő mint mondod, de ezt hogy érted? Akad, tán látszik vmi bibi...stb. De ha csak nekem "jó" akkor a hibás kifejezés, szócska kicsit humoros értelmet kap. De mégis ez hogy lehetséges? És ezt láttad vhol leírva külföldi fórumon akárhol hogy mi ennél a helyzet, vagy cél ha direkt hagyták ki? Nálam egyébként normális fagyásnélküli stabil a rendszer. Minden ok vagyis eddig álmaim netovábbja.
Szerintem frissítsd újra mással talán megjavul.
Vegyél reményt belőlem.
Annyit azért elmondok/tam korábban volt az a wifis 16mb-os jelölés amit elkezdtem kétszer is mert mindig lefagyott újraindításnál a teló, aztán vártam a hivatalost, amit Suite-n keresztül nyomtam rá.
Konkrétabban nálam a régi minden a helyén veled ellentétben analóg és digi választás és működik is.
-
-
MR007RM
addikt
Biztos hogy ott az FP2 mert még meg is néztem (*#0000#). Akkor valszeg vmi másra gondolhatok és most égek. Szoval kijelző fekete képernyőzár után fehér alapon digitális óra vándorólva most éppen: 22:11 alatta dátum kicsiben. Gyári mint az N8-amon. Vagy ti vmi kűlső progira gondoltok? Egyébként az óra menüjében lehet állítani mint eddig analóg vagy digi legyen.
Tegyek fel róla fotót hogy elhiggyétek? Mert ha kell nagyon szivesen.
-
blueMerle
veterán
válasz
Quasi_modo #35 üzenetére
Ma megjelent egy pillanatra
Biztos hogy bug.
-
-
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo #33 üzenetére
Igen. Még szép néztem is volna nagyokat. Mindig a digitálisat szoktam bámulni, mert azt gyorsabban leolvasom ha futva ránézek.
Nemá hogy csak nekem van most ilyen.
-
-
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo #30 üzenetére
Akkor nálam miért van?
Én nem vettem észre változást ezen a téren.
-
kpal
nagyúr
N8-ra jó lenne jönne még frissítés
-
MR007RM
addikt
-
quailstorm
félisten
A leghosszabb frissítési időszakot kapott Nokiával példálózol. Ügyes vagy. Igaz, a symbian^3 minőségbeli előrelépést nagyobb mértékben kapott, de mi a tököt vársz 434MHz ARMv6 nofpu nogpu, 128MB SDRAM-tól? Ehhez képest a samsung felhasználói ujjongva tapsikoltak mikor kiadta a közösségi főzött ROM-ot D900-ra frissítésnek...
A kétféle GPU-s S^3 telefonok közül a régebbi (pl N8) bármelyik ARMv6-os Androidost leveri hardverben, a következő generáció a 128MB-os GPU-jával meg az egymagos droid középkategóriát. Van mire építeni... A Nokia 500 se túl gyenge, csak nincs benne GPU. Viszont amikben van, azok nem a DDRRAM-ból veszik el, hanem sajátjuk van. Ez az oka a Gameloft HD játékainak. -
Az s3 as szimbikna ket evesek es jonnek is a finomitasok rajuk,ez becsulendo:-) :-) :-) Azert nem teljesen valos a meltatlankodasod ,mert az 5230 mar lazan 3 eves telefon ,ha meg az alapjait(5800) vesszuk alapul akkor megtobb,arra azert mar hardveres okok miatt se varj csodat ,emlekeim szerint az utolso frissites vagy tavaly ev vegen vagy ez ev elejen jott amivel az is uj bongeszot kapott... Volt nekem is olyan telefonom ,megvannak a maga korlatai de azt a helyen is kell kezelni...:-) Nezz ra valami fozott romot ,de csodat azert attol se varj....
-
fojuzer
aktív tag
Sajnos a NOKIA cég a régebbi tipusokra Kb 2-év /olcso kaszlik/ Pld 5230 tipra.már semmit ill,a hasonloakra "SZART" sem,na ennyit a Nokiáról!
-
-
Ufff
senior tag
A kijelzővédős nagy óra csak nálam nem megy? Témahatásokat hol lehet kikapcsolni? 700-asról van szó. Köszi.
-
válasz
Quasi_modo #19 üzenetére
Eddig nem leltem ra de jobban belenezek,csak azt neztem nyelv magyar oszt annyi,koszonom a segitseget meglett :-) hat a halam uldozzon eleted vegeig :-) en voltam a luzer lattam hogy magyar a bevitel es nem is nyomtam rea csak most hogy irtad:-) koszonom megegyszer
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
this is life #18 üzenetére
Egyedul csak az alfa-numerikus billenytyu miatt faj a szivem
Ne hiányozzon. Állítsd be és használd.Idézet a 808-as topikból:
beállítások - telefon - nyelv - írás nyelve - erre klikkelsz - magyar , ezen belül találsz qwertyt és telefon számbillentyűzetet, amelyik kell azt kiválasztod. -
válasz
wertigo1984 #1 üzenetére
Nekem kb 10 eve kezdodott az s60 a 7650 el es imadtam pedig az a maiakhoz kepest sehol sem volt,es. 701 el bucsuzok majd ha kileheli a lelket :-) .Szerintem az s3 fp2 vel nagyvonalakban beerte a konkurenciat,pedig nekunk egy hatvanyozottan kissebb hadveren fut az oprendszer.Androidos tabletem van de a valodi multitask hianyzik,csak valami felig fagyasztos kamu van ,nekik meg van mit tanulni az ilyen aprosagokbol.Felraktam az fp2 ot es furi de sokat gyorsult a telefonom,pedig mar gondolkodtam hogy reflash lesz mert mar lassult a sok telepitestol ,mokolastol,de most ra ismerek,olyan mint uj koraban.Egyedul csak az alfa-numerikus billenytyu miatt faj a szivem ,mert arra marbraszoktam t9 el,de nincs mese tanulni kell az ujjat.A kamera app es a zenelejatszo szerintem igen csak jo lett ,es meglepett a bongeszo tempoja is ....Kar hogy ez mar csak az utolso lehelletek egyike egy halalra itelt rendszer szajabol,de ezt sajna a nokia maganak koszonheti ,ok leptek nagyon de nagyon lassan a fejlesztes utjan,aztan ms szovetseg emiatt meg kuka lett a rendszer ami a 808 al bucsuzik...bocs mindenkitol ha kicsit hosszu lettem :-) :-) :-)
-
djzolko
tag
Elop tényleg kicsit furcsán vezet, sok baklövést elkövet. Viszont buktát én nem remélek, és a wp-t sem tartom rossz útnak. A 808 tényleg méltó befejezése a symbiannak, de ezzel kb. vége van sajnos. Új verzió már nemigen lesz, apróbb foltozgatások csak maximum. Viszont ezt a térnyerést azért megnézném egy diagramon. Vajon hányat adtak el belőle? Szerintem még 1 milliót sem, az meg nagyon kevéske.. Iszonyú drága, és csak egy réteg igényre gyúrt rá. N8 után nekem legalábbis már nem alternatíva egy 150ezres symbis mobil.
-
MR007RM
addikt
Szerintem a L 920 és a többi WP nagy bukta lesz továbbra is a Nokiának. A 808 pedig ha lassan is de terjeszkedik. A Symbian-t már többszőr temették a rosszakarók és lám egyre jobb. És még bármi lehet mivelhogy 2016-ig biztosan van támogatása ellenben a CEO személyében, esetében még lehetnek változások, ha továbbra is így mennek a dolgok eladások terén. Meg egyébként bármi.....lekvárosbukta esetén, amit én nagyon remélek. Ámen. Na jól megmondtam.
-
Bdanyy
addikt
válasz
quailstorm #13 üzenetére
rosszul fogalmaztam
pont amiket leirtal, azok hiányoznak nekem droidbol iosbol wp7bol (mást nem használtam hosszabban)
-
quailstorm
félisten
Azért a multitask még mindig előrébb van mint a droid. Először is mert van, másodszor mert akkor és CSAK akkor van az automata bezárás jelensége, ha pl a webböngészővel feleszed az ÖSSZES ramot, és az aktuális folyamatot helyezi előtérbe. Szerencsére pl az X-Plore megjelölhető rendszeralkalmazásnak és futva marad.
Nekem megy az alkalmazásonkénti net AP választás, mire gondolsz? -
Mexildos
aktív tag
A Symbian nagyon sok érdekes újdonságot hozott mindenki életébe, vagy közvetve vagy közvetlenül. Talán nem túlzok hogyha azt mondom, hogy a Nokia 7650-es volt az első legnormálisabb színes kijelzős készülék a piacon a maga szerény 4 MB!!! memóriájával ha jól emlékszem. Ebben még memóriakártya sem volt. Aztán a 3650-es szinte tökéletesnek tűnt a memóriakártya foglalattal abban az időben. Maga volt a csúcs.
Sok érdekes készülékre emlékezhetünk. Sokan talán már nem is emlékeznek a 7700-ára a 7710-esre illetve a formabontó 7380-asra. De volt még sok érdekes telefon. Szintén egy különlegesség volt az N91-es a micro HDD-vel. Persze az N92-es is megérne egy misét. Nokia hozta el Symbian alatt szerintem a leglátványosabban kihajtható Qwerty telefonokat is amik nekem nagyon bejöttek (n97, E7).
Véletlen egybeesés, de stílszerűen búcsúztatták el a Symbiant a 808-al. Amilyen rossz volt a kamera a 7650-esben olyan profivá változott a 41 megapixellel. A Symbian egy nagyon érdekes rendszer volt és ezen a téren sok érdekességgel, innovációval találkozhattunk régebben. Reméljük a WP8-al ez az innováció nem hagy alább. -
Bdanyy
addikt
-
Zoz
őstag
Az Ericsson R380 meg a Nokia 9210 hanyadik bekezdés volt a Symbian történetében?
-
jbush
tag
"...mely első bekezdését a Nokia 7650 írta egy évtizede." - inkább a 9210, S80 platformon.
Persze, csak ha nem vesszük figyelembe az Ericsson R380-at.A sorozat fajsúlyosabb tagjait birtoklom. Majd még egy 808-at kéne szerezni, hogy a vége is meglegyen
-
Azért jó lenne ha még N8-ra átemelnének 1-2 dolgot az FP2-ből...
-
daniel909
addikt
RIP Symbian! azért nekem is volt 3-4 ilyen rendszerű eszközöm annó
és egyébként meg egészen felhúzták már az UI-t olyan 2007-es szintre.
-
zoleetag
csendes tag
válasz
Quasi_modo #2 üzenetére
Az nem hiba, csak akkor látszik ha a fülhallgató be van dugva.
(Dolby Headphone)
-
Quasi_modo
nagyúr
Már fel is tettem. A zenelejátszóban úgy tűnik maradt még egy kisebb hiba: a hangszín szabályzóban nem mindig látható a harmadik sor. (Dolby) Az utolsó beállítás megmarad, csak nem mindig lehet átállítani.
-
wertigo1984
őstag
7650
... A 2005-ös budapest parádéra ilyennel jöttem fel vidékről.
X7 nem kapja meg ezt a frissítést?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest